Scolari de Iulie - August 2004 * 79
Raspunsuri - Pagina 13
amironeanu spune:
Salut!
Carmen, eu le-am luat de la Bolero, a Stefaniei are 5 ani si mi se pare ok in continuare.
Cristalina, fetitele tale au cu cine semana
Roberta, la aceeasi scoala este si verisorul Stefaniei, nu am retinut invatatoarea, poate sunt colegi. Invatatoarea noastra s-a bucurat ca toti copii stiu sa-si scrie numele cu litere mari si recunosc toate literele mari.
Andries, refacere rapida si usoara lui Victor. Mircea ce face, merge la gradi? Nu-i pare rau ca nu mai e impreuna cu Victor?
Ema, pentru o mamica dedicata in intregime copiilor ei. Mi-e groaza de adolescenta.
Corina, Mara cati ani are? Nu stiu, s-ar putea sa am o impresie gresita, dar mie Suedia mi se pare o tara mai calma si mai linistita.
Liliana, Adela are obiecte preferate? Vrei sa o inveti sa scrie si romaneste?
Gabi, ce spune Stefan de scoala?
Noi suntem foarte norocosi, sunt doar 21 de copii in clasa, 10 fete si 11 baieti. Am stabilit la sedinta sa le dam cite un fruct in fiecare zi pentru prima pauza si pachetelul cu mancare il vor scoate in a doua pauza. Voi ce puneti in pachetel? Stefi nu vrea nimic, nici dimineata nu vrea sa manance, of nu vreau sa ajunga ca mine adica sa manance aiurea si cu mult prea multe kg in plus
Ieri ma suna soacra pe la 3 ca Stefi are un desen de facut (cu lucrurile scolarului) si ca a gresit la niste cuvinte pe care le-a scris si sa vorbesc cu Stefi sa o conving sa-l refaca. Eu am refuzat categoric, cel putin nu prin telefon. Reuseste sa-l convinga pe sot care trece pe la ele inainte de sedinta, dar nici el nu o convinge pe Stefi sa refaca desenul. Mergem la sedinta, scapam ieftin, 50 lei fondul grupei, 30 caietele speciale, d-na ne spune ca nu vrea sa ne apucam sa rupem foi la teme, vorbim de afterschool (incepem luni, 23 lei/zi cu masa inclusa), ajungem pe la 6:30 sa o luam pe Stefi. Rezist eroic la comentarii gen "nu sunt singura care cresc copii" si "sa vorbesc si cu alti parintii si voi vedea ca nu am dreptate in a nu insista sa refaca Stefi desenul", plecam spre casa. In recuperam si pe Matei de la sora mea, se face 8 pana reusim sa intram in casa. Pregatesc masa, vad si eu desenul (care nu arata deloc ok, lucrurile desenate ingramadit, 1/3 de pagina alba si titlul cu diverse greseli) si incep sa-i spun Stefaniei ca are un desen frumos si ca nu se pot corecta greselile. La care ea "dar vreau sa iau foarte bine si sa fiu premiata". Si incep sa-i exlic, printre hohote de plans ca o ajunsese oboseala, ca la scoala, daca nu merita nu i-a foarte bine, dar ca nu conteaza, data viitoare isi va da mai mult silinta si va lua foarte bine. Ea nu si nu, vrea foarte bine (asta e partea in care eu ma bucur in secret ca e ambitioasa si sper sa o tina), daca pentru foarte bine trebuie sa refaca desenul ea il reface. Asa ca aseara la 9 Stefi desena, tot singura, pe noi ne chema sa verifice din cand in cand ca e bine. Mi-e ciuda ca nici soacra si nici sotul nu au stiu sa apese pe butoanele corecte. Stefi din proprie initiativa nu face mai nimic, dar daca vine vorba de o competitie/comparatie cu altcine e brici. Sunt tare curioasa cum va fi la afterschool.
cristalina spune:
Pe a mea asta cu competitiile nu o intereseaza...
Azi a luat primul FB (sau doi, ca nu m-am lamurit )
Am gasit in ghiozdan o evaluare, ea oricum cand o intreb cum a fost la scoala zice "bine" si daca o intreb ce au facut zice "am desenat"
Trebuie sa o iau la descusut in drum spre casa...
"ai luat -FB?!"
"da, dar am mai luat un FB simplu!"
"la ce!?"
"la ceva!"
Doamna ne-a trimis coperta de la carnetul de scolar
eu "Maria, ce frumos, primul tau carnet de elev!"
ea plicitsita "dar de ce te bucuri asa, ce, n-ai mai vazut?!" Are si ea dreptate.
kim222 spune:
Stiam eu de ce nu vreau la scoala!
Este neatent,vorbeste mult,tare (cica ca o trompeta) si neintrebat...se plimba prin clasa intre banca si cosuld e gunoi (ca el are o treaba sa ascuta creioanele )...sunt..super incantata...si ma declar depasita..
kim222 spune:
Neatent la modul ca:
- i-a invatat o poezie si a stiut primele 3 versuri si ultimele doua nu
- i-a chemat cu caietele pe cei de la geam si el desi nu sta la geam a dus caietul.
sunt doua variante...ori sistemul asta romanesc care limiteaza si ingradeste personalitate unui copil abia venit la gradi si exagerarea invatatoarei, sunt de vina si trebuie doar sa trag adanc aer in piept..ori intr-adevar doar copilul meu este asa si trebuie sa iau masuri..
voi ce credeti??...dar sincer ca nu ma supar daca vroiam raspunsuri de genul..Las' ca o sa fie bine!..nu va intrebam..
carmenp spune:
eu cred ca`i normal ce i se intimpla, la ce te asteptai, sunt totusi in prima saptamina de scoala, sa zicem merci ca nu fug de la scoala;)) trebuie multa rabdare, asa`i si ilinca si toti din clasa...
szivarvany spune:
Olivia, da-i timp !!!!!!!!
Trage aer in piept si da-i timp sa inteleaga regulile, prostiilesistemului.
Eu nu l-as cataloga pe Luca. Si sper sa nu o faca nici invatatoarea !
Luca are fff mult potential si are o personalitate a lui personala, nu sunt toti copiii la fel !
Musai sa vb cu invatatoarea. Sa vezi ce crede ea despre primele 4 zile de scoala din viata unui copil de 7 ani.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
carmenp spune:
e prea devreme sa vorbesti, sa afli impresii... pai nu ne putem noi obisnui da` ei... peste citiva ani o sa citim capitolu` asta rizind asa cum am facut-o ieri;))
szivarvany spune:
inca ceva: Giulia din 5 randuri ar fi retinut primul. pt ca e genul ala de i se rupe si-i trebe timp sa aprofundeze treaba.
iar daca ar fi stat la geam n-ar fi mers ca nici n-ar fi auzit cred ce i s-ar fi cerut.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela