E oficial...
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ninapreda ps. nu stiu unde si cine a oferit 70lei/zi de munca |
La "tara mea", la 15 km de Tg Jiu, ziua de munca e 60 lei (anul trecut 50). Vorbim de munca in agricultura, pentru ca ca munca in alte domeniie mai bine platita, e mai "calificata". Tuica nu se baga pe gat, ci este conditie de baza. Nu exista om sa nu bea, femeie sau barbat. Nu stiu ce fac acasa, dar la munca beau toti. Tuica, vin.
In alta ordine de idei, la oras munca necalificata nu tine 8 ore, ci tot 10-11 ore. E practicata in special pe santiere si costa 80 lei/zi (uzual), fara masa tigari sau bautura. De asemenea, nimeni nu mai munceste (platit) 12 ore pe camp; oamenii vin la 7-7.30 si incep cu micul dejun, deci inainte de 8 nu sunt pe tarla. Munca inceteaza la 17.30-18, iar la pranz, oricum, se mananca de pranz. Socotind (nu eu, cei de acolo), rezulta ca, efectiv, mai mult de 8 ore jumate nu se munceste. Evident, cu pauze de tigara, etc. Mie mi se pare super rentabil.
Dar la recensamant de ce nu-i inghesuiala? Ca nu-s porumbi de cules si de sapat. Unu' zicea ca n-are chef sa stea toata ziua pe drum la 35 grade. Chit ca in octombrie e greu de crezut ca va fi asa cald...
![](icon_smile_big.gif)
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Citind ce ati scris voi si cu ce probleme ma confrunt eu la "tarile" mele adica langa Bucuresti si in Arges, ca daca nu era criza asta vindeam tot cu toata durerea posilbila, ma tot intreb si nu inteleg :cu ce traiesc frate taranii astia?
Si-au vandut pamanturile si si-au "tras" garduri forjate si policarbonat in loc sa-si fi luat niste unelte bune de gradinarit si si-au pavat toata batatura cu pavele ca nici flori nu mai vor, presupun ca asa si la carciuma sau nunti, s-au cam dus banii de pe pamant;vacile si le-au vandut si nu se mai uita la fan cosit pus in capite numai bun de pus in grajd.
Din ce traiesc, ca sa lucreze cu ziua nici nu vor sa auda?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Nina, la mine la tara, la 40km de Bucuresti este intre 60 si 70 de lei ziua de munca cu 3 mese si bautura!unii beau tuica, altii bere, altii vin, altii suc!Mancare, nu ciorba de rosii!Ciorba cu carne, friptura la fel 2 sau ceva cu carne, daca se poate si desert e perfect!Tigari e adevarat ca nu am cumparat nimanui niciodata!Si e munca intradevar, ca si eu sap si culeg cu ei, stiu cum e!
Si va tot aud ca vorbiti de recensamant sau ce, unde ma inscriu sa ma duc si eu, ca nu-mi cad gradele daca ma duc din casa in casa!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
pai eu stiu...fiind tarani necalificati nu or avea cine stie ce scoala... ce recensamant sa faca unu care nu stie sa scrie toate literele si cifrele?!... sau ce stiu eu ce or avea de facut
on topic: daca sunt platiti cu 50-60lei/ zi mi se ok, dar legea asta spune altceva...si eu stiu ca unde e lege nu-i tocmeala...iar necalificati nu sunt doar in constructii..eu am fost functionar intr-o universitate 12 ani si era plin de necalificati, caratori de diverse ii vedeai la inceput de toamna si de primvara la curatenia generala...ca in rest isi plateau tributul catre sefu de departament care le oferise un job la stat cu toate drepturile incluse (chiar daca salariu e cel minim pe economie)...si nu munceau mai mult de 8ore/zi....
in agricultura stiu ca ziua de munca se incheie cand s-a terminat "lucrarea" ca doar nu or lasa randul de porumb cules pe jumatate, am mers si eu la taiat de coceni si la scos cartofi si nu se punea problema sa lasam munca pe jumatate si sa ne retragem la "umbra"... apoi nici masa nu o serveam la jumate de "drum"...ca nu mai poti muncii cu burta plina si riscai sa ramai cu randul necules
sigur ca sunt si cazuri in care muncitorii sunt exploatati peste masura la salariul asta minim pe economie, iar situatia asta nu e doar in romania, se regaseste si in tarile alea de saliveaza unii romani dupa ele...dar o lege se refera la o situatie standard ...ca daca fermierul va umbla cu registru ala si va angaja conform legii va cere in schimb ca angajatul sa se comporte cel putin cum scrie la lege....ii va baga mereu pe gat costul registrului si ce efort a facut el pentru a-l angaja
iar tuica aia se cam baga pe gat, asta pe langa consumatorii traditionali care cer tuica ca metoda de plata, ca daca doi sau trei nu sunt amatori tuica li se pune pe masa fie de o beau fie de nu o beau tot la plata e inclusa
Nina, 26+,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Valentina, cik la primarie da io n-am gasit nicio informatie legata de asta pe site-urile primariilor. M-am uitat la sectorul 2 si la primaria generala. Oricum nu cred eu ca in bucuresti au ramas locuri libere, poate pe la tara, prin zone cu case despartite de cate 5 km.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
valentinag spune:
Bnica, depinde de om, nu toti cei care stau la tara nu muncesc!
Eu am o gramada de exemple pozitive, dar si negative.
Uite finii mei, finul lucreaza si castiga 800 de lei pe luna, fina sta acasa cu copii, nu are cine sa stea cu ei!Dar ea acasa are o gradina imensa, are animale, are pamant la cap.Munceste de-i sar ochii, se trezeste dim.la 5 vara ca sa ude, sa sape in gradina, d'astea!A vandut in fiecare vara legume din gradina si cu banii luati si-au modernizat casa, si-au cumparat lemne de iarna, haine si ce-a mai vrut!
Alta tipa, la fel, are 2 copii, barba-su servici, ea creste vaca, pune gradina, vinde lapte, branza, si cate alea, si-au facut casa cu tot ce trebuie, mai nou si-au luat si un tractor micut.
Cunosc altii, care stau parintii si 2 copii mari intr-o camera, ca celelalte 3 s-au daramat.Fi-su are 19 ani si s-a insurat, doarme cu nevastra intr-un pat, ceilalti in celalalt, fi-sa are 17 si se mutase la unu la un moment dat, acum e inapoi acasa!Nu muncesc niciunul nicaieri, mama lor mai vine cu ziua, dar cum ia banii cum ii da pe tigari, carnati si bere.Si daca o iei odata la munca, are pretentie iarna sa-i dai porumb, sa-i dai untura, sa-i dai nu-s ce, ca vine ea la anu la munca!Dar la anu vine pe bani, nu in contul datoriei, aia se uita!
E grea munca la tara, banii nu-s asa multi, dar nici noi, cei care avem nevoie de ei nu avem de unde sa platim mai mult!Pana la urma e cerere si oferta, atat pot sa dau, daca vrei sa vi bine, daca nu, buna ziua!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
valentinag spune:
Andreea, o sa ma interesez si eu, multumesc de info!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
citat din mesajul lui valentinag Bnica, depinde de om, nu toti cei care stau la tara nu muncesc! Eu am o gramada de exemple pozitive, dar si negative. Uite finii mei, finul lucreaza si castiga 800 de lei pe luna, fina sta acasa cu copii, nu are cine sa stea cu ei!Dar ea acasa are o gradina imensa, are animale, are pamant la cap.Munceste de-i sar ochii, se trezeste dim.la 5 vara ca sa ude, sa sape in gradina, d'astea!A vandut in fiecare vara legume din gradina si cu banii luati si-au modernizat casa, si-au cumparat lemne de iarna, haine si ce-a mai vrut! Alta tipa, la fel, are 2 copii, barba-su servici, ea creste vaca, pune gradina, vinde lapte, branza, si cate alea, si-au facut casa cu tot ce trebuie, mai nou si-au luat si un tractor micut. Cunosc altii, care stau parintii si 2 copii mari intr-o camera, ca celelalte 3 s-au daramat.Fi-su are 19 ani si s-a insurat, doarme cu nevastra intr-un pat, ceilalti in celalalt ![]() E grea munca la tara, banii nu-s asa multi, dar nici noi, cei care avem nevoie de ei nu avem de unde sa platim mai mult!Pana la urma e cerere si oferta, atat pot sa dau, daca vrei sa vi bine, daca nu, buna ziua! "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Corect.Daca nu ne descurcam noi si ramanem si cu banii.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui b.nica Din ce traiesc, ca sa lucreze cu ziua nici nu vor sa auda? |
Din alocatii? Somaj? Ajutor social?
Sau din pomeni.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui b.nica .... Si-au vandut pamanturile si si-au "tras" garduri forjate si policarbonat in loc sa-si fi luat niste unelte bune de gradinarit si si-au pavat toata batatura cu pavele ca nici flori nu mai vor, presupun ca asa si la carciuma sau nunti, s-au cam dus banii de pe pamant;vacile si le-au vandut si nu se mai uita la fan cosit pus in capite numai bun de pus in grajd. Din ce traiesc, ca sa lucreze cu ziua nici nu vor sa auda? |
pai nah daca au vandut pamantul la ce le mai trebe unelte, scule si utilaje?...ca uite vin legi ca asta care spun ca zilierul va munci cu mana proprie, uneltele si sculele urmand a fi asigurate musai de angajator, asa ca daca are tractor angajatorul nu-l va agabja cu tot cu tractor, sau il va accepta cu tractorul dar nu il va plati suplimentar si pentru uzura utilajului... vaci, dah le-au vandut si pe alea ca daca li s-au asfaltat santurile si pasunile comunale or fi fost transformate in poligoane de curse auto moto e cam nashpa... cu laptele ce sa faci, ca la abonamente nu s-or mai inghesui aia de nu au vaci...cata vreme aduce lapte la chiosc nea Marin intreprinzatorul linie.....si tot asa
si la bunica au facut bors majoritatea din vanzarea terenurilor...au unceout case care pot concura cu casa poporului si nu le vor termina in veci.. ca banii s-au dus si altii nu mai au de unde sa scoata...
cei care au cumparat terenurile...alti dashtepti...de genul celor care viseaza la telegondole si canale navigabile...
probleme sunt multe dar asta nu inseamna ca trebuie pedepsiti cei ce vor sa munceasca cu legi ca cea prezentata aici...
Nina,
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)