E oficial...
Raspunsuri - Pagina 4
escu spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui b.nica
Categoric "nu-i nimic rau in asta",rau este in mintea romanului care prefera sa munceasca pt. altul la capsuni in loc sa-si puna capsuni pe pamantul lui si sa scoata bani din aceeasi munca! Cauze clare:FUDULIA taranului("lasa ca nu stiu vecinii ce munca fac eu in strainatate, ei stiu ca vin cu bani acasa")si CORUPTIA MIZERABILA din tara care taie orice initiativa in agricultura:de la lipsa de interes din partea acelora platiti de noi pt. promovarea unor proiecte subventionate de Stat in acest scop si care ne papa banii degeaba, pana la intermediarii si administratorii verosi din piete, protejati de politicienii corupti care ii sustin in posturi ca tampitii, ca parca nu ajung si ei la mana lor, pardon, la preturile facute de ei in piete! Macar la asta de s-ar gandi astia cu multi neuroni lipsa la inventar care se dau sefi acum, ca mai devreme sau mai tarziu tot dintr-o pensie se vor hrani si isi vor lua medicamentele(subventionate sau nu!) ca sa nu dea in primire inainte de termen! |
Adevarat ce spui si tu, dar pana la urma tot la raportul cerere/oferta revenim. Singura regula viabila in economia de piata. Se pare ca a munci afara este mai avantajos pentru cei mai multi dintre taranii tineri.Cu banii castigati afara reusesc sa-ti ridice case frumoase in satul lor, ceea ce nu reusesc cei ce raman si lucreaza cu ziua local.
Adrianaa spune:
Cateva opinii ale zilierilor despre munca lor si despre taxa aplicata:
| Citat: |
| Citat: “Minel Bragaru (53 de ani) este la al treilea mandat ca primar al comunei Valeni. „Consider ca aceasta lege nu are corespondenta sociala. Pai, vine cel care angajeaza cu 20 de lei pe zi la sapa la porumb sau la cules la vie sa se înregistreze la mine si sa mai plateasca si impozit? Categoric nu! Eu nu pot sa ma tin dupa cel care are tractor si se angajeaza cu ziua la arat sau semanat, daramite dupa ala cu sapa! Aici ar fi vorba despre o înalta constiinta civica si din partea angajatului, care trebuie sa cumpere de la primarie carnetul de zilier, si din partea angajatorului care ia la sapa câtiva insi, trebuie sa tina un registru si sa mai si cumpere un timbru cu valore de 16% din cât plateste zilierii. Despre ce an vorbim noi? Poate peste o suta de ani sa se întâmple asta! Angajatul nu vine, fiindca banuieste ca angajatorul îi va retine lui cei 16% din banii tocmiti, iar angajatorul nu vine stiind ca are sa plateasca în plus. La noi nici macar sefii de asociatii agricole, care au nevoie de zilieri si nu pot motiva ca sunt rudele lor, nu cred ca vor veni cu totii." « Costica sare de alaturi: „De unde stie cineva ca lucrez eu aici? Nu stie nimeni si nici n-o sa stie vreodata. Iar daca nea Mircea mi-ar spune ca îmi da cu 16% mai putin din cât ne-am tocmit, pentru ca trebuie sa-i plateasca la primarie, nu mi-ar conveni. Pai, eu cu ce mai ma aleg? Ca eu gasesc azi de lucru si poate mai gasesc peste o saptamâna. Cum traiesc cu 35 de lei pe saptamâna? Si nu uitati ca la noi ziua de lucru înseamna 10-12 ore pe zi", se plânge Costel. »(sursa : adevarul.ro) Citat: « Oamenii care merg la cules de fructe spun ca, în tot sezonul, câstiga câteva sute de lei din care cumpara mâncare si platesc facturile restante. "E foarte greu si daca ne mai ia din ei si impozitul asta nu mai ramânem cu nimc, am muncit degeaba", spune un muncitor. » "Nu