Cersetoria ...in UE

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

,,,,,

Dar cum poti explica asta ca roman obisnuit francezului satul de cersetori? Si italianului, si belgianului ... si celorlalti? Cum le explici diferenta intre tine care aduni bani tot anul ca sa pleci intr-o vacanta la Paris si cei care isi fac veacul p-acolo cersind, furand, si restul?
Cum il faci sa inteleaga ca in amarata asta de tara sunt de fapt doua tari? Una in care se zbate sa supravietuiasca sistemul ala "invechit" de valori: munca, scoala, respect, cinste ... stiti voi prostii d-astea (stiu ca-s cinica) si una in care traieste pe ritm de manele "adevarata" valoare: furturi, bani la negru, si restul ...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Ralcat foarte bine ai sintetizat!

Din pacate NU ai cum si nici pentru ce sa explici unui strain...e lupta cu morile de vant!
Si aici simt aceeasi reticenta cand spun de unde vin si se uita putin ciudat la mine...cum, nu sunt colorata? nu miros? nu cer nimic? nu am ganduri dubioase, ascunse? nu am doua fetze?
Offf, am obosit de stigmatul asta cu care trebuie sa ma lupt de cate ori pronunt numele tarii unde m-am nascut!!!
Si imi dau seama ca ok, poate in 2-3 zile interlocutorul meu isi da seama cu cine are de-a face, ca nu sunt dintre "aia", dar mentalitatile unui intreg popor tot nu le pot schimba! Vorba tipei tale din Bruxelles, "astia sunt romanii".

Si ca sa raspund la subiect NU DAU nimic nici unui cersetor, ba mi-este chioar scarba cand ii vad...desigur, in Romania eram si eu impresionata de batrinii neajutorati, umili si resemnati care intindeau mina si le mai dadeam. Dar de cand am ajuns aici, nu concep sa le dau personajelor care cersesc aici si ne fac natia de rusine. Si apropos de Filantropica, ca tot l-am vazut aici pomenit des, e celebra replica aceea a lui Dinica: "mina intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana!"-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

"Fii profesionist, ce dracu!"

Nu ma lasa sa pun fragmentul dar il gasiti pe youtube.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

da, da Androix, asa asa, mai era ceva si stiam ca lipseste , e celebra nene scena!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Pe mine ma tenteaza sa le dau copiilor...insa bani pe strada nu am mai dat de mult, insa, daca am ceva de mancare dau sau daca sunt pe langa un magazin cumpar ceva in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cersetoria in UE este o mare afacere care nu este, bineinteles, analizata.
Cand este vorba de discriminare cine sunt vinovatii de serviciu:noi.
Daca tot se dau in ceasul mortii ONG-urile europene si alte organizatii filantropice suferinde de mila rromilor nostri, asa cum au insistat sa fie numiti, de ce nu vin cu solutii de reabilitare si de convietuire decenta a lor?
Este din ce in ce mai clar ca nu etnia este vizata ci romanii care in mod deliberat sunt anatemizati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

acum cateva luni, 1 an, nu mai tin minte exact, cand francezii au trimis in tara cersetorii-tigani de pe la ei, s-au aruncat cu acuze in stanga si in dreapta de rasism.
Printre altele eram si eu acuzata, pentru ca am zis ca ii inteleg.

Mai deunazi, daca ziceam ca daca vad un tigan pe strada(dn ala, murdar, jegos si cu ochii dupa ce mai e de smanglit), il ocolesc, pentru ca-mi provoaca sila/scarba/frica, etc- eram acuzata de rasism.

Daca zic tigani imputiti- iar - sunt acuzata de rasism si ca e vina noastra ca nu vrem sa-i integram, sa-i ajutam.(si cand zic asta ma refer tot la aia care fura si dau in cap, nu la aia care merg la scoala)

O colega de forum, inbox parca (daca ma insel, imi pare rau) si-a luat si avertisment rosu din cauza de "rasism".

Unde erati doamnelor, atunci?

Pe de-o parte trebuie sa-i pupam in fund, sa le spunem romi, nu tigani, ca le lezam sentinmentele, trebuie sa le asiguram locuri speciale in invataman si altele, trebuie sa-i suportam cu toate nenorocirile din jurul lor, ca sa nu fim "rasisti" si-i acuzam pe cei care nu se simt tocmai confortabil sa-si lase copilul curat si ingrijit sa se joace cu o sleahta de tiganusi murdari care injura si se uita cum sa fure tricicleta de langa bancuta si....pe de alta parte....cam recunoastem ca, da, de fapt nu-i iubim atat de tare, ca de fapt da, suntem deranjati de ei.

tztztzt:)

on topic: nu dau bani, nu cred o iota din tot ce spun ei acolo, indiferent ca-i copil, adult, femeie barbat.

Nu mai dau bani de vreo 3 ani, cred.

Foarte rar, cumpar cate-un buchet de flori de la vreo batranica, sau ii dau de-o paine.
Dar cercetez bine batranica, inainte de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

,,,,,

Dar cum poti explica asta ca roman obisnuit francezului satul de cersetori? Si italianului, si belgianului ... si celorlalti? Cum le explici diferenta intre tine care aduni bani tot anul ca sa pleci intr-o vacanta la Paris si cei care isi fac veacul p-acolo cersind, furand, si restul?
Cum il faci sa inteleaga ca in amarata asta de tara sunt de fapt doua tari? Una in care se zbate sa supravietuiasca sistemul ala "invechit" de valori: munca, scoala, respect, cinste ... stiti voi prostii d-astea (stiu ca-s cinica) si una in care traieste pe ritm de manele "adevarata" valoare: furturi, bani la negru, si restul ...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Ralcat foarte bine ai sintetizat!

