E oficial...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

si mai e si problema depozitarii "gunoiului"... stiu de la curatenia pe care am facut-o la bloc , mi s-a pus in vedere sa fac ce 'oi face cu molozul pentru gunoierii refuza sa-l ridice si daca e amestecat printre chestuni menajere fac scandal...nu exista locuri de depozitare ...probabil ca amenda e mai mare de 20lei daca sunt prinsi aruncand moloz la groapa comuna...

Nina, 26+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Cred ca problema este mai complexa si este legata in mod special de Legea zilierilor de anul acesta. Plata pe o zi de munca difera mult, am vazut alte cifre din alte surse. Totodata se pare ca producatorii intampina si alte probleme astfel incat cred ca nici nu si-ar permite sa plateasca mai mult un zilier decat o faceau anul trecut.

http://www.sfin.ro/articol_22806/legea_zilierilor_din_2_lei_ora_de_munca_statul_vrea_32_de_bani.html

http://www.bzi.ro/productiile-record-saracesc-producatorii-agricoli-237177

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Mai daca asa e legea...e aiurea rau de tot...16 ron opt ore munca pe camp?Doamne fereste,cine sa se duca.Nu se duc ei nici pentru 50 ron ziua de munca cu mancare si bautura asigurate .....vor si un pachet doua de tigari bonus....dar ce munca fac oameni aia la cules porumbul de exemplu sau la cules diverse...e cumplit..stai in soare...stiu exista si utilaje dar pentru suprafete mai mic de un ha nu renteaza deloc.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Mai daca asa e legea...e aiurea rau de tot...16 ron opt ore munca pe camp?Doamne fereste,cine sa se duca.Nu se duc ei nici pentru 50 ron ziua de munca cu mancare si bautura asigurate .....vor si un pachet doua de tigari bonus....dar ce munca fac oameni aia la cules porumbul de exemplu sau la cules diverse...e cumplit..stai in soare...stiu exista si utilaje dar pentru suprafete mai mic de un ha nu renteaza deloc.

Din acei 16 Ron, 2,5 Ron revin statului - fiind 16% impozit.

P.S. Pentru a salva recolta de pe camp exista si optiunea inchirierii fortei de munca din penitenciare. Mai ales ca firmele nu trebuie sa plateasca impozite si taxe pentru detinuti, iar salariile sunt mult mai mici. Oare de ce nu apar oferte si pentru agricultura? Am vazut ca in alte domenii exista aceasta practica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai normal statul impoziteaza orice ca sa dea la cei care nu vor sa care trei galeti si sa ia 10 ron.....

In speta problema e mai mult decat serioasa...mie mi se pare infiorator de putin in conditiile in care sotul meu pt.un singur set de declaratii ...cap coada ia 100 ron..si e munca de 20 minute.

Oare ce au avut guvernantii in cap?
Iar asta nu schimba faptul ca multi nu vor sa munceasca decat strict pe meseria lor sau prefera sa stea cu 250-470 ron somaj si sa se vaite..

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

legea asta este una din modalitatile in care statul roman isi incurajeaza cetatenii sa infiinteze ferme... etc...asta pe langa faptul ca fiind producator agricol ai tot sprijinul in valorificarea produselor... de exemplu centrele de colectare a laptelui (sau cum s-or numi ele) nici nu functioneaza pe principiul jefuirii producatorilor...

Nina, 26+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:

El nu vrea sa plece inafara,munceste mult,castiga cu bun simt...dar munceste,munceste de rupe.
Si pe bani nu foarte multi.

Mare pacat ca nu cere un pret corect pe ceea ce face. Sper sa realizeze la timp...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:

El nu vrea sa plece inafara,munceste mult,castiga cu bun simt...dar munceste,munceste de rupe.
Si pe bani nu foarte multi.

Mare pacat ca nu cere un pret corect pe ceea ce face. Sper sa realizeze la timp...

Na':
- cand e sa platesti e prea mult, asa de scump?
- cand e sa primesti e putin nu face banu' astia's bani?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ninapreda

legea asta este una din modalitatile in care statul roman isi incurajeaza cetatenii sa infiinteze ferme... etc...asta pe langa faptul ca fiind producator agricol ai tot sprijinul in valorificarea produselor... de exemplu centrele de colectare a laptelui (sau cum s-or numi ele) nici nu functioneaza pe principiul jefuirii producatorilor...

Nina, 26+,

Mda... vinzi laptele si iti iei banii dupa X luni ca nu au fost alocati de la buget decat pe hartie. Pana atunci te descurci singur.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Va duceti prea departe cu gandul.
Problema e simpla, n-am bani de niciunele, este de munca, dar nu ma duc ca este prea greu sau e prea prost platit. Ok, daca am mai multe variante, e logic ca aleg ce-i mai bine pentru mine. Dar daca am una singura, ce aleg? Ei, uite, ca unii mai au o varianta, nu aleg nimic.
Se poate spune ca mor oamenii de foame? Ca e saracie lucie?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput