Scolari de Iulie - August 2004 * 79

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Ce frumos este cum povestiti voi...si ce nostalgii ma cuprind cand citesc mesajele de acum 7 ani.
Noi am avut tot felul de testari saptamana trecuta. Azi dimineata erau o multime de parinti suparati ca odraslele nu aveau idee de ceva notiuni de le ceruse doamna la teste. testele erau de fapt evaluari...in 2 minute trebuiau sa completeze cat mai mult din pagina...
Adela s-a descurcat bine...dar nu fara greseli...ce m-a suparat era ca toate exercitiile grele erau facute bine si vreo 2 usoare erau gresite...ca a adunat in loc sa scada si invers...Nu rezultatul m-a deranjat...ci neatentia ei. Asa face si acasa...scrie pe caiet dar cu un ochi in alta parte sau la comentat.
Oricum, eu personal va sfatuiesc sa va ocupati cat de mult puteti de copii acum in clasa intai. E foarte important startul si sa le cultivati increderea in ei...si modul de rationare.
E o schimbare in viata tuturor clasa intai...nu numai pentru pitici. Asa ca va doresc sa intelegeti acest lucru, si sa va gasiti echilibrul cat mai repede in noua postura de parinti de scolarei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Polux,acelasi lucru l-am spus si eu ceva pagini mai devreme.poate ca nu toti copii au nevoie de ajutor,dar in cazul nostru a trebuit.Ricardo avea numai joaca in capul lui...trebuia sa-l las asa?pai nu trecea clasa.Si daca anul trecut in primele luni a fost trimis de doamna la ore suplimentare de mate,in cadrul scolii,anul asta am fost foarte placut surprinsa sa vad ca nu e pe liste de ore suplimentare la nici un obiect.dar cata munca,cati nervi ,cata diplomatie m-a costat avansarea asta.Calculat pe degetele ,cu numaratoarea de lemn,fel de fel de joculete si tabelase...doamne ...nu mai stiam ce sa scornesc sa-l fac sa prinda drag de materie.si incet incet ..astazi spre exemplu 80 de adunari si scaderi pina la 20 in 6 minute ...o greseala!
Copilul trebuie sa deprinda acea siguranta,si la scris si la socotit.Si la inceput e greu,trebuie corectat,ajutat..sustinut.Ricardo intreba in fiecare zi:Mami,o sa reusesc sa fac corect?Cum sa nu pui mic,mama te ajuta si o sa reusesti!Astazi incerci singurel si mami verifica la urma.Dar o sa pot?Sunt sigura ca o sa poti,uite ce usoare sunt.Aici aduni asa...scazi asa...si gata tema.Si asa zi de zi...si felicitat la urma...bravo...ai vazut ca nu e greu?Mami,dar la scoala o sa fac bine?Cum sa nu,daca vrei mai facem calcule usurele usurele...Intai ne iubim...(trebuie sa-l tin in brate ca pe bebelusi...si sa-i spun fel de fel de dulcegarii..sa ne pupam...si pe urma ne jucam pe degetele.adica socotim.
Andries,filmul prost erau pentru mine bauturile spirtoase si fumatul.acum fumatul ...si eu am fumat...nu mi se pare o tragedie...dar taria....pfuuu..pe aici plozii astia beau vodka...s-o iei cu vodka la 17 ani...e grele.Si sa sttii ca nu-s o persoana absurda,am 37 de ani si-s destul de deschisa catre trendurile pustanilor...dar pina la un anumit punct.Adica eu merg in discoteca cu ei,nu ca jandarm,pur si simplu m-a simt bine cu ei,adica cu ele,ca eu merg cu fetele din clasa lui Serban,dar nu te apuca sa prizezi ceva linga mine ca am stricat prietenia.Urasc chestiile gen bauturi tari si droguri...e pacat ...nu e nevoie,se poate trai si fara.Eu am o vorba...sa fii parinte e ce a mai frumoasa meserie...dar e si cea mai grea...daca vrei sa-ti faci meseria BINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata
astea cu 13-14 ani.. is grele rau de tot . si eu citesc is ma documentez si absorb tot ce se scrie pe forum acum despre asta. si astept....
azi Patrick are o zi mai lejera, cu sport si muzica. sa vedem ce va face.
va urez o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Neata,

Frate, doctori ii facem pe toti (dar trebuie specificat "de oameni!" ca la noi in familie avem inclinatii si spre "doctori de animale"
Am mers cu Maria si Ioana la doctor (cu ganglionul)
Maria "doctore, ti-am spus ca vreau si eu sa ma fac doctoritza?!"
El "Marie, iti promit solemn ca daca te faci doctoritza iti dau cabinetul meu!"
(asta pe langa faptul ca il cheama Lupu si cateodata il mai apeleaza si cu "Lupule!" )

Oricum, Maria e mic copil...Ioana e cu alea tari "din putul gandirii"
Azi dimineata: "mami, de ce taticii nu fac copii?!"
"pai mamicile au in burtica un saculetz in care poate sa creasca bebelusul si taticii nu-l au!"
"hmmm....m-am gandit si stiu de ce taticii nu pot sa faca bebelusi! pentru ca nu au tzatzele grase ca mamicile!"

Aseara pe intuneric "mami, tati noaptea doarme sau face politie?!"
"doarme! cum adica sa faca politie?!"
"adica sa stea sa ne pazeasca, ca sa nu intre hotii in casa!"

