E oficial...
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
Da` si-a facut ditai casa .....frumoasa ,s-a insurat de curand si e un om foarte gospodar.Decat o lucrare odata la doua luni mai bine 20 pe luna.Oricum e foarte cautat si solicitat si foarte apreciat.Dar el nu fumeaza si nu sta la vorba pe sant...munceste cinstit si functioneaza.
Problema e ca la noi in Romanica,munca e o rusine pentru multi.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
escu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada In conditiile in care cereau de mancare pe la usi si cautau in gunoaie,doua trei caldari si niste profile sau bucati de pal puteau cara.....ca si fierul vechi pe care-l suteau de pe unde puteau...un kil e vreo 3 lei.... Ma uitam la baiatul care mi-a modificat si mi-a aranjat bucataria si camera Evei...de joi dimineata pana vineri la doua...a terminat totul,ba a si spalat parchetul incat puteai pune direct mobila...si a cerut foarte putin..2 milioane numai tot,inclusiv instalatia de apa modificata.A venit pe jos,a plecat pe jos,cuminte,cu bun simt..treaba brici.Si Dumnezeu sa ma ierte da cat a avut de munca....ma gandeam acu` ca minim sase tre` sa-i dau...am ramas masca.El nu vrea sa plece inafara,munceste mult,castiga cu bun simt...dar munceste,munceste de rupe. Si pe bani nu foarte multi. EI ROMANUL PREFERA SA STEA PE BANII STATULUI,INDIRECT OPRITI MIE ,TIE LUI,IN LOC SA PUNA CATE PUTIN CATE PUTIN...de aia suntem unde suntem.... Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 |
Unii stiu sa se vanda altii nu. Nu-i nimic rau in asta. Asa a fost de cand lumea. Tu ai profitat de pretul mic. Ai stiut sa cumperi. El nu a stiut sa se vanda, va munci mult si nu se va alege cu nimic. Cand va da de greu, daca nu are bani salvati nimeni nu il va ajuta. Cam asta este legea pietii. Nu iarta pe nimeni. Nu il invidiez.
escu spune:
citat din mesajul lui Rufus Va duceti prea departe cu gandul. Problema e simpla, n-am bani de niciunele, este de munca, dar nu ma duc ca este prea greu sau e prea prost platit. Ok, daca am mai multe variante, e logic ca aleg ce-i mai bine pentru mine. Dar daca am una singura, ce aleg? Ei, uite, ca unii mai au o varianta, nu aleg nimic. Se poate spune ca mor oamenii de foame? Ca e saracie lucie? Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Problema este si mai simpla, decat sa ma vand pe nimic, prefer sa nu ma vand deloc. Asta are un efect pozitiv. Oamenii vor ajunge sa fie apreciati la nivelul muncii lor. Pretul se mareste, romanii vor alege sa stea acasa pentru ca vor fi platiti competitiv.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui escu
Problema este si mai simpla, decat sa ma vand pe nimic, prefer sa nu ma vand deloc. Asta are un efect pozitiv. Oamenii vor ajunge sa fie apreciati la nivelul muncii lor. Pretul se mareste, romanii vor alege sa stea acasa pentru ca vor fi platiti competitiv. |
Cine-i va plati competitiv? Daca fermierul ramine cu recolta pe cimp deoarece nu a avut cine sa i-o culeaga, poate ca o sa vinda pamintul sa aiba ce minca la iarna. Iar in primavara va fi si el somer.
b.nica spune:
Din categoria "Ce am fost si ce-am ajuns!"
Urmarind fascinata un documentar pe TVR Cultural despre istoricul sediului Ambasadei Romaniei din Paris m-am gandit mult ce a insemnat "La belle epoque" pt. Romania interbelica.
Iata ce m-a impresionat atat de mult:
http://www.revistaclipa.com/2460/2009/11/permanente/palatul-de-behague-sediul-ambasadei-romaniei
Mai multe amanunte despre acest impresionant palat se gasesc pe site-ul MAE:http://paris.mae.ro/node/244
Mi se pare mie sau pe vremea aceea eram numiti "Granarul Europei"?
escu spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Marox
Cine-i va plati competitiv? Daca fermierul ramine cu recolta pe cimp deoarece nu a avut cine sa i-o culeaga, poate ca o sa vinda pamintul sa aiba ce minca la iarna. Iar in primavara va fi si el somer. Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05) |
Fermierul va da faliment. Va veni un altul care va sti sa gestioneze competitiv afacerea si va plati pretul corect pentru munca angajata.
Pana la urma pretul de vanzare este acelasi in europa, profitul este diferit. Se pare ca romanul s-a invatat la profit triplu bazat pe lipsa de educatie a prestatorului de servicii in agricultura.
b.nica spune:
Da Escu,cine isi vinde pamantul o sa manance paine de somer cateva luni, dupe care va ajunge sa munceasca pt. altii ca sa traiasca tot atat cat ar fi muncit pe pamantul lui!
escu spune:
citat din mesajul lui b.nica Da Escu,cine isi vinde pamantul o sa manance paine de somer cateva luni, dupe care va ajunge sa munceasca pt. altii ca sa traiasca tot atat cat ar fi muncit pe pamantul lui! |
Nu nimic rau in asta. Invata din greseli. Intelege ca gestiunea este un lucru nu tocmai usor. Trebuie sa-ti asumi riscuri si obligatii. Sa reusesti sa asiguri o balanta corecta, pentru ca businessul sa fuctioneze pe termen lung. Toate partile implicate trebuie sa aiba profit.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
citat din mesajul lui eumada Cum e cartier rezidential,adica mai langa padure in jur mai sunt case...si mai sunt de astia care cauta prin gunoaie,dar cu cal si caruta,i-am zis unuia.."nene iti dau 20 ron matale si lu` nenea astalalt erau doi,carati-mi si mie de la usa moluzul....ai caruta,il pui frumos...il duci iei banii.." |
stiu ca nu asta vroiai sa spui, dar ti-a iesit porumbelul. unde crezi ca ducea tiganul ala molozul tau, pentru 20 de lei? il descarca pe camp, la 100 de metri mai incolo. si cand vedem campurile napadite de gunoaie, tot noi ne isterizam si tot pe tigani dam vina...
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui escu
Nu nimic rau in asta. Invata din greseli. Intelege ca gestiunea este un lucru nu tocmai usor. Trebuie sa-ti asumi riscuri si obligatii. Sa reusesti sa asiguri o balanta corecta, pentru ca businessul sa fuctioneze pe termen lung. Toate partile implicate trebuie sa aiba profit. |
Categoric "nu-i nimic rau in asta",rau este in mintea romanului care prefera sa munceasca pt. altul la capsuni in loc sa-si puna capsuni pe pamantul lui si sa scoata bani din aceeasi munca!
Cauze clare:FUDULIA taranului("lasa ca nu stiu vecinii ce munca fac eu in strainatate, ei stiu ca vin cu bani acasa")si CORUPTIA MIZERABILA din tara care taie orice initiativa in agricultura:de la lipsa de interes din partea acelora platiti de noi pt. promovarea unor proiecte subventionate de Stat in acest scop si care ne papa banii degeaba, pana la intermediarii si administratorii verosi din piete, protejati de politicienii corupti care ii sustin in posturi ca tampitii, ca parca nu ajung si ei la mana lor, pardon, la preturile facute de ei in piete!
Macar la asta de s-ar gandi astia cu multi neuroni lipsa la inventar care se dau sefi acum, ca mai devreme sau mai tarziu tot dintr-o pensie se vor hrani si isi vor lua medicamentele(subventionate sau nu!) ca sa nu dea in primire inainte de termen!