Licurici de ianuarie-februarie 2009 (152)
Raspunsuri - Pagina 8
Selene_Bunny spune:
Se pare ca la noi, cel putin deocamdata, schimbarea are efecte negative asupra comportamentului ei.
Am observat si ieri, dar am zis ca doar mi se pare. Azi a fost, insa, mai rau.
La ce ma refer:
Este mult mai agitata. Si somnul ii este mai agitat, si cel de la amiaza, si cel de noapte. Se foieste, se trezeste de mai multe ori (si inainte se mai trezea, dar acum chiar sunt vizibile intreruperile astea de somn - de exemplu, azi-noapte la 12 ea inca se chinuia sa adoarma, cu toata trezirea de la 7:30). La amiaza tot pe la 15, 15:30 se culca, la fel ca inainte de gradinita, dar se chinuie sa adoarma.
Si azi a venit de la masa toata plansa. Mi-a spus asistenta ca toata ziua a intrebat unde sunt, "unde e mami, ca vreau s-o strang in brate si s-o iubesc". Mai ca mi-au dat lacrimile, de-abia le-am retinut.
De cand vine acasa, incepe tambalaul, nu mai prea asculta, face trasnai - azi am fost cu ea sa ii iau o pijama, numai kkturi am gasit, dar ma rog, a vrut spuma de baloane, i-am luat, si a inceput sa guste din ea... Pana sa umblu cu cardul la bancomat, desi vorbeam in permanenta cu ea, a introdus betisorul ala de suflat intr-o fanta de la o vitrina de magazin, l-a scos plin de praf, l-a bagat in solutia de baloane si l-a lins... A varsat dinadins niste bere pe covorul lui buni... Acum, pe seara, dupa ce s-a trezit, am fost sa cumparam ce trebuie - sapunurile, hartia igienica, prosoapele de bucatarie, servetelele, si a tinut-o numai intr-o maraiala si alintatura, "viau biatze", desi statea in cos. Dupa care s-a pus pe tzipat, si tzipa de intorcea lumea de pe culoare capul...
Si pe mine ma luase o stare nasoala, cu durere de cap, si ea tzipa... Si nici nu ma mai auzea, intr-un final a inteles ca nu ma simt bine si a inceput sa vorbeasca in soapta...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
bebelusi spune:
Selene, asta e siteul finutei mele, gasesti aici pijamale frumoase. Sunt la mine acasa, iti pot trimite www. hainutebabycolors.ro
Azi l am lasat la gradi plangand rauuuuuuuuu, nu a mai vrut sa mearga de cand ne am trezit
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Selene_Bunny spune:
Azi a fost rau... A inceput cu plansul din casa, iar acolo, rau... Am lasat-o rosie la fatza, plina de muci, cu lacrimile siroind si cu manutza intinsa dupa mine... N-am putut-o linisti nicicum, "nu vreau la gradinita, ma, da' io nu vreau la gradinita, da' stai cu mine?"
Incep sa ma intreb daca nu cumva separarea asta lasa urme mai adanci decat spun toti - "e normal sa planga, las' ca-i trece, se ia cu joaca, se obisnuieste, in cateva zile nu mai plange".
Si daca nu e asa?
E de-abia a treia zi si deja a inceput cu tacticile de evitare a momentului plecarii de acasa. Nu si-a baut tot laptele, ca "il beau mai tarziu". Cand se iesim pe usa, "da' io vroiam sa beau laptele". O pun pe olita, face pipi si sta acolo, "Dari, hai, mami, sa te spal la fundulet, ca intarziem". "Da' ma, io fac si kk" (cand ea nu face defel la olita).
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
roxanaz spune:
buna dimineata
succes gradinarilor... primele saptamani sunt mai grele, mai ales cand isi dau seama ca e cam musai sa mearga . dar in majoritatea cazurilor se rezolva problemele, mai ales dupa ce incep sa cunoasca copiii - cu care incep sa interactioneze mai mult. e normal.
eu astept aceeasi perioada.. la scoala . deocamdata se merge inca cu drag.... sa vedem cat il tine.
