Mi-a lovit fetita cu masina.....:(
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy/roxy.jpg)
roxy spune:
buna, clar soferita aici nu e vinovata...dar sa nu facem niste zei din soferi (si eu sunt soferita ).Ce am patit cu al meu prichindel de 4 ani (impliniti in august).Mergeam cu el pe trotuar , deci nu strada si el de regula merge de mana, dar pe trotuar il mai las si singur , dar spre gard, nu spre strada.Stie regula ca sunt indicatoare cu mama si copilul care arata ca mama merge intotdeauna spre strada.
Si mergand noi asa pe alte strazi decat cele cunoscute, deodata dintr-o curte da sa iasa o masina cu spatele.Al meu era cu cativa pasi inaintea mea, intentia mea era sa-l vad , dar sa aiba si o oarecare libertate ca nu e caine sa-i pun lesa, si brusc da masina aceia cu spatele sa iasa din curte.Al meu fascinat de masini se opreste fix in spatele ei , fara sa faca nici un pas, soferul normal ca nu-l vede ca e mic (asta cu copiii mici pe care nu-i vezi de dupa masina e un cosmar pentru mine).Nu stiu cand am strigat la el sa plece de acolo, soferul a auzit vocea mea ca pe mine nu ma vedea de gard, si a franat brusc, aproape de copil.Si asta cu mine acolo, langa el, supravegheat , nu lasat de capul lui.Tot asa viteza mica pot zice, doar dadea cu spatele si era atent la masinile ce treceau pe strada, dar nu-l vedea pe copilul din spatele masinii.
Cine e vinovat, eu normal ca trebuia sa-l leg cu lantul de mana mea...chiar si pe trotuar.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
olim spune:
roxy, sa nu exageram in acest caz.
Soferul paote sa fie atent la ceilalti cand scoate masina din curtea lui, dar daca ai o masina de teren, si in spate ai un copil de 2-3 ani, nu prea ai cum sa il vezi, mai ales ca ai un punct mort la masina, si copilul oricum nu se vede fiind mic in spatele masinii de teren.
si sunt de acord ca nu ii putem tine in lesa, dar cand treci pe langa un garaj, chiar si pe trotuar ,trebuie sa fim atenti si noi pietonii.Nu stiu cum e legea in Romania, dar cand stateam in Spania trebuia sa dai prioritate celui care iese din garaj cu spatele, daca nu ai amenda si cateva puncte luate.Si e normal, mai ales cand iesi cu spatele, unghiul este foarte mic, si nu ai cum sa vezi in spatele masinii ce se intampla.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olim Vezi doar cazul cand o mama a dat doar mancare bio copilului si acesta a decedat la varstade un an, complicatii.Si amandoi parintii fac inchisoare! |
poftiiim? ori nu stiu io ce-i mancarea bio, ori lumea asta-i cu fundu-n sus. adica parintii-s obligati sa dea copiilor mancare cu pesticide sau din zone poluate???
![](alcool.gif)
olim spune:
nu draga mea nu esti obligata, doar ca acea familie nu isi alimentau corespunzator copilul conform varstei, suprimand carnea si alte produse necesare dezvoltarii normale a unui copil.Plus ca au ales ei ce au crezut ei de cuviinta ca e mai bine pentru copilul lor, nu ce era realmente bun pentru copil.Nu am vrut sa se inteleaga ca au luat i-au dat rosii fara pesticide, si castraveti fara Ecoli.Scuze daca asa ai inteles!
olim spune:
Imi cer scuze ca sunt off topic, dar imi place mult ce scrie pe carnetul de sanatate francez a lui alex,nu stiu daca exista si in tara acest carnet.
Tu poti conta cu cele 10 drepturi pe care le ai!
1.Dreptul la viata!
2.Dreptul la sanatate!
3.Dreptul la educatie!
4.Dreptul la familie!
5.Dreptul la protectie impotriva rasismului si a tutror formelor de descriminare!
6 Dreptul la protectie impotriva exploatarii sexuale si al maltratului!
7.Dreptul la protectie impotriva exploatarii prin munca!
8. Dreptul la protectie impotriva razboaielor si privarii de libertate!
9. Dreptul la identitate personala, culturala si religioasa!
10.Dreptul la expresie!
Aceste drepturi sunt inscrise in Conventia Internationa a Drepturilor Copiilor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
citat din mesajul lui olim nu draga mea nu esti obligata, doar ca acea familie nu isi alimentau corespunzator copilul conform varstei, suprimand carnea si alte produse necesare dezvoltarii normale a unui copil.Plus ca au ales ei ce au crezut ei de cuviinta ca e mai bine pentru copilul lor, nu ce era realmente bun pentru copil.Nu am vrut sa se inteleaga ca au luat i-au dat rosii fara pesticide, si castraveti fara Ecoli.Scuze daca asa ai inteles! ![]() |
m-am linistit, deci nu-s eu de vina, iar lumea inca are posteriorul asezat conform atractiei gravitationale. presupun ca ai confundat termenii, ceea ce descrii tu se numeste regim vegetarian, nicidecum bio. nu de alta, dar exista si carne, oua, lapte, peste si alte produse necesare, bio (vezi de exemplu o discutie tot pe forumul asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149470) si nu te inchide nimeni daca-i dai copilului asa ceva.
olim spune:
scuze pentu confuzie, vroiam sa scriu vegetarian si am scris bio.Stiu care e deosebirea ca am lucrat in domeniu, deci ca inginer nici o scuza
, era o greseala de termeni nu confuzie!
Daca ma aude profu de la Controlul alimentelor
Am sa rectific si in mesaj,multumesc pentru atentionare!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alintaroma/alintaroma.jpg)
alintaroma spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
poftiiim? ori nu stiu io ce-i mancarea bio, ori lumea asta-i cu fundu-n sus. adica parintii-s obligati sa dea copiilor mancare cu pesticide sau din zone poluate??? ![]() Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Mincarea Bio nu are nimic de-a face cu dieta vegana adoptata de acei parinti la care faci tu referire. Ai incurcat termenii.
sunnyday07 spune:
citat din mesajul lui olim roxy, sa nu exageram in acest caz. Soferul paote sa fie atent la ceilalti cand scoate masina din curtea lui, dar daca ai o masina de teren, si in spate ai un copil de 2-3 ani, nu prea ai cum sa il vezi, mai ales ca ai un punct mort la masina, si copilul oricum nu se vede fiind mic in spatele masinii de teren. si sunt de acord ca nu ii putem tine in lesa, dar cand treci pe langa un garaj, chiar si pe trotuar ,trebuie sa fim atenti si noi pietonii.Nu stiu cum e legea in Romania, dar cand stateam in Spania trebuia sa dai prioritate celui care iese din garaj cu spatele, daca nu ai amenda si cateva puncte luate.Si e normal, mai ales cand iesi cu spatele, unghiul este foarte mic, si nu ai cum sa vezi in spatele masinii ce se intampla. |
Din cate tin eu minte, in RO, nu ai voie sa iesi cu spatele din curte/garaj, teroretic trebuie sa intri cu spatele ca sa poti iesi cu fata (sau cel putin asa era acum multi ani cand am facut eu scoala).
Nu ca n-ai putea da peste cineva cand intri
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy/roxy.jpg)
roxy spune:
si eu dau prioritate masinilor care ies din garaj , curte...etc, chiar si cateodata si cand traversez strada pe la coltul strazii, chiar daca am eu prioritate...dar unui copil de 4 ani nu poti sa-i ceri sa gandeasca la regula c aunui adult.De aceea am precizat, nu ca eu doream sa fiu mai cu mot si sa trec prin fata / spatele masinii care iesea din curte.Eu stau pana iese cu totul masina, dar aici era vorba de un copil care pentru o fractiune de secunda s-a oprit fascinat de masina si de fractiunea de secunda in care eu aveam nevoie sa ajung la el, el fiind in fata mea, nu mai departe...
Iertati-ma ca am fost rau offtopic...