Colectia de toamna-iarna 2005 (28)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

azi a fost si andru prima zi la gradi cu program prelungit. a plans putin dimineata dupa ce a constatat ca e singur, a mancat, cel putin meniul era pe bluza lui.a dormit singurel in patut.mi-a zis ca s-a jucat cu copiii, ca doamna la dus la toaleta, ca i-a placut, dar vedem dupa o saptamana de mers.initial nu vroia la gradi, ca in mai l-am lasat vreo 2 ore la flavi in grupa. acum era tot la flavi, il adusesera sa stea cu ea, dupa ce se trezise.avea traistuta in spate.cand ne-a vazut a pus buza pret de o secunda,dar l-am luat in brate si a inceput sa rada.le-am luat jucarii la amandoi si i-am dat in leaganul din curtea gradinitei.sper sa ii fac acomodarea cat mai usoara,sa nu stau cu gandul la el. pare ok, nu speriat.sa vedem mai departe.

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

maria_alexia mi-am aruncat si eu un pic privirea peste subiectul cu copii cu un an mai mari si pot sa spun ca am ramas foarte placut impresionata pentru ca inteleg ca acum se incep limbile straine din clasa I. Yeah!
Da' ce nu inteleg eu este treaba asta cu invataul poeziilor Ce deprinderi ii dai copilului daca invata o poezie pe de rost? Inteleg sa invete o poezie pentru un spectacol si atunci il inveti ca pregatirea unui spectacol are o ordine, o disciplina anume, ca un mecanism in care el e o particica mica, dar ca functionarea acelesi particici e vitala etc. Dar altfel???
Acuma nu o sa schimb eu sistemul d-aci din America, dar chiar sint curioasa sa aflu care e motivul. Poate e ceva ce nu stiu eu si atunci poate ca ar fi bine sa ne apucam si noi sa invatam poezii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Mara, offf, sa va adaptati cu bine la gradi! E greu la program prelungit...
Anuca mea e deja veterana, merge la gradi de la Pasti incoace cu pauza doar in august, dar la program scurt. E bine, le place la amandoi, sunt usurata dimineata ca nu trebuie sa trag de ei.

Bic, rolul poeziilor e sa antreneze memoria in primul rand. Dar si ceva simt ritmic, dictia... Cred!
Eu n-am remarcat aspectele astea doua de care spui - poeziile si limbile straine (eu retinusem ca se fac dintr-a doua, dar nu bag mana in foc.) In schimb m-a pus pe ganduri faptul ca cele mai mari probleme sunt legate de adaptarea la program si disciplina, inceputul unei responsabilizari mai mari a copilului... Ufff, mi se pare urias saltul de la stilul de acum. Si mai avem atat de putin timp de huzur!

V-am citit zilele trecute tot in viteza, imi pare rau ca n=am apucat si sa raspund.

Noki, sper ca ti-ai reparat cu bine amigdalele!

Ioana, felicitari pentru promovare!

Alinush, deci pana la urma isi doreste si Amalia la activitati - bravo voua! Tare scumpa Alessia, ma tot minunez ce copie fidela e taticului poate fi .

Lavi, hihi, si daca nu stiam, din povesti tot ghiceam ca esti burtica . Probabil acum sunteti in plina distractie la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Si tot eu: azi am cautat un cadou pentru o aniversare de copii si cu ocazia asta am ramas siderata: s-au scumpit jucariile ingrozitor, ati observat??? Batut realul si carrefourul, si - concret - jucarii pe care le luasem de Pasti costau acum cu 50% mai scump sau de-a dreptul dublu ! Nu mai inteleg nimic - ce s-a intamplat???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria, asa e, cu scoala se cam termina etapa de corcoleala a copilului si cam trebuie sa aiba si responsabilitati si sa avem pretentii de la el.
Engleza a facut Silvia din clasa I. Doar ca am impresia ca in clasa I e ca materie optionala (la alegerea scolii cred). Nu stiu sigur insa. Ce stiu sigur e ca Silvia a facut.

Mara, succes lui Andru cu adaptarea la scoala! Cand a trecut timpul? Parca acum ne spuneai ca ai nascut si ca il alaptezi cu succes.

Bic asa stiu si eu, poeziile antreneaza memoria. E bine sa ne antrenam si pura memorie de memorare ca sa zic asa, nu doar cea bazata pe logica si deductii. La mine de exemplu e foarte slaba, toata viata mea scolara poeziile erau un chin, dar o demonstratie logica, sau o teorie deductiva o invatam extrem de repede dupa ce o intelegeam. Supravietuiesc si fara ea dar uneori ii simt lipsa.
Si acum, cand are Silvia de invatat o poezie pt scoala, eu cica o ajut sa o repetam in drum spre scoala dar practic sunt lemn, Silvia o stie mult mai bine decat mine pt ca prinde f repede.