La mare:
"mami, cand mergem la mare?!"
"pai suntem la mare!"
"nu! ca la mare hotelele sunt galbene si pe dinauntru si pe dinafara, miroase a canal si vine un nene cu caruciorul sa ne aduca mancarea!"

In parc:
eu "ai grija la balansoar, ca te lovesti la pasarica!"
ea, peste 5 minute urland la un baietel care se suia pe balansoar "ai grija cum te urci ca te lovesti la pasaricaaaa!"

Intr-un moment de tandrete "mami imi place mult, mult de tine!"
"de ce?!" "pentru ca esti asaaa...hmmm....grasutzaaa!"

Hai ca ma intinsei, ma duc sa ma apuc de masuratori si apoi sa vad ce ati mai scris. O zi excelenta sa avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

super tari fetele tale Cristal,
la noi ploua de le rupe mor de somn. am lasat cupilu` la scoala, abia astept sa ne revedem

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Buna dimineata,

Ema , multumim ca ne pregatesti din timp... cine stie insa ce va mai fi peste 6-7 ani...

Liliana pentru sfaturi!

Andries, cum se simte Vic?

Cristal, super fetele tale! Si la noi a fost perioada "doctor de animale" dar cred ca dupa ce a vazut la bunici cum este consultata vaca i-a trecut

Noi am avut sedinta cu parintii ieri, a fost doar Petro, am scapat ieftin, vesta 30 lei, flautul 25 de lei, gardianul si fondul scolii inca 35 de lei. Am platit insa in vara 150 de lei fondul clasei, din care au mai ramas suficienti bani, plus auxiliarele.
Doamna noastra este foarte stricta, militarie facem cu ei . Cred ca are o problema cu anumite culori gen roz sau mov la scoala, asa ca la ora de sport toti au trening bleumarin si pe dedesubt tricou alb, nu verde, nu rosu, nu lila...alb...
In rest.. s-a atras atentia ca doar unii copii stiu sa scrie si sa citeasca... Cred ca trebuie sa ma ocup atent aici, Matei il ia pe "nu stiu" in brate.

Eu profit acum de concediu, bag o tura de rosii in bulion, spal rufe, vreau sa fac un chec,sa schimb lenjeria, sa frec un pic prin baie .
Va pup, o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Si la noi e zi lejera, cu sport si muzica ...

Azi dimineata am avut circ (la noi John e ala cu ordinea si disciplina si cu tinutul de program! Dar eu sunt executantul!) pentru ca Maria voia sa isi faca singura sandwich-ul in schimb de abia mesteca ...
Apoi voia adidasii cei noi desi cred ca o i se inmoaie picioarele de caldura iar eu insistam sa ia niste pantofi sport cu gaurele...jale!!
Intr-un final a iesit ca ea.

Aaa...si mai are John o idee fixa, ca trebuie copilul sa fie lasat sa faca temele singur si sa fie controlat numai. Ca in acest fel isi formeaza deprinderea de a face singur treaba.
"nici pe tine nici pe mine nu ne-a ajutat nimeni niciodata si nu a fost rau"
(eu imi amintesc perfect cum venea mama de la servici, se uita pe foaie si o rupea!...pana intr-o zi cand am zis "daca o rupi tu o faci la loc ca eu a doua oara nu o mai scriu!")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Cristal,io nu rup foaia,io sterg cu radiera...ieri....daca mai stergi ce m-a chinui eu sa scriu sa stii ca te dau afara din casa,ca in viitor o sa fie casa mea...sau arunca radiera pe geam...decci eu la cumparaturi am saptamanal pe lista...RADIERE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

ieri am facut ca trenu` la Giuli, care a refuzat iar sa iasa la aer.
pt ca bibileste la nush ce foi colorate si decupa si lipea si le freca, apoi a apucat-o cititul.
am zis stop: profitam de caldura si de timpul liber.
azi mergem la Mc ca e Shtrumfitza

Ema, voi steti norocosi, scrieti cu creion !
Eu o sa am mari probleme, eu scriind infernal de urat, nu mi se va parea urat nimik

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Neata,
Cristale beton fetele tele mie imi plac cupiii indrazneti, mor de oftica pt ca Eva e cam rusinica de la o vreme... tot incercam sa-i dam avant...
Eu sunt cu Gon pt lasat singuri la teme si controlat la sfarsit! nu vad sensul sa-i inveti sa faca lectiile numai daca stai langa ei, trebuie sa incerce singuri si daca nu se descurca sa strige dupa ajutor. eu asa am facut la Mara si slava domnului ca a iesit o fata cu capul pe umeri si independenta. a avut si ea tendinte de smorcaiala ca sa o ajut sa invete la biologie de ex... i-am taiat-o scurt, tu citesti singura apoi eu te ajut daca nu pricepi ceva. La mate tot asa, eu nu predau, nu am talente pedagogice, lucreaza singura si aduna cateva exercitii pe care nu le stie, apoi vin eu si ii arat. Sora-mea face lectiile cu amandoi copiii, ei singuri nu sunt nici acum in stare de nimic si sunt unul in a opta si unul a zecea. ce-i drept au rezultate foarte bune dar nu sunt ale lor...
Hai ca am facut o teoria chibritului de numa... sorry!!
pupez, sa aveti o zi frumoasa

Mergi la inceput