Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(77)
Raspunsuri - Pagina 8
roxx26 spune:
MAYANE, pt o secunda am crezut ca le-am mai postat mai demult pe blog si m-am senilizat de tot, desi nu-mi aminteam nimica-nimicutza
BEBELU, uite canita www.reclama ilegala - avertizare.ro/canite/cana-3-varste-primii-pasi-r0609--2435" target="_blank">aici, ca idee asa sa vezi cum arata, gasesti din asta pe la toate firmele, prin orice supermarket/farmacie.
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
madalina_m spune:
Firar! Prima oara cand am vazut clipul (cel pus de Ziki) am zis ca plang din cauza hormonilor. Acum de ce pana mea am plans???
Cel mai tare m-a impresionat: YOU ARE ABOUT TO MEET TRUE LOVE.
Iar melodia e DEMENTIALA!!!! Cum se numeste, stie cineva???
bebelusi spune:
roxx nu e nici o problema daca schimbi cerealele
Mayane sa stii ca frecatul la ureche este si un fel de alint, asa mi s-a explicat cand am intrebat un medic, Vlad facea asa
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
roxx26 spune:
MADA (miresica frumusica...), uite www.youtube.com/watch?v=6UjTv-xnkA8" target="_blank">acilea melodia!
Nu m-am lamurit cu clubul diplomatilor...nu cumva se intra doar pe baza de legitimatie de membru?
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
catal_ina10 spune:
Loutzy, saru' mana frumos !
Zumzu, la multi ani si multe poze reusite, dar mai ales muuuulta sanatate lui Darius cel ochios!
Ziki, mi-e place sa discut si-mi plac si colturile si-mi place si de tine, asa ca voi continua. Deci.... se prea poate sa ai dreptate in privinta lui nenea Freud, dar cu basmele, chiar daca e psihologie infantila pura, mi se pare exagerata interpretarea (corecteaza-ma daca n-am retinut corect): mama vitrega raspunde nevoii fetitelor de a-si anihila mama si de a-si cuceri tatal. Dar basmele sunt scrise doar pentru fetite? Nu. Dupa mintea mea mama vitrega, lipsa mamei mi se pare ca pun urmatoarea problema: orice copil e foarte atasat si dependent de mama. Lipsa ei, sau una rea inseamna inca de la inceput o situatie extrem de dificila (pe care copilul chiar si-o poate reprezenta), in ciuda careia eroina/eroul nostru va iesi invingatoare/invingator in cele din urma.
Cu, sau fara legatura cu dorinta ei de a ma anihila , si Sara se tine de urechi , de m-a pus pe ganduri sa nu aiba ceva pe acolo.
ziki spune:
Da, cam asa, si inca multe alte aspecte. De exemplu, cei trei purcelusi il invata pe copil sa abandoneze viata placerilor atot-puternice tipic infantile, pentru realitatea vietii de zi cu zi si a socializarii, tipice unei etape, gen gradi.
basmele nu sunt numai pentru fete, dar baietii vor intelege partea lor din povestile cu Prasle, feti-frumosi, in care tatal ii pune la incercare (se ascunde sub pod) pentru a-i da stafeta - imparatia. Si aici e alta poveste, cea a barbatiei, de care se va lovi mai incolo.
In general, ideea e aceeasi ca a katharsisului din teatrul grecesc, si asta inaintea lui tatuca Freud si a pishanalizei.
Omu se duce la teatru, vede acolo niste lucruri aparent absurde, fete care isi ucid mamele, fratii, se sinucid, etc, dar prin efectul katharsisului inteleg, in subconstient, cu totul altceva - ceva mai profund care le atinge o coarda sensibila si care le linisteste niste pulsiuni.
Acum nu e mai putin adevarat ca unele lucruri in psihologie sunt exagerate, sunt o gramada de extreme care avanseaza tot felul de aberatii, sau sunt gresit intelese si vulgarizate;
dar asta cu basmele mie imi e tare aproape de suflet, si e ceva ce urmaresc indeaproape (tocmai de aia am vorbit de basme de fete, ca am avut-o pe Flavia exemplu in cap) - dar nu oblig pe nimeni sa fie ca mine. Eu doar am povestit pentru ca venise vorba de basme brutale, si ideea mea de baza e ca un copil intelege mult mai departe de sange si ucideri.
totusi, nu toate basmele (am mai zis-o, stiu) sunt kathartice si utile. ale lui Creanga, de exemplu nu sunt. Ca de altfel, nici ale lui Andersen...
gata- ma retrag in barlog.
va pup si va doresc o seara frumoasa
din cuibusor
Mimo spune:
La Multi Ani sarbatoritilor de astazi!!!!
Carmen, parca tu intrebai daca e ok sa pui copilul in [picioare inainte sa se ridice singur sau sa stea in fundulet - mie pediatra mi-a zis sa-l pun in picioare si sa facem cativa pasi abia dupa ce se ridica singur.
Mai, eu nu inteleg cum faceti voi mancare pentru doua zile dar o serviti dupa 12 ore?? Daca faceti la pranz sa zicem legumele+carnea, atunci pana a doua zi sunt 24 ore...
Luca Alexandru, mica mea comoara