Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Si eu ma bag intre ei,de cele mai multe ori s-o salvez pe Crinuta
Imi aduc perfect aminte cand Crinuta era de 3 ani si un pic si fara sa oboseasca ii explica la infinit lui Radu ca nu-i ok sa smulga jucaria,ca nu-i ok sa loveasca cand il deranjeaza ceva.In timpul asta,noi,adultii,stateam si-o priveam cu mareee dragoste,cu ce daruire si consecventa facea acelasi lucru fara sa o deranjeze.Acum este aproape la fel pentru ca,saracuta de ea a inceput sa si-o ia de la Radu si s-a cam saturat si ea,normal.A inceput sa reactioneze.Reactioneaza rar,dar cand o face se simte.
Inca de cand a mai crescut Radu spre 2 anisori,am observat o diferenta majora de comportament intre ei.Crinuta delicata ca o fetita,mereu cu zambetul pe buze,dornica sa faca compromisuri,iar Radu barbatel plin de personalitate,de cele mai multe ori serios sau incruntat,rar lasa de la el.
De cate ori ma uit la ei cand se joaca,ma intreb daca nu cumva nu le mai trebuie cate un fratior,ca partener de joaca,pentru ca Radu o calareste provocand-o la o 'schema',o provoaca sa faca karate,o alearga s-o muste daca ceva nu-i convine lui si nu neaparat ca l-a nedreptatit ea,intr-un cuvant n-are partener de harjonit ci doar de dominat.
Si cum D-zeu sa stau deoparte cand o vad pe ea,mititica fugind din calea lui si strigand dupa ajutor?!(N-am crezut c-o s-o vad pe asta)Acum cred ca-s la diferenta de un kg,daca nu-s la aceeasi greutate deja.S-a inaltat blondul si-i destul de indesat,iar cand scoate vreun tipat de razboinic si-si incrunta sprancenele n-ai cum sa nu te sperii,zau
Pe Crinuta a muscat-o de spate pana la sange o data,alteori o calca pur si simplu in picioare,o calca pe par,pe spate.El se distreaza,ea tipa dupa ajutor.F rar o loveste,de obicei o impinge

Si tot stand si analizand situatia,mi-am adus aminte cum la primul copil,stateam cu mainile in san si judecam stramb copiii agresivi din parc,crezand cu toata fiinta mea ca agresivitatea lor vine din ce-au trait/ce-au vazut.Pe vremea aceea o aveam doar pe Crinuta,copilul meu bland si impaciuitor.Apoi a venit Radu din urma si mi-a daramat tot studiul meu de caz si toata convingerea mea,ba mai mult,m-a facut sa ma simt vinovata pentru cele ce-am gandit pe atunci,intr-un cuvant,m-a lecuit!

Acum cred altceva.
Cu o parte din agresivitatea asta s-a nascut,iar pe cealalta a dobandit-o.Daca contextul asta cu tati departe de el,n-ar fi existat,cred ca el n-ar fi avut motiv de frustrare,nemultumire asa cum are acum.Cred ca totul a iesit la iveala si s-a accentuat datorita faptului ca persoana in care el se increde cel mai mult sta departe de el,iar asta este singurul mod de a-si exprima durerea.Ultima data am stat 2 saptamani la Buc si a fost ATAT de liniste in zona cum nici nu mi-am imaginat ca se mai poate.La C-ta Radu este mai mereu nervos,frustrat si nemultumit si chiar si cand vine Claudiu acasa se comporta asa,cumva parca vrea sa-l pedepseasca pe tati.Am studiat mult situatia si-s ferm convinsa ca lipsa lui Claudiu este problema.Cat am stat la Buc in preajma lui,totul era ok,stia ca-l va vedea chiar si putin pe zi,dar il vedea!De cum am revenit la C-ta a inceput cu nervisorii,crizele,chiar si noaptea din somn se trezeste si tipa dupa tati.
Mai nou si Crinuta a inceput sa aibe starile alea ciudate de anul trecut...

Recitind mesajul,doare.Doare ca-i vorba de un copil care sufera si mai nou de doi.Ca ambii au toata dragostea din lume de la mine cu care stau zilnic,ca ma dau peste cap sa fac cate-n luna si-n stele ca ei sa aibe mereu cate o iesire amuzanta,ca ma straduiesc sa fiu continuu intelegatoare,ca ma storc de ultima faramita de rabdare si cu toate astea ma cuprinde si pe mine frustrarea ca-s una si ca nu-l pot suplini pe tati si ca situatia merge schimbata dar cu alte sacrificii si tot asa.

In ton mai vesel,sant ferm convinsa ca fratiorii se iubesc enorm si ori de cate ori ii cert individual,celalalt ma cearta pe mine.Radu-i cel mai simpatic,pentru ca desi vorbeste foarte clar si foarte mult,in momentele alea isi pierde elanul si se balbaie sa scoata cateva vorbe de mustrare,iar eu ma intorc spre el si-l intreb mereu cum ar proceda el in situatia mea si atat ii trebuie,ca incepe cu schemele lui,cu aruncat pe jos,cu sarit.
De cate ori am treaba,il las in grija Crinutei cu ceva de invatat,iar eu revin pe ascuns sa vad daca totul este ok si stau pe langa usa bocind de drag si de emotie cat sant de scumpi,de dulci,de copii...

Daca as avea puterea ca in momentele de criza sa ies din pielea mea si sa privesc totul de pe margine,sant ferm convinsa ca mereu as fi coplesita.Cand esti in situatie,simti ca totul este intens si ca-i greu,al naibii de greu sa numeri pana la 10...,dar sa-i mai vezi dulci,simpatici si dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Pe fuga.. m-ati pus pe ganduri cu scoala; chiar nu stiu ce voi face; poate il mai tin un an la grupa mare; voi vorbi si cu educatoarea sa vedem ce zice... mai am timp de decizie
Dandusa - deci si eu cred ca agresivitatea lui Luca de cand era mic era legata de lipsa mea; el practic nu ma vedea nici macar o ora/zi in perioada de vara; acum e mult mai bine, chiar imi place cum negociaza :)
Duminica, la Mogosoaia a vrut sa vada o jucarie a unei fetite mai mici: a rupt o floricica si s-a dus la ea; s-a intors zicand: planul cu floarea nu a mers; trebuie sa gasesc un alt plan , intreband: ce le "plac" fetitelor mici? - pana la urma a mai cules o floare mica din iarba si s-a dus la bunicul fetitei.. deci fara nervi, agresiune etc, etc.. am baiat mare
pup ca iarasi aude seful cum bat la taste

Yagmur si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Yagmur,
scump tare Luca!delicios de-a dreptul
cand ai timp,rasfoieste blogul www.psihologpentrucopii.ro/2011/01/baieti-care-cresc-fara-tata/" target="_blank">asta si ai sa intelegi mai multe,sant convinsa!eu,una cand citesc despre emotiile lor,despre sufletul si despre culorile in care vad ei viata cu imprejurarile ei,sant coplesita...
azi am dat peste blogul asta si sant convinsa ca nu-i intamplator!in articolul despre baietii care traiesc fara tata,l-am regasit perfect pe fratele meu.f dureros...
dupa ce am scris ieri,am simtit un mare gol si o mare intrebare:oare sacrificiul pe care l-as face stand la Buc o perioada este mult mai daunator decat stand la C-ta departe de Claudiu?
uneori,in viata alegem pentru ei,pentru ca asta consideram noi ca le aduce liniste,confort si stabilitate dar de multe ori alegem gresit!
cam asta simt eu acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

dandusa, cat te admir.... nu stiu cum poti, eu sunt stresata si nu mai am rabdare si apoi plang de ciuda, dar e prea tarziu....

Manu, un dulce lui Luca, a fost tare simpatic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

O saptamana buna tuturor!

