Scolari de Iulie - August 2004 * 79
Raspunsuri - Pagina 11
g_ioana spune:
Mamaaa cand ati scris atatn-aveti teme de facut?
Eu ma trezesc la 6.30,pregatesc micul dejun mandrei,mananca stas 2 felii de paine cu unt si miere/gem si ceai,si pana la 7 trebuie sa fiu eu gata mancata/imbracata/machiata...timp in care ii aduc aminte si mandrei sa manance...dupa care incep sa o pregatesc si pe ea timp in care ii mai indes ceva in gura...tati imi face cafeaua
Roxi io daca citesc ce scriam cand erau mici ma apuca nostalgia si bocitul....ca sa citez pe cineva,cand erau mici copii eram solicitati fizic foarte mult...acum suntem psihic suprasolicitati
Mandra a primit azi doi fluturasi pe doua fise de evaluare...doamna are mai multe stampile cu diferite chestiisi a fost tare incantata ca au facut vocalize la educatie muzicala
leeloo2004 spune:
Da Rox, e risu'-plinsu' - la linkul de atunci....dar mai mult ma apuca bocitul de la nostalgie...
Si zi asa, Carmen, sa-l "cultiv" si eu??? Cu facaletzul crezi ca merge cultivat??? Eu imi mai scot pirleala cind am cite-o deplasare - de exemplu mine fug pina la Viena o dusa si-o venita cum zicem noi - asa ca maine se ocupa singur de ei - sculat, imbracat, dus la scoli/gradi...si apoi adunat acasa cind se termina programul...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
mitzura spune:
Mai ati fost dementiale! Iar asta cu subiectul de acum 7 ani mi-a pus capac. Nu-mi vine sa cred ce activa eram.
Plecara copiii pe afara si am zis ca am o ora sa lucrez de ale mele, da eu rad aici de Gon si Mornica, de cum sa cultivi barbati sa faca sarcini cah (Carmen, tre sa vinzi patentul, da mai multe detalii), de muls-rezistenta, etc.
Citit programele voastre de dimineata....Tre sa fac o corectura, eu ma trezesc la 6.30, nu la 6 cum gresit am scris. Ce sa zic, vad ca la cei mai multi e la fel, exceptie Luca care se scoala si se pregateste singur (aici cultivare! Olivia, cum ai reusit?)
Eu sunt profund nelinistita cand trebuie sa plec pe undeva, ca sotu din dotare se scoala numai daca pun biciu pe el (in ultimul moment), aspectul mancare la copii e neimportant (”daca le e foame, mananca ei singuri”), imbracatul e cu ce ii cade mai repede la mana, etc.
Gata, hai ca ma duc sa lucrez si eu ceva ca ora trece repede.
Andries spune:
Ce probleme... eu de exemplu sapt trecuta am discuta cu Victor de problema drogurilor, ce sunt alea si ce se face cu ele ... si de ce oamenii nu inteleg ca le fac rau???
Sau alta a fost problema cu musulmanii si cu alah, care e Dumnezeu adevarat, al nostru sau al lor?? Ca sa nu mai spun ca are o opinie foarte clara si personala ca toti atentatorii ar trebui impuscati direct fara arestare, judecata si altele ... "oricine planuieste sa omoare oameni ar trebui omorat fara discutie" sau ceva de acest gen a spus.. fara ca noi sa fi discutat vreodata de acest subiect!!
in alta ordine de idei noi suntem pe ranitidina, debridat si furazolidon si nu s-a imbunatatit mare lucru, va sta acasa si maine. A slabit 500g cel putin. Cred ca faza cu desenul din prima zi de scoala a fost si la scoala noastra, pentru ca elevii desenau de zor cand eu l-am luat ieri pe Victor.
Roberta spune-i lui Matei ca drumul spre a deveni doctor e al naibii de greu.
Noi la 7:00 TREBUIE sa iesim pe poarta!! asta e situatia, am vrut sa traim la aer curat... avem si parti neplacute.
roberta04 spune:
Andries, sanatate! Tari discutiile...
