Licurici de ianuarie-februarie 2009 (152)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Bee, imi pare rau de problemele pe care le aveti...poti sa ne spui ce mananca intr-o zi?
sper sa gasiti motivul

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Da, miere, cand esti obisnuita cu chestiile astea, fazele astea, intelegi ce e cu ele, eu nu-s obisnuita...

Mie mi-e sa nu ramana ea cu spaime, cu traume, ca deh, m-a "scolit" bine DC-ul in privinta asta...

Acu' s-a trezit de tot, clar, si a si inceput, "nu mai vreau la gradinita".

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Buna,

Eu am niste zile ingrozitoare la munca, situatii peste situatii si toate urgente Daca va vine sa credeti, ieri nu m-am ridicat de pe scaun pana dupa ora 19.00 cand am plecat acasa, nu mers la baie, nu baut apa...., azi la fel pana acum, cand am terminat ceva si am zis sa ma aerisesc un pic inainte sa ma apuc de munca.

In wkd mi-am tuns si eu carliontatul, avem baietel mare In wkd am fost cu Vladut la Muzeul Satului, Vladut a fost f incantat, noi fericiti de linistea de acolo si de posibilitatea de a se juca fara pericole...repetam experienta si alta data
Luni seara am ajuns si la doctor sa o vedem pe bebelina (trebuia sa ajung de o saptamana, si daca nu insista doctora nici saptamana asta nu reuseam sa ajung ), este bine, micuta (815 g), dar energica isi manca si mainile si picioarele deodata

Citesc despre micutii gradinari, felicit mamicile si puiutii pt efortul de a se adapta, sper ca toti sa se simta rapid confortabil Pe mine m-a sfatuit o educatoare care stia ca l-am inscris pe Vladut la gradinita ca, daca am posibilitatea, sa il duc dupa vreo doua saptamani de la inceperea gradinitei ca sa nu prinda zilele astea cand toti copiii plang. Eu oricum ma gandeam ca daca pot sa-l duc doar sa vada cum e de cateva ori si sa inceapa de la primavara, eventual, mai in forta, cand se mai mareste si bebelina...

Ledi, sanatate multa lui Davidutu
Bee, off, sper sa gasiti mai repede cauza si sa o vezi pe Alexiuta bine, cu pofta de mancare
Andreea, acomodare usoara, sa fie intr-un ceas bun!
Naty, Roxana, cat de dulci sunt, Nadia si Eva, cum isi cauta surioara/fratiorul

Sa stiti ca nu stiu nici eu cum o sa ma descurc cu Vladut dupa nasterea bebelinei, este obisnuit sa fie in centrul atentiei tot timpul, nu se joaca singura decat extrem de rar, trebuie tot timpul sa vorbeasca cu noi...si ma solicita la maxim de pe acum, nu bea apa decat daca ii dau eu, nu mananca decat cu mine, nu doarme decat cu mine, nu face baie decat