Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 14
Yagmur spune:
deci, da, genial d... stiam eu
luca nu coloreaza deloc bine, dar nici literele nu le stie; am rabdare, inca
in schimb, as vrea eu sa fie ordonat.. cred ca se uita la muma-sa si zice: asa maniac ca ea nu vreau sa ajung (eu matur si sterg pe joz, zilnic), nu las vasele nespalate, pe vremuri eram si mai si .
data viitoare sa imi spuneti si mie cand e vacanta; am fost convinsa ca a fost saptamana trecuta; vorba lui luca: zapacito
pup
Yagmur si Luca
lizzy spune:
vorba lor pt mine e 'uituco' mda, uit chestii. des. multe
preistoricii au fost dati uitarii... noroc ca ma uit eu in acvariul ala mic. cica se vad cu lupa si acum. multi frate. donia de aici a fost cumparat (au sediul in catun la mine) http://www.ponytoys.ro/jocuri-experimentale.html
motivul pt care nimic nu mai exista in jur este consola Wii primita cadou acum cateva zile. de la nasii lor. fara ocazie, doar asa, ca au venit in tara (locuiesc undeva pe meleaguri mai civilizate). ocazie cu care copiii mei au aflat ca exista jocuri pe TV, ca eu nu le-am zis/aratat ca si 'dulapul' nostru e compatibil cu jocurile
treaba e asa. stabilim orele si culmea, le respecta
aseara m-a invatat M cum sa tin volanul si pe ce sa apas sa iau viteza. azi ma doare degetul de la tinut tasta pot spune ca am avut ora de terapie prin joc, de mult nu am mai tipat/chiuit/ras cu atata pofta ca aseara
dianocica , M. nu e deloc 'casnic'-oriented
I. in schimb, pfffuiiii, se vede ca are 7 ani pune masa, aduna masa, incalzeste mancarea la microunde daca este deja pusa in vase adecvate. mda, isi face si paine cu unt sau chestii tartinabile... apoi vasele in/din chiuveta, sorteaza haine de spalat, intinde rufe, pune la loc in dulap, la el sau la frati'su (stie mai bine ca mine care sosete a cui sunt ). nu-l pune nimeni daca ma vede ca eu sunt cu treburi casnice si are chef si el, pur si simplu cere sa ma ajute, cu orice e la inaltimea lui. si e inaltutz bine
vaaaiii, am uitat, mi-a cerut sa-l invat sa-mi faca cafeaua la filtru, era w-end si eu sleepy. sa morrrr nu alta, mi-a explodat inima de incantare
Laura13 spune:
diana, bravo lui d. si pt citit si pt harnicie
cu coloratul acum incepe si dani sa descopere placerile. am iesit duminica cu el la o clatita si surpriza: a stat la masa si a colorat 1/2h. nu mi-a venit sa cred
acum are o noua pasiune: sa lucram din carticele. adica colorat, incercuit diverse chestii, unit puncte si obiecte si, mai nou, are chef sa incerce sa scrie liniute, puncte, cifre, etc.
cu ajutatul in casa face cam asa: isi ia haine din dulap si se imbraca, le strange si le pune la loc in dulap sau la spalat, dupa caz, strange jucarii, intinde rufe. si cam atat. bineinteles, dupa cum are chef.
lizzy lui dani inca ii place wii , 1/2h in vacanta in timpul zilei si in rest 1h in weekend. cand e gradi in timpul sapt nu se joaca (poate o data pe sapt). cred, totusi, la iarna cand va fi mai greu cu iesitul afara va "pupa" mai mult un pic.
mai nou are ceas, cu cifre, si cam se tine de 1/2 aia de ora pe care o stabilim. na, stie si el ceasul si asa se simte si mai important ca stie el cand sa se opreasca
gasca, fugim un pic in parc.
porumbita80 spune:
Salutare!
Noi de cateva zile avem niste dispute cu Mario referitor la litere,limba. Imi zice ca el vrea sa invete engleza ca tati si nu greaca, ca uite ca tati vorbeste in engleza cu grecii de ce el trebuie in greceste ca el este roman si nu este grec sa vorbeasca greceste. Si dai cu explicatii ca la scoala va fi nevoit sa vorbeasca greceste, si el riposteaza ca nu-i place greceste ca el vrea engleza. Tasu in gluma imi zice hai creca trebuie sa schimbam tara unde se vorbeste engleza si gata i sa pus pata lui Mario nu vezi ca tati a zis ca trebuie sa schimbam tara.
Cu coloratu foarte rar, cu scrisu am ajuns la 5 litere si 5 cifre si acolo stationam deocamdata, la fel iubeste sa uneasca puncte, sa lipeasca abtipilduri. La noi greul este ca intervine Radu care vrea si el, si nu reuseste sa faca ca Mario si se incep urletele si impinsaturile. mario mai mult iubeste am observat sa lucreze cu cifrele desi doreste sa invete sa citeasca. La noi jocurile sunt la pc, avem volan cu pedale si Mario e amator raliuri. A fost ceva mai des acum un an , vad ca sa rarit probabil sa saturat. oricum pe PC umbla foarte bine, intra in discul d stie care este mapa lui isi alege jocul, intra pe net cu mozzila intra pe google acolo doar scrie j si isi alege joc. Nu stau sa-l dadacesc la Pc, atunci am si eu un respiro.
Diaman esti de admirat ca D. citeste deja, bravo.
La noi cu curatenia numai daca ii rog frumos sa ma ajute asa initiativa inca nu este. In schimb la bucatarie intervin fara sa fie chemati si vor sa faca si ei ce fac eu deci va dati seama ce distractie pe mine cu ei printre picioare.
