Colectia de toamna-iarna 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 5
anda77 spune:
apropos de gemeni, eu cred ca am trecut pe langa pericol ca prin urechile acului:)) cred ca Dumnezeu, avand in vedere circumstentele ulterioare de crestere a copilului monoparental, s-a gandit ca e totusi too much sa-mi faca una ca asta:))
stiti ca nichita are 3 rinichi, dintre care al treilea se pare ca a inceput sa se "stafideasca" adica n-are activitate full. medicii spun ca foarte des (95%) un organ in plus la un individ inseamna ca a avut un frate/sora geaman(a) pe care a absorbit-o. la unii pacienti s-au constatat doar masele/dinti in plus, de exemplu, iar la studii amanuntite au gasit 100% din cazurile cu masele/dinti in plus ca isi mancasera geamanul intrauterin.
a fost in 2003 un caz publicat cu o femeie cu 3 copii care avea nevoie de transplant rinichi. cei trei copii ai ei s-au oferit sa doneze un rinichi de la ei, au fost testati, toti au fost compatibili insa s-a constatat ca, soc!, desi ea ii nascuse pe toti 3, doar unul avea din ADN-ul mamei in cauza, restul aveau ADN strain. la analize amanuntite au elucidat misterul. femeia isi mancase sora geamana si ovula lunar cate 2 ovule, unul al ei, unul al surorii-embrion mancate!!! astfel unul dintre cei 3 copii ai sai se nimerise sa fie din ovulul ei si atunci avea ADN de la ea, ceilalti 2 dintre cei 3 copii ai sai aveau ADN-ul matusii embrion! puteti sa cautati pe google, sunt multe cazuri...
deci se pare ca ma pandea ceva cu carucior dublu:)) si nichita a mancat exemplarul nr 2. in considerarea personalitatii duioase a copilului meu, prezum ca el a mancat o surioara:))
maria_alexia spune:
anda, brrr, asta-i cea mai tare poveste pe care am auzit-o in ultima vreme.
gasit www.antipa.ro/virtual/panorame/muzeul-de-istorie-naturala-grigore-antipa-1.html" target="_blank">tur virtual la antipa, fain, fain.
madau spune:
Anda mie Miruna mi-a facut febra 40 cand a avut herpangina, la fel, urca-cobora, pana cand nu si-a facut virusul ala dracii nu i-a trecut. La noi a ajutat glicerina cu nystatin si anestezin, ii dadeam cu ea in gura, plus pufuri cu Tantum verde.
Lavi ma bucur ca bb e ok, sa va fie de bine petrecerea!
Rechizite/fondul clasei/etc...nu stim inca, n-am avut sedinta.
Ma reintorc la treburi....pupam
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
Bic spune:
Doamne, anda ce povesti!!! Hai ca m-ai cutremurat.
Da, imi aduc aminte de Nichita cel cu 3 rinichi!!
Bravo lavi, poti sa rasufli usurata acum! Am uitat sa te intreb: cind ai DPN?
Am si eu o intrebare legata de sanatate: a avut cineva copil cu polipi asu amigdale marite si cum v-ati dat seama si ce ati facut? Imi cer mii de scuze daca ati fost si nu-mi mai aduc aminte... stiti voi cum sint eu cu memoria.
De ceva vreme, am observat ca Smaranda doarme cu gura deschisa. E adevarat ca de vreo saptamina e un pic racita, dar daca stau bine sa ma gindesc si cind nu e racita mai sforaie noaptea si parca tot cu gura deschisa doarme. Mi-e sa nu aiba fie amigadele, fie polipii mariti. Nu cred ca sint in stare sa trec psihic printr-o operatie cu ea.
crissy77 spune:
Bic, Elise de cate ori raceste are muci gri-verzui, ni s-a zis ca din cauza polipilor. Anda sigur a trecut printr-o operatie de polipi cu Nic, parca si Roxana tb sa-i faca Alexiei, dar nu mai stiu firul povestii.
lavi02 spune:
Bic polipi cam toti copiii au, mai mari sau mai mici, trebuie operati numai daca sunt foarte mari, respectiv daca copilul e afectat: doarme numai cu gura deschisa, nu poat erespira pe nas, otite dese, etc. De multe ori dupa operatie se refac. Numai un dr bun, pediatru f bun sau ORL-ist bun iti poate spune daca trebuie sau nu operati.
Amigdalele se maresc in caz de raceli, dar la unii copii sunt marite a-la-long, daca au frecvent raceli si imunitatea mai scazuta. Dar nu se scit decat daca copilul face mai mult de nu mai stiu cate (4-5-6?) amigdalite cu puroi pe an, altfel se lasa acolo ca au rolul lor.
Concluzii: 1. Daca mai doarme cu gura deschisa nu inseamna ca trebuie neaparat operata.
2. Nu mi-a placut ce ai zis, ca nu ai putea trece cu ea printr-o operatie. Come on, medicina a evoluat, operatiile sunt destul de sigure in ziua de azi, aproape toti oamenii trec prin una sau mai multe operatii de-a lungul vietii, Smaranda e om si ea, va avea bucurii si probleme, ce vrei, daca are vreo problema sa zica: cu problema ma descurc, dar ce ma fac cu mama ca e terminata?!?! Vrei sa ajungi sa fii un stres pentru ea? Gandeste pozitiv si fii alaturi de ea. Si mai fa un copil sa fii mai relaxata
Amin, terminat morala Te pup!
Edit, uitai sa zic: DPN dupa UM = 11 mai, dupa calculele mele 15 mai. Ma enerveaza sa tot tin variantele paralele de calcul.
Anda eu nu cred ce zici tu, cu mancatul altui copil. Bebelusii in burta pot inghiti de la varste destul de mari de sarcina, adica trebuie sa aiba centimetri buni cand incep sa inghita lichid amiotic, moment in care daca ar fi avut un frate geaman, s-ar fi vazut si respectivul la o eco anterioara. In plus ei abia au reflexul suptul la nastere, mestecatul si inghititul se invata mult mai tarziu.
Ce cred in schimb ca e posibil e ca fratele geaman sa fie cumva inglobat in corpul supravietuitorului, nu prin inghitire cu gura, ci inglobat cumva la varste foarte mici, prin primele saptamani.
Edit: uitai si semnatura
Lavi 6+ mami de copii de 142cm, 120cm si 4mm
maria_alexia spune:
Neata!
Lavi, eu sunt sigura ca "mancatul" intre gemeni e la modul figurat, prin inglobare, cum ziceai si tu.
si tot in ton: ieri am avut 5 copii . cred ca v-am povestit ca si-au gasit ai mei gaskca pe strada - tare fain de ei, iar aseara ne-a calcat trupa pe noi. se pare ca o s-o tinem tot intr-un kinder-party de-acum incolo .
a fost cam socant pentru mine la inceput - m-am trezit ca in decurs de 2 zile copiii mei isi insusisera suma libertatilor de care se bucurau ceilalti: traversat singuri (e o straduta cu trafic infim, dar tot nu sunt de acord), bagat aparate in priza, jucat la gratar, catzarat, snacksuri/sucuri, jocuri mai salbatice... dintr-astea. fugeau dintr-o curte in alta si-si mai luau cate o libertate, dupa cum era regula casei. intre timp ne-am mai stabilizat, facut reguli si pentru hoarda de jucausi .
Ufff, clar am trecut intr-o etapa noua, ii simt cum s-au desprins de casa si s-au "anturat".