Colectia de toamna-iarna 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 6
Noki_Lara spune:
Bau! Back in business dupa 2 saptamani de concediu!
Woow, ce discutii kinky despre canibalizarea ploduletilor.
Biculet, aia cu polipii, vorba lu' Lavi, trebe decisa de un orl-ist fff bun. Cat despre amigdale, mereu a fost divergenta de opinii intre pediatri-orlisti, in care unii recomanda operatia si altii nu. Conditia de operatie e de muuulte amigdalite/an. Eu faceam 2 cand eram mica amigdalita pultacee cauzatata de mirificul streptococ auriu- una primavara si una toamna, cu fefra 40 si peste, cu Penicilina injectii si toata distractia aferenta. Totusi, doctorul meu a fost mereu de parere ca nu e cazul de evacuat amigdalele din gat. Asa ca am raas cu ele. Ultima lor isprava (amigdalita) a fost saptamana trecuta. Da' a trecut.
Maria, hi hi hi...dezmatz total la voi in curte. Like like like ploduletii tai! Amu sa te vedem, cum rezisti!
Lavi, recunosc ca si io am tras un oftat melancolico-popandau ca nu-s gemeni.
anda77 spune:
hihihi, peste tot in mesaj era vorba de absorbtie. "mancatul" era fireste o figura de stil, normal ca nu la propriu. in alte cazuri geamanul e absorbit de corpul mamei. lavi este una dintre campioanele la logica, deci faptul ca a fost usor indusa in eroare de mesajul meu dovedeste un singur lucru: chiar si neuronii informaticienelor se resimt in sarcina:))) (vezi sa nu te ataci acum ca glumesc ref la "ameteala" caracteristica sarcinii, ca nu-ti sta in temperament sa te ataci la glume:)
btw, studiile medicale zic ca la o pereche nascuta de gemeni mai exista inca 6 altele din care nu se naste decat unul. celalalt a fost absorbit de frate sau, mai rar, de corpul mamei. nu stiu care e proportia de gemeni nascuti din totalul sarcinilor ever ca sa vedem care ar fi procentul de gemeni intrauterin, "mancati", din totalul de sarcini ever.
bic, nichita are 2 operatii de polipi. le-am facut la momentele cand nu mai putea nici manca deoarece se sufoca cateva secunde cu gura inchisa, nemaiputand respira deloc pe nas. sforaitul noaptea e un semn. urmareste problema.
noki, cum ziceai, ca ai oftat ca nu sunt gemeni?:) tu nu vrei nici al doilea bb dar ti-ar fi placut sa vezi 4 la prietena ta! cat sadism, dom'le...
maria-alexia, atmosfera de '80 la tine. super!
lavi02 spune:
Anda, la sarcinile obtinute natural (fara FIV, stimulare ovariana, etc) procentul de gemeni e de 1 la 87 de sarcini, iar de tripleti e la 1 : 87 x 87
Cand ai zis de mancat si apoi de numar de masele, dinti, imediat m-am gandit la cranta-cranta.
Nu ma supar cu neuronul informatic gravid. Am o chestie extrem de complicata la servici de facut in timp ce mi-e greata si somn.
Noki, daca esti melancolica pt ca n-am eu gemeni, sa-ti doresc eu gemeni tie? Sau sa nu-ti fac una ca asta?!
anda77 spune:
cum e cu statistica 1 la 87, ajutati un biet umanist: sunt 87 sarcini normale si a 88-a cu gemeni sau din 87 una e cu gemeni si restul de 86 sunt cu unic embrion?
daca citesc ceva si zice una din 10 e clar ca restul de 9 sunt altfel, dar daca citesc ceva si zice una la 10??!! e acelasi lucru sau una la 10 inseamna una din 11, adica 10 de-un fel si a 11 de alt fel?
maria_alexia spune:
pura lingvistica :
1 la 87 = 1 pereche de gemeni si 87 copii unici - ca scorul la fotbal
1 din 87 = 1 pereche de gemeni si 86 copii unici
Exact cum ziceai si tu .
Scuze, dar de ce are asa mare importanta, nu iti iese bine numaratoarea ?
corap spune:
eu sunt total impotriva memorarii poeziilor in copilarie pentru ca:
1. in general se memoreaza poezii cu valoare literara zero;
2. in general se memoreaza poezii agramate;
3. punctele 1 si 2 taie orice elan al copilului spre poezia adevarata si devalorizeaza intregul gen literar;
4. chiar daca nu se ajunge la punctul 3, viitorul adult este exterm de posibil sa considere poezia un gen literar minor (sau, ma rog, sa desconsidere poezia)
5. de ce sa memorezi poezii cand, pentru "memorarea pura" sunt mult mai eficace "textele" abstracte total, de tipul "sdrf fgjktyl sda. nhkiuasd jhsakldk" sau sirurile de cifre, de figuri geometrice, de orice altceva.
ma enerveaza bataia de joc in care e luata poezia - nah.
corap spune:
anda, ca scorul la fotbal
1 la 9 inseamna ca din 10 goluri unii au bagat un gol. 1 din 10, evident
maria_alexia spune:
corapina, ioi ce radicala esti! tocmai ca nu e vorba despre poezie, ci despre rime - te joci cu cuvinte, sunete, muzicalitate, ritm. continutul aproape ca e secundar.
si se mai gasesc si versuri cu sens, usor de retinut pentru copii.
Al meu e cam paralel cu memorarea fara sens. Poate v-am povestit: dupa ani de zile de "melc, melc" cu el, apoi cu Ana, il aud senin intr-o zi cu "si se suie pe ... copac" . prinsese ideea, dar nu si muzica .
lavi02 spune:
Anda, parca asa retin: din 87 de sarcini, una e cu gemeni (si restul nu).
Corap si pe mine ma enerveaza tot felul de poezii cica pt copii (de parca copil = prost) scrise de t liniuta ampiti vorba lui taica-meu, cu rima dar fara ritm (cate un vers are mai multe sau mai putine silabe decat restul, ceea ce da totul peste cap) cu versuri stupide si cuvinte anapoda.
Daaar exista si ceea ce se cheama literatura pt copii: Arghezi, Toparceanu, Marin Sorescu, Ana Blandiana, etc care au scris poezii chiar frumoase, reusite, cu gust, cu duiosie etc.
Nu trebuie obligatoriu sa invete poezii tampitele. Pot invatat poezii pt copii dar frumoase care le dezvolta si muzicalitatea si gustul pt poezie si memoria. Dupa parerea mea.
corap spune:
io vorbeam de alea pe care le invata "pe langa scoala" ca sa ma exprim asa. care sunt niste pure hidosenii odioase.