Cam astea si de pe la noi, pupici si aveti grija de voi.
Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)
mamaana spune:
zboara timput asta de ne trezim cu copiii la facultate pleacati de acasa si nu stim cum.
v-am zis ca st stie sa scrie? uite www.dropshots.com/mamaana#date/2011-10-25/07:49:47" target="_blank">aici dovada
Laura13 spune:
voi face noapte alba pana ajung maine la pediatra.
are febra si niste bubite rosii, unele cu lichid, alte fara. cica il mananca.
daca e varsat de vant fug de acasa.
daca ia si alex ... ma duc cu capu'
va tin la curent, daca apuc
Donia spune:
Laura, sper sa nu fie varicela. Dar daca Alex inca mai suge de la tine sunt sanse mari sa n-o ia. Tu vorbesti de fugitul de acasa la propriu? Banuiesc ca tu ai avut-o, nu?
diamar, deci d citeste mai mult ca tine, ca daca citea ca mine ar fi stiut si literele mici deja Bre, vreo carte are copilu` prin casa? Ca tu cu cartile... baba si mitraliera! Pfiii, ce bine i-ar prinde acolo o R, sa citeasca cot la cot!
lizzy, cu asa baiat nu-ti mai trebuie fata! Excelenta faza cu cafeaua
Am aruncat un ochi pe link, foarte interesante jocurile de la PonyToys!
Yagmur, despre ce vacanta vorbesti? Si eu vreau vacanta, dar nu atat pentru mine, cat pentru copii. Mi se pare ca de cand au inceput scoala tot programul nostru este dat peste cap, ei parca mai mult sunt plecati decat acasa, nu ne mai distram deloc, vreau vacanta!
O, dar o sa chiulim de la scoala intr-o zi in noiembrie si ne ducem la un hotel cu waterpark foarte, foarte fain, si o sa fie ca o minivacanta. De abia astept, ieri am facut rezervarea. Deja visez cu ochii deschisi
danutz spune:
iaca ca mai scot si io capul...asa putin!
Laura, poate nu e varsat de vant, vorba Doniei, daca suge sansele sunt slabe...tinem pumnii!
Porumbita, eu zic sa-l lasati in pace cu greaca daca nu vrea, oricum va prinde din zbor fiindca pur si simplu aude pe altii vorbind in jurul lui Cu toate ca tareee bine e sa invete si greaca, orice limba straina invatata e un real castig! Offf, daca e ceva ce-mi doresc foarte mult pt fii-mio, in afara de sanatate si noroc, este sa invete cat mai multe limbi straine
.
Noi nu avem pet-uri dar ma ajuta sa ingrijim florile din ghivece. Asta se pune?
.
Cu cititul... R stie literele de pe la 3 ani. Dar nu pot sa zic ca propriu zis citeste, stie sa spuna un cuvant pe litere dar apoi, daca e un cuvant nou mai ales, ma intreaba ce inseamna. Si e lenes, adica daca vede un cuvant mai lung la TV sau o reclama, intai intreaba "Ce scrie?" si daca eu intarzii sa-i zic, se apuca el sa-l citeasca. Pe noi ne inebuneste cu reclamele si firmele luminoase, cand iesim undeva cu masina, tot drumul o tot tine cam asa:" BCR, BRD, Banca Transilvania, Alfa bank, apoi banca unde lucreaza ma-sa si nu uita sa zica ca acolo merg eu la servici, apoi, Catena, Sensi Blu, Mobexpert, Vodafone" si tot asa pana ajungem la destinatie Cu desenatul stam mai bine decat in anii trecuti, tocmai imi zicea educatoarea lui ca in sfarsit coloreaza si el fara sa depaseasca forma...wow...ce progres!
.
astazi la gradi or sa puna muraturi, la propriu. A venit aseara cu fituica cu ce-i trebuie: 2 morcovi, 2 gogonele,o telina, un gogosar si un borcan cu capac. nu va mai zic ce curiozitate nebuna am eu acu' ...daca eu nu ma invrednicesc sa pun toamna muraturi, las' ca le mananc pe cele puse de fii-mio
.
gata, fug! Pup Gasca!
porumbita80 spune:
Laura chear daca a facut varicela nu te ingrijora trece repede, sunt solutii in farmacie si ii dai pe ambii si gata. Ai mei tot au facut ambii o data Radu parca avea un an . Dar sa vezi vaza cea mai tare a fost cand Cata a facut si sa vezi un dita mai barbatu cu mii de bube asta a fost chear nasol. Copii n-au facut nici febra, dar in schimb Catalin vebra, greata tot tacamul plus avea o fata de piele de crocodil. ASa ca zic eu mai bine sa faca in copilarie decat cand este matur ca in cazul sotului meu.
Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)
Laura13 spune:
doctorita vine la 1.30, pana atunci se pare ca asta e ... varsat de vant.
nu, donia, nu fug la propriu, decat cu alex, probabil.
eu am facut la 18 ani, o forma ffff nasoala, de aceea mi-e asa de groaza, ca stiu exact cum a fost si ce inseamna.
deocamdata dani pare bine, ii mai ies. dar nu pot nici pe dani sa il las cu florin deoarece nu am incredere ca va putea sa il tina din scarpinat. si nici pe alex nu pot sa il las ca, totusi, il alaptez. probabil cateva zile ma voi duce cu alex la andrea, va sta tanti geta cu alex, eu cu dani, mai vine florin cand sa ma duc la alaptat. cred. inca nu stiu, daca daca se confirma varicela asa vom face pana duminica. apoi ... mai vedem.