Cersetoria ...in UE
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Nu mai dau de mult timp bani la cersetori!
Cat despre Franta, francezi, etc... sa ma mai scuteasca, as avea eu muulte de comentat,, numai ca nu am chef de polemici cu diaspora!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ralcat spune:
Atunci cand pot, ajut. Dar ajut cazuri clare, unde stiu sau unde am incredere. Dar asta nu e cersetorie, e ajutat o familie/o persoana atunci cand are nevoie.
Dar legat de subiectul Mirelei ... NU. Nu le dau nimic, dar scapi de ei? Lucrez intr-o zona impanzita cu cersetori, romani in mare majoritate. Am de strabatut 2 intersectii intre metrou si cladirea unde lucrez, in fiecare e cate un parinte cu copilul din dotare la cersit. Copilul te trage de haine sa-i dai si lui un euro. I-am dat un sandwich, cel pe care il luasem pentru mine si a aruncat tacsu cu el dupa mine injurandu-ma. M-am intors la el si l-am intrebat ce-l tine sa munceasca? Ditamai vlajganul, aproape santierul de constructii unde se cautau oameni, el sta cu mana intinsa si-si mai chinuie si copilul. Ce mi-au auzit urechile ... nu poate fi deloc reprodus. Ce m-a "distrat" cel mai tare, e ca o alta doamna care trecea pe strada, auzind tonul si oarecum banuind ... ma intreaba in franceza de ce-mi bat capul cu ei, asa sunt romanii! Mi s-a taiat firul.
Joia trecuta, eram doua romance, vorbeam, asteptam o alta amica sa iesim la masa. In cateva minute nu ne-am trezit cu piranda, cu "esti de-a mea, da si mie sa-ti traiasca neamu", I-am raspuns si noi ca e de lucru in oras, numai sa vrei si ca nu-i dam, om fi de aceeasi cetatenie, dar neam cu mine nu e. Ca toate neamurile mele muncesc de-si rup oasele care incotro ca sa-si tina copii sanatosi si la scoala, nu stau cu mana intinsa.
Dar cum poti explica asta ca roman obisnuit francezului satul de cersetori? Si italianului, si belgianului ... si celorlalti? Cum le explici diferenta intre tine care aduni bani tot anul ca sa pleci intr-o vacanta la Paris si cei care isi fac veacul p-acolo cersind, furand, si restul?
Cum il faci sa inteleaga ca in amarata asta de tara sunt de fapt doua tari? Una in care se zbate sa supravietuiasca sistemul ala "invechit" de valori: munca, scoala, respect, cinste ... stiti voi prostii d-astea (stiu ca-s cinica) si una in care traieste pe ritm de manele "adevarata" valoare: furturi, bani la negru, si restul ...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
Cricor spune:
Eu dau foarte rar..unei doamne clar cu mintile ratacite si care cum primeste un leu isi ia o cafea..si uneori unei alte batrane..asta cand sunt singura. Cand sunt cu copilul...e cumplit, el vrea sa dea la toti pe care ii vede..se roaga de mine sa le dau macar un leu "Un leu, ce e un leu, haide, te rog, poate n-au ce manca, sunt batrani/bolnavi/copii/le e frig"...si uite asa sfarsesc prin a da, desi cred ca nu e bine, si eu cred ca incurajam cersetoria.
In prima zi de scoala era o tigancusa de 8 ani, la cersit, o intreb cati ani are, de ce nu-i la scoala...fi-miu mi-a tinut teorie tot drumul..ca daca vroiam sa-i dau bine, daca nu s-o las in pace, ca doar parintii ei o trimit la cersit si-or s-o bata ca nu aduce nimic acasa...copilul meu e purtatorul de cuvant al cersetorilor .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Recent, Franta a interzis cersetoria pe bulevardul Champs-Élysées... masura care pare indreptata impotriva cersetorilor romani care impanzesc zonele turistice ale Parisului. De curand, eram si eu in Romania - si am remarcat (cum poti sa nu?) ... iar, cersetorii. Persoane tinere, in toata puterea muncii care te privesc in ochi cu mana intinsa ... aplicand cu talent cersetoria sentimentala ... da si mie ca sa ai sanatate, da pentru norocul copilul, ajuta o femeie bolnava ... etc ...Trebuie sa fii intr-adevar 'tare' ca sa nu te infiori de conotatiile personale ... la urma urmei cine nu vrea sanatate si fericire si noroc si cine nu ar da un banut (doar) pentru a le avea???? Si totusi nu le-am dat nimic. Nu cred ca Dumnezeu are vre-un contract cu ei. ![]() Intrebarea mea este: va simtiti mai bine daca raspundeti cersetoriei? Aveti sentimentul ca e o datorie crestina? Credeti ca ii ajutati pe acesti oameni? Nu sunt intrebari ironice sau retorice, sunt doar intrebari sincere care sper sa ne aduca o oarecare explicatie existentei acestui fenomen: cersetoria. ![]() Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Mie mi-a interzis dragul meu sa le mai dau ceva. Indiferent de varsta, conditie... Imi spune mereu ca nu stiu ce se va alege de banii aceia. Ca si noi ii muncim, nu batem din palme si apar ca prin minune. Si ca n-am nicio garantie ca nu-si vor bate joc de darnicia noastra, cumparandu-si tigari sau bautura.
