Scolari de Iulie - August 2004 * 79
Raspunsuri - Pagina 14
roxanaz spune:
Olivia zice de mine ca io-st aia cu o sa fie bine . da zau ca aia gandesc. ok, a invatat primele 3 versuri din poezie, mi se pare super. nu stiu cati au invatat-o pe toata.
vorbeste tare - vorbeste, asta e, nu toti vorbim in soapta.
se plimba prin clasa... bine, se plimba, o sa ii treaca si asta
e doar inceputul.... ce sa faca copiii???? doar sa zica "furculita schiaza" (ieri chiar imi explica ce buna a fost gluma lui si cum poate sa schieze furculita daca o pui pe un skateboard sau pe o pereche de skiuri )
Carmencito eu am saltele ikea si clasice, relaxa, de la ikea si metro. n-am de ce ma plange si nu stiu din cele mai noi nimic.
ina32 spune:
Radu m-a sunat astazi ca nu vrea sa mearga la after...pe un ton plangacios si f dramatic...a incercat toate variantele sa ma impresioneze...mi-a spus ca e nefericit daca se duce acolo (desi merge la dna respectiva de anul trecut)...asa ca nu dispera...nu sunt toti cu drag de scoala (de la inceput). La noi tentatia cea mai mare este iesitul afara cu role, bicicleta, are o gasca mare de copii. Partea buna e ca toata vara nu l-au interesat calculatorul sau televizorul, a stat f mult in aer liber, partea proasta e ca si-a insusit un set extins si "profi" de injuraturi (pe care a inteles totusi ca nu are voie sa le foloseasca).
szivarvany spune:
mie mi-e si frica sa intreb ce zice invatatoarea, azi in drum spre scoala ne-am intalnit si am vb exclusiv de alte trebi, nu vreau sa-i stiu inca parerea, vreau sa le las timp
deci asa cu Radu nu-l poti condamna ca nu vrea si prefera altele mai bune
*Kim, eu ma repet, vorbeste cu invatatoarea, intreab-o ce parere are, afla daca ii sta in fire sa puna etichete aiurea.
E f important.
Eu vi-am tot povestit de prietenul nostru de joaca, Arian, care s-a adaptat f greu la scoala, exact pt ca e genul dinamic, inventiv, are o imaginatie extraordinara, insa invatatoarea lui e una mai rigida si nu poate sa accepte ca sunt si copii carora le stralucesc ochii atunci cand le vin ideile
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
cristalina spune:
Olivia, din aceasta cauza Maria nu are creioane colorate si ascutitoare in penar
Are doua cutii de carioci inghesuite, ca sa nu inceapa sa chiraie ca ea are penarul gol!
Asta cu vorbitul neintrebat am zis-o deja... ca la sedinta cu parintii aveam impresia ca vorbeste cu mine personal cand zicea ca sunt neascultatori, vorbesc neintrebati si nu sunt deloc atenti la lectie...
Vorba Carmencitei, ne este noua greu sa ne adaptam dar lor.
Da-i timp sa se adapteze. Tot ce va doresc eu este ca invatatoarea sa inteleaga ca fiecare copil e diferit.
Mie mi-a placut ce a zis doamna noastra la sedinta "in permanenta sa aiba o carte de colorat in ghiozdan. Cand fac teme in clasa nu toti copiii au aceeasi viteza asa ca trebuie ce care sunt mai rapizi sa aiba cu ce sa-si ocupe timpul si sa nu inceapa sa-i deranjeze pe ceilalti"
Sper sa-si pastreze calmul pe parcursul celor 4 ani..:)
kim222 spune:
mey mie chiar mi-e frica scoala!
nu eu l-am catalogat ci invatatoarea..care m-a oprit DOAR pe mine sa-mi spuna de Luca si sa nu fie si altii de fata.."ca o trompeta" vorbeste...tot ei ii apartine expresia.
si hai sa va zic ce m-a socat /ingrijorat..cand am intrebat-o..din experienta d-voastra ca ati mai avut copii din acestia..trece nu? Ei bine mi-a zis ca..nu trece..asa raman! Nu va spun ca doar voua v-am povestit..nu vreau sa-i zic lui Sorin..
corianai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei inca ceva: Giulia din 5 randuri ar fi retinut primul. pt ca e genul ala de i se rupe si-i trebe timp sa aprofundeze treaba. iar daca ar fi stat la geam n-ar fi mers ca nici n-ar fi auzit cred ce i s-ar fi cerut. |
hehehe... leit Eva!!! d'aia ma topesc io dupa Giulik
Io nu inteleg care e problema, doar de aia i-am dat la scoala sa invete cum sa invete, cum sa fie atenti, etc... nu cred ca astea se invata intr-o zi. si nici nu trebe sa fie ca roboteii, unii sunt mai creativi sau mai altfel, vor sa faca lucrurile in stilul lor, de ce sa fie ingraditi??
