Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 7
ruxandra_sb spune:
hey, chiar sunt curioasa.. ceilalti fulguleti n-or merge la scoala, clase pregatitoare, alea, alea??
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Laura13 spune:
postez si la voi ce ma scris la sub lui alex, poate cineva imi da un sfat pe care il pot urma
fetelor, va rog si eu sa imi dati un sfat
patesc si eu la fel ca anaemi si multe alte fete.
deci ... il pun la san, trage cat trage (f putin din pct meu de vedere, cca 3 min din fiecare san), oi se apuca de URLAT. nu plange, urla efectiv. ceea ce alex nu a facut niciodata. plange atat de rau incat ii simt apcutia toracica cum vibreaza in mana mea. nu mai vrea la san, oricat de mult as incerca. il apuca, trage f putin, urla. si tot asa. aseara am rezzistat cel mai mult asa, 30 min. dupa care i-am dat LP. si parca i-a luat DD cu mana totul. a papat din bibe, 100ml si somn pana la 4 dimineata.
problema e ca face asa, mai nou, la fiecare supt, mai putin la cel de noapte.
am fost ieri la pediatra si a luat 1kg in greutate. un pic prea mult dupa parerea ei, adica clar vine din LP diferenta de la 750hr (media) pana la un kilogram pe care l-a luat alex.
parerea ei este ca refuza sanul deoarece a dat de placerea biberonului.
DAR, mi-am luat ieri pompa si nu reusesc sa mai scot mai nimic dupa ce papa alex la san.
deci nu e ca ar fi lapte in san si el nu mai vrea sa traga.
m-am gandit si eu la puseu si zic si eu: nu ar trebui sa stea numai la san, daca ar fi puseu????
nu stiu ce sa fac, vreau sa ii dau lapte de al meu macar pana la 6 luni, desi imi doresc mult sa ii pot da pana la un an sau si mai mult.
pompa e de la primii pasi. o fi proasta? sa merg sa imi iau de la avent?? mamicile care se mulg: ce folositi? cat timp dureaza mulsul? ma gandesc ca poate nu am avut eu rabdare, desi am stat 5 min si am scos cca 15 ml. ma gandesc ca in cele 6 min cat suge alex probabil ca tot atat scoate si el
va rog dati-va cu parerea ca nu stiu incotro sa apuc.
multumesc anticipat
sunt tare amarata acum, cu alex si cu suptul. in plus are si dermatita atopica si deja ma apuca depresia cand ma gandesc unde ne poate duce.
dani, multumesc lui DD, e bine, fara boli (ceea ce e mare lucru la mijl lui octombrie, dupa 3 sapt de gradi), jucaus, dragut cu fratele lui. doar ca e un pic cam obosit si de aici apar multe mofturi, crizute si nervisori. dar o scoatem noi la capat si cu asta.
