FIV in Ungaria 137

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

mamaaaa, ce-a-ti mai discutat.
Eu m-am documentat 2 ceasuri sa scriu 10 rinduri la Dezvaluirea sexului. Ca ma zgiriase ideea ca se face PGD pt alegerea sexului si ca nu e big deal ...

Am retinut ideea cu LHul si ar putea fi o explicatie in cazul meu. Am avut protocolul lung cu diphereline si 3xMenopur peste PCO (diagnostic + drilling la laparoscopie in 2005).
PCOS nu mi-e clar daca am sau nu. In afara de PCO mai am doar LH:FSH = 1.5:1, dar se zice ca e PCOS la 2:1; E2, androgeni, SHBG normale, rezistenta la insulina n-am facut. Plus ciclu neregulat, ba 28-32, ba 45-50, cind nu eram pe AC (si am cam fost o vreme '96-'04). Dupa ce am inceput investigatiile pt bebe si am mai reglat la tiroida si prolactina, ciclul e devenit oarecum regulat, 28-35 . Aaa, si spottting cu 4-5 zile inainte de a veni menstruatia. vad ca s-a adunat totusi ceva, hihi

Acum in ultima vreme si menstruatia e mult mai slaba cantitativ, cu maxim o zi de rosu, iar restul pina la 6-7 maroneli si spotting.
Vazindu-ma pe voi discutind de histeroscopie, m-ar cam bate si pe mine gindul, ca vorba ceea, doar am avut 6 chiuretaje . Sa vad daca pot misca ceva in front in fata dr.

Revenind la subiect,

Citat:
citat din mesajul lui 5ab1na
bombi te-am intrebat ce stii de diferenta aia pt ca se pare ca pt PK a contat. dar n-a vrut sa-mi spuna pt ce. nu ca n-a vrut. s-a eschivat. iar cand am fost la sibiu (am vrut sa fac histero acolo dar nu mi s-a recomandat) doctorul a reactionat si el cand a aflat ca am avut ceva embrioni la RESCUE ICSI si a zis doar ca sigur data viitoare va fi ICSI.

imi pare rau ca ti-am dat sperante false, dar n-am avut nici o intentie ascunsa; intrebam si eu asa, sa vad care e "big picture"
ziceai de dureri mari la ciclu. de endometrioza te-ai cautat? (laparoscopie) Nu ca ar mai conta acum la FIV.

cu estradiolul lui cris vad ca v-ati lamurit intre timp; as fi zis si eu ca dupa intervalul de referinta e in "cealalta" unitate de masura si ca e ok cum e

Edit: Si pt ca tot m-am apucat de statistici, mai pun citeva numere
IVF Germania 2009
Fresh cycles: 42479, ovocite recoltate 396424 (9.33/ ciclu), din care
-IVF: 22.53% -> rata fertilizare 52.47%
-ICSI: 61.92% -> rata fertilizare 64.25%
-criogenare ovocite: 0.14%
-netratate (imature, lipsa): 15.42%

Pregnancy rate/transfer (sarcina clinica = inima)
-IVF: 30.09%, nr embrioni transferati (medie) 2.03, (maxim = 3 prin lege)
-ICSI: 29.53%, nr embrioni 2.06
-FET: 19.49%, nr embrioni 2.05

Nr nasteri/sarcina clinica (din 2008, pt 2009 rata de Lost for Follow-up e f. mare)
-IVF: 61,89%
-ICSI: 63,16%
-FET: 61,89%

Mai am, dar nu mai pot ca raportul e PDF si tb sa scriu de mina, si vedeti si voi cit e ceasul

Concluzia concluziilor: se pare ca sintem in grafic; graficul e din pacate cam pesimist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

foarte faine datele postate de tine bombi.
s-ar putea si cris sa fie in statistici.

am facut laparo. anul trecut. mi-a fost extirpat un chist de pe trompa dreapta si mi s-a facut drilling ovarian la ovarul drept pt ca doctorita a vazut la operatie ca e polichistic!!! in conditiile in care atunci aveam FSH - 8.92, LH-4. nu a spus nimic de endometrioza, nimic nimic. in acelasi timp am facut si histero, aveam "multipli polipi endometriali", i-a scos.

m-a intrebat si kovacs. endometrioza? raspuns: nu. nu cred.
da, aveam dureri imense. de pe la 18 ani asa am dus-o.
dupa operatia de anul trecut n-am mai avut asa dureri si nici ciclul n-a mai avut atat de multe cheaguri. Mai era o chestie si cu culoarea. ma obisnuisem de ani de zile cu un ciclu cantitativ, maro+cheaguri. dupa operatie, rosu, fara cheaguri, normal cantitativ. anul asta o luase din nou la vale, nu atat de rau ca inainte dar iar se ducea spre maro si cheaguri.
acum dupa histero a fost rosu si subtirel.

adevarul e ca, de cand sunt caz de fiv, nici un doctor nu este super interesat sa stie ce e cu mine, iar eu simt ca inca n-am descoperit tot.
mi se pare ca sunt multe lucruri contradictorii.

Mergi la inceput

nu stiam samira de faza cu 6 zile.
am zis ca abereaza doctorul.
hm...astia vor inventa "blasto de 9 luni" cu rata de succes de 0,001% si ne vor convinge sa mergem pana la etapa aia.
GLUMESC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Citat:

foarte faine datele postate de tine bombi.
s-ar putea si cris sa fie in statistici.

In ceea ce priveste rata de fertilizare, sunt in statistici doar la FIV 3 facut cu PK... Cele 2 facute la Cluj .... sunt mult departe de statistici ... rata fiind undeva intre 20% - 30% ... probabil acolo o fi avand putina vina si laboratorul ...

