Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***344***
Raspunsuri - Pagina 5
Ilinca_M. spune:
In rest, e clar !! A inceput crocobauriada de toamna!! Si din pacate nu numai "gradinarii" sunt afectati!
Aris: zi-mi ce si cum e cu adrenalina aia! Aia trebuie administrata in caz de shoc/ reactie alergica puternica/ colaps? Cum anume? Ca si io am stat un pic fiarta dimineata cand i-am dat Sumetrolim-ul Si cum faci cu apa la febra mare, baitza caldutza? Vai, bietul Vitamina, pai 39 la subratz e cam 40 rectal!
Ah, ce copii mari, deci ingineru' si Ada stiu voma la recipient, olitza si ligheanu'
Insanatosire rapida tuturor!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Ilinca_M. spune:
Cu gradinita, cred ca va e clar pe ce "trend" sunt, ca ma cunoasteti!
Vreau ca al meu copil pana merge la scoala sa se joace, sa alerge, sa danseze, sa picteze, sa deseneze, sa modeleze- totul cat mai la liber, cat mai putin structurat. Nu ma intereseaza "activitati pedagogice" si "programe educationale" aplicate ca la carte, cum se lauda multe gradinite pe site-urile lor, urasc fishele de lucru (jur ca nu-mi amintesc sa fi avut eu la gradi asa ceva, imi amintesc multe, dar astea daca au fost...le-am scos din memorie!:)), pusul la invatat poezii pe de rost, nu ma intereseaza explicatiile ca vai, dezvolta memoria etc, caci nu e chiar asa, depinde si de firea copilului. V-am mai zis, huzband era cu poeziile din burta mamei cred, da' le invatza de placere, de pe-atunci era actor, s-ar fi produs oriunde si oricand...dar eu eram opusul, am urat sa invatz si sa recit poezii Deci primul lucru e sa vezi inclinatia naturala a copilului si sa-l lasi sa mearga spre ce vrea, chiar daca va renunta pe parcurs. Daca vrea la cursuri de dans, de exemplu, sa nu-ti faci iluzii ca va deveni Fred Astaire si sa plangi in pumni cand se va plictisi si va vrea sa renunte
Cu limbile straine...io-s generatia care a inceput franceza intr-a V a si engleza intr-a VI a. Si pentru asta tot am DALF-ul si CAE-ul. Daca ai inclinatie spre o limba o inveti rapid, oricum. Eu mai mult am invatat ascultand melodii care-mi placeau si chinuindu-ma sa inteleg versurile. Sigur ca e bine sa faci limbi straine, dar fara inclinatia naturala va fi un chin, stiu eu cativa din astia, saracii, of si vai. N-au decat sa le cante in engleza la gradi, sa-i puna sa numere (ca parca si la noi venea o tanti de-asta care canta cu noi "one litle Indian" la nesfarsit:))), dar nu ma da pe spate chestia asta si nici n-am stres ca nu va invata Phiphi limbi straine daca nu baga aia "materie" in ei. Oricum stie japoneza deja!:))
Revin ca a produs un kk, cred
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Monnvas spune:
Noi am rata crocobauriada, se pare. A vomitata aseara pana la 11 noaptea, dupa care ne-am cucat, a baut multa apa peste noapte, iar dimi a inceput vajaiala. El a cerut mancare, a ales ce si cat sa manance - si a mancat mult - si deocamdata e ok, n-a mai varsat. Asa ca suspectam prajitura lu' buni si ne pregatim de o tura de shopping
ARIS, uf, am avut eu un feeling ca Alexis nu e prin preajma, aseara pe la 11 ma gandeam ca la prima ora il chem la ordine. Noroc ca n-a mai fost nevoie. Sanatate multa!
Sanatate si celorlalti bolnaviori - Ada, Phiphi, Ana, David, mai sunt multi??
...Bineinteles ca acasa n-a mai dormit "la program", pe la 14.30 m-am bagat eu in pat sa ii fac pofta, am citit povesti, dupa care s-a dat jos si a bodoganit/povestit de unul singur inca 45 min asa drag mi-a fost de el!
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. In rest, e clar !! A inceput crocobauriada de toamna!! Si din pacate nu numai "gradinarii" sunt afectati! Aris: zi-mi ce si cum e cu adrenalina aia! Aia trebuie administrata in caz de shoc/ reactie alergica puternica/ colaps? Cum anume? Ca si io am stat un pic fiarta dimineata cand i-am dat Sumetrolim-ul Si cum faci cu apa la febra mare, baitza caldutza? Vai, bietul Vitamina, pai 39 la subratz e cam 40 rectal! Ah, ce copii mari, deci ingineru' si Ada stiu voma la recipient, olitza si ligheanu' Insanatosire rapida tuturor! I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Monnvas spune:
Io-s invidioasa pe Vladimir, care si gateste la gradi. Mie astea mi s-a parea importante, ca sunt si distractive, si skill-uri de viata. Nu ma iluzionez ca iese Vladi bucatar dupa asta, dar cred ca ii va ramane macar ideea ca gattul poate fi amuzant si n-o sa se crispeze nici ca adult in fata unei tigai.
Mie imi place ca la gardi invata si reguli de igiena, pe care io le-am cam neglijat. Ii spala mereu pe manute si ii spala pe dinti inainte de nani.
Io le inteleg si pe fetele care mizeaza pe limbile straine. Fiindca inca n-ai de unde sa stii spre ce va inclina copilul, poti sa-i oferi de pe acum "idei". Important e sa fii atenta la semnele date de copil si sa nu fii dezamagita cand va alege altceva decat ai planuit tu. Si sa nici nu-ti dezechilibrezi bugetul prea tare
CRISTIAN (7.03.2009)
Nicky09 spune:
Felicitari, KEA!Sa va fie de bine si bun venit micutului!
TIE INSANATOSIRE GRABNICA SI CAT DE MULT LAPTE IN DOTARE!
Ne inscriem si noi pe lista racitilor, febrililor...si a super super mofturosilor cand sunt in situatii delicate.Am uitat sa spun dimineata ca avea nasul infundat cand s-a trezit cu noaptea in cap...am scos bilutele din sertar si incepem sa ne adapam cu cat de multa apa se poate.Deci crocobaurii de la gradinitele din Romania au ajuns si pe aici...doar socializam in parc cu copii care tocmai ies de la gradinita si scoala
Monnvas spune:
Valeu, uitai! KEA, felicitari, sa fiti sanatosi toti 3 (hai sa-l punem si pe sot in ecuatie, toti 4), sa fiti fericiti impreuna! Refacere usoara si adaptare lina la viata in mai multi!
CRISTIAN (7.03.2009)
novus spune:
Monnvas bine ca-mi amintisi de dinti ca tot vroaim sa fac un sondaj : cum si cat de des se spala/ii spalati pe pici pe dinti ? Adei mai nou nu-i mai face placere asa ca ne spalam cu chiu cu vai seara, cateodata mai ratam una , ma gandeam ca poate o periuta electrica ar incanta-o ?! astazi chiar am studiat piata pana am laut sarurile si imi tot arata ca nu-i place nu ce si-ar dori
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Monnvas spune:
Eu il spal doar seara, ca dimineata ii arde de prostii, oricum il spal in pat, nu in baie. La gradi cca ii spala si inainte de somn.
CRISTIAN (7.03.2009)
novus spune:
Faza cu gatitul mi se pare superrr si mie, trebuie sa invete si Ada neaparat poate pe ea o sa o pasioneze
Pana una alta ea vad ca e pasionata de dans, cum aude o melodie cum isi ridica mainile sus si executa piruete ; bine, cred ca toti sunt dansatori la varsta asta
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Eu il spal doar seara, ca dimineata ii arde de prostii, oricum il spal in pat, nu in baie. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
asa si noi, prima data lingem pasta apoi cu ce ramane frecam dintisorii