Bulgarasi de ian-feb 2012 (18) Alaturi de Chri70!
Raspunsuri - Pagina 6
catiushor spune:
Wow Olishka, ai avut ceva activitate. Bine ca s-a terminat cu bine. Pentru gripe si raceli la caile respiratorii noi bagam in candela de aromaterapie 1-2 picaturi ulei lavanda. Omoara toti virusii din casa. Stiu ca nu e recomanat pt gravidutze (cam multe interdictii), dar eu tot pun o picatura, ma relaxeaza. Foarte dulce Chitibush, o stim din poze
Eu am o nepotica de 10 ani pe care vrem sa o aducem aici cu prima ocazie in care ne mutam in cuibul nostru(acuma DD stie cand). Ea abia il asteapta pe Bebitza.
-Legat de nume...hmm...sa va spun ca la mine TOTI stramba din nas cand aud de Gruia-Matei. Numele de familie e Luca si ar fi fost ciudat luca Matei si daca tot ii place sotului Gruitza....mai vedem.
apropo`, Tudor era si pe lista noastra, alaturi de Robert, David si Mihai. Sunt niste nume f frumoase si normale.Nu inteleg de ce ar comenta cineva... La mine poate e mai desucheat, dar daca asa s-a lipit si asa simt ca se potriveste lu ala mic...Oricum, la intalnirea de gradu` Zero o sa-mi dau seama ce nume ii pun. Pana atunci Gruitza ramane !!!
-Lady, manca si tu struguri ca mine. Eu inca astept sa ma ingras...probabil de la struguri no chance. ma dau si eu pe salata boeuf ca si mie mi-e pofta de cateva zile. Pizza....ma ameninta sotul de 2 luni ca iesim la o pizza.poate in ziua de salariu
-Mitza, draga, eu am niste haine de la SH de prin liceu, si acum arata ca noi de m-am plictisit de ele, dar tot astea ma scot din belele
gravidutza 21+ de bebitza Gruitza
A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Mady, multa sanatate, ai grija de tine!
Aerlilian, si mie imi place foarte mult Tudor, a fost pe lista preferintelor la prima sarcina. Atunci ne gandeam sa se numeasca Tudor Gabriel (ca tot ai intrebat de o combinatie cu nume de sfant), dar mai tarziu s-a dovedit ca baietelul avea de fapt pasarica.
In alta ordine de idei, mi se pare o lipsa crasa de bun simt (iarta-ma, dar nu ma pot abtine) sa ti se spuna, indiferent de catre cine, ca numele ales pentru copilul tau, e oribil. Efectiv am ramas masca cand am citit.
Uite, cred ca v-am ametit deja cu verisoara mea, care urmeaza sa nasca peste 1 luna jumate. A ales pentru fetita ei numele Ana Sofia (cu accent pe i). Ei bine, Ana imi place enorm, dar Sofia nu. Verisoara mea nu e cea mai buna prietena, mi-e verisoara prin alianta (e, de fapt, verisoara sotului) dar tin mult la ea. Cu toate astea nu mi-as permite niciodata sa-i spun ca nu-mi place Sofia. Bine, m-a intrebat direct in fata daca-mi place, si, pentru ca nici de mintit nu pot, am cam dat un raspuns in doi peri. S-a prins ea ca Sofia nu-io printre preferatele mele, dar macar stiu sigur ca nu s-a simtit jignita mai ales ca i-am spus clar ca trebuie sa le placa LOR nu altcuiva. Iar pe vremea aia era vorba sa-i botezam noi fetita, deci, cumva lor li se parea important sa ne placa si noua numele insa am linistit-o spunandu-i ca noua ne place ce le place lor. Intre timp nu le vom mai boteza fetita pentru ca vor sa faca botezul fix in ianuarie, cu 2 zile inainte de DPN-ul meu. Dar ideea asta era, ca nu mi-as fi permis niciodata sa-i spun in fata ca a ales un nume urat (nici nu e un nume urat, doar ca eu nu mi-as boteza fetita asa). Mai ales ca problema poate fi si la mine, asociez Sofia cu capitala, nah, ce sa fac, asta e primul lucru care-mi vine in minte cand aud Sofia.
Olishka, uau, ce familie numeroasa si frumoasa ai. Tare mi-ar fi placut sa am si eu o sora sau un frate. Chiar ma gandesc foarte des ca, dupa ce n-o sa mai fie nici mama, nici bunicii din partea mamei, copiii mei vor fi mari iar eu voi ramane singura cuc, numai cu sotul meu. Ma intristez rau cand ma gandesc la asta si-mi dau seama din ce in ce mai bine cat de grea e batranetea.
Macar la mine compenseaza sotul, el are 3 surori. Dar, desi consider ca m-am integrat bine in familia lui, sunt momente in care tot ma simt outsider, cred ca e inevitabil uneori. Asta e...
