Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***344***

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Saluti!

Va multumesc din inima pentru sustinere, opinii, idei, "luminari" etc in ceea ce priveste gradinita.
Nu am timp de povesti pentru ca ii vine la sotia socrului fiul cu nora si nepotul (2 ani) si tre' sa mergem jos la socializat
Las, asadar, detaliile pentru week-end.
Vreau numai sa va spun ca nu mai sint stresata, parca mi s-a luat o perdea de pe ochi. La orice situatie/problema exista alternativa; nu stiu cum...am uitat asta!
Ii dau lui Ian timp de acomodare; intre timp, o sa mai vorbesc cu directoarea sa pricep mai bine despre ce e vorba si daca Ian nu e pentru aceasta gradinita si gradinita pentru Ian, o sa-l dau la una cu program pina la 12 iar de la 12 la 17 iau o bona. In conditiile astea, ar dormi acasa, as putea in continuare sa-i controlez alimentatia, ar sta in natura la greu si s-ar ocupa de "arte" dupa propria lui placere Mi-e ciuda ca nu am gindit asa de la inceput: nu e sfirsitul lumii daca nu sintem fericiti intr-o "combinatie", cu siguranta exista alta care sa ne multumeasca! Pentru mine important este sa fie Ian fericit!

Am fost la medic: viroza. Iar Eurespal, Pivalone (pe care l-am schimbat eu cu altceva ca lui Ian nu-i place spray in nas) si Claritine (inca n-am citit prospectul si nu stiu ce e )
Plus, ne-a spus sa luam din nou Vigantol.

LA MULTI ANI ANE DRAGI! Si mici si mari!

PS. Pisik sper ca sinteti bine.
PPS. Gina ma bucur sa te "vad" : fain ficior ai!
PPPS. Nici io nu ma dau in vint dupa limbi straine la virsta asta (cu toate ca gradinita actuala a lui Ian e una "in limba engleza") si nici dupa activitati prea multe; aici zic fix ca Monn ca esential la virsta asta mi se pare echilibrul lui emotional!

PPPPS. Asa drag mi-e de voi cum ma lamuriti cu toate! Si mi-e ciuda ca nu ne putem macar ocazional.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Io am citit undeva, trebuie sa caut ca nu mai stiu unde, ca pana la 4 ani se dezvolta 75% din inteligenta copilului. Restul, pana la 18 ani.

Asa ca cred ca in frageda pruncie trebuie dezvoltate cat mai multe dintre abilitatile copilului si aici intre:"arte", socializare, limbi straine (daca se poate, daca nu nu e bai), sport, natura cat mai multa etc etc.

PS: CAUT COSTUM DE PISICA/ MOTAN PENTRU VLADIMIR! As imprumuta; parca nu imi vine sa dau bani pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adisirazvan spune:

Bine v-am regasit! Ne mai tineti minte?
Incep cu urarile de insanatosire grabnica pentru Ana, David si Cristian
Novus, am inteles ca Alexandra e deja in forma, nu mai are febra
Reusesc sa va citesc, insa nu apuc sa raspund, mai ales ca trecem si noi prin zilele de foc ale acomodarii la gradi.
Razvan a fost azi a treia zi, l-am lasat plangand, l-am gasit plangand, dar asta a fost pentru putin timp, adica jumatate de ora.
Am fost si la prima sedinta cu parintii acolo era o d-na psiholog care ne-a explicat cum sa pregatim copilul, eu deja eram toba de carte, multumita lui Aris care a scris si a lamurit mai bine decat specialista noastra de la Deva.
Gradinita e chiar langa blocul nostru, e a bisericii baptiste, am avut retineri la inceput tocmai pentru asta (pericol de indoctrinare?) insa cateva mamici cu vechime spuneau ca e alegerea parintelui daca vrea sau nu ore de religie pentru copil.
Ceea ce mi-a placut insa este conceptia lor (care sper sa ramana asa!) despre integrarea copilului: in primele zile sa-l lasam jumatate de ora singur, parintii ies din gradinita, chiar din curte, in urmatoarele zile (a doua saptamana) o ora si tot asa progresiv pana ajungem la 4 ore/zi. Si inca ceva f. important, ne-au dat asigurari ca ei resping metoda educatiei prin bataie. Sper sa fie asa! (a fost acolo o mamica ce ne-a zis foarte mandra cum aplica ea metodele de disciplinare gasite in cartea IRINEI PETREA- supernanny, cool cred ca astepta aplauze ca ea si-a dresat copilul sa stea in patut sa urle cam "5 minute" cand e pedepsita; avea ore fixe de masa, ore fixe de somn, mai ceva ca-n armata!).
Ina, cred ca solutia cu timpul crescut progresiv ar putea sa va ajute. Si Razvan al meu e disperat ca-l las acolo, azi de exemplu nu a vrut nici sa-i dea jacheta jos, nici sa-si ia papucii de schimb, plange daca educatoarea il ia in brate (nu accepta apropierea/ contactul cu strainii), asa ca... incerc sa am rabdare. Psiholoaga a zis ca procesul de adaptare dureaza circa 3-4 saptamani si sa incercam sa fim consecventi, perseverenti, chiar daca in sufletul nostru suntem distrusi, pana la urma (cu putine exceptii) copilul se va adapta.
Acum nici nu stiu ce sa spun, unii copii de-acolo am vazut ca se simt in largul lor, intra pe usa si se arunca pe jucarii, altii sunt speriati, incep sa planga, vor sa scape si s-o tuleasca urgent, altii si mai rau, urla non-stop (ei sunt tinuti in brate), insa am vazut comportamentul educatoarei, o tipa foarte calma, iubeste copiii, asta se vede (o cunosc din scoala generala - am fost colege, stiu ca intotdeauna si-a dorit sa lucreze cu copiii).
Asta ma face sa am incredere ca pana la urma vom trece cu bine si peste etapa asta.
Mult succes, Ina! e foarte bine ca te-ai gandit sa reduci perioada!
Va pup si felicitari celor care deja sunt gradinari adevarati


hainutecopilasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Inapreda,

si eu zic ca indiferenta educatoarelor fata de noii veniti [Ian] nu este ok, mai ales ca e gradi particulara si nu de stat unde sunt 34 de copii [cum au facut V+T si sper si bb3].

Si legat de asta, sa imi spun si eu oful: mie personal mi se pare ca in Romania INCA nu se regaseste concret si complet diferenta FFF mare intre pretul la gradi de stat si partic. Adica:

- e normal la partic sa fie mai scumpa pt ca:
- sunt mai putini copii per eductaoare [cam de 3-4 ori mai putin];
- au mai multe activitati, desi, uneori, mi se par cam prea multe;

- DAR, ca dezavantaje:
- nr de copii si daca e prea mic, micsoreaza probabilitatea [aia matematica :))] de a gasi fiecare copil un alt copil cu care sa rezoneze. Nasica mea [cea cu sfintii ] si-a dus pe bebe al ei [2 ani] la Nicholas [cea mai buna din dr taberii, unde e si micsunica] si stupoare: sunt 1 baietel si 3 fete, evident, fetele muta papusi iar baiatul sta si urla si/sau plange zilnic dupa ma-sa...
- unele educatoare [cum se vede] NU fac treaba exact cat ar trebui pt salariul primit la gradi partic...

In concluzie, pretul corect la partic ar trebui sa fie de max 3 ori cat la stat, insa.. e mult mare.. :(. De asta nu iubesc gradi partic, INCA, si doar in RO. In alte tari, raportul e altul, mai realist.