Eva vrea si ea musai la gradinita, de dimineata la fel ca Nadi e suparata ca pleaca frate-su.
va pup pe toate, sa aveti o zi buna!
cami_antonia spune:
salutare sin de la noi
lissa te inteleg perfect
si noi tragem amandoua de muci iar
offffffffffffffffffffff
mi s-a luat
e a treia oara la rand
nu mai suport clima asta nasoala de la noi cu atata umiditate
sanatate anei
selene va trece
e o schimbare majora
de program si de toiate cele la ea
si tie ti-ar fi greu macar o saptamana da unui copil de nici 3 ani
mi se pare normal
antoniei i-a venit tare greu dupa ce am nascut
sa vin acasa cu alt bebe
sa ii sc himb modul de somn
etc
si nu se mai trezea noaptea
nu mai cerea biberon
si acu se scoala
plange dupa mine
ca doarme cu tasu
si cere 2 biberoane
de laptioc
da am lasat-o
au trecut 5 luni
si ea inca se mai adaptreaza
mi se pare ok
asta e
sunt mici si ei dragutii
si ia-o in brate
daca cere
ca nu se invata
crede-ma
multi pupici fetei si tie
crisspy spune:
'Neata,
Patri, Selene o sa aveti impresia ca e din ce in ce mai grea adaptarea la gradinita. Asa a fost si Razvi: din ce in ce mai plangacios (era poreclit Razvanica plangaciosu') si asta timp de vreo 2-3 saptamani. Ni se spunea de la gradi ca plange putin dupa ce il lasam acolo dupa care se ia cu joaca si uita. Mai avea momente de plans un pic la culcare, iar cand il luam seara era jale mare.
Ce e mai nasol este sa se imbolnaveasca dupa ce se obisnuieste acolo. Noi dupa o luna de gradi (se obisnuise deja) am fost internati o sapt in spital si apoi am mai stat 2 sapt acasa...reintoarcerea la gradi a fost tare grea, a mai durat inca 2 sapt reacomodarea.
Naty imi inchipui ca Nadia s-a obisnuit atat de tare cu Ioana incat acum i se pare ciudat fara ea. Nu am fost atenta, voi cand incepeti gradi?
Rox sper sa se obisnuiasca repede Pat cu noii colegi...are cumva in clasa si fosti colegi de gradi? Asta ar ajuta mult la adaptarea la scoala.
La noi aseara a fost circ...Razvi plangea si urla din orice. L-am luat cu lugu-lugu...nimic, luat in brate...nimic, dat masinute...nimic, numai urlete si plansete. Pana la urma s-a mai calmat pe la 8 dar dupa ce ne-a tocat nervii la toti 3. Saraca Andra deja este imuna la toate urletele astea.
Azi ma duc sa ma rasfat un pic...ma duc la coafor. Sper ca pitica sa fie cuminte ca sa nu vin de urgenta acasa si sa strabat Bucurestiul.
Micola cum a fost la coafor?
fetele, o zi usoara tuturor
Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisspy Rox sper sa se obisnuiasca repede Pat cu noii colegi...are cumva in clasa si fosti colegi de gradi? Asta ar ajuta mult la adaptarea la scoala. |
aaa, nuu, el e inca super happy la scoala. n-are nicio treaba. dar astept si perioada aia cand nu va mai vrea cu atat elan... sau deloc. ca de', vor incepe si teme...
micola spune:
Selene, daca vrei sa o obisnuiesti in colectivitate, rezista! la noi a durat fix o saptamana. ideea e ca tu sa fii senina cand va despartiti dimineata. Si eu mai am un secret: cand merg sa-l iau ii duc mereu ceva: ori o jucarie de acasa, ori noua, ori o prajiturica/fursec/piscot sau ceva cumparat. Sau pur si simplu merg cu masinuta lui cu care se joaca afara sau cu tricicleta..sa vezi bucurie cand vede la usa gradinitei ceva de-al lui
Eu dimineata ii spun pe drum ce tare se va distra el cu copii, ce bine de el, ca va manca cu toti la masa si va dormi cu ei. In timpul asta, mami merge acasa sa faca mancarica buna si apoi vine si-l ia pe alex sa mergem in parc...
Lapticul nu poti sa i-l iei cu voi sa il lasi sa-l bea acolo, daca nu-l termina acasa? Noi azi dimineata l-am luat cu noi, ca am fost la biserica sa il impartasesc si a baut pe drum din el dar, pt ca nu l-a terminat, i l-am lasat acolo..
Si a vrut sa-si ea cu el "mena" cu care doarme si acasa. m-am gandit ca daca o ia pe aia trebuie ori sa ma car eu cu ea zilnic, ori sa planga seara dupa ea...asa ca i-am oferit alta, care ii e tot asa de draga, doar ca nu dormea pe ea, pe care s-o las acolo, in patutul lui..
crisspy, nu am avut curaj sa-mi schimb lookul(desi asa as avea nevoie de o schimbare..), am cerut doar sa-mi taie varfurile, deci nu e mare schimbare!
Aalina spune:
Fetelor va inteleg ca si eu trec zilnic prin asta. Si e a doua saptamana.
Pe mine ma lasa stomacul, nervii si toate.
Va doresc adaptare usoara si sanatate la bolnaviori.