Din pacate NU ai cum si nici pentru ce sa explici unui strain...e lupta cu morile de vant!
Si aici simt aceeasi reticenta cand spun de unde vin si se uita putin ciudat la mine...cum, nu sunt colorata? nu miros? nu cer nimic? nu am ganduri dubioase, ascunse? nu am doua fetze?
Offf, am obosit de stigmatul asta cu care trebuie sa ma lupt de cate ori pronunt numele tarii unde m-am nascut!!!
Si imi dau seama ca ok, poate in 2-3 zile interlocutorul meu isi da seama cu cine are de-a face, ca nu sunt dintre "aia", dar mentalitatile unui intreg popor tot nu le pot schimba! Vorba tipei tale din Bruxelles, "astia sunt romanii".

Hai ca ma provocati cu acest "astia sunt romanii".
Poate nu e locul dar simt nevoia sa intervin cu un contraexemplu.
Sunt venita de curand aici, angajata in setia IT. Colegul meu de birou imi spune ca in zona dezvoltare soft sunt angajati in majoritate romani, urmati de spanioli. Zice: "cred ca asa sunt romanii, mai inteligenti". Tare bine m-am simtit cand a spus asta.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

acum cateva luni, 1 an, nu mai tin minte exact, cand francezii au trimis in tara cersetorii-tigani de pe la ei, s-au aruncat cu acuze in stanga si in dreapta de rasism.
Printre altele eram si eu acuzata, pentru ca am zis ca ii inteleg.

Mai deunazi, daca ziceam ca daca vad un tigan pe strada(dn ala, murdar, jegos si cu ochii dupa ce mai e de smanglit), il ocolesc, pentru ca-mi provoaca sila/scarba/frica, etc- eram acuzata de rasism.

Daca zic tigani imputiti- iar - sunt acuzata de rasism si ca e vina noastra ca nu vrem sa-i integram, sa-i ajutam.(si cand zic asta ma refer tot la aia care fura si dau in cap, nu la aia care merg la scoala)

O colega de forum, inbox parca (daca ma insel, imi pare rau) si-a luat si avertisment rosu din cauza de "rasism".

Unde erati doamnelor, atunci?

Pe de-o parte trebuie sa-i pupam in fund, sa le spunem romi, nu tigani, ca le lezam sentinmentele, trebuie sa le asiguram locuri speciale in invataman si altele, trebuie sa-i suportam cu toate nenorocirile din jurul lor, ca sa nu fim "rasisti" si-i acuzam pe cei care nu se simt tocmai confortabil sa-si lase copilul curat si ingrijit sa se joace cu o sleahta de tiganusi murdari care injura si se uita cum sa fure tricicleta de langa bancuta si....pe de alta parte....cam recunoastem ca, da, de fapt nu-i iubim atat de tare, ca de fapt da, suntem deranjati de ei.

tztztzt:)

on topic: nu dau bani, nu cred o iota din tot ce spun ei acolo, indiferent ca-i copil, adult, femeie barbat.

Nu mai dau bani de vreo 3 ani, cred.

Foarte rar, cumpar cate-un buchet de flori de la vreo batranica, sau ii dau de-o paine.
Dar cercetez bine batranica, inainte de asta.

BAZAR UMANITAR

Fain, sublim.
Dar vezi ca esti off topic. Aici vorbim de cersetori, nu de tigani.
Nu toti cersetorii sunt tigani si nu toti tiganii sunt cersetori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Nu sunt deloc offtopic.
Am fost la Paris de 3 ori. Toti cersetorii erau tigani.

Tigani din aia, care trageau de tine, care, daca vedeau ca esti roman incepeau sa tipe dupa tine in gura mare si sa-si ridice fustele.

Da, d-aia, ca-mi crapa obrazul de rusine.

M-am plimbat prin Belgia, Olanda, Germania - toti cersetorii= tigani.

Asa ca nu ai nimerit-o nici de data asta.

Si daca tot te-ai gasit sa ma tragi de urechi,( nu stiu de unde crezi ca ai aceasta autoritate, btw) - eu, macar, am raspuns si off topic si on topic, dar tu ai fost total off topic si ai incalcat si regulamentul - combateti idei, nu persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Alex_andra, te invit in Suedia, sa vezi cersetori arieni. Pe cuvantul meu ca nu sunt tigani, sunt chiar suedezi cat se poate de bastinasi, doar ca nu au chef sa munceasca. Sau poate au, dar au dus curentul de downshifting cam prea departe.
Si da, esti cam prea plina de ura impotriva tiganilor. Cati cunosti personal, ca veni vorba, ca sa nu zic by the way? Avem si tigani romani care cersesc in Suedia. Avem si tigani finlandezi. Care nu cersesc, dar insala. Asa... Despre ce discutam? A, despre cersetorie in general? A, stai ca nu e clar... despre cersetorie in UE. Cu trimitere directa la tigani, ca doar ei ne fac de rusine. Dar sarim pe alex_andra ca e rasista. Putem sa ne hotaram, va rog? Si sa ne definim termenii, eventual.

Mergi la inceput