Clasa I * 2011 - 2012 [5]
Raspunsuri - Pagina 5
manuelacrina spune:
...problema cu copertile
... am luat toate cartile teanc si am fost la librarie sa le caut coperti pe masura, nu am gasit la toate... mai ales caietele speciale au formate f diferite de standard, ori prea late ori prea inalte ...
... caut folie adeziva.
Aseara le-am pus impreuna etichete la cele deja copertate si Crina f mandra a scris singura etichetele
... cu pixul minune care mai sterge cate o litera gresita
.
roxanaz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Roxana_G Soleil, sa ne luam de mana ca si eu am uitat azi insigna. Ne am intors sa o luam, am pus o in masina sa o prind cand ne dam jos si ...am uitat. Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei |
ne putem tine 3 de mana?
cu mancarea... se pare ca eu ii pun cel mai putin. el mananca de dimineata, un pahar cu lapte si o felie de paine cu ceva, sau cereale. deci la pachet nu are decat un croissant, simplu, sau cu ceva crema (pe care incerc sa il evit...) sau o briosa facuta de mine, un mar taiat felii. nu s-a plans inca ca e mort de foame, am sa monitorizez si ce mananca la pranz
nu am luat inca coperti, musai sa o fac azi ca Patrick s-a plans ca nu le are imbracate.
apa bea, o sticla intreaga de 500ml, de asta nu imi fac vreodata griji.
in clasa e incredibil de cald.. se tot plange ca nu au aer conditionat.. adevarul e ca si bate soarele tot timpul in ferestrele lor.
Roxana_G spune:
M-am lamurit cu editurile, o sa vad si eu diseara ce manuale avem noi, pentru ca pana acum nu le a adus acasa.
Cu evaluarea insa nu stiu ce va fi, dar voi intreba diseara la sedinta.
Ela, fiica-mea poarta aparatul permanent, este din cel fix, nu am avea cum sa il scoata. Intr o luna va trece sigur la cel mobil, de fixare, dar il va purta sigur si la scoala, pentru ca acolo sta pana dupa-amiaza tarziu. Oricum are la ea periuta de dinti (nu stiu cat o foloseste) si nu cred sa fie asa problema dupa masa, mai ales ca l-a purtat si ultimele luni la gradi fara probleme.
mitzuka spune:
A trecut si a treia zi de scoala....
Am avut si noi sedinta ieri.Doamna mi se pare extraordinara...tip de moda veche, ne-a rugat sa nu stresam copii ca ea oricum nu le va da multe teme..3 sau maxim 5 randuri nimic mai mult. Este foarte realista si cu capul pe umeri dar stie sa se coboare la nivelul copiilor. Deian deja a spus ca e mai draguta decat doamnele de la gradinita pe care le-a iubit de numa. Vom avea o clasa dotata de la a-z cu mobilier nou, proaspat zugravita si parchetata. Materiale didactice auxiliare sunt doar 3 caiete la matematica abecedar si religie..30 ron in total. Vor mai fi fise xeroxate.Fiecare copil trebuie sa aiba un biblioraft cu 50 folii de plastic pt fise si activitai care va ramane pe perioada anului la doamna. Masteriale pt abilitati tot asa vor sta la scola in dulapior.Cu sportul va fi o problema in sensul ca parterul din cladirea scolii a fost cedat de primarie unei fundatii pt copii cu nevoi speciale pt birouri si a trebuit sacrificata sala de sport. Vor face afara si in sala de clasa cand timpul e urat.Cma aiurea!
Optionalul la noi e cumva de la sine inteles ca e franceza scoala fiind de profil franceza.Vor mai face odata pe saptamana o ora la Centrul cultural francez cu doamna de franceza, ora platita de noi.
A spus doamna ca sunt o clasa cuminte si la prima vedere echilibrata ca nivel.Ii lasa pt moment sa se aseze in banca cum vor si daca nu merge bine ii aranjeaza ea.
Vad cu nu numai Deian manaca de rupe de cand e la scoala...chiar ma miram de foamea asta subita a lui.Manaca tot ce are in pachetel bea laptele si mai manac bine de tot la pranz acasa. Ieri s-a culcat la pranz din proprie initiativa el care nu mai doarme de la 4 ani. A adormit instantaneu.A spus maicamea cand a mers dupa el ca motaia in autobuz pe drum...Asta in conditiile in care inca nu au facut nimic serios..adica joaca colorat povestit cantecele etc.Oricum e foarte incantat!
Azi mi-a spus ca a primit cea mai mare nota...(care-o fi aia? )pentru ca a fost cel mai cuminte si a participat la activiti! Mi-a crescut sufletul de bucurie chiar daca nu e o nota reala pe ceva concret, dar ca stimul e foarte bun.
Se pare ca puiutul s-a acomodat cu programul mai repede ca mine..eu sunt tot adormita (la gradi eram la 5 min de casa acuma ma scol cu o ora jumate mai repede

). Abia apuc sa ma adun!
Mai citesc din urma si revin!
Pupici!
Roxana_G spune:
Roxana, ne tinem de mana cu mare drag, numai sa nu ne besteleasca diseara scolarii ca au primit observatie din pricina uitucelii noastre. Cred ca e foarte cald in casa, dar si cu aerul e cu dus si intors. Cand am mers la deschidere mi s-a parut super ca aveau aer conditionat, insa dupa vreo 15 min ma cam luase cu rece pe spate. Nu stii cum e mai bine.
manuelacrina spune:
Am si eu o dilema ...
(si cate oare vor mai urma ??!!
), m-ar ajuta mult parerile voastre si mai ales ale celor cu scolari mai mari, nu stiu daca sunt printre noi, poate postez si la clasa II...
Nu am alta alternativa cu Crina dupa scoala decat afterschool. Am inscris-o deja la AF la gradi unde a fost si cunoaste f bine personalul si eu am fost f multumita; am cunoscut-o si pe dna. invatatoare care-i supravegheaza la teme, pare ok. Singurul inconvenient este ca sunt 11 copii in total la AF de clase diferite. Este un nr. f mare ? va reusi Crina sa-si faca temele in conditiile astea ? Doamna va face fata cu toti ?
Dupa sedinta de la scoala am aflat ca si dna. noastra merge la un AF in apropiere de scoala si are deocamdata 5 copii, de clase diferite, din care 2 de la noi din clasa. Dezavantaj acolo este ca nu au spatiu de dormit/odihna (si Crina a dormit la pranz obosita franta in zilele astea) si mancarea nu este gatita acolo, este gen catering.
Asa ca am indoieli ... 
Credeti ca este un avantaj sau un dezavantaj sa lucreze si temele la AF tot cu dna. invatatoare de la clasa ?? ... oare dna. invatatoare va avea atitudini diferite in clasa fata de copiii cu care lucreaza la AF ?
szivarvany spune:
teoretic doamna de la clasa are stilul propriu si e indicat after cu ea. practic nu are voie sa faca diferentieri intre copii, la clasa, in fct de after.
_
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
cosmina_p spune:
Si eu am cumparat un tocator de plastic pe post de planseta...sper sa nu se prinda fiica-mea care era scopul lui initial
!
Azi cred ca era sa adoarma la scoala pt ca a pus capul pe banca si domnul i-a zis "Si unii dintre noi deja au adormit!"
.Doarme la pranz cel putin 2 ore,seara adoarme in jur de 22...oare-i normal sa fie asa de obosita???Cred ca o oboseste statul in banca
Are 7 ani si jumatate,deci nu-i prea mica pt clasa I.
Oricum...chiar daca adoarme in banca...e super incantata de scoala!
Si inca ceva...a fost tare incantata de "cornul si laptele"
!Daca-i dadeam acasa sana+eugenie...nu cred a s-ar fi obosit sa le desfaca ambalajele,d-apai sa le mai si manance!
Lali spune:
Si noi la raport, cam tarziu ca am avut zile pline.
Prima zi a fost super frumoasa, Dragos a venit incantat. I-au placut si urmatoarele dar azi dimineata s-a trezit greu, desi se culca la 9 seara si il trezesc la 7:30. Mi-a spus ca vrea o zi de pauza, ca e obosit.
Astept vineri caietele si manualele, ca noi caram ghiozdanul plin luni si il aducem acasa vineri, ei avand si after-scool-ul in acelasi loc. Asa ca inca traiesc cu impresia ca se descurca, sa vedem vineri realitatea.
manuelacrina spune:
Daria, multumesc pentru opinia ta
.
... dar ma gandesc ca nu i-ar strica unui scolar sa ia contact cu mai multe "stiluri"; de ex. parintii sau bunicii cu care unii copii fac temele acasa sigur nu au acelasi stil ca si dna. invatatoare ...
... si pe de alta parte, daca temele se fac sub supravegherea dnei. invatatoare de la clasa, sigur copilul va avea mereu temele de nota 10
, doar nu o sa-i reproseze ceva dna. la clasa ca nu a facut temele bine ... e un cerc vicios ... eu ca parinte ma gandesc ca nu prea am control si feed-back corect asupra abilitatilor copilului de a se descurca singur cu temele ... 
... mai astept opinii.