Colectia de toamna-iarna 2005 (28)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria de cumparat jucarii m-a ferit Dumnezeu in ultima perioada, n-a mai fost niciun party pe ordinea zilei, sarbatorile inca-s departe iar pedeapsa cu ordinea e valabila pana la ziua N. Insa nu suna bine ce zici tu cu 50%+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

bianca banii sunt numai pentru rechizite si cica jucarii, dupa parerea mea este mult la grupa mica.La serban cat este fondul clasei?
pe langa asta lunar trebuie dus servetele umede 1pachet,2 hartii igenice,2 role hartie bucatarie si 2 pachete servetele si sapun lichid si inmulteste asta cu 37 de copii cat are grupa lui matei, eu cred ca ii trebuie dulap special sa depoziteze toate astea.
Si eu am combatut pretul impus insa nu am avut cu cine sa discut, efectul de turma este la el acasa.

felicia v-am vazut pe fb, super tare ilincuta ta, chiar danseaza nu gluma. de cand face dans irlandez?
Succes cu noua educatoare.

lavi merci de incurajare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Am dat o raita prin contul comun.

Maria-Alexia, pozele de la Balea sunt superbe!! Felicitari, inca o data, pentru drumetiile pe care le faceti

Alinush, missa2 e copia fidela a taticului ei!

Feli, bravo soricelului dansator

Biancamo, bafta multa cu boboceii de clasa I!!

Lavi, am uitat sa-ti spun ca am fost acuma recent la ziua de nastere a unui baietel de la gradi, tocmai a implinit 6 ani si are o surioara de 4. Am aflat atunci ca mamica lor e gravida in 4 luni cu bb3

Roxi, adaptare usoara lui Matei-patei! La fel si lui Andru, Mara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

lavi, graviduta ideala

roxi, la noi e 8 lei/zi caminul.

bianca_mo, sigur o scoti la capat cumva. Hai ca primul sem. e mai greu

La noi lista de rechizite e cam asa: hartie glasata herlitz, acuarele pelikan, lipici pelikan etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Dar stiu ca vehiculati niste scoruri pe la gradinite .

Noi pana acum am fost la gradi de stat, fondul clasei era 50 roni si la sfarsitul anului ramanea din ei. (Intr-un an se stransese de un calorifer electric la Cristi, la Ana am mai completat putin ca sa zugraveasca...) Se luau din banii astia inclusiv cadourile de mos nicolae (de craciun plateam separat). Iar rechizitele la alegere, fiecare copil avea dulapior. Hartie, servetele si sapun lichid SEMESTRIAL - si ajungea!
E jaf curat ce se intampla la voi!

Anul asta ii duc la una privata, e drept ca taxele sunt maricele, dar nu trebuie dus NIMIC in afara de copil + incaltari. Am rasuflat usurata.

am in zona si o gradintia de stat unde se cereau 200 fondul clase si se faceau diverse renovari, dar recent directoarea a fost mazilita - facea afaceri cu alte firme proprii.

va povestesc toate astea pentru ca eu consider ca asta e normalitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

Am inceput si noi grupa pregatitoare cu emotii , educatoare noua , colegi noi, sunt 33 pe lista in conditiile in care au doar 25 de patuturi, S este foarte incantata deocamdata.
avem o ditamai lista de cumpraturi,rechizite, mi se pare exagerata plastilina Play-Doo, puzzle cu maxim 50-60 piese, carte de colorat ed Teota minimum 60 de pagini,creioane colorate Herlitz, pensule (Milan, Pelikan) si altele vreo 12 puncte, pe langa aste 178 lei pt. fd grupei, al gradinitei, consumab sanit, caiet special

Avem doi dinti din fata cazuti in urma unei lovituri primite la joaca, a venit la mine plina de sange si cu dintisorii mascandu-se, e tare simpatica cum vorbeste asa sasait, este foarte derutata pt ca la gradi iau zis cateva colege ca nu existra Zana Maseluta , Mos Craciun.

Bianca , succes cu micutii scolari.

Lavi , ma bucur din suflet pt tine , sarcina usoara!

Mergi la inceput

Pana la urma curiozitatea a triumfat, la 8:30 m-am prezentat la prietena mea, am zis sa profit de oferta asa ca l-am vazut pe bb! Are 4mm, inimioara ii bate de zor, e pozitionat bine in fundul uterului, are ditamai sacul gestational in jurul lui + vezicula vitelina care il hraneste deocamdata. E super! S-a vazut totul la ecografie pe burta, ecograful e f bun si nici pacienta nu e chiar obeza.

In schimb a zis ca s-ar putea sa mai sangerez putin, e ceva mucoasa in plus in zona in care nu e bebe, pt ca bebe nu umple inca tot uterul, dar nu e nimic ingrijorator, e foarte frecvent si ori mai sangerez putin ori se resoarbe.

