FIV in Ungaria 137
Raspunsuri - Pagina 18
5ab1na spune:
cris esti o fata de milioane
eu sunt un constipeu continuu. asta e de la progesteron si LH.
si constipatia m-a suparat si la primul fiv (INAINTE DE PUNCTIE cu cateva zile bune a inceput).
ma duc sa-mi fac luni tolerantele alea la lactoza, insulina si ce mai gasesc pe acolo....tu-i tu-i tu-i mama ei de treaba.
eu am avut diagnostic de ovare polichistice si am primit si drilling la laparo dar nu se verifica din hormonale nicicum. + ca eu am menstruatia la 25 de zile.
cris n-am inteles PK ti-a dat metformin din asta si la FIV-ul de la Buda?
samira33 spune:
eu am inteles ca si PK a intrebat de ce i-a fost prescris Sioforul.
cris,Metforminul se administreaza in caz de PCOS si diabet de tip II.
Metforminul se ia a la long nu doar 2-3 luni si gata.
dar trebuie asociat si cu dieta speciala...singur e degeaba.
femeile cu ovare polichistice il iau cel putin pana raman gravi si o perioada buna din sarcina din cate am inteles iar diabeticii il iau toata viata.
o zi buna tuturor
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
5ab1na spune:
o zi buna tuturor
samira we fain in continuare
din ce zice cris as intelege ca nu a mai luat metformin la fiv3, dar nu sunt sigura. as fi vrut sa stiu daca l-a luat pt ca ea are un raport fsh:lh cam ca al meu. stiu ca in timpul fivului intreba ceva de constipatie.
pe mine pk m-a intrebat el cu polichisticele dar n-am stiut ce sa spun mai mult decat spunea biletul de iesire din spital.
scria la diagnostic ovare polichistice iar pe la interventiile din operatie scria drilling ov, chisti peste chisti. eu i-am tradus si i-am dat povestile lui pk.
pk s-a gandit pt 5 secunde si a zis ca nu e un diagnostic care sa se stabileasca pe baza unei operatii
in felul acesta eu am interpretat ca 3 doctorite care au fost in operatie au suferit de orbire cand mi-au vazut si impreuna si separat ovarul drept
5ab1na spune:
samira maine cand ma duc sa fac testul ala cer cand ajung analiza insulinei si glicemiei, cer sa ingurgitez glucoza ca la testul de glucoza si apoi la 120 de minute mai cer o data analiza insulinei si glicemiei?
kemskaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samira33 kemskaya,Agolutin se numeste prg. din Cehia. |
multumesc!
Cris_25 spune:
Dada ... doar la FIV 1 si FIV 2 am luat Metformin ( cele facute la Cj) ... La FIV 3 nu am luat pt ca PK nu a intelegea de ce am luat la primele 2 ... Adevaru-i ca nici eu nu inteleg ... Diabet nu stiu sa am... PCOS nici asa ... In plus, am luat doar 2 saptamani ... Din ce zice Samira, se pare ca l-am luat degeaba ... Am gasit recent pe net un rezumat al tezei de doctorat al dr. meu de la CJ ... Se pare ca a facut ceva studii clinice din care reiesea ca Metforminul ajuta in tratamentul pt FIV ... sau cel putin asa am inteles eu ... Poate de aia am primit ... Dar mai cercetez ... O iau si eu acuma pe urmele Samirei ... nu mai inghit nimic fara sa stiu ce inghit ...
Cris_25 spune:
Deci ... din ce tot citesc eu prin rezumatul de care am zis ... se pare ca e bun metforminul si daca nu ai POS ... Printre altele zice ca ...
The main benefits of this treatment within IVF was the improvement of the mature (>15mm) / immature (>13mm) follicle ratio, reduction of the ovarian hyperstimulation risk (mainly the severe forms), respectively improving oocyte quality.
In plus, sunt tot felul de studii comparative ... de unde reiese ca nu strica ... Deci rau sigur nu face ... Intrebarea e cat bine face? Sau e ca apa sfintita ... nici nu strica , nici nu "tomneste"
samira33 spune:
fetelor,nu stiu ce sa va spun...
stiu insa cu siguranta ca un medicament pe care il ia cineva care nu are nevoie de el poate sa faca mai mult rau decat bine.
atentie cu Metforminul asta ca nu e un supliment alimentar ca sa se poata aplica principiul "e naturist deci nu are cum sa faca rau"-bine,io nici in asta nu cred foarte tare...dar studiati foarte bine problema.
cu siguranta stiu insa ca luat doar asa 2 sapt-1 luna...e apa de ploaie chiar si pentru cine are nevoie de el.
si fara dieta asa cum am mai spus.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
samira33 spune:
sabina,tu de duci si ceri TTG-Testul de toleranta la glucoza.
si ii mai spui celei de la receptie sau unde platesti tu sa-ti incaseze si 2 insuline.
apoi cand iti recolteaza sangele spui ca vrei sa ti se testeze in mom. 0 si glicemia si insulina.
dupa administrarea glucozei...la mom.60 ei or sa spuna ca trebuie sa-ti recolteze iar insa tu spui ca nu te intereseaza valoarea din mom.60...mai stai inca 60 si in mom 120 cand iti vor recolta iar pentru glicemie spui ca vrei si dozarea insulinei.
le repeti de n-ori ca-s tute-ma rog,la mine asa au fost.
la sfarsit trebuie sa ai 4 valori:
glicemie si insulina in mom 0
glicemie in insulina in mom 120
eu am explicat cum am facut eu.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
5ab1na spune:
multumesc samira. testez toate glicemiile si insulinele. ii las fara glucoza:))
cris interesant cum ai primit medicamentul ala atunci. e din ciclul romania tara tuturor medicamentelor dar fara medici:). doar vraci.
we deosebit de frumos in continuare