pup fetele
ps. ruxandra eu l-am "inscris" (adica trecut pe lista) pe dani, in anul 2013 in clasa I (adica sper eu sa ma fofilez cumva de clasa 0 ). oricum, chiar daca probabil nu voi putea, nu il voi da in 2012 la scoala, chiar daca inseamna ca va termina liceul la 20 de ani (sper sa nu ramana repetent vreun an )
porumbita80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura13 postez si la voi ce ma scris la sub lui alex, poate cineva imi da un sfat pe care il pot urma fetelor, va rog si eu sa imi dati un sfat patesc si eu la fel ca anaemi si multe alte fete. deci ... il pun la san, trage cat trage (f putin din pct meu de vedere, cca 3 min din fiecare san), oi se apuca de URLAT. nu plange, urla efectiv. ceea ce alex nu a facut niciodata. plange atat de rau incat ii simt apcutia toracica cum vibreaza in mana mea. nu mai vrea la san, oricat de mult as incerca. il apuca, trage f putin, urla. si tot asa. aseara am rezzistat cel mai mult asa, 30 min. dupa care i-am dat LP. si parca i-a luat DD cu mana totul. a papat din bibe, 100ml si somn pana la 4 dimineata. problema e ca face asa, mai nou, la fiecare supt, mai putin la cel de noapte. am fost ieri la pediatra si a luat 1kg in greutate. un pic prea mult dupa parerea ei, adica clar vine din LP diferenta de la 750hr (media) pana la un kilogram pe care l-a luat alex. parerea ei este ca refuza sanul deoarece a dat de placerea biberonului. DAR, mi-am luat ieri pompa si nu reusesc sa mai scot mai nimic dupa ce papa alex la san. deci nu e ca ar fi lapte in san si el nu mai vrea sa traga. m-am gandit si eu la puseu si zic si eu: nu ar trebui sa stea numai la san, daca ar fi puseu???? nu stiu ce sa fac, vreau sa ii dau lapte de al meu macar pana la 6 luni, desi imi doresc mult sa ii pot da pana la un an sau si mai mult. pompa e de la primii pasi. o fi proasta? sa merg sa imi iau de la avent?? mamicile care se mulg: ce folositi? cat timp dureaza mulsul? ma gandesc ca poate nu am avut eu rabdare, desi am stat 5 min si am scos cca 15 ml. ma gandesc ca in cele 6 min cat suge alex probabil ca tot atat scoate si el va rog dati-va cu parerea ca nu stiu incotro sa apuc. multumesc anticipat sunt tare amarata acum, cu alex si cu suptul. in plus are si dermatita atopica si deja ma apuca depresia cand ma gandesc unde ne poate duce. dani, multumesc lui DD, e bine, fara boli (ceea ce e mare lucru la mijl lui octombrie, dupa 3 sapt de gradi), jucaus, dragut cu fratele lui. doar ca e un pic cam obosit si de aici apar multe mofturi, crizute si nervisori. dar o scoatem noi la capat si cu asta. pup fetele ps. ruxandra eu l-am "inscris" (adica trecut pe lista) pe dani, in anul 2013 in clasa I (adica sper eu sa ma fofilez cumva de clasa 0 ). oricum, chiar daca probabil nu voi putea, nu il voi da in 2012 la scoala, chiar daca inseamna ca va termina liceul la 20 de ani (sper sa nu ramana repetent vreun an ) Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011 Poze Daniel Mamici din Iasi Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata. |
Laura iti zic eu cu mulsul ca eu la Mario 7 luni mam chinuit cu pompa ca era un lenes si nu vroia sa suga, eu aveam pompa de la NUK. dureaza mulsul si 40 de minute, am renuntat la 7 luni nu din lipsa de lapte ce de durere ca nu mai rezistam cu mulsul el isi marise cantitatea si eu trebuia 45 de minute sa ma mulg asta ma extenua de putere. La inceput curge incet cand mukgi abia dupa 10 min incepe sa curga mai mult. Toti mi-au zis ca sunt o nebuna ca ma chinui atat dar am vrut sa-i dau laptele meu. Alegerea iti apartine. Dar iti zic din timp ca este extrem de obositor cu pompa, ma trezeam cu o ora inainte de mancarea lui ca sa ma mulg. Eu personal nu regret ca Mario e un voinic si a meritat efortul. Plus ca sa ai lapte bea spirulina ca ajuta si la slabit si la produs laptic. Bafta
Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)
diamat spune:
porumbita
eu as discuta cu el cat de mult posibil. poate chiar sa intru in jocul lui, sa fiu un personaj de acolo, si eventual sa ma schimb fata de cel real . si ce merge f bine la noi este ca EU sa fiu cea care deschide subiectul, eu sa aduc vorba si apoi sa explic mai departe. in mom in care vb dupa ce el a deschis sub e cumva mai putin interesat, vin peste gandurile lui, nu e asa deschis.
dar daca vine de la mine, chiar daca eu una as prefera sa nu mai aud niciodata de asta , e infinit mai deschis.
ruxandra
noi inca speram la homeschooling. la gradinita nu va merge decat daca cere el [si nu e deloc interesat], pregatitoarea o amanam cat de mult posibil, si speram ca pana la scoala sa avem totul pregatit pt HS
laura
ma omori cu laptele ala praf . ai incercat sa il pui la san mai des? eu zic ca asta ar trebui sa rezolve multe.
stresul tau [si nu-mi zii ca nu e, ca nu te cred ] poate afecta cant de lapte produsa, dar mai ales pe cea care iese din san [ esti stresata, muschii tensionati, canalele se ingusteaza, efectiv nu mai coboara laptele asa usor]. Mulsul nu e deloc concludent, in primul rand pt ca la multe femei sanii nu reactioneaza asa bine la alti stimuli [adica la cei diferiti de gura copilului]. Pt ca laptele sa iasa e nevoie de hormoni [aia de lesin de drag cand vezi copilul ], de stimularea unei anumite parti a areolei intr-un anume fel [exact cum suge copilul]. Pompa poate incerca sa imite suptul copilului dar nu inseamna ca va si reusi. Pentru unele femei numai plasticul pompei e un inhibitor suficient.
revenind, eu zic sa-l pui mai des la san, sa fii mai relaxata si sa incerci sa il pui sa scoata aerul [un pic] in timpul mesei. d-ar putea sa-l enerveze l ainceput dar si sa il ajute dupa.
Laura13 spune:
NU vrea la san!!!!! asta e toata ideea! as sta in continuu cu el la san, dar nu vrea! nu ii curge, se enerveaza si urla! si alex nu urla niciodata (pana acum, la faza asta cu sanul/laptele). nu stiu ce sa fac, sincer! am ajuns sa imi fie GROAZA de alaptat, pt ca il iau la san vesel si il las urland!
crede-ma ca e groaznic de dureros, sa vrea si el nu. mulsul e ultima solutie (pe care o vad EU) sa ii mai dau laptic de la mine.
chinico spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxandra_sb hey, chiar sunt curioasa.. ceilalti fulguleti n-or merge la scoala, clase pregatitoare, alea, alea?? Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch) |
no iaca bea nu merge nici la pregatitoare, nici la scoala, si nici la alea, alea...
in 2013 incepem scoala. sa mai savurez olecuta dulcea rutina a gradinitei. eu.
laura ..nu mai stiu..
si pana la urma de ce te stresezi atat de bibe??? nu bea san, nu bea, si basta. unii pot, altii ba, din x si y si z motive. da-i bibe daca vrea,ca e lenes, ca ai sau n-ai lapte...clar e mult mai bine sa bea san. dar daca nu, ce, e sfarsitul lumii?
stiu (chiar stiu, crede-ma :)) ca e usor sa vorbesti din afara pravaliei cand inauntru arde ditamai focul..dar nu te mai stresa. enjoy. cat mai e mic si pufos.
porumbita la noi functioneaza metoda radio....ea deseneaza,construieste, se balangane, face ceva oaresce, eu povestesc in paralel lui x ca y a facut z, da' nu-i bine ce-a facut..sau e bine...sau ma rog, pricepi tu. o poveste cu pilda. dar nu ei. altcuiva..
de obicei cere explicatii. si ii tot spun si si sper sa inteleaga, sa accepte si sa ramana in acelasi timp ei insasi fidela..
nu toti oamenii sunt la fel.
nu toate deciziile sunt cele bune.
nu tre sa faci tu tot ce face si x.
ca un papagal, la nesfarsit. poate o da rod candva..
dansusule iote cat am scris!!
porumbita80 spune:
Diamant, Chinico va multumesc de sfaturi.
Aseara dupa niste replici la adresa lui Mario ca copilu este bolnav ca nu zice litera "R" la 5 ani, si are nevoie de ajutor din cadrulm medical. Dupa o tura lunga dar lunga de plans acum stiti si voi ca sensibilitatea este la maxim. mam invinuit pe toate partile ca probabil din prea multa dragoste pentru ei nu le vad aceste defecte. Mi-am luat inima in dinti si am apelat la colega mea care a facut psihologia desi nu in pediatrie dar in alta directie dar oricum stiti si voi ca in facultate oricum inveti tot la rand. Cu mare rusine i-am povestit tot ce patesc cu Radu si ce dus la acest incident ca copilu meu sa vorbeasca cu cpii imaginari si zilnic sa-mi zica ca copilu x ia zis sa sara de la balcon desi el stie ca nu este bine, ca copilu respectiv ia zis ca sa-i strice jucariile lui Mario si tot asa, plus agresiunea care a vazut-o la noi in casa fata de acel copil. Plus problema cu Mario cu vorbitul "R". Sfatul ei a fost urmatorul ceva asemanator cum ziceti voi, sa incerc sa povestim printr-o poveste inventata cu personaje asemanatoare intamplarii si sa aratam partea frumoasa si sa incercam sa ascundem in mintea lui acel eveniment. Mea explicat ca copilu fiind mai sensibil daca vedea pe strada nu reactiona asa dar lucrurile au fost la noi in casa si el a ramas socat cumva. De mario mea zis sa stau linistita ca copilu este perfect sanatos daca face adunari si scaderi pana la 6 deja fara greseli, construeste barci si avioane din lego nu are nici o problema doar ca zilnic sa vorbim cu el cat mai des sa intrebuinteze cuvinte cu litera "R".
Eu personal din experienta neplacuta atat pot sugera la toti care citesc acest forum, fiti atenti pe cine bagati in casa, ca puteti avea foarte urate suprize. Mii rusine de mine ca eu sunt de viana si numai eu ca nu mi-am dat seama la timp cu cine ma leg. si mi-am expus copii in astfel de prezente. Normal nu-i pot tine ca in acvariu, sunt constienta de asta. Dar reactia unui copil fata de un strain e una si e complet alta fata de cineva pe care-l considera amic.
Imi cer scuze daca v-am plictisit cu subievtul meu dar credeti-ma ca chear imi fac griji si nu vreau cumva sa ramane urme din cauza mea ca nu am fost atenta la astfel de comportament.
O seara placuta va doresc, va multumesc pentru tot.
P.S mi-ar placea daca am deschide un subiect cum introducem codul bunelor maniere in viata copiilor nostri.
A.. copii mei de 2 zile urmaresc desenul Adibou ala cu studiul corpului uman si sunt asa haiosi cum inteleg ei de ce fac febra si ce este sangele. Sugerez sa-l puneti la copii zic ca invata multe de acolo. Ce discutii au ei acum intre ei despre microbi, schelet, coloana sunt tare haiosi cum percep ei tot.
Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)
Laura13 spune:
Diamat vroiam sa spun ca ai dreptate cu stresul. Am ajums sa gandesc ca TREBUIE sa alaptez. E musai. Si de aici tres, ganduri,lipsa somn, etc
Laura13 spune:
chinico in ziua in care voi reusi sa gandesc asa: "dar daca nu, ce, e sfarsitul lumii?" vom reajunge la starea aceea de bine care era la noi in casa acum vreo 2 saptamani: alex vesel, dormea, manca, se juca, gangurea, iar eu linistita si impacata.
inca nu am ajuns acolo , mai incerc tot ce stiu, pot, citesc. din pacate alex nu prea ma "ajuta" deoarece nu vrea sa stea si sa ma tocaie ... daca nu ii mai vine nimic plange si nici nu mai vrea sa ia sanul.
dar eu ma muncesc cu pompa, desi nu scot nimic stau cu ea atarnata, sa stimulez ceva daca mai e de stimulat.
din pacate inca nu pot sa ma relaxez, mi-e frica de mor de iarna, boli, virusi, mai ales de cei adusi de dani ... offff, ma tot gandesc la de toate si, cred, mai rau fac.
sper sa gasesc calea buna pt noi doi.
fetele, sper sa revin cu vesti mai bune, oricare ar fi ele.
PS. azi dani la gradi a pus muraturi, abia astept sa imi povesteasca