Am sunat-o pe soacra-mea si s-a bucurat dar a zis ca pacat ca nu sunt 2 ca ar fi fost dragut 2 gemeni baietei :)

-------
soanso si crissy

Soanso, noroc ca sa zic asa ca a cazut cu dintii de lapte si nu cei definitivi. Pe de alta parte se poate sa-i fi cazut asa usor din cauza ca oricum aveau radacina slabita fiind ei "pe duca". Barem ati scapat de distractia cu scosul.

Meems ce dragut! Mie intotdeauna mi-au placut foarte mult familiile cu 3 copii!
Daca ai disponibilitate fizica, psihica, afectiva si materiala (ca pana la urma si asta trebuie) e tare frumos!

Mancarea la noi s-a facut 14 lei pe zi de anul asta, era 12 sau 13 anul trecut.

Mie mi se pare normal sa ceara unele rechizite de anumita firma, de calitate, de exemplu intr-un fel sunt creioanele Bic (fostele Conte) si in alt fel creioane ultimul jaf. Se ascut foarte usor, scriu foarte frumos si usor si nu li se rupe varful una-doua.

Servetele umede si din cele sul se consuma foarte multe, le dau non-stop copiilor cand vin de la baie, cand le curge nasul, cand se murdaresc pe maini, a zis educatoarea ca se consuma cam un pachet de servetele umede pe zi. Ceea ce vad si eu cand ma duc sa o iau pe Nati, stau pachetele pe catedra si non-stop se consuma din ele. Sapun lichid mi se pare cam mult 1 la 2 luni dar nah, nu fac caz pt atata lucru.

Lavi 6+ (real 5+) gravida vesela si zambitoare cu bb de 4mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

ref la rechizite, depinde cat de activa e educatoarea cu ei. daca toata ziua ii tine afara sau fac jocuri de interior, nu are ce sa consume. daca face multe activitati mai intelectuale asa, atunci 200 de lei/an/rechizite e putin. ma uit la fiu-meu ca vine zilnic acasa, de 2 ani, cu cate 2-5 planse/foi/tabele/desene etc. numai acuarelele si plastilina fac 200 de lei pe an. nu pun cariocile, creioanele, hartia colorata, foile A4, cartoanele, fundele, cartusul de imprimanta (le mai imprima si diverse modele peste care sa lucreze, la anumite materii) lipiciul etc.

la antipa sambata era coada afara de 2 ore asa ca am renuntat. mai batea si soarele naucitor. oamenii care ieseau aratau mesmerizati, cica e foarte foarte frumos. am mers la film, la strumfi 3D, misto, recomand. e unisex, spre deosebire de Cars2 care e mai pt baietei.

doamna gravida cu bb de 4 mm, soacra-ta are idee cum se cresc gemenii??! bai, io cand ii aud p-astia "ce bine ar fi sa am gemeni", ma umfla rasul. am vazut la prietena mea cum plang, mananca si fac kk desincronizati, astfel incat iti raman zero minute de somn din 24 de ore. ganditi-va cum e cu un sugar. ei bine, minutele/orele de somn din primul an cu un sugar, stergeti-le. in respectiva perioada al doilea sugar se trezeste si face tot ce facea primul sugar cand era treaz, si alalalt dormea. p-orma cand ma gandesc la 2 taxe de gradinita deodata ma ia cu ameteala. haine la dublu, nu pot sa mai ia unul de la altul ca la fratii de varste diferite. cate 2 jucarii deodata, la fiecare cumparatura ca altfel se cearta. mai degraba impart aia de varste diferite. una e cand cumperi 2 ani pampersi pt un copil, apoi primul scapa de pampers, il faci pe al doilea copil si mai cumperi inca 2 ani pampersi, deci 4 ani in total si alta e cand cumperi 2 ani cantitate dubla de pampersi. pur si simplu e foarte impovarator financiar, desi suma e aceeasi, per total. biciclete? 2 deodata. ipad? 2 deodata. masina? 2 deodata etc etc... plus ca dupa o sarcina cu gemeni iesi mult mai "ravasita" si fizic nu doar psihic, decat daca ai duce 2 sarcini normale una dupa alta.

nichita are febra si afte in gura. cre'ca il duc la dr. de 2 zile creste, coboara, creste, coboara febra, e montaigne-russe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Anda, intr-adevar rechizitele de calitate costa, dar aici era vorba de 200-300 lei fondul clasei + consumabile pentru igena + rechizite de firma!

Sapt asta avem si noi sedinta cu parintii, sunt extrem de curioasa ce ne paste , bine ca sunt avizata.

Bianca - initial ma gandeam ca a inceput deja Serban scoala . Imi place mult cum povestesti despre copiii tai cei micuti, sper sa avem si noi [noroc de] o invatatoare ca tine .

Mergi la inceput

Anda, iti dau dreptate in ce priveste ambele afirmatii.

Sanatate lui Nichita!

Eu cred ca soacra mea a avut mai mult o reactie emotionala, ca vai ce draguti sunt gemenii si ce frumos ar fi fost sa avem 2 baietei pe langa 2 fete. Dar eu nu mi-am dorit gemeni niciodata, nici la prima sarcina nici la a 2-a, la a 3-a noroc ca m-ai linistit tu ca sigur nu-s .

Mergi la inceput