Chestia cu doctorul e molipsitoare, daca a stat toata vara cu nepoatele mele, cred ca a luat microbul :)
Eu mi-am facut ghiozdanul...noapte buna :)
ema spune:
deci nu mai citesc carti...va citesc pe voi.
Noi suntem absolut obositi de temeAzi am fost maseuza de degetele...care dor de la atata scris.luni incepem inmultireama doare capu rau deja.Am facut in vacanta ..pin la 5 e parfum...pe urma ...mai vedem.Anul asta primeste note,anul trecut erau emoticoane.Astazi a avut doua ore de inot ,fluier,mate si deutsch...in ordine inversa...adica inotul au fost ultimele doua ore.
la capitolul program batem recordul...;a 7.30 trezirea,spalat,mancat,imbracat ,la 7.45 suntem in masina .orele incep la 8.00.Dar...noi suntem obisnuiti...la inceput ne cacaiam...acum fiecare isi stie treaba.Serban se scoala la 6.00 si la sapte pleaca...io dorm pe vremea aia.mananca,isi face freza si pe urma pe bicicleta pina la scoala.Are ore tot de la 8 dar sta 45 de minute in curte cu colegii,prietena la taclale...asculta muzica...e,viata de 17 ani!
Seara la 20.00 sunt amandoi in pat.Si adorm repede 10-15 min.
Roxana... pentru amintiri.
Carmen,ba nu si alea si astea erau probleme.Alea care or sa vina sunt probleme mai delicate.
Ieri am avut sedinta la Serban...pleaca cu clasa o saptamana la Berlin.So,diriginta a reamintit mamelor...nu cumva sa uitati anticonceptionalele....ptr. fete...controlati inainte de plecare bbagajele...sa nu aiba bauturi spirtoase baietii...de tigari nu zic..stiu ca juma de clasa fumeaza...toate astea la modul cel mai serios...de ziceam ca vad un film prost...nu ca sunt la sedinta cu parintii.
Andries spune:
Dar nu e un film prost, e realiatatea. Si felicitari clasei lui Serban pentru felul in care se comporta cu colega insarcinata si felicitari societatii ca are o asa abordare.
Nu spun ca e ok sa ramai insarcinata la 16 ani, dar DACA se intampla nu trebuie sa omori copilul in bataie sau sa il pui la zidul infamiei.
In Buc la spit Gr. Alexandrescu pe sectia pediatrie-interne, primul salon, primul pat e intotdeauna rezervat. Aproape in fiecare saptamana se gaseste acolo internat un copil, 14, 15 ani cu ...problema. Cateodata si 2 pe saptamana. Evident cand sunt sunati parintii si li se explica problema, soc si groaza, "Cineeee.... fata meaaaaa? NU SE POATE". Apoi incepe scandalul intra mama si tata: cine e de vina pentru "poveste", "tu esti ma-sa si nu te-ai ocupat" "tu nu te-ai ocupat, etc.". Apoi are loc "interventia", dupa un timp copilul este externat, luat acasa unde intotdeauna primeste o bataie monstru (se vede ulterior pe la controale) si ramane traumatizat pe viata. Asta nu mi se pare o abordare civilizata si umana. Ce bine ar fi sa se faca si la noi sedinte cu parintii si sa li se atraga atentia asupra anticonceptionalelor...dar noi am fost educati intr-o societate in care a vorbi despre sex era un tabu absolut si avem si acum sechele, noi ca societate. Ma uit la colegii mei austrieci cat de dezimvolti discuta la telefon cu nevestele care MARCA de anticonceptionale e mai buna pentru fata lor (intamplator tot 16 ani) in timp ce o colega romanca tremura cu sufletul la gura ca e fata studenta anul I in Bucuresti si "cine stie ce prostii poate sa faca".
Andries spune:
Relatie 13-16 ani: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=166075&whichpage=1 va spun ca astea cu FB-urile si desenele sunt parfum de tei, o sa le ducem dorul