ne convine ca luam putin. Platim lumina, apa, ai o antena, mâncare sa iau, porumb sa iau. Nu mai ramâne nimic din banii astia, nici drumul, am dat 2 milioane numai drumul de la Ianca si pâna aicea si cum sa-mi convina? Zau nu-mi convine, ca nu avem venit, nu avem nimic", spune un zilier. "Numarul lucrarilor din agricultura sunt foarte mici, 4-5 lucrari din primavara pâna în toamna, a angaja un salariat pentru a consemna în carnet volumul de lucrari care îl executa, nu-i da mâna nimanui a plati un salariu lunar pentru aceste lucrari", a declarat Stelian Dumbrava, inginer la o ferma agricola.(sursa> realitatea.ro) Citat: „Mi se pare o aberatie. Când ai de munca de nu îti vezi capul, statul vrea protectia muncii si sa ne ia impozit. Pâna acum, eu nu am apelat la zilieri, ne ajuta copiii, nepotii. Sper sa nu fie considerati si ei zilieri. Vom ajunge sa dam socoteala si când ne culegem rosiile din gradina”, ne-a spus doamna Elena Jora, 55 de ani.(evenimentul.ro) Citat: In Gorj : ‘La mai bine de patru luni de la introducerea noilor reglementari din Codul Muncii privind munca zilierilor, la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj au fost înregistrati mii de zilieri. » ‘registrele speciale de evidenta a activitatii zilierilor. “Aceste registre se pot procura doar contra-cost, beneficiarii, agentii economici, fiind nevoiti sa achite aproape 82 de lei pentru fiecare registru,’(gorjeanul.ro) |
marius spune:
| citat din mesajul lui b.nica Categoric "nu-i nimic rau in asta",rau este in mintea romanului care prefera sa munceasca pt. altul la capsuni in loc sa-si puna capsuni pe pamantul lui si sa scoata bani din aceeasi munca! Cauze clare:FUDULIA taranului("lasa ca nu stiu vecinii ce munca fac eu in strainatate, ei stiu ca vin cu bani acasa")si CORUPTIA MIZERABILA din tara care taie orice initiativa in agricultura:de la lipsa de interes din partea acelora platiti de noi pt. promovarea unor proiecte subventionate de Stat in acest scop si care ne papa banii degeaba, pana la intermediarii si administratorii verosi din piete, protejati de politicienii corupti care ii sustin in posturi ca tampitii, ca parca nu ajung si ei la mana lor, pardon, la preturile facute de ei in piete! Macar la asta de s-ar gandi astia cu multi neuroni lipsa la inventar care se dau sefi acum, ca mai devreme sau mai tarziu tot dintr-o pensie se vor hrani si isi vor lua medicamentele(subventionate sau nu!) ca sa nu dea in primire inainte de termen! |
Este o diferenta din start enorma intre investitor si muncitor. Primul isi asuma riscurile investitiei asta insemnand terenul arendat sau cumparat, costurile de amenajare si fertilizare a terenului, costurile de insamantare si generic de plantificare, costurile de intretinere ierbicizare etc, costurile de irigare, costurile de recoltare, costurile de transport si distributie dupa caz si nu in ultimul rand costurile salariale. Toate aceste trebuiesc platitie in avans urmand a fi recuperate dupa incasarea productiei vandute.
Cand un roman va face o astfel de investitie va fi egal (aproape) cu oricare alt investitor de oriunde.
Daca insa tot ceea ce va pune la bataie este forta lui de munca este firesc ca pretul sa fie in corespondenta cu cel al pietei unde este dispus sa o ofere.
Nimeni nu il poate obliga sa accepte un pret mic pe o anumita piata, motiv pentru care isi va vinde oferta pentru cel mai mare pret pe are il poate accesa.