Pentru cine doreste, am reusit sa descarc pozele din Bucegi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui acs
Pentru cine doreste, am reusit sa descarc pozele din Bucegi

nu se vad!

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Multumesc Ruxandra! Nu mi-am dat seama ca albumul nu era public; acum ar trebui sa mearga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Buna seara!
Fetele am o intrebare am sa incerc sa fiu cat mai explicita: Deci, in vara am avut o vizita la noi cineva cu copilu asa, Radu a ramas foarte marcat de comportamentu acelui copil si de tatal copilui respectiv, de la inceput am zis ca o sa treaca bla, bla... dar deja sunt acus 2 luni de la vizeta respectiva si el zilnic imi repeta ce a vazut si la marcat atat de tare. Cel, mai mult ma ingrijoreaza ca deja sea facut cum sa zic un fel de fetita imaginara dupa chipul acelui copil si zilnic i-l prind cum se cearta pe ascuns cu respectiva. I-am explicat ca nu o s-o mai vezi, ca nu ne vom vedea, ca n-ai treaba cu tatal ei... deci nustiu cum sa depasec acest epizod nefericit din viata noastra. Nu va imaginati ca a vazut o crima Doamne fersete doar un comportament mai diferit fata de cum ne comportam noi cu ei. Uneori plange si imi zice ca nu vrea sa pateasca ca cutarescu..., ajutati-ma va rog cum sa-l fac sa uite acel incident urat din viata lui.
Va multumesc mult de tot.
In rest suntem bine, azi am fost la doctor, am stabilit deja cu nasterea cand ma apuca sun si vine omu. Cu spitalu aici mergem pe asigurare nu merg la privat, mergem la stat. Emotii cu caru dar sper sa fie totul bine.mario usor usor incepe cu greaca, deja scrie 4 litere din alfabetul grec , buni este profesoara lor sper pana mergem la anu la gradi sa si vorbeasca cat de cat greceste.
Am vazut pozele sunt super, si noi abia asteptam sa facem asa o plimbarica pe la muntii bucegi.
Pupici de la noi.

Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Acs, superba toamna in Bucegi. Sa va fie de bine.
Ce mici erati voi in fata Crucii celei mari.

Porumbita, poti sa-i explici calma ca unii oameni reactioneaza mai altfel, sunt mai agitati, zgomotosi, etc. Nu tb facut mare caz din asta.. o sa intalneasca fel si fel de oameni.

Roxanica, ca tot uit sa zic. Splendid arata noua voastra casuta. Sa fiti fericiti si impliniti in ea!
Am mai tras si eu cu ochiul sa fur idei.
Sunt mortali fratiorii.. l-am vazut pe Spiderman/Tarzan in toate ipostazele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Porumbita, poti sa-i explici calma ca unii oameni reactioneaza mai altfel, sunt mai agitati, zgomotosi, etc. Nu tb facut mare caz din asta.. o sa intalneasca fel si fel de oameni.

Asta ma si deranjeaza ca ii explic acest lucru inca din momentul cand copilu a inceput sa se comporte ciudat, de aia ma si ingrijorez de ce reactioneaza asa. Nu pot sa inteleg de ce sa socat asa, ori ca sa intamplat in sanul familiei , habar nu am. Am zis daca tot continua am sa merg cu el la psiholog, intelegeti copilu respectiv la invatat sa se urce pe scaun la balaustrada, si mea zis ca ia zis sa sare jos. I-am explicat ca este o prostie si el zice ca stie ca nu este corect , dar am un stres nebun de atunci de cand mea zis. Si mai sunt unele care mii rusine sa le zic aici public.Mario e mai mare si are alt caracter si el nu cade sub influente asa repede dar Radu ma uimeste pe zi ce trece.Am pus intrebarea aici poate cineva din fete a trecut cu copii prin astfel de comportament si cum a rezolvat problema. Sa-l fac sa uite influentele unui copil mai mare.

[/quote]

Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput