Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***344***
Raspunsuri - Pagina 4
aris26 spune:
salutare tufete
noi am absentat pt ca al mea a facut febra joi spre vineri noapte, iar vineri a sarit frumos de 39 la axila. am verificat gatul si eu am vazut infectie asa ca am plecat la pediatru ca el nu putea sa ajunga la noi. asa cum a banuit are amigdalita si i-am dat pentru prima data antibiotic. sa ma vedeti cum stateam cu adrenalina si telefonul in mana.brrrr...mi-a fost tare frica de shocdar am scapat. a fost cu tevatura totushi pt ca a adormit la 7 seara i-am dat doza de antibiotic la 9 cand s-a trezit si imdiat a inceput sa ii creasca febra, dar rapid rau de tot, cu frisoane nasoale, i-am bagat rpd si nurofenu' si l-am dus la baie unde m-am enervat cu ta-su care ma tot grabea sa ii racesc apa mai rpd, eu urlam sa nu ma toace ca stiu eu ce fac, ideea e ca avea frisoane nashpa rau si a vomitat toooot, inclusiv nurofenul si antibioticul. i-am bagat rpd novocalminul ca avea deja 40 la axila.
oricum pana la urma i-am dat din nou doza si dupa o ora de analizat copilul sa nu se umfle ne-am bagat in pat, cu telefonul pus sa sune la diverse ore ba pt antibiotic ba pt nurofen. concluzia copilul azi dimineata e ca nou iar eu dorm in bocanci.
v-am citit printre picaturi dupa telefon dar de acolo nu pot sa scriu ca mai rau ma enervez.
una peste alta m-a cam mirat discutia despre gardinita si ce ar trebui sa faca acolo. indiferent ce i-ar spune cineva tot nu sunt de acord cu ideea de a imbuiba copilul cu notiuni si informatii doar pt ca nu stiu care altul stie sa scrie si sa socoteasca la 3 ani. in perioada asta mi se pare important sa auda in casa si alta limba decat cea romana, ma refer la un desen animat titrat si nu dublat, la o melodie..chestii de genul asta. habar nu am daca face engleza la gradi...probabil o face ceva acolo ca joi noapte cand s-a trezit cu febra imi canta twinkle twinkle little star, iar eu asa ceva nu l-am invatat.
dar acum cand va aud ca vorbiti despre admitere la nu stiu ce liceu...hmmm...nici nu mai stiu ce sa mai zic, dar imi suna complet aiurea. poate ca o sa-mi schimb opinia mai tarziu..habar nu am. dar eu stiu ca am terminat scoala centrala(liceu in franceza) si de abia stiu ca cer o amarata de cafea sau o paine. am urat limba asta si in consecinta i-am dat delete. in schimb am invatat f rpd si usor greaca la 20 de ani. eu deocamdata stau pe coada mea, urmaresc copilul, vad incotro ar vrea sa o ia si o sa incerc sa il ajut pe cat posibil. acum mi se pare important sa ii las imaginatia libera daca vrea sa picteze copacul mov trebuie sa fie liber sa o faca. de exemplu zilele trecute imi tot spunea ca masina de spalat rufe nu se numeste asa ci bormasina. la inceput i-am spus ca nu ca bormasina e aia de facut gauri...bl bla bla... pana mi-a zis el de ce sa se numeasca masina de spalat ca el vrea sa ii zica bormasina si mi-am dat seama, chiar asa...de ce? in consecinta si acum radem si facem glume despre bormasina cu care spalam hainele
olga - merci pt info cu olitza. cred ca ii iau una simpla simpla si gata
gashca
ne auzim luni cel mai probabil, desi nu cred ca il duc la gradi nici luni, ca ne-a dat antibiotic pt 7 zile si chiar daca se simte bine mi se pare aiurea sa il bag in colectiv...poate se lipeste de alt crocobalaur
mama de mic +
Anaan spune:
Aris, sanatate Vitaminei!
