Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 5
Yagmur spune:
Ruxandra, vreau si eu link cu mobila please; si sa te vad :)
Laura, interesant subiect ai deschis; Luca e deja la pregatitoare , dar daca as putea as alege sa faca clasa 0 la gradinita inca un an si apoi la 6 ani si 9 luni la scoala. Dar nu stiu daca se poate. Nu-l vad pregatit pentru scoala, dar lui nu i-ar placea sa fie cel mai mare din clasa (daca il dau la 7 ani si 9 luni) nefiind atras de cei mai mici ca el. Sincer, nu ma stresez inca pentru ca oricum nu rezolv nimic. Financiar ma va ustura cel mai tare daca va merge la scoala... asta imi da mie palpitatii :D.
Acs, ce sportiv e Luca; a venit toamna si tot nu ne-am vazut dar ma bazez pe vremea rea si poate ne vedem atunci
Porumbita, chiar nu stiu ce s-a intamplat
Va pup cu drag
Yagmur si Luca
dandusa spune:
Si eu in ton cu discutia despre pat.Ieri l-am cumparat si tot ieri l-am si montat,singura adica:D.Azi m-am trezit intr-o febra musculara totala,de la degete pan' la ceafa.Nu stiu cum e posibil sa fi stat asa incordata dar se pare ca-i posibil.Piticii au fost foarte entuziasmati si doar din acest motiv n-am mai rezistat sa vina Claudiu sa-l faca.M-au 'ajutat' amandoi ca la un moment dat Raducu isi scosese tot arsenalul lui de suruburi si surubele si mi le baga prin fiecare gaurica de-am zis stop.Fiecare cu constructia lui ca ne apuca dimineata.Apoi eu imi aranjam bucatile,el venea si mi le rearanja.In timpul asta,Crinuta mi-a oferit un ajutor nepretuit,mai ceva ca un om mare.
Pana acum n-a dormit nimeni in el,normal...,dar au incercat ceea ce mi se pare extraordinar
Azi distractia zilei a fost sa se catere pe scara,cu randul sau in acelasi timp,mari discutii pe tema asta si a saritului in pat cu care nu mai sant de acord data fiind inaltimea patului,brrr
In zilele ce urmeaza au stabilit ca,Radu va dormi jos,iar Crina sus,iar eu singura in dormitor sau cu sotul cand vine acasa.Abia astept s-o vad si pe asta!
Chinico,
hai mai des,ce tot faci de n-ai timp?Ce face Bea?Poze noi cumva,ca nu v-am mai vazut de o groaza de timp...
Donia,
te imbratisez si vreau sa-ti spun ca si eu m-am gandit foarte des la voi!
Dianarus,
te tzuc tare fata draga!
La tema cu scoala,nu comentez ca nu ma pricep.
Pentru mamicile cu mai mult de un copil propun si eu o tema.Cum gestionati conflictele/sau nu,intre fratiori?Exista o limita peste care daca nu se trece,nu va bagati sau ii lasati care pe care?Ma refer la conflictele dintre ei,la lovituri,impunsaturi,tras de par sau de-o aripa,muscat,aruncat cu obiecte
aka spune:
noi vom merge in clasa 0 peste 2 ani, adica va repeta grupa mare. dna educatoare de acum nu stie unde se va organiza, daca va fi in gradinita sau la scoala. daca va fi la scoala imi trebuie neaparat afterschool sau step by step ca nu am cu cine sa o las pana ajungem noi de la servici. nu vreau sa inceapa cu teme, reguli peste reguli, griji, de la 5 ani si 9 luni. sincer, ma apuca teama numai cand ma gandesc la scoala .
Donia te imbratisam tare.
Porumbita cineva care nu scrie pe forum isi permite sa iti spuna sa nu mai scrii...nu mai inteleg nimic...
Dandusa abia astept sa vad alte raspunsuri. deocamdata la noi e liniste, doar Miruna face scandal, ea vrea toate jucariile, cartile, si toate in momentul in care sunt la Cris. eu in general o rog pe Cris sa i le lase ca se plictiseste repede si nu se mai joaca cu ele si le poate lua inapoi. si merge inca. n-au aparut lovituri, impinsaturi, etc, poate si pentru ca sunt amandoua fetite.
noi am fost racite, fireste adus de la gradi, acum ne-a trecut. asa ma oftic, toata vara n-am avut nimic iar acum...
