E oficial...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Din ce traiesc, ca sa lucreze cu ziua nici nu vor sa auda?

Din alocatii? Somaj? Ajutor social?
Sau din pomeni.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Incep cu semnatura ta pt. ca m-am amuzat la gandul ca eu in locul tau as fi spus asa:
"Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra...a inventat prima lectie de psihologie fara profesor"

In ceea ce priveste raspunsul tau din pacate asta cred si eu ca este o explicatie.
Daca ajutorul s-ar da conditionat, eventual pe baza de contract, dupa ce i se ofera somerului posibilitatea reconversiei profesionale sau job-uri conforme cu calificarea pe care o are si refuza, atunci sa nu i se mai dea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Somaj si ajutor de somaj se primeste doar daca pers. respectiva a muncit sau a incheiat studiile fara sa-si gaseasca un job, deci, sunt un drept pt care, cei care au muncit si au cotizat beneficiaza. Punct. Daca tu renunti la job din propia initiativa nu se da somaj. Trebuie sa fi muncit cel putin 1 an ca sa poti beneficia de somaj. Ajutorul de somaj mult mai mic vine in prelungirea somajului, dar care are o perioada determinata. Tot un drept. Daca cei de la fortele de munca iti gasesc joburi iar tu le refuzi , automat ti se taie dreptul la somaj. Asa stiam eu ca functioneaza, si asa am fost informata acum vreo 2 ani. Chiar avusesem o vecina care era in somaj/ajutor de somaj careia i se dase atentionarea de taire a indemnizatiei daca nu accepta al nustiu catelea job (asta era acum vreo 5-6 ani).

Un alt drept monetar al ''taranilor'' este pensia de la CAP/colectiv. Aia batrani o au, la care se adauga, parca separat, banutii de pensie pt anii munciti in industrie. Multi, dar multi ''tarani'' faceau naveta la orase. Multi ''tarani'' fac naveta la orase pt a se intretine, altii produc propria mancare si uneori o vand. Altii au copii la orase care ii ajuta. Altii au membrii de familie plecati in strainatate. Daca recoltele stau pe camp si ''taranii'' nu se incumeta, de ce nu se incumeta orasenii, ca multi , tare multi o duc la fel de greu.

Mergi la inceput

Nu stiu de ce dar am impresia ca nu intelegi situatia de aici.
Cand eu in sat, fiind cunoscuta cu studii superioare, neamul meu deasemenea, m-am apucat sa cultiv rosii, vinete si ardei si-au pus toti intrebarea daca nu am dat in boala copiilor.
Si-au revenit repede din surpriza si au inceput sa fure tot ce puteau in lipsa mea.
Pacat ca nu au furat si ideile mele care le-ar fi oferit poate o existenta mai usoara.
Unelte am luat,poate am mai spus pe aici ca prin anii '90 cand am adus in sat un motocultor ma injurau ca dupa ce mi-am luat pamant acum ma si utilez.
Ca sa va spun una si mai nostima:sotul meu avea pe vremea bancii "Dacia Felix"(parca asa se numea),un cont in valuta,el lucra in strainatate si m-a pus pe mine sa fac tot posibilul sa recuperez banii cand banca a dat faliment.
Sunt convinsa ca sunt persoane care pot confirma ce spun daca au fost in aceeasi situatie.
Eram la o varsta cand acum fetele nu stiu cine a fost Tolstoi dar stiu sigur cum arat o geanta Hermes.
Atunci se ofereau tot felul de produse in schimbul banilor si imi aduc aminte ca aveam de ales intre tampoane igienice si un tractor.
Erau pe atunci tot felul de "consignatii" si cu tampoanele nu eram chiar in pierdere dar am ales tractorul.
Sa vezi griji! Cum il duc la tara? Pe de alta parte, sotul meu era furios ca el pe tractor nu se urca si ca daca il dau altuia il face praf.
Eram hotarata sa imi iau permis de condus pe tractor.
Noroc ca si-a revenit banca si am recuperat banii desigur fara dobanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Incep cu semnatura ta pt. ca m-am amuzat la gandul ca eu in locul tau as fi spus asa:
"Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra...a inventat prima lectie de psihologie fara profesor"

[/quote]

B.nica, foarte buna asta!

Mergi la inceput

Draga mea Lady J, iti ofer gratis proprietatea daca vrei sa o folosesti.

Mergi la inceput

Multumesc, B.nica, dar atunci ar trebui sa pun ghilimele si sa semnez : Freud si B.nica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

b.nica in ce judet este proprietatea aia a ta de care povestesti? Ca tare seamana cu ce se intampla la "tara" mea. A mea e in teleorman, dar ma gandeam ca in alte judete o fi lumea mai cinstita.
Eu am incetat sa incerc sa o mai dau pe gratis. O las sa astepte cateva generatii si poate stranepotii mei or face ceva mai profitabil cu ea.

Mergi la inceput

Citat:

Multumesc, B.nica, dar atunci ar trebui sa pun ghilimele si sa semnez : Freud si B.nica

Stai putin, ce este al lui Freud si ce imi apartine?
Sa inteleg ca si Freud a spus ca mine?
Parol ca nu l-am citit pt. ca nu sunt de acord cu speculatiile lui lubrice.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Stai putin, ce este al lui Freud si ce imi apartine?
Sa inteleg ca si Freud a spus ca mine?
Parol ca nu l-am citit pt. ca nu sunt de acord cu speculatiile lui lubrice.

Citatul de la semnatura mea e al lui Sigmund Freud. Eu am scris doar S.F.
Deci vorbele intelepte spuse de tine se bazeaza pe ceva ce a spus Freud, Acum poate va imprieteniti :)

Si uite asa am ajuns de la zilieri la psihanaliza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui escu

b.nica in ce judet este proprietatea aia a ta de care povestesti? Ca tare seamana cu ce se intampla la "tara" mea. A mea e in teleorman, dar ma gandeam ca in alte judete o fi lumea mai cinstita.
Eu am incetat sa incerc sa o mai dau pe gratis. O las sa astepte cateva generatii si poate stranepotii mei or face ceva mai profitabil cu ea.

Draga escu,"tara" mea de neam (aprox. 5ha) este la 30 km de Bucuresti si "tara" sotului(aprox.1,5 ha) este la 20 km de Pitesti(Doamne, noroc cu centura ca in oras este nebunie curata!).
In "tara" mea erau multi boieri si multi tigani care erau alipiti conform cutumelor de atunci.Acum au ramas pe loc,alipiti bine, iar primarii ca sa primeasca voturi i-au rasfatat si acum nu poti tine in curte niciun obiect din fier pt. ca dispare, iar fructele si legumele sunt pt. ei la comun, dar fara munca.

Edit. ca sa fac si eu haz de necaz:de cand am plantat tot felul de "exotice" i-am bagat in ceata.Sunt curioasa ce or sa faca cand vor vrea sa vada ce gust au fructele de Gingko Biloba,.

Mergi la inceput