Cat despre ce-ai zis, si eu sunt pe aceeasi linie: acum e vremea creativitatii, a jocului, a libertatii...au o viata intreaga inainte sa fie performanti. Sunt si eu la curent cu ideile referitoare la dezvoltarea inteligentei intr-un procent foarte mare pana la patru ani( unii zic chiar ca pana la 3), dar nu cred ca depinde hotarator de ce face la gradinita. Daca ar fi sa judecam asa, toate generatiile trecute au ratat evolutia intelectuala fiindca nu au facut doua limbi straine si fizica atomica pana la patru ani. Exagerez, desigur, e foarte bine sa fie expus copilul la tot felul de stimuli, insa nu decisiv. Si sa va mai zic ceva, asta din experienta personala, daca asimileaza prea multe cunostiinte la varsta mica, odata ajunsi la varsta scolara copiii tind sa fie plictisiti si blazati, or plictiseala si blazarea sunt marii dusmani ai invatarii. Eu, ca profesoara, prefer intodeauna un copil care stie mai putine, dar care are minte agera si curiozitate intelectuala, decat unul "indopat" cu tot felul de meditatii si cursuri, pe care nu-l mai intriga nimic si caruia ii e lene sa mai gandeasca...si, din pacate, tot mai multi copii se inscriu in cea de-a doua categorie.
novus spune:
Hellou !!
Ca sa fim in trend raportam : febra din nou, varsaturi si diaree !! a inceput ieri dupa ce ne-am intors din oras, mi s-a parut suspecta febra instalata iar apoi a vomitat o data dar am zis ca a mancat cu pofta dar cand s-a repetat tocmai cand sa iesim afara m-am lamurit ca nu-i a buna !! asa ca a urmat o noapte de pazit temp care a urcat pana aproape de 39 si nu am mai stat pe ganduri am pus jumatate de novocalmin, din fericire a scazut si a dormit ok, exceptand trezirile pt mami vleau la lighean !!
Am fost la pediatra, ne-a dat saruri de rehidratare si speram sa nu mai verse pana diseara ca daca nu, intram la perfuzii
Anaan, da te rog niste sfaturi ca tu le ai cu astea !! Mada sigur nu e pe receptie parca plecau in wkd
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Cu scuzele de rigoare urez si eu astazi Anele mele dragi
Despre gradinita, subscriu la cele spuse de Anaan
Noi dupa cum am spus o sa o dam pe Ada la gradi germana din simplul motiv ca e limba materna pt mine si sper sa devina si pt ea, in rest chiar nu-mi doresc sa invete sa scrie poezii pana merge la scoala, vreau sa se joace si sa interactioneze cu alti copii si sa descoperim impreuna ce lucruri ii fac placere : dans, inot, tenis sau ce hobby-uri si-o gasi ea
Kea spune:
Salutare!
Am nascut joi, pierdut dop, pierdut lichidul, contractii puternice tot la 5 min, copilul cu capul in sus, cezariana.
Astea toate au inceput in a doua parte a noptii, in prima i_am scazut febra keutului are urcase la39 si vomitase.
Bb are 3300g, 51 cm.
Marti ar trebui sa ne externam si o sa povestesc mai pe larg.
Va pup!
novus spune:
Iuhuhu!!!
FELICITARI KEA !!!!
Sa fiti sanatosi !!
novus spune:
Anaan, doarme Ada, te sun eu cand se trezeste
novus spune:
Trebuie musai sa ma laud cu fata mea: i-am pus sarurile de Humana in canuta ei de apa si am tot servit-o, dupa cateva inghitituri mi-a zis sa-i schimb apa ca nu ebuna atunci i-am explicat ca e o apa speciala de la dr doctor ca sa nu mai vomitam si atunci a inceput sa bea chit ca se cam stramba ,dar a inteles de ce trebuie la fel cum a inteles ca nu-i pot da tziti cateva ore, aici nu-s prea lamurita nic eu dar am zis sa nu-i dau pana se reface un pic chit ca am citit ca laptele de mama e ok dar pana diseara nu se intampla nimic, o sa-i dau la noapte ca e sursa noastra de hidratare
Ilinca_M. spune:
Felicitari, KEA!!! Sper ca s-a facut bine si Keu I de atunci! Abia astept relatari pe larg!! Cred ca ai trecut prin ceva aventuri cu contractiile pana s-a vazut pozitia lui bb (da' nu s-a vazut inainte ca nu e pozitionat catre "iesire" sau acolo nu e asa moda a ecografiilor lunare?)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.