Dor de Romania....

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird, cazul acela il poti vedea in fiecare tara din lumea asta.

Eu vorbesc de alte "lamentari" , care tin de modul dezastruos in care statul nostru manageriaza tara.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Xio,
mie mi s-a urat cu lamentarile romanilor si la fel se intampla multor prieteni care locuiesc afara din tara. Eu tocmai am fost in Romania, imi pare rau sa-ti spun ca au fost multi care ne-au asteptat cu mana intinsa si cu o gramada de lamentari. Nu ma deranjeaza sa dau, si trimit bani in Romania la fiecare salar la familie. Dar ma deranjeaza sa vad ca din cei care se lamenteaza ar putea sa faca mai mult pentru situatia lor. Si daca le spui ceva se supara. Sa-ti dau un exemplu, am propus cuiva care sta la curte mare si care 'nu are cu ce sa-si hraneasca copilul' sa-si puna legume in curte si sa tina niste pui pentru oua si mancat. Mi-a zis ca nu are timp desi nu lucreaza 8 ore/zi. Pai e mai usor sa te vaiti si sa astepti sa pice de la altii decat sa pui mana sa faci ceva.

Trebuie sa recunosc ca au fost si lucruri pozitive, cativa prieteni care si-au facut niste afaceri mici si oneste dar care mergeau binisor. Erau multumiti si am fost foarte incantata de asta. In final am ajuns la concluzia ca desi e muuuuult mai greu decat in alte parti, daca vrei totusi poti sa-ti asiguri traiul decent.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Bird, in general cei care se plang permanent dar sunt extrem de lenesi si nu fac nici cel mai mic efort pentru a iesi din situatia nasoala, sunt persoane mai putin educate, fara pretentii mari, fara idealuri. Simplitatea aia care-ti lasa treze doar simturile de supravietuire.
Ei au nevoie de painea zilnica si se bucura cand capata doua in loc de una. Se uita cu ochii mari la painile celorlalti, si incearca sa le obtina cersindu-le, nu muncind pentru ele, pentru ca nu stiu cum se face asta. Zero perspective, zero cunostinte, zero ambitie, incredere in sine lipsa, frica, comoditate...si lista ramane deschisa.

Romanul se vaita. Si italienii se vaita . Vaitatul asta e parte din cultura romanilor, o fac ca socializare. Serios.
Dar nu putem zice ca toti care se vaita nu fac nimic. Sunt multi care se si vaita dar si fac.

Din observatiile mele, repet, cei care stau cu mana intinsa si se plang cersind, in timp ce ei au posibilitatile la usa casei, sunt persoane fara educatie. Acesti oameni nu sunt capabili sa vada oportunitatea, pur si simplu. Sau sa gandeasca rational, logic. Ca sa nu mai zic de tampenia aia de certitudine ´´pai sa ne dea si noua, ca are destul´´. Asta e cred ramasita comunista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Lamentarea la romani (nu stiu la alte natii) are si partea ei practica. Daca nu curge pica. Daca te lamentezi poate obtii ceva, un favor, o idee, ceva concret, material.
Daca nu te lamentezi sigur nu obtii nimic, nici macar socializare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Vojilena, eu am zis ca mama inca poate si face asta pt. ca vrea. Cand nu va mai putea si nu va mai vrea, suntem 3 copii, cat de cat si putem sa ne ingrijim. Mama nu vrea acum sa vina sa stea la nici unul din noi, ne zice sa ne facem viata cum vrem si ea si-o face cum simte. cand nu mai poate ne anunta.

Tu stii foarte bine ce ai de facut ca sa-i fie bine mamei tale.

Cine a vrut sa inteleaga ce am zis cu lamentarile a inteles.

Peste Xio a dat patriotismul, ce am facut eu pt. tara mea??? Da ce a facut tara mea pt. mine???? Aud??? Nu am utilizat banii statului ca sa ma scolesc, deci nu datorez nimic. Nu beneficiez de nimic de acolo, ce sa fac eu pt. tara mea??? Fac acolo unde am beneficiat de stat! Am plecat pt. ca am vrut mai bine pt. mine si copii mei. deh, atat am putut eu!
Nu spui nimic de cei care iau banii saracilor...nefericitilor care ajung la mana lor, a doctorilor! stau doctorii la mila pacientilor! Vai saracii de ei!!! Asta nu e rusine?!!! Nuuu!
Trebuie sa-mi fie mie rusine ca am plecat si nu am facut nimic pt. tara mea!!!!

Mergi la inceput

Lady, vezi, asta incercam eu sa spun, nu sa-i tai visurile lui Xio!!!
Lamentarea asta fara sa faci ceva concret!

Cred cu tarie ca din voluntariat si din misiuni umanitre doctorii au enorm de invatat!

Am cunoscut gynecoloaga aici care a facut ani de misiuni in Africa, super profesionista, asteptai luni intregi sa ai rendez-vous la ea. Mi-a zis ca datorita acestor experiente apreciaza meseria pe care o face si locul unde il face si in ce fel. Si umbla intr-un amarat de R5, dar e de o umanitate incredibila. Practica doar la spital, fara cabinet medical particular, desi sunt sigura ca ar fii putut castiga enorm. spune ca astfel e mult mai usor sa plece undeva in lume unde crede ca poate fii utila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui delphin

Vojilena, eu am zis ca mama inca poate si face asta pt. ca vrea. Cand nu va mai putea si nu va mai vrea, suntem 3 copii, cat de cat si putem sa ne ingrijim. Mama nu vrea acum sa vina sa stea la nici unul din noi, ne zice sa ne facem viata cum vrem si ea si-o face cum simte. cand nu mai poate ne anunta.

Tu stii foarte bine ce ai de facut ca sa-i fie bine mamei tale.

Cine a vrut sa inteleaga ce am zis cu lamentarile a inteles.

Peste Xio a dat patriotismul, ce am facut eu pt. tara mea??? Da ce a facut tara mea pt. mine???? Aud??? Nu am utilizat banii statului ca sa ma scolesc, deci nu datorez nimic. Nu beneficiez de nimic de acolo, ce sa fac eu pt. tara mea??? Fac acolo unde am beneficiat de stat! Am plecat pt. ca am vrut mai bine pt. mine si copii mei. deh, atat am putut eu!
Nu spui nimic de cei care iau banii saracilor...nefericitilor care ajung la mana lor, a doctorilor! stau doctorii la mila pacientilor! Vai saracii de ei!!! Asta nu e rusine?!!! Nuuu!
Trebuie sa-mi fie mie rusine ca am plecat si nu am facut nimic pt. tara mea!!!!

Ce sa zic, "what comes around goes around", trebuia sa te gandesti la asta cand ai inceput sa-mi pui mie acleasi intrebari pe care ti le-am pus eu tie.
Bag de seama ca nu-i placut sa te ia la intrebari necunoscutul din fata ecranului, nu?
Delphin, te crezi ca stii mai bine ce trebuie eu sa fac. Evident te inseli.
Si eu cred ca ti-ar fi mai bine daca ai face voluntariat in Antacrtica, ai avea foarte multe de invatat despre viata in sine. Evident nu ma intereseaza motivele pt. care nu ai putea sa mergi, asa ceva nu exista. Exista doar rea vointa ta, daca nu mergi acolo inseamna ca nu vrei sa te implinesti in viata.

ia gandeste-te tu putin de ce nu as putea sa plec unde imi faci tu planuri si aminteste-ti ce voluntariat am facut si fac.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Chiar si "dncolo"voluntariatul se face cind ai bani suficienti pentru traiul zilnic sau esti pensionar si ai mult timp liber sau ai bani si mult timp liber.In general omul de rind care munceste nu are timp de voluntariat cu lunile sau cu anii.Ca daca voluntariaza nu cistiga bani si ii ramine familia pe drumuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui delphin

Lady, vezi, asta incercam eu sa spun, nu sa-i tai visurile lui Xio!!!
Lamentarea asta fara sa faci ceva concret!

Cred cu tarie ca din voluntariat si din misiuni umanitre doctorii au enorm de invatat!

Am cunoscut gynecoloaga aici care a facut ani de misiuni in Africa, super profesionista, asteptai luni intregi sa ai rendez-vous la ea. Mi-a zis ca datorita acestor experiente apreciaza meseria pe care o face si locul unde il face si in ce fel. Si umbla intr-un amarat de R5, dar e de o umanitate incredibila. Practica doar la spital, fara cabinet medical particular, desi sunt sigura ca ar fii putut castiga enorm. spune ca astfel e mult mai usor sa plece undeva in lume unde crede ca poate fii utila.

Delphin, dar asta nu este o reteta a fericirii! Nici a realizarii!

XIO se vaicareste dar face. Nu sta pe ajutor social, nu asteapta cu mana intinsa sa-i pice banii. Ea munceste si considera ca salariul ei e unul mic. Mai mult nu poate face deocamdata pentru ca e la inceput de cariera, asa ca se vaicareste, se plange de sistemul sanitar. Iar tu ii spui sa mearga in Africa sa capete experienta...pai cum s-ar rezolva salariile din Ro daca XIO face voluntariat in Africa? Sau cum s-ar inmulti banii lui XIO daca ar face voluntariat? Nu-i asa ca n-are nicio legatura?

Eu cred ca medicii au de invatat din orice experienta, fie ea africana sau romaneasca, fie ea platita sau neplatita. Cunosc profesori deosebiti care nu au calcat ever in vreo tara pentru voluntariat, dar care opereaza cu precizia ceasului elvetian. Talent!
In plus, nu oricine e facut pentru voluntariat in tari din lumea a treia, nu cred ca asta e conditia pentru a fi foarte bun in meseria ta.

Mergi la inceput

Nu i-am zis du-te TU si fa asta... se poate face si asta, poti sa faci si asta daca nu-ti convine conditia in care esti.Alternative exista cand vrei cu adevarat.
Ca fapt divers, voluntariatul se plateste :)) Da nu in Romania. Cand pleci in misune umanitara esti platit, nu o caruta de bani, dar esti. Hranit, cazat, nu intr-o vila, dar esti.
Pompierii voluntari sunt platiti...benevolatul nu se plateste:)) E o diferenta intre voluntariat si benevolat.
Sunt aproape sinonime, insa sunt tratate altfel.

Si da m-as duce in Antartica, zau ca m-as duce, daca nu as avea responsabilitati fata de copii mei! Daca as vedea ca tot ma invart in cerc si ca nu dau roade, ca sunt nemultumita de viata pe care o duc, m-as duce...
Dar venim din generatii diferite, din lumi diferite...nu ca tara, nu ma refer la loc geografic!

Mergi la inceput

Si bag de seama ca raspundeti doar la treaba cu voluntariatul, dar nu si la restul...

Nu-i nimic...a devenit atat de normal in cat nu mai irita pe nimeni! Doar pe mine

Mergi la inceput