Olivia io trebe sa fii fost cu trompeta mare ca nu mi-a trecut
szivarvany spune:
Kim, atunci cauta un psiholog bun, cere-i sfatul.
Si gandeste-te ca exista atatea sisteme alternative de invatamant !!!
Cel putin la noi sunt la mare cautare step-by-step, unde au trecut la predat cele mai cautate cadre didactice.
si sa explic cum e: in cadrul scolilor generale, s-au infintat cu tot ce inseamna - materiale, clasa, echipament, clasel step. Ei bine, invatatoarele cele mai renumite se regasesc acum la aceste clase !
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
bunny spune:
Olivia - si eu zic sa lasi copilul in pace. Fiecare e diferit si daca ceilalti 90% au invatat toata poezia , el nu e ca ceilalti. La noi invatatoare nici nu sta de vorba pesonal , ref la fiecare copil pina la inceputul lui noiembrie, una ca se schimba in fiecare an, a doua daca anul trecut copilul a fost la un nivel mai scazut ea il catalogheaza dupa parerea ei, nu a invataoarei de anul trecut. Si asta fiindca dupa vacanta ( aici ) ..la voi e mai drastic ca dupa ce au stat la gradinita citiva ani , cu greu ii 'aduci' la cerintele de scoala. Eu zic ca e normal.
Al meu la intrebari ce ai facut la scoala- rspunde cu bine , ce-ai mincat - 'nu-mi amintesc' , ai facut mate ..numai stiu ... asa ca m-am lasat de intrebat si pina seara zice el ceva . Am impresia ca si daca il intreb prea mult - ce ca taica-su .. tace milc. Sa va zic ca al meu nu stie o poezie? Sau ca deseneaza ca unul de gradinita? Si ce sa-i fac . Ieri a venit cu o carticica de citit de gradinita, cu citeva rinduri pe pg , el care citeste la 100pg carti - ce sa-i fac , mi-a spus ca lui ii place cartea aia, a citi-o in 5 min si a fost fericit.
Aici nu se dau teme, dar de invatat sa citeasca noi l-am invatat, nu scoala,ei doat ii asculta citind , de vazut daca intelege ce citeste noi , spelling noi, macar la mate le preda si noi doar mai facem cite ceva. La nivel de 5min/zi sia sta dimineata inainte de plecare.
Programul nostru , copilul se trezeste la 6.30 ( singur) noi inca dormim, ori citeste..or lego pina coborim noi la 7 , citeodata gasesc si masa pusa ( mai am sa-l invat sa faca cafea) , mincam, se spala/imbrcat singur ( asta de cind era la gradi ) ... apoi isi face cele 5 min max 10 de teme si apoi se joaca, vorbim..la 8.30 iesim pe usa. Sta la scoala pina la 3.20 , un sandwich, ceva si apoi la joaca . Citeste 20min si apoi ne pregatim de masa de seara. La 7.30-8 spre camera , acolo daca mai vrea sa citeasca sau ii citim noi ...E super obosit , aseara a avut innot ( numai 30min sunt lectiile aici ) si la 8 a pus capul pe masa. Asata ca ati facut sondaj ...
Va pup si eu zic ca in afara de odhna multa , sa ii lasati sa se acomodeze usor - e un pas important ptr ei si daca sunt obositi nu fac nimic ca lumea. Cel putin asa zic eu
carmenp spune:
bai, e chestie de adaptare, ce-aveti cu psihologii? ce sa zic, stie ea ca trece sau nu... psiholog daca peste ceva vreme toti si-au revenit si el nu, zic si io
carmenp spune:
apropou;)) de odihna, aseara la 8 jumate i-am culcat, azi s-a terzit singura. si pe linga ea si pe ion, se uita asta cam cish la mine cind i-am tercut la culcare:D