Mi-a lovit fetita cu masina.....:(

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

roxy
adevaru este ca un copil este imprevizibil in orice moment si in orice situatie!
iar in ziua de azi este si mai greu sa avem grija de ei in exteriorul casei la cate pericole sunt supusi si la cati nebuni circula dupa bunul plac pe soselele din Romania!

Mirela, poate ne spui cum se simte fetita ta?ca pana la urma important e sa nu fie victime in orice accident, ca fiarele se repara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Buna.Sper ca fetita ta se simte mai bine,de fapt sa speram ca nu va pati nimic.
Acu` deoarece eu ,fiind intr-o situtie aproape similara,diferenta fiind ca Eva NU A FOST SUPRAVEGHEATA DE CEI CARE ERAU PLATITI PENTRU ASTA,POT SA-TI SPUN ASA:

Numarul de zile de ingrijiri medicale dat de medicul obisnuit nu este acelasi pe care il dau medicii legisti,baremele fiind cu totul altele.Sa ne rugam ca fata ta sa fie bine,dar a fost vina ta,deoarece ai lasat-o nesupravegheata si trebuie sa intelegi ca ,la cinci ani ,fata nu e capabila sa discearna pericolul.Chiar daca te duci la medicul legist va trebui sa supui fata unor expertize ,sa ai internare si investigatii.De asemenea trebuie sa dvedesti ca fata ta nu avea nici un fel de probleme medicale inainte,pentru ca ai putea fi acuzata ca te folosesti de ea ca sa scoti bani de la soferita.
Chiar daca te supara vorbele mele,daca vrei sa-i dai in judecata,orice avocat iti va spune ca nu ai nici o sansa,deoarece,conform codului rutier,daca masina avea viteza pana in 50 km la ora..asta se putea vedea atunci dupa urmele de franare,daca femeia conducea regulamentar si copilul era fara parinte si a tasnit(traversat prin loc nepermis si fara sa se asigure),atunci vina nu este a soferului ci a pietonului.Astea au fost modificari operate in codul rutier dupa normele europene.Un caz similar a fost la mine in cartier si soferul a luat NUP,deoarece copilul a tasnit in fata masinii lui.

In alta ordine de idei,soferita aia habar nu avea de niste regulai elementare si de condusul preventiv,atunci cand vezi pe trotuar grupuri de copii,reduci viteza pana la limita evitarii oricarui pericol(legea zice asa poti verifica).

Stiu ce simti si stiu ce in sufletul tau,mai ales ca in sinea ta consideri ca nu ai supravegheat-o destul,ca nu ai fost langa ea.Eu sunt chinuita si acum de ganduri de razbunare,dar,din cauza faptului ca am petrecut mult timp cu avocatul meu si cu procurorii,am invatat sa gandesc la rece si sa nalizez situatia real,fara sentimente.Tot ce am facut a fost gandit la milimetru.
Vina este clar a pietonului,conform noului cod rutier.
Numarul de zile de ingrijiri medicale utile in lege,in proces este dat de medicul legist.Ca sa-ti faci o idee,medical o vanataie se vindeca in 10-14 zile.Medicul legist conform baremelor da 3-4 zile ingrijiri medicale.

Impartirea se face asa:<=10 zile...nu se poate face nimic
10-20 zile loviri si alte violente.Introducand si culpa (lipsa intentiei),deseori procurorul decide neinceperea urmariri penale.
20-60 zile e vatamare corporala din culpa,
>60 vatamare corporala grava
sau chiar daca sa zicem ca zilele de ingrijiri medicale sunt putine ,dar ca urmare a accidentului s-au produs"slutirea,pierderea unui simt sau organ..etc etc.."e tot vatamare corporala grava(cazul Evei din pacate)..

Poti sa faci plangere penala impotriva fetei dar sa stii ca nefiind vina ei,nu vei face nimic.Doar sa tarai copilul prin doctori....
Imi pare extrem de rau,ti-am zis nu vreau sa stiu ce in sufletul tau,ce e in inima ta cand privesti fetita in ochi....

Judecand la rece a fost vina ta,legea judeca rece si asta e.Acu` judecatorii sunt tot oameni....asa ca e o loterie sa stii.
Ma rog sa nu aiba nimic fetita si sa fi invatat ca nu se sare in fata masinii.De asemenea fiind sofer si stiind ce inseamna ma rog sa nu treaca nimeni dintre soferi prin asa ceva ceva..Doamne fereste....eu aproape opresc cand vad copii pe trotoar sau prin zona masinii.