Limbi starine

E adevarat ca la varsta frageda copiii sunt muuuult mai receptivi decat adulti si asa este, trebuie "fructificat" momentul. DAR, depinde si cu ce. Mie mi se par mult mai utile socializarea/artele/dansul [cum a zis roro] decat limbile straine pt ca, ele se invata repede dar, in timp, daca nu au CONCRET utilitate, se vor estompa. Eu am facut engleza in partic vreo 6 ani, intre clasele 1-6, si apoi, profa le-a zis parintilor ca deja stiu suficient. Cum nu am mai facut engleza, pt ca nu imi placea deloc [nici azi, e protocolara, fake, teatrala, din varful buzelor] nu am mai citit NIMIC, am ocolit-o cat s-a putut, apoi, in liceu, desi aveam doar 9 si 10, tot nu m-am lipit si, cu adevarat, m-am apucat sa o invat [reinvat] la servici, pe la 30 de ani, cand, intr-adevar, capata o utilitate. Asa ca fetelor, daca vreti sa ii puneti pe ghiocei sa invete limbi straine, ganditi-va DE PE ACUM la continuare, dar nu utopic, "gen", o sa mai vorbim noi cu el prin casa, nuuuuu, ci concret, daca il veti trimite undeva in afara pt liceu/facultate sau veti emigra voi etc... Ca "meditatii" la acea limba straina nu o sa poata face copilul ani in sir, se ajunge la un prea-plin... Evident, pt familiile mixte e altceva, ambele limbi sunt "materne" :), deci nu sunt un chin.

Kea
nu stiu ce face, oricum, intre "dop" si nastere pot fi chiar 3-4 zile... asa ca .. suntem cu gandul la kea in continuare


Ramane pt weekendul viitor intalnirea!



Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Hello!

Umblu somnambula, ca maine aranjez o nunta si am stat sa fac macar o parte, ca Ana nu stiu cat o sa ma lase si sunt si fara Pisicu.

Multumim de urari Am petrecut azi cu tort si 2 serii de artificii si cu cadouri de tot felul. Ca tot se vorbea de pronume, Ana a cantat azi de "n" ori : Muti ani taiaca, muti ani taiaca, la muti ani! Mie sa taiaca, mie sa taiaca la muti ani

Ana e bine, chiar nu mai are absolut nimic, azi a si mancat bine, e totul perfect. Problema e ca e si mai agitata si mai incapatanata. Este disperata ca nu iese afara, ma intreaba de o mie de ori pe zi de plimbare si de iesit in parc, vrea numai la desene non stop si sa faca numai ce vrea ea, adoarme greu, e agitata. Cred ca un efect are si lipsa lunga de la gradi dar efectiv abia ma inteleg cu ea, defapt nu ma inteleg deloc. Sper ca o saptamana cat stau cu ea sa nu imi faca creierii chiar fundite sau sa am eu rabdare mai mare

In tematica cu limbile straine si gradinitele si ce stiu copiii la varsta asta, as intra dar nu ma simt in stare, mor de somn, dar incerc sa imi spun maine parerea.

Va pup

Mami de minune mica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Neata

Dupa ce toata saptamana am tras de el sa se trezeasca si mai devreme de 7.30 nu presta, acum, sambata fiind la 6.45 a fost trezirea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Buna dimineatza! Am facut deja cafeaua la cafetiera...cam micuta, doar trei cesti, dar daca va alaturati mai pun, mai pun la facut, vreun corn cu dulceata mai gasesc..deci, poftiti, poftiti!

Bianca, azi suntem pe aceeasi lungime de unda? Nicholas la fel s-a trezit, a urlat dupa mine, a vrut in patul meu...l-am luat, bineinteles a adormit, iar eu am ramas cu ochii bolditi in tavan.Acum s-a trezit si Katya, deci o sambata cat se poate de promitatoare.

De-ale lui Nicholas: "Stii ca azi e sambata, Nicho?" iar el, razand cu ochii intredeschisi: "Meculea tzi sambata, Nicho fatze baie!"
Ieri mi-a mai zis una...aude copiii in parc vorbind si el repeta tot,cand a reusit sa faca un ventilator sa functioneze, adica a gasit butonul si a apasat pe el, un ventilator mic pt ventilat fata, de jucarie practic...isi zice tare incepand cu: "Ha-ha, Nicho sei un genio"
Off, geniul lu' mama, l-am pupat si l-am intors pe toate partile de drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Helou.
Noi am avut niste mici aventuri, eh, de-ale gradinitei "beneficii". Duminica a avut muci curgatori, luni asa si-asa...febra nu pana miercuri seara un 38. Am programat-o pe ieri la dr. noastra preferata. De la gradi n-a lipsit, dupa cum stiti, ca n-a avut febra. (Am un coleg cu prunc in grupa lu' Phiphi, zice ieri:"a avut febra dimineata da' la 10 l-am dus la gradi ca i-a scazut si no, avem consiliu!" Mno, asta e, mi-era clar ca asa va fi cu colectivitatea).
Ieri dupa gradi a mancat iar ca haplea, apoi a vrut in bratze si mi-a adormit pe umar juma de ora apoi am mers la dr. Care a zis ca la plamani n-are absolut nimic da'-i e congestionat gatul, s-a mirat ca mananca bine, a zis ca atunci totusi nu-i asa mare bai. S-a distrat ca mai suge, ca ce draguti is copiii mai mari care mai sug, ca din pacate nu prea mai sunt alaptati copiii, da' ce bine e, ca si colega ei dr. X (ceva mare gastroenterocolog sau cum se zice) alapteaza baiatul de 3 ani...(in fine, doctorita asta e singura pe care am cunoscut-o care recomanda si apreciaza alaptarea peste...6 luni! Restul, peste 6 luni incep sa se oripileze:))))
I-a scris nurofen suspensie, humex (ca s-a mai trezit noaptea tusind "secretos") si Sumetrolim.
No, io stiam ca am citit ceva cu Sumetrolim-ul asta pe aici si dupa ce am citit si rascitit prospectul si topicul de aici, am zis ca nu-i dau!
No, reveniti acasa avea 38.7, i-am dat amaratul de nurofen (doar 3 ml i-a recomandat la greutatea ei) si la 19 a adormit dusa!! Andrei tot zicea ca e tare fierbinte...eu nu prea le am cu simtul cutanat:((((. Dar ce m-a frapat e ca nu supsese de la 7 dimineata si era 7 seara!! No, asa fusese si la Moieciu cand n-a supt 15 ore legat ca sa constatam apoi seara ca are 39.
Mno, m-am tot gandit la faza cu nesuptu' si la ce-a zis huzband si i-am luat temperatura: of, 39.2!! Ce m-am spariet
Am sunat-o pe dr. si a zis ca nurofenul isi va face efectul cam intr-o ora asa ca mai bine sa-i dau si un supozitor cu paracetamol, sa nu mai creasca. I-am dat, i-am pus si celebrele sosetutze umezite in otet:))). Intr-un sfert de ora scazuse la 38.7, a supt biiine biiine (eram stresata cu hidratarea, ca nu bause apa aproape deloc in ultimele ore) si a dormit bine pana azi dimi, cand s-a trezit f. vesela. Dar mai are un pic de febra.
No, ce vroiam sa va intreb: voi ati mai dat Sumetrolim? Mi-a fost teama de reactii alergice, desi cica e fostul biseptol din care luam noi (adica io, cel putin) la greu! Am zis ca daca asa a zis dr sa-i dau, totusi; i-am dat dimineata dar un sfert l-a scuipat. Am gustat si e oribiiil, intr-adevar, cu toata culoarea lui roz, mi-au revenit instant amintirile cu biseptolul!!!
Raspund si la subiectul "invatati/ invatati/ invatati" imediat:))) Ca e un subiect pasionant!!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ce tare e Nico, pupici multi la geniu!!!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonapro spune:

Neata!

Nicky: multumim pentru cafea, si micului geniu.

Pisik: spor la treaba, sa-ti iasa asa cum iti doresti!

Imi pare rau sa aud ca sunt atatia ghiocei bolnaviori: insanatosire grabnica

Am uitat sa zic ca am vazut pozele cu Calin, care a crescut mult si e un frumusel

Eu tot pe la munca,apoi am programare la coafor sa ma tund putin si sa-l aranjez, ca avem nunta la un var de al sotului.

Sa aveti un weekend minunat!


Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)

Mergi la inceput