Citat:

am facut laparo. anul trecut. mi-a fost extirpat un chist de pe trompa dreapta si mi s-a facut drilling ovarian la ovarul drept pt ca doctorita a vazut la operatie ca e polichistic!!! in conditiile in care atunci aveam FSH - 8.92, LH-4. nu a spus nimic de endometrioza, nimic nimic. in acelasi timp am facut si histero, aveam "multipli polipi endometriali", i-a scos

Mie la laparo si histero nu mi-a facut nimic... doar a constatat ca trompele sunt infundate si nu pot fi desfundate ... sec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

cris_25 te rog spune-mi si mie daca la tine s-a vazut si al HSG ca ai trompele infundate? sau numai la laparoscopie?
intreb pt ca eu am facut decat HSG?.............si sunt ok

Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit

Mergi la inceput

a si la mine tot sec a fost.
infundate si basta. nu are instrumente sa intre pe acolo.

pai nu stiu de mediile lor de cultura cris. eu am inteles DIN CE AM CITIT ca e bun sa primesti tratament cu inhibare cand ai E2 mare. ori tu....nici vb. deci ala cu dipherilene...ar parea ca a fost nepotrivit. intr-un fel ceva de genul ca suprefact/ dipherilene tine ovocitele la dospit sa creasca si sa se faca mature. daca nu s-ar baga suprefact/dipherilene am inteles ca FSH/E2 tau natural+medicamente cu FSH/LH sau chiar numai FSH ar face sa sara ca floricele din sac niste foliculi, cativa, care ar creste f repede, dar ar fi imaturi. suprefactul sau diphe ii tine, nu-i lasa sa creasca atat de repede pt a se maturiza.
ori tu cum aveai E2 mititel e posibil sa te fi inhibat de tot cu diphe ala, sa fi sarit niste floricele cand ai inceput si medicamentul de stimulare dar mediul de dezvoltare sa fi fost atat de androgenic si plin de Lh incat n-a mai iesit nimic. fsh n-a reusit sa fie atat de puternic incat sa faca sa creasca floricelele inainte de a se hrani ele cu LH.
asa am inteles eu....

Mergi la inceput

si oricum cris te inhibi si de la AC.
daca mai tin minte de aseara aveai si un raport FSH:LH deja maricel. cred sincer ca data viitoare vei primi doza mai mare.
nu ma pricep la amh-ul ala. la mine amh e 1,34 si e pe o scara de pana la 3. si eu am cam ca tine raportul FSH/LH- 2, ceva bine.

maria pai...ziceau ca la HSG se vede daca trece solutia prin ele. nu se vad cilii. dar asta nu inseamna ca tre sa faci laparo neaparat.
daca te stii cu infectii in trecut sau daca au iesit trompele alea mai "diforme" am inteles ca e bun de facut laparo.
nu ma intrebati ce inseamna diforme pt ca eu n-am vazut trompe pe film:))
dar am o amica careia i-au iesit niste gogosari pe trompe si a fost hidrosalpnix.
cica dar daca ai fi fost afectata de infectii s-ar fi distrus cilii. iar cica daca ai endometrioza care oricum se vede doar la laparo ar fi infundate...fie din cauza ca ar presa tesut pe ele fie din cauza ca au crescut in ele tesut. asta e ce am inteles eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:

a si la mine tot sec a fost.
infundate si basta. nu are instrumente sa intre pe acolo.

pai nu stiu de mediile lor de cultura cris. eu am inteles DIN CE AM CITIT ca e bun sa primesti tratament cu inhibare cand ai E2 mare. ori tu....nici vb. deci ala cu dipherilene...ar parea ca a fost nepotrivit. intr-un fel ceva de genul ca suprefact/ dipherilene tine ovocitele la dospit sa creasca si sa se faca mature. daca nu s-ar baga suprefact/dipherilene am inteles ca FSH/E2 tau natural+medicamente cu FSH/LH sau chiar numai FSH ar face sa sara ca floricele din sac niste foliculi, cativa, care ar creste f repede, dar ar fi imaturi. suprefactul sau diphe ii tine, nu-i lasa sa creasca atat de repede pt a se maturiza.
ori tu cum aveai E2 mititel e posibil sa te fi inhibat de tot cu diphe ala, sa fi sarit niste floricele cand ai inceput si medicamentul de stimulare dar mediul de dezvoltare sa fi fost atat de androgenic si plin de Lh incat n-a mai iesit nimic. fsh n-a reusit sa fie atat de puternic incat sa faca sa creasca floricelele inainte de a se hrani ele cu LH.
asa am inteles eu....

ai inteles gresit: diphereline este un inhibator, dar unul din efectele lui stii care este? sa stimuleze estrogenul, este un stimulator bland al estrogenului.
O, Doamne, vad ca toata lumea aici stie sa faca scheme de stimulare!

Mergi la inceput

da ariadna asa o fi. dar daca nu l-a mai stimulat deloc, nici bland si nici mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

maria,am mai vorbit noi pe aici...HSG e cea mai sigura investigatie pentru a verifica permeabiltatea trompelor ,pe toata lungimea lor.
cu laparo nu afli in plus despre trompe fata de HSG.

sabina,trompele astea am inteles ca pot fi desfundate si chirurgical insa recuperarea este extrem de greoaie si in plus ele fiind foarte fragile,orice interventie,de orice natura ,duce la diminuarea capacitatii de functionare.
o trompa pe care s-a umblat niciodata nu va mai functiona la 100%din capacitatea ei pentru ca pe interiorul trompelor sunt niste perisori extrem de fini care "transporta" ovulul din ovar in trompa si la orice interventie sunt distrusi.
asta poate fi o cazua si pentru SEU.

va pup si va doresc o zi buna

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna

Mergi la inceput