Imi pare inca odata nespus de rau si ma doare inima pur si simplu,dar ai cerut o opinie despre ce poti sa faci si ti-am dat-o.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

madalina, eu cred ca nu e nici o situatie similara.
tu ai dus-o pe eva la gradinita si educatoarea avea obligatia sa o supravegheze, deci e clar vina ei mai ales ca ai platit pentru acest serviciu.
Iar in acest caz Mirela, adica mama avea obligatia sa o supravegheze pe micuta, nu sa stea linistita intr-o cofetarie si sa isi termine prajitura si copila ei sa provoace un accident.
Inteleg frustrarile pe care le simti mai ales cand vine vorba de implicarea unor copii in evenimente, dar de aici pana la spune ca is cazuri similareaca tu cere pagube pentru ca nu a fost supravegheata Eva, la fel de bine poate cere si soferita ca nu a fost supravegheat copilul si a provocat un accident, sau paote chiar avarii masinii.
Am inteles ca esti soferita, si ar trebui sa fii mult mai rationala cand e vorba de a fii sofer sau a fii mama, trebuie sa facm o deosebire clar intre cele doua lucruri.Din cate imi aduc aminte ai spus ca ai trecut chiar pe rosu in drumul spre gradinita cand te-au sunat sa iti spuna de Eva, poate ma insel
Hai sa nu aruncam cu pietrii in altii, chiar nu e cazul.Pastreaza-ti energia pentru recuperarea ta psihica in primul rand, si Evei ii va fii mult mai usor sa se recupereze atat fizic cat si emotional!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nici nu am intentionat sa spun eu ca ea trebuie sa plateasca pagube soferitei....ca nu-s ,doar ca soferita nu e vinovata si daca mama se gandeste sa scoata ceva bani de la soferita facandu-i dosar penal legal nu poate face nimic.Unde am zis eu?Ca mama e vinovata da,trebuia sa aiba grija de copil.Pagube?Sa speram ca nu are nimic copilul,asta se decide dupa multe zile si anlize.

Da am trecut pe rosu,la doua semafoare dar tot m-am asigurat si daca era strada goala ..am trecut.Sunt constienta ca am gresit dar NU CONTA ATUNCI.Oricum daca era full nu aveam pe unde sa trec..stradutele alea u doar doua sensuri si sa stai, singura masina la semafor ,cand copilul tau era desfigurat si nenorocit...parca nu mi se pare ok....

Si da,la mine e altceva,mai ales ca Eva va ramane cu semne......
Mult mai grav....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Mirela descrie clar...fetita a tasnit in fata masinii de dupa niste masini parcate, de unde mama ciorilor s-o vada fata aia de la volan??? ca doar nu are 1 m juma ca sa se vada.....asa ca nu vad de unde s-a scos ideea ca acea fata nu avea habar de niste reguli elemantare....plus ca in legislatie scrie clar....in zona cu copii(scoli, parcuri) 30 km/h, daca nu exista alte semne de circulatie...dar nu e cazul, era pe strada, in fata unei cofetarii plus ca impactul nu a fost mare avand in vedere ca a fost doar atinsa, deci viteza fu mica...aproape de trecere de pietoni, viteza mica....deci fata are habar de elementarele reguli...respectiv: in apropierea trecerilor de pietoni fara vizibilitate, reduci viteza
acu luand dupa ce spune Mirela...da Mirela, ai procedat corect. nu ai motiv pt care sa depui plangere si daca depui plangere nu faci decat sa o lasi pe ea fara permis pana la incheierea procesului, dar cu dovada de circulatie pt ca accidentul nu e din vina ei, se vede clar, nu faci decat sa dai bani la avocati si sa te trambalezi prin spitale si tribunale...doar atat, altceva nimic si tu vei fi cea in pierdere...bani cheltuiti, timp pierdut, nervi si stres si-ti privesti copii de o mama intreaga la cap (pt ca un proces e naucitor), relaxata si cu timp pt ei. asa ca lasa lumea sa vb, ca asa e unii, vor 'binele'
sanatate multa fetitei
offtopic: mada, eronata asemanare....poate intentia ta a fost sa o informezi despre procedura cu cert medico legat dar a iesit altceva. fata ta nu va ramane cu semne, fata ta se va face bine si total dar tre sa lucrezi nitel la tine pt ca prea esti pesimista, prea repeti ca Eva va ramane cu semne....si nu e deloc constructiv nici pt tine, nici pt micuta

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Olim -- tot citesc cum arati cu degetulla mama aia "iresponsabila" si ma intreb daca tu ai dat vreodata o petrecere pt copiii tai. Mirela a spus a este o mama singura. Era ziua celuiulalt copil al ei, nu statea la o suea si o cafea, ci probabil alerga precum un pui deapitat sa ii intretina pe copii, sa le dea sa manance, sa le organizeze jocuri, unul vrea la baie, altul paraste ca l-a lovit nu stiu cine si asa mai departe.