---------

Nunta? Hai sa va povestesc.
La pranz am fost la cununia religioasa cu fetele, toate bune si frumoase.

Dupa amiaza cand sa plecam spre restaurant constat ca am spotting, secretie bejulie sau cum sa-i spun. Eu am avut la ambele fete sangerari din astea, nu am luat absolut nimic si mi-au trecut (nu sunt adepta luatului de Utrogestan sau altui progesteron decat daca mi-ar iesi pe analize ca n-am).
Mi-am zis ca sunt 3 posibilitati: ori imi trece sangerarea, ori continua in acelasi stil, caz in care vad eu la medic care e problema, ori se transforma in sange rosu si pierd sarcina.

Alte gravide de pe forum vad ca stau in pat in situatii de-astea, prietena mea ginecoloaga zice ca n-are niciun sens sa stai in pat in trim I cand e ori-ori si oricum statul in pat nu ajuta cu nimic. Ajuta doar in trim II si III cand sunt contractii sau col dilatat.

Zis si facut: m-am inarmat cu tampoane de toate marimile, mi-am luat la mine si buletinul + adeverinta de salariat daca DF e extrauterina, sangerez nasol si ajung la spital si am plecat la nunta.

Eu sunt destul de calma si la ideea de pierdut sarcina in trim I, stiu ca 25% din sarcini se pierd, de cele mai multe ori e vorba de defecte genetice pe care natura le elimina. Am zis ca ce-o fi o fi.

Deznodamantul e ca sangerarea bejulie s-a oprit, la nunta am dansat, ce-i drept mai mult blues-uri, hore la greu si un pic de rock & roll nici ala f topait si n-am dansat pana la scoaterea sufletului si ruperea picioarelor ca atunci cand am fost mireasa sau nasa ci mai moderat. In rest am fost foarte cuminte: alcool 0, somon afumat, creveti si alte bunatati de gen 0, cola sau alte sucuri chimicale 0 (am preferat o cafea lesinata ca macar e naturala) si am evitat pe cat posibil si sa stau in fumul de tigara; cand fumau 2 colegi de masa o cam porneam la dans sau la plimbare. Noroc ca doar 2 de la masa erau fumatori iar sala avea aerisire foarte buna.
M-a pleznit somnul pe la 10 dar am bagat niste hore care m-au energizat, vorba Mariei, energizarea prin sport.

Astept cu nerabdare sa ajung la doctor vineri sa vedem ce si cum.


Lavi gravida denaturata petrecareata 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

lavi, felicitari!
Esti super tare , pun pariu ca faci mandrete de baiet

alina cate ore sta bebelina la cresa? tu incepi munca deja? ma bucur ca a inceput missa sa accepte sa iasa.

noki sanatate multa!
Unde face teatru sarah? ai primit sms-ul meu?

meemsy micuta ta scumpa, sper sa accepte cat mai usor afterschool.

Si pentru noi a fost prima saptamana de gradi, nu usoara pentru matei..care a urlat mititelul, in prima zi a plans si ma-sa pe la colturi.
Am fost si in concediu saptamana asta, a fost foarte bine
Baletul nostru pentru moment a devenit dans,a fost la prima ora si trebuie sa recunoasc ca este
am fost si la prima sedinta cu parintii la matei, unde s-a votat fondul clasei la 250 de lei. astept cu "interes" si cealalta sedinta de la clasa alexiei unde sigur tot 300 vom da.
Si cireasa de pe tort s-a scumpit si gradi este 13 lei, de la 10.
oare asa este peste tot?
oricum multumesc lui Dumnezeu ca sunt piticii sanatosi ca le-om duce cumva.

Va pup , va doresc o toamna frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca_mo spune:

Buna tuturor! Am inceput scoala cu clasa I si e greu, greu, greu...Dupa ce am avut copii de 11 ani, care se descurcau singuri, o iau de la capat cu „vreau la mami, ma doare burtica etc”... sunt asa mici, unii se lasa asa de greu sa ii cunosc si sa se apropie... dar voi reusi eu!

ROXI, sunt uimita de ce spui de fondul acela la gradinita, 250 pe an pentru tot ce le trebuie, incluzand rechizite,caiete speciale, sapun, prosoape de hartie si altele? sau pentru ce e?

LAVI, sa iti fie de bine dansul, e foarte bine ca esti in forma... mi-a placut ultima semnatura...
si o saptamana mult mai frumoasa, cu bucurii si sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

roxi, si la noi "doamna" propusese tot 300, dar dupa ce au protestat parintii a ramas ca fondul sa fie 250. Plus 20 lei pe luna pentru produse de igiena (servetele de hartie, apa, pahare de plastic, detergenti pentru baie). Ma rog, eu am cam spus mai multe la sedinta, dar cand vezi ca ceilalti copii nu zic mai nimic, nu prea ai succes. Ma rog, as fi multumita daca actuala doamna i-ar mai scoate si pe ei pe undeva, ca cea anterioara nici nu voia sa auda de asa ceva.
Ea a zis ca intentioneaza sa-i duca in multe locuri, dar vom vedea.
La alte gradinite nu sunt pretentii asa mari, dar acelea atrag si sponsorizari, adica se mai descruca si pe alte cai.

ieri la sala Dalles m-am intalnit cu Ioana, am luat cafea si ceai de la standul ei, ah, sunt mirifice, vreau sa mai iau si niste condimente ca par super.
In schimb, m-am bucurat s-o vad pe Ioana asa de entuziasmata de ceea ce face, se vede ca-i place, dar o si prinde meseria, este foarte convingatoare. Ma bucur sa vad oameni pasionati.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

pesimistul este un optimist bine informat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

multumim

limbile straine sunt obligatorii din clasa a Va, pana ,sunt optionale.

lavi, eu cred ca tocmai s-a fixat bb mai bine.asa am patit si eu.

eu pe rechizitele flaviei anul trecut, la inceput de an, am dat cam 130-150 ron, plus detergenti/hartie igienica/prosoape in fiecare luna.(sunt parinti care nu isi permit aproape deloc si am dus de cate ori am putut).cred ca as da 25o pe an, numai sa nu mai cumpar nimic.plus ca rechizitele fiind diferite, cred ca se creeaza ceva divergente intre copii, sau macar faptul ca acasa cer ceea ce au vazut la ceilalti(cazul flaviei cand vrea diverse chestii cu printese).







Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ma bucur ca v-a placut semnatura mea, adevarul e ca in ce priveste sarcina am o relaxare sora cu nesimtirea, asta e inca un motiv sa ma tin departe de odisee unde se vor aduna fete care iau 6-8 utrogestane pe zi, unele gravide prin FIV, etc si mi-e ca or zice ca fac pe nebuna. Aici barem ne cunoastem si vedeti si voi ca atunci cand ai deja 2 copii ai alta perspectiva asupra problemei.

Am discutat cu prietena mea ginecoloaga care a zis ca am procedat bine, cu utrogestanul e de aceeasi parere, mi-a propus sa ma duc la ea la eco maine dimineata sa-l vedem pe bb (lucreaza pe un eco f performant). Inca nu am luat o decizie, dar nu-s stresata, parca am rabdare pana vineri la dr meu. (Cu ea e mai jenanta treaba daca trebuie sa-mi faca eco transv, eu s-ar parea ca am uter retrovers si nu prea s-ar vedea altfel...)

Mara multu de incurajare

Fondul clasei la Silvia am dat 100 RON.
La Nati inca n-a fost sedinta. Anul trecut a cumparat fiecare rechizite dar s-au pus la comun (era criminal pt educatoare sa-i dea fiecaruia creioanele sau acuarelele lui, ele pun creioane in cateva pahare mari pe care le pun pe mijlocul mesei). Eu am dat cam 150 RON pe ele sau chiar mai mult, m-am straduit sa le iau de calitate dar problema e ca nu toti parintii fac la fel si se ajunge ca unele materiale sunt foarte proaste si nu se pot folosi. Au zis ca anul asta se va merge pe strans bani si cumparat la comun ceea ce avizeaza educatoarele ca fiind de calitate.

Produse igienice ducem o data pe luna 1 pachet servetele umede, unul de servetele de masa, 2 suluri de servete de bucatarie cu care se sterg ei pe maini, un sul de hartie ig si 1 sapun lichid o data la 2 luni.
S-au mai strans o data sau de 2 ori anul trecut cate 5 lei de copil pt produse igienice de curatenie pt ca nu s-au dat bani de la stat.

Sincer mie mi se par rezonabile cererile lor.

Bianca lasa ca pe de alta parte sunt micuti si dulci si e frumoasa senzatia sa iei niste pui asa mici, nestiutori si neajutorati si sa-i formezi timp de 4 ani sa-i faci mari, descurcareti si sa-i inveti atatea.

Si eu am fost vineri si m-am vazut cu Ioana, intr-adevar e foarte pasionate si preceputa la ceea ce face! Excelent miroase ceaiul Pretty woman pe care l-am cumparat de la ea, nu mai zic de cafea, totusi cu ceaiul parca nu am inima linistita sa-l beau in trim I macar. Sunt tot felul de flori in componenta care stiu si eu daca sunt OK? Dar cred ca am sa le dau fetelor. Oricum, miroase excelent!

Roxi bafta, iti tin pumnii, se va adapta Matei pana la urma, fiind el mai mamos e perfect normal si era de asteptat sa se smiorcaie la inceput, dar pana la urma se va adapta daca educatoarele sunt blande si stiu sa-i distraga atentia la joaca si activitati. Peste zi mai plange au doar la despartire?

Lavi gravida denaturata petrecareata dansatoare 6+ (real dupa data ovulatiei ar fi 6- adica 5+)

Mergi la inceput