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna
Laura13 spune:
dandusa intre fratii inca nu sunt conflicte , alex il lasa pe dani sa ii faca orice.
dar avem, slava domnului, intre verisori. adica intre dani si copiii andreei, sora mea. cu matei (baietelul ei cel mic) nu prea sunt conflicte, e "docil" si ii lasa pe astia mari sa faca cam orice cu el.
dar intre stefi (fetita de 7 ani) si dani ... e jale. se impung, se cearta, ciondanesc din orice . apoi plang cand se despart . la inceput ii atentionam la fiecare gest, cearta, etc. acum ne-am mai relaxat pt ca ajungeam noi astia mari sa ne facem o multime de nervi, iar ei isi vedeau de joaca si prietenie in continuare.
acum suntem pe principiul "daca nu curge sange e ok" . bine, nu chiar sa se ajunga la sange, dar daca nu plang si nu vin la noi sa se plang ii cam lasam in treaba lor. iar daca cumva se ajunge la "conflicte" ori incercam sa propunem jocuri noi cu implicarea adultilor, ori folosim metoda: "impacare, impacare, fara nici o suparare, daca ne mai suparam luam valiza si plecam si ne intoarcem inapoi cu masina de gunoi" (tocmai mi-a dictat-o dani )
cam asa facem noi
pup, fug la alaptat
porumbita80 spune:
mamici de fulguleti nu vreau sa atrag atentia cu nimic, pursimplu sunt persoane care citesc dar nu posteaza. Scriu aici ca va cunosc de 5 ani si mii greu sa renunt la acest forum, plus ca subiectele imi sunt foarte familiare si e greu sa te acomodezi in alta parte. Dar habar nu am de ce ma justific atat, in fine...
la subiectul scoala noi sigur in 2013 prestam din mai multe motive timp pentru invatat greaca si plus mi se pare prea mic sa-l dau la 5 ani si 10 luni.
Dandusa hai sa-ti zic cum stam noi cu disputele ca la noi zilnic sunt. Asta sincer ma oboseste cel mai mult arbitraju , toata ziua sunt impreuna dar cum se joaca frumos tot asa de frumos se si busesc unu pe altu. Tras de par, impinsaturi, luat masinute unu de altu. Daca exista vre-o solutie magica eu personal n-am gasit-o, decat sa stau cu ochii pe ei toata ziua sa nu-si scoata ochii unu la altu. Acum isi cer scuze si in secunda 2 urmeaza o alta lovitura .Dar daca unu doarme celalat abia asteapta sa se trezeasca ca se plctiseste. La noi e concurenta continua la tot, la mancare, la alergat, la construit, curse de masini, desen etc. Daca gasesti metoda magica de domolit in sesnul asta posteaza neaparat ca eu personal am incercat tot felu de explicatii si rezultatul este pe moment.Dar in schimb cand exista al treilea copil strain ei gata sunt echipa se pun ambii pe acel copil, ma refer nu permit sa fie ei atacati. Eu avand un frate mai mare stiu ca pana in adolescenta mereu ne imboldeam. Acum nustiu poate cineva a gasit o metoda de evitare a conflictelor dintre frati.
Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)
mamaana spune:
porumbita
si ale mele se cearta si se impaca imediat, uneori se si paruiesc (dar asa cu furie, cu dintii stransi). daca le vad, le pun in time-out 4 minute cat mai au 4 ani, din decembrie o sa fie 5 minute. dupa time out se impaca si isi cer iertare. de fiecare data dau vina una pe alta in acelasi timp.
vreti sa stiti cum e sa aiba si un frate mai mare? cand ajunge pe langa ele, invariabil incep sa tipe, sau sa se planga ca t. a facut nu stiu ce, chiar daca numai le mangaie pe cap. sunt si momente frumoase, nu zic nu, cand ele il primesc pe t. sa se joace impreuna.
cu scoala, la noi e simplu: in anul in care implinesc 6 ani merg in clasa intai. acum sunt la grupa pregatitoare.
ruxandra_sb spune:
Laura, in primul rand noi (parintii ) nu ne grabim!
Apoi la 5 ani si 10 luni mi se pare ca este mult prea devreme pt a trece de la facilitatile si lejeritatea gradinitei la rigorile scolii. Incepand cu libertatea de care se bucura acum si pana la wc-urile special amenajate si igienizate pt copii de statura lor, idem bancile din clasa, etc.
Mai cred ca acest an in plus de joaca (in principiu libera si mai mult de capul lor) este foarte importanta pt buna lui dezvoltare si performantele de mai tarziu... si aici ma refer si la imaginatie, improvizatie, originalitate,.. Sa nu uit nici de abilitatile motrice pt care harjoneala si cataratul sunt numa bune la varsta aceasta. In plus G mai tb sa aprofundeze si limba in care vrem sa studieze si mai departe... ceea ce se face in timp.
Scoala este o treaba serioasa si mai ales in primii ani este nevoie de exercitiu si disciplina.. mult exercitiu. Nu e suficient sa fii istet si atent ca sa inveti sa scrii, sa citesti si sa socotesti. Chiar tb sa exersezi. Si aceasta este solicitant atat pt copil cat si pt cine-l supravegheaza. Si aici ma gandesc si la mine.
M a inceput scoala la 7 ani si 8 luni si-a fost f bine. In conditiile in care este relativ silitor si nu comenteaza temele primite de la scoala; teme pe care l-am incurajat inca de la inceput sa le rezolve pe cat posibil singur, respectiv sa ceara ajutor numai daca nu se descurca. Dar oricum tb supravegheat si verificat.
Citat: |
citat din mesajul lui dandusa In zilele ce urmeaza au stabilit ca,Radu va dormi jos,iar Crina sus,iar eu singura in dormitor sau cu sotul cand vine acasa.Abia astept s-o vad si pe asta! |
Si noi!
Acs, interesant articol.. inca nu se stie nimic!
Si vorba cuiva (cu care am vorbit ieri la telefon ): n-am chef sa experimenteze pe copilul meu!
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dandusa Cum gestionati conflictele/sau nu,intre fratiori?Exista o limita peste care daca nu se trece,nu va bagati sau ii lasati care pe care?Ma refer la conflictele dintre ei,la lovituri,impunsaturi,tras de par sau de-o aripa,muscat,aruncat cu obiecte |
in general, incercam sa nu ne bagam.. sa ignoram si sa ne vedem de ale noastre
numai ca uneori rabufnesc (cedez nervos adica ) de la atata chitaiala si urlu: TERMINATI!
domnii si-au dezvoltat niste arme redutabile.. M il ataca/frichineste/necajeste pe muteste.. in schimp ce G, mare showmen, reactioneaza de zici ce e cel putin tras in teapa
invers, si G are initiative rautacioase/violente si-apoi se jeleste ca i-o plateste fra'su
uneori chiar tb sa intervenim.. dat fiind ca este totusi o diferenta de constitutie intre el; dar pe ansamblu incercam sa nu
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
acs spune:
Ruxandra, ai perfecta dreptate. Cred ca niciuna dintre noi nu doreste sa aiba copilul pe post de cobai :(. Iar Victor chiar nu este pregatit de scoala, fie ea si clasa 0.
Nu stiu daca am mai zis, insa Maria a afirmat "Cand incepe scoala, incepe viata adevarata" si nu in sensul bun. Din pacate scoala (cel putin la noi) este un soc pentru copii. N-am de ce sa ma plang, fetele sunt constiincioase, le place sa invete, merg cu drag la scoala, insa nu le e usor. Principalul adversar e oboseala. Si asa cum pe Ioana am preferat s-o dau la scoala la peste 7 ani, o sa incerc ca si pe Victor sa-l "protejez" inca un an.
Dandusa, eu nu rezist fara sa intervin :). Ai mei nu se bat. Victor o mai inghionteste pe Ioana, ea riposteaza uneori, dar nu se lasa cu paruiala. Insa striga, tipa, se vaicaresc, se parasc. De cele mai multe ori isi rezolva singuri problemele, insa daca se nimeresc pe langa mine, le spun (sau strig caci nu ma aud) sa faca liniste. La noi e liniste doar cand dorm sau cand isi gasesc de lucru separat (dar asta se intampla foarte rar). Adevarul e ca linistea a inceput sa mi se para suspecta :).
acs spune:
Manu, da, da, macar la un teatru daca nu in parc. Mai avem doar un eveniment consumator de weekenduri si apoi sper sa ne mobilizam si sa ne vedem.