Deci sa nu confundam primarul cu primaria.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
XIO spune:
| citat din mesajul lui Rufus Va duceti prea departe cu gandul. Problema e simpla, n-am bani de niciunele, este de munca, dar nu ma duc ca este prea greu sau e prea prost platit. Ok, daca am mai multe variante, e logic ca aleg ce-i mai bine pentru mine. Dar daca am una singura, ce aleg? Ei, uite, ca unii mai au o varianta, nu aleg nimic. Se poate spune ca mor oamenii de foame? Ca e saracie lucie? Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Pai sa vedem...in alte tari cei care nu au chef sa munceasca au ajutor de somaj din care traiesc mai mult decat linistiti in sensul ca au bani ca sa plateasca tot, sa-si ia mancare si le mai raman cativa si pt. alte lucruri.La noi in Romania ajutorul acela e 400 de ron. Ce faci cu 400 de ron? sau platesti intretinerea si curentul sau gazul sau telefonul, ca nu le poti plati pe toate, sau cumperi mancare, sau cumperi altele.
Nu mai discut de salarii, ca se stie deja.
Bnica, ia sa vedem, ce crezi ca prefera un om : sa mearga in Spania la cules capsuni unde face 900 de euro pe luna, sau sa se dea peste cp aici si sa faca jumate in cel mai bun caz?
In final traim cu ajutorul banilor, nu al orgoliului.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
balanta_tm spune:
parerea mea este ca noi, romanii, ne vaitam prea mult si muncim prea putin. stam mult la barfa si ne plangem constant de mila, in loc sa cautam solutii la problemele noastre. suntem prea latini si mai deloc pragmatici.
eumada spune:
Ala il ducea cu caruta la gunoi ca era de rigips nu de caramida.Nu in padure ca ar trebui sa treaca cu caruta calea ferata si doua santuri.
Si daca impartim 889 cat ramane in mana la un salariu minim de studii superioare la nr.de zile dintr-o luna, iese aprx.30 ron ziua de munca.
Deci......eu la altceva m-am referit nu ca-l plateam sa arunce moluzul in camp,ca pana la urma tot la ghema l-au dus vecinii.E vorba ca sunt lenesi si prefera sa stea pe banii statului si sa se vaite in loc sa castige un ban cinstit.
uite-asa.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
Glicina spune:
| citat din mesajul lui XIO Pai sa vedem...in alte tari cei care nu au chef sa munceasca au ajutor de somaj din care traiesc mai mult decat linistiti in sensul ca au bani ca sa plateasca tot, sa-si ia mancare si le mai raman cativa si pt. alte lucruri. |
In care tari?
Eu stiu ca ajutorul de somaj li se acorda celor care au lucrat o anumita perioada de timp, doar pt o alta anumita perioada de timp, numai si numai un anumit procent din salariul pe ultimele nu stiu cate luni.
Ah, am uitat ca-n alte tari curge lapte si miere...
Si nu, nu sunt in somaj, iar chef de munca am, slava Domnului :) Da' sunt si eu curioasa care-s tarile-alea.
Si ca sa fiu si on-topic: Rufus, romanul e nitel cam balcanic de la natura, hâtru si cârcotas, alta ar fi treaba daca ar avea el, romanul, ceva din temperamentul neamtului sau al elvetianului...
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui XIO Pai sa vedem...in alte tari cei care nu au chef sa munceasca au ajutor de somaj din care traiesc mai mult decat linistiti in sensul ca au bani ca sa plateasca tot, sa-si ia mancare si le mai raman cativa si pt. alte lucruri. |
Motiv pentru care acele alte tari sunt acum in pragul falimentului riscand sa duca cu ele in groapa intreaga economie mondiala.
eumada spune:
Bun pas Capcaune....
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
escu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Motiv pentru care acele alte tari sunt acum in pragul falimentului riscand sa duca cu ele in groapa intreaga economie mondiala. |
Si de-aia Romania a scapat, pentru ca nu aplica exemplul "negativ" de la acele alte tari