Aoleu, ce tare m-am lungit, imi cer scuze, cred ca v-am plictisit rau de tot.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 22+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
biancabia spune:
Apropo de nume si strambaturi din nas. Noi inainte de a ramane insarcinata prima data, am decis ca bb se va numi Arian sau Ariana+alt nume, nu neaparat de sfant. O gramada de cunostinte/prieteni m-au innebunit ca trebuie sa ii pun de sfant, pt ca altfel de ce ii pun 2 prenume. In final nu am ales numele celalalt decat cu apa rupta in drum spre spital, amintindu-ne de o propunere din partea nasilor, facuta cu vreo 2 zile in urma. Ulterior nu va spun cata lume mi-a zis ca am pus nume neobisnuit copilului. Imi zic ca s-au obisnuit cu el si de aia li se pare normal...
Acum i-am propus sotului printre altele Isabela-Sofia. Zice ca e frumos sofia, ca se gandise si el, dar ca in Romania toata lumea il va asocia cu capitala
Inca nu am facut o lista deoarece nu stim ce este, fetita sau baietel. Eu sunt 90% convinsa ca e fetita. Deocamdata am facut doar o ecografie asa ca pana pe 5 oct. mai e ceva. Dar dupa cate am mai citit si eu despre determinarea sexului sunt toate sansele sa fie fetita. A, si sotul zice sa nu ne mai gandim la nume de fetita ca oricum e baietel
Bianca ALEXIS-ARIAN (5/01/2009) si 17+
biancabia spune:
Mi se intareste burta, mai ales dimineata, din ce in ce mai tare. Si e asa micutaaaaaa
biancabia spune:
Fetelor din Brasov, ati mancat inghetata Dracula? E f buna!!!
e neagra, colorata natural cu cerneala de calamar, cu gust minunat de vanilie si prin ea are niste bucatele de bombonele sa zic asa, care pocnesc in gura . Uitandu-ma la poza lui fii-miu mi-am amintit de gustul ei. F buna!
catiushor spune:
Hmmm...Bianca de ce imi faci una ca asta...Eu mor dup inghetata care are ceva ce pocneste in gura. Nu, nu am mancat
Acuma ma chinuie si pe mine o intrebare: ce urmareste o morfofetala? Ii masoara oscioarele, si daca nu-i place lui dr. un os ce se intampla? Acuma sincer nu as face-o. Tot ce am gasit pe net e ca poate depista anumite anomalii. Adica ar fi unele care se pot trata din burtica, sau cum? Altfel nu ma intereseaza daca-si da cu parerea nusht ce dr ca are puiul meu nusht ce anomalii. Nici triplutest nu l-as fi facut, dar nu eram bine documentata. Si mie se pare ciudat si manipulator.
Am fost la dr de inainte si mi-a spus asa: " Daca vrei sa colaboram trebuie sa faci triplutest!", l-am facut si oricum am renuntat la dr. respectiv pt ca imi urla in telefon.
Acum luni am afost la altul si mi-a spus:"Daca vrei sa colaboram trebuie sa faci morfofetala!"
Asa m-am saturat de "dumnezei in alb"...
gravidutza 21+ de bebitza Gruitza
A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!
biancabia spune:
Cati de pe Republicii am luat eu inghetata. Era anul trecut chiar afara pe strada un stand cu inghetata cu fel de fel de arome
Morfofetala e f utila, deoarece nu se masoara doar oasele, se verifica daca toate organele interne ale bebelusului sunt formate complet. Eu ti-as recomanda sa o faci, pentru a vedea daca e totul ok.
biancabia spune:
Nu va mai spun ca mie la sarcina trecuta, nu stiu cum le gaseam, dar s-au gasit vreo 2-3 pers sa imi povesteasca ba ca nu avea copilul format stomacul, ba ca vezica, in fine, e bine daca se poate sa se verifice ca totul e ok.
dr_anca spune:
Prin zona si fara treaba
Mady , va fi bine daca esti monitorizata si scapi acusica acasa.
Bianca da la cezariana ma gandeam, dar daca e nastere naturala anterior nu ma pricep.
Cati morfofetala este o echo mai amnuntita, se uita la dezvoltarea organelor sa vada daca totul este ok. Eu nu am facut testele dar morfofetala mi se pare necesara. Am avut o colega la odiseea trecuta care nu stiu daca a facut-o nu imi mai amintesc dar nu au stiut dr ca are transpozitie de vase mari sa-l bage imediat in operatie, si l-au tinut cateva zile pana a inceput sa se simta rau, in fine am suferit toate atunci alaturi de ea. O colega de odisee din Japonia stia ca bebe este bolnavior si a fost bagat imediat in operatie, acum este bine mersi dar au tras cu el prin spital dupa nastere.
Asta ca sa-ti faci o idee.
Ce imi place mirosul de vinete si ardei copti de printre blocuri, imi da o stare placuta, ma gandesc cum toata lumea pregateste pentru iarna bunatati.
Nu am stare ma tot uit sa vad ce face si printesa pe webcamul de la gradi, o gaselnita cu dus si intors. E bine dar si rau sa tot stai cu ochii dupa copil
Va doresc o zi frumoasa!
Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte 19s+
iulie 2008
biancabia spune:
Anca, cine mai intelege: azi, deocamdata, nu ma doare burta deloc. Mi s-a intarit dimineata dar acum pare ok. Trece si corpul asta prin transformari, e normal sa mai simt una-alta. Dar speranta asta de a fi totul bine, ma face atenta la orice jena
Noi plecam afara cu trotineta
Va urez o zi buna, va citesc mai tarziu