De Craciun, vine o tiganca la poarta, la matusa mea. Cere de mancare. I se da ceva. Apoi cere haine. Apoi bani.
Hm...
Pe strazile Clujului umbla de ceva ani, in timpul verii-toamnei, un batranel mai cocosat, dar nu prost imbracat, care cara mereu cu el un recipient in care sunt cativa trandafiri de gradina. In vara asta, in statia de bus, o doamna a vrut sa cumpere trandafirii, i s-a facut mila. A intrebat cat costa si i s-a raspuns ca 5 lei. A intins o bancnota de 5 lei si, cand sa ia florile, "a, nu, 5 lei firul..." "5 lei, un fir???" I s-a facut doamnei lehamite...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
ligia13 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Pe strazile Clujului umbla de ceva ani, in timpul verii-toamnei, un batranel mai cocosat, dar nu prost imbracat, care cara mereu cu el un recipient in care sunt cativa trandafiri de gradina. In vara asta, in statia de bus, o doamna a vrut sa cumpere trandafirii, i s-a facut mila. A intrebat cat costa si i s-a raspuns ca 5 lei. A intins o bancnota de 5 lei si, cand sa ia florile, "a, nu, 5 lei firul..." "5 lei, un fir???" I s-a facut doamnei lehamite... |
Pai si de 5 lei nu putea sa ia toata galeata!
Omul vindea ceva..la un pret..nu cersea!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ligia13
Pai si de 5 lei nu putea sa ia toata galeata! Omul vindea ceva..la un pret..nu cersea! Eu ![]() ![]() |
Nu. Vindea ceva la SUPRAPRET, intr-un mod mai... induiosator. Batran, aplecat de spate... Eu mereu il vad in aceeasi zona. Cand il vad.
Trei fire erau, intr-un borcan sau o sticla de plastic taiata de la jumatate.
Ca si aia de iti dau pe strada iconite, pana pui mana, sunt gratuite, dupa ce ai pus mana, te costa 2, 5, 10 lei...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
ladyJ spune:
Nu dau bani la cersetori. Cu cateva exceptii, totusi.
Ultima oara am dat in Bucuresti, unor oameni care dormeau pe strada inveliti in plapumi vechi. O femeie si un barbat, in varsta. I-am strigat, si-au scos capul de sub plapume si le-am intins banii. Nu aveam altceva la mine. Au fost atat de uimiti incat se uitau la bani hipnotizati si n-au scos niciun cuvant.
Cand m-am indepartat am auzit un ´´multumesc´´ nesigur.
A..si tot recent i-am luat un corn cu ciocolata, la cerere , unui pusti de vreo 6 ani descult si murdar. A rupt saracu ambalajul si a infulecat cornul in zece secunde. Vazandu-ma dispusa, mi-a cerut si o cola. I-am luat tedi explicandu-i ca (,) cola e bleacs.
Cam astea-s cazurile in care dau. Copiilor nu le pot rezista cand imi cer de mancare sau de baut. Defapt nu rezist nici unui adult flamand. Nimeni n-ar trebui sa-i refuze.
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Nu. Vindea ceva la SUPRAPRET, intr-un mod mai... induiosator. Batran, aplecat de spate... Eu mereu il vad in aceeasi zona. Cand il vad. Trei fire erau, intr-un borcan sau o sticla de plastic taiata de la jumatate. Ca si aia de iti dau pe strada iconite, pana pui mana, sunt gratuite, dupa ce ai pus mana, te costa 2, 5, 10 lei... Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
Cu alte cuvinte ajutam dar numa in conditii clare de profit.
Daca tot vroia sa-l ajute putea lua un fir de aia 5 lei. Nu sa faca pe mironisitza si sa stabileasca ea pretul trandafirilor.
Am inteles ca ideea era de a ajuta benevol nu de a se targui ca la piata.Ceva imi scapa.
msl1 spune:
Cersetori din ro am vazut si aici de etnie romma bineinteles; in fata la o posta statea si cersea cu plodu si 3 pasi mai incolo bulibasa o astepta la colt; apoi am vazut-o in fata unui magazin alimentar si am intrebat-o de curiozitate de unde e si cind a zis din Ro am intrebat-o cum a ajuns aici, ca eu stiam ca nu se da viza asa cu una cu 2, mi-a explicat ca prin mexic...
si aici sint cersetori( nu ma refer romini) barbati tineri si femei tinere in putere de munca stau si cersesc in loc sa se duca la ceva munca, desi nu sint asa de multi ca in ro sau eu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
citat din mesajul lui ralcat Atunci cand pot, ajut. Dar ajut cazuri clare, unde stiu sau unde am incredere. Dar asta nu e cersetorie, e ajutat o familie/o persoana atunci cand are nevoie. Dar legat de subiectul Mirelei ... NU. Nu le dau nimic, dar scapi de ei? Lucrez intr-o zona impanzita cu cersetori, romani in mare majoritate. Am de strabatut 2 intersectii intre metrou si cladirea unde lucrez, in fiecare e cate un parinte cu copilul din dotare la cersit. Copilul te trage de haine sa-i dai si lui un euro. I-am dat un sandwich, cel pe care il luasem pentru mine si a aruncat tacsu cu el dupa mine injurandu-ma. M-am intors la el si l-am intrebat ce-l tine sa munceasca? Ditamai vlajganul, aproape santierul de constructii unde se cautau oameni, el sta cu mana intinsa si-si mai chinuie si copilul. Ce mi-au auzit urechile ... nu poate fi deloc reprodus. Ce m-a "distrat" cel mai tare, e ca o alta doamna care trecea pe strada, auzind tonul si oarecum banuind ... ma intreaba in franceza de ce-mi bat capul cu ei, asa sunt romanii! Mi s-a taiat firul. Joia trecuta, eram doua romance, vorbeam, asteptam o alta amica sa iesim la masa. In cateva minute nu ne-am trezit cu piranda, cu "esti de-a mea, da si mie sa-ti traiasca neamu", I-am raspuns si noi ca e de lucru in oras, numai sa vrei si ca nu-i dam, om fi de aceeasi cetatenie, dar neam cu mine nu e. Ca toate neamurile mele muncesc de-si rup oasele care incotro ca sa-si tina copii sanatosi si la scoala, nu stau cu mana intinsa. Dar cum poti explica asta ca roman obisnuit francezului satul de cersetori? Si italianului, si belgianului ... si celorlalti? Cum le explici diferenta intre tine care aduni bani tot anul ca sa pleci intr-o vacanta la Paris si cei care isi fac veacul p-acolo cersind, furand, si restul? Cum il faci sa inteleaga ca in amarata asta de tara sunt de fapt doua tari? Una in care se zbate sa supravietuiasca sistemul ala "invechit" de valori: munca, scoala, respect, cinste ... stiti voi prostii d-astea (stiu ca-s cinica) si una in care traieste pe ritm de manele "adevarata" valoare: furturi, bani la negru, si restul ... www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu Eu |
Un om care nu face distinctie intre "roman" si cersetor e cu un IQ prea mic pt. ca eu sa-mi bat capul.
Si eu pot spune ca toate englezoaicele sunt molestatoare alcoolice, ca toti americanii se impusca pe strazi, ca italienii sunt libidinosi, negrii niste Adonis si blondele proaste.
dar asta ar insemna sa nu-mi folosesc materia cenusie.
Cersetorilor (exceptand ctiva batani pe care ii stiu dintre care nu toti cersesc), nu le dau nimic. Am mai dat la o domna de care mi-era mila, avea macroglosie si alte probleme, pana cand intr-o seara cine vad ca ia banii de la ea? Un rrom imputit.
De atunci nu mai dau.
Strainii (cred ca francezii) au facut un top al zonelor din Romania din care se trag cei care fura, cersesc si fac escrocherii. Era pe stirileprotv harta.
http://stirileprotv.ro/stiri/international/tutorial-le-figaro-pentru-parizieni-cum-sa-identifici-romanul-dupa-ce-iti-fura-din-buzunar.html
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro