FIV in Ungaria 137

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

samira, cred ca m-am exprimat prost. Eu nu incercam sa conving pe nimeni ca trebuie luat medicamentul asta... ci incercam eu sa gasesc justificarea pt. care l-am primit eu ... Dar probabil sabina are dreptate ... cu tara tuturor posibilitatilor ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

a da cris. nu cred ca samira a inteles ca-l recomandai.

poate a inteles ca eu m-as "izbi" sa-l inghit:))
dar nu. nu fac din astea.
ma gandesc doar la ce as mai putea descoperi in legatura cu mine. ma tot gandesc ca cine stie ce mai am si nu stiu si poate ca incurca.

a fost f buna informatia ta legat de constipatie, metformin (eu am facut legatura cu lh, mai departe mi-am zis ca poate tine de alimentatie, dulce, intoleranta la insulina POATE) pt ca eu am dileme cu aspectul asta. eu n-am fost dintotdeauna asa (ma refer la constipatie). poate de maxim 2 ani am problema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

cris,nu am spus ca-l recomandai...am spus doar sa studiati bine probleme daca va tenteaza sa-l luati.

o saptamana usoara tuturor

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

fetele, cu metforminul sa nu fiti asa intrigate, stiu medici austrieci si belgieni care au inclus in protocolul fiv metformin, si pacienta nu suferea de PCOS. Cred ca avea usoara tendinta spre hiperstimulare, din cate imi amintesc eu, desi la punctie rezultatul nu era extraordinar, poate si penttru ca la ea ovocitele aveau decalaj mare de dezvoltare si multe din ele erau imature. Stiti bine ca in materie de fiv se avanseaza foarte repede si protocoalele se modifica, incluzand si medicamente care nu sunt administrate neaparat pentru o afectiune anume (prednisonul este pentru alergii, aspirina pentru cardiaci, etc).

sabina, cand o sa am timp o sa incerc sa-ti raspund la intrebari, insa asa in viteza as spune despre vitex ca eu nu l-as lua in timpul stimularii pentru ca eu il vad ca pe un "neutralizant", cu alte cuvinte de ce as arunca banii pe gonal si menopur daca vin cu vitex (vitex agnus castus mai este numit si planta castitatii) care "calmeaza" hormonii si mi-i pune intr-un echilibru? stimularea ovariana este un fel de dezechilibru hormonal indus, pentru ca o femeie ovuleaza un ovocit pe luna in mod normal, ori stimularea ovariana o face sa produca un numar mare de foliculi printr-un tratament hormonal destul de agresiv (as numi-o "furtuna hormonala"). Vitexul linisteste ovarele, le face sa "lucreze" in parametrii normali, adica 1 ovocit pe ciclu. Eu il luam intre fivuri pentru ca se stie ca dupa fiv ovarele inca sunt sub influenta hormonilor administrati cateva cicluri si ovulezi anapoda cateva luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

ariadna si totusi PK i l-a recomandat unei fete de aici peste stimulare.
noi de fapt asta incercam sa intelegem:de ce ei i l-a lasat pentru ca si noi avem aceeasi parere despre Vittex ca si tine.

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput

ma indoiesc ca PK i-a recomandat vitex peste stimulare

Mergi la inceput

dar este foarte posibil sa i-l fi "lasat", pentru ca pana la urma vitex e un medicament din plante care are efect luat un timp indelungat si nu se poate compara ca "intensitate" cu hormonii pe care ii primesti in timpul stmularii, adica vitex nu are "putere" sa contracareze hormonii sintetici injectabili, mai ales timp de cateva zile.
probabil ca PK s-a gandit ca este mai important confortul psihic al pacientei cand pleaca la drum si crede ca face tot ceea ce este necesar pentru a reusi (PK este si un bun psiholog, si stie ca foarte importanta in succesul unui fiv este starea psihica si increderea in reusita) si ca rau n-au ce sa-i faca cateva pastilute de vitex.

inteleg ca fata respectiva a si reusit, nu?

Mergi la inceput

in orice caz, sunt convinsa ca PK i-a studiat profilul hormonal si daca e adevarat ca i-a permis sa ia vitex, atunci a fost din motive anume, cum ar fi o prolactina marita si atunci beneficiile vitexului erau mult mai mari decat dezavantajele lui (unul din dezavantaje este faptul ca s-ar obtine mai putine ovocite decat pe alte stimulari identice dar fara vitex). Dar daca "ai de unde" (adica rezerva ovariana bogata) si prolactina este nepermis de mare, merita sa folosesti vitex in stimulare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

O precizare fetelor, era Mastodynon, nu Vitex. Din cate stiu eu tot agnus castus are ca substanta activa, dar poate diferenta conteaza.
Am "dovada", mailurile lui PK in care imi cere sa il opresc "at the retrieval", in plus nu mi-am dorit eu sa-l iau neaparat, nici nu am cerut permisiunea sa-l continui peste AC sau peste tratamentul de stimulare... vorba Samirei, am pus intrebari precise (si anume cand sa il opresc) la care PK mi-a raspuns precis.
La mine scadea E2 (dozat in Z3) dupa 2-3 saptamani de Mastodynon. Si asta nu de ieri de azi, ci de acum aproape 7 ani. De prisos sa spun ca in Timisoara nimeni n-avea habar de ce se intampla asta. La alte persoane (de ex sora mea) mastodynonul n-a avut nici un efect luat ca "regulator". Iar PK mi-a spus cand l-am intrebat despre efecte "if it works let's give it a try", asta cand era vorba sa il iau in afara fiv-urilor.
So... cred ca am avut si putin noroc.

Edit: nici vorba de prolactina marita, a fost mereu in limite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

ariadna multumesc de info. dar mai vreau. la ce mai poti raspunde din pleiada aia de intrebari te rog frumos chiar.

fusei de mi-am petrecut dimineata la synevo. am baut glucoza si era sa adorm pe scaun. bleah ce gretoasa chestie minunea aia.
acum ma duc si eu dupa-amiaza pe la "munci" poate nu ma da nimeni afara inca:)
la cantitatea aia de glucoza pe care am bagat-o presupun ca azi daca mai bag o rosie s-a terminat hrana pe azi:))
samira multumesc inca o data de lamuriri. e f bine pt mine ca fac testul asta.

Mergi la inceput