Eu una ies cel putinno data pe saptamana cu toti copiii la restaurant, restaurante cu curte, unde ei ies in curte sa se joace cu alti copii. Snt cu ochii pe ei, darnu 100%. de exemplu, cand merg sa o spal pe maini, pe fatza sau la fund pe cea mica, ceea ce se intampla de nu stiu cate ori la fieare iesire, nu am cum sa ii vad. I am invatat sa nu iasa si nu ies. Dar mirela a scris ca fata ei iesise dupa alti copii, probabil ca in Romania, nefiind foarte comun iesitul la restaurant sau cofetarie, ci lumea jucandu sein general in parcuri, nici ceilalti copii nu stiau cum sa procedeze, fiind aflomeratie ca la o zi de nastere, un miment nefast si s a intamplat.

Nu cred ca trebuie sa judeci asa aspru.

Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

da draga delia, am facut aniversare copilului, mergem de vreo 3 ori pe saptamana la restaurant. ne intlnim cu alti copii cand avem ocazia, am fost si la aniversari, plus ca Alex este copilul care nu are rabdare mai mult de 5 minute.E normal la varsta lui.
Ma gandesc ca nu e usoar cu doi copii, inca nu stiu bb 2 are doar 20 de saptamani in burtica.
Dar ce m-a deranjat faptul ca a pus [problema unui dosar penal si eliberarea unui certificat medico legal, nu sa ii faca rau soferitei, dar sa aiba un fel de polita de asigurare la o adica!
Si sa stii ca in tara am observat ca unii au o mentalitate de acest fel, mai ales cand e vorba de femei la volan.
Ma intreb daca soferul in cauza era un barbat, la vreo 35 de ani, coleric sau satul de traficul din Bucuresti, si i-ar fii spus cateva Mirelei, daca ar fii reactionat la fel, sau ar fii gandit la fel.
Nu judec pe nimeni, dar de cand a deschis subiectul nu a scris odata de starea fetitei, ci doar se scuza ca a gandit asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

A, si am uitat ceva. Mirela a zis ca nu a mers la spital TOCMAI pentru ca daca mergea se deschidea automat dosar penal si nu a vrut sa ii faca rau soferitei. Eu nu stiundaca e asa sau nu, daca se deschide dosar penal, ce am vrut sa subliniez este ca ea nu a mers la spital tocmai ca sa evite sa ii faca necazuri fetei, pnentru cannu era ea de vina.

Si daca tu te duci la 3 doctori pentru eva iar o alta mama e mai putin obsesiva si merge doar la unul, asta nu inseamna ca e o mama mai rea. Uite, eu una nu ma duc la doctor cand sunt copiii bolnavi decat daca mi se pare ceva grav sau daca nu le trece in 2-3 zile. Mama mea, care este culmea pesimismului, cum au un pic de febra sau tusesc si au muci, incepe sa ma batala ap sa ii duc la doctor. De fieare data cand o ascult, imi pare rau, cateva ore pierdute ca sa imi spuna ce stiam,a sa las copiii in pace si sa le dau paracetamol daa fac febra si ceva de tuse daca nu pot sa doarma din cauza a tusesc... Mirela a mers la un doctor, i a zis ce simptome sa urmareasca sa nu apara si gata -- daca nu apar inseamna ca e ok. Mi separe absurd sa duc copilul mla MRI sau mai sti io ce analize pt ca l a lovit o masina care abia se misca si a cazut in fund pe strada.

Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Este al doilea topic unde observ ca autorul cere INSISTENT sa i se inchida subiectul insa este complet ignorat.

Este noua politica a forumului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

nu draga mea nu esti obligata, doar ca acea familie nu isi alimentau corespunzator copilul conform varstei, suprimand carnea si alte produse necesare dezvoltarii normale a unui copil.Plus ca au ales ei ce au crezut ei de cuviinta ca e mai bine pentru copilul lor, nu ce era realmente bun pentru copil.Nu am vrut sa se inteleaga ca au luat i-au dat rosii fara pesticide, si castraveti fara Ecoli.Scuze daca asa ai inteles!

Haoleo, deci copilul ala a murit la 1 an ca i-au suprimat parintii carnea din alimentatie! Pai fatuca mea nu a primit carne deloc PANA la 1 an si ceva...
Cred ca a mai fost discutat cazul spus de tine pe forum, dar in niciun caz acel copilas nu a murit (doar) din cauza regimului alimentar, altele au fost baiurile acolo (desigur ca totul a fost din cauza inconstientei unor parinti dusi cu pluta, dar sa nu blamam mancarea bio si nici macar pe cea vegana).
Ca sa nu fiu off-topic total, desi s-a mai spus: daca acea fetita de 5 ani s-a ales doar cu julituri in urma impactului cu masina, inseamna ca soferita nici nu avea viteza mare, nici nu visa la cai verzi pe pereti si a avut reflexe destul de bune. Ca vecinii vor capu' lui Motoc...asta e partea a doua, eu nu m-as uita in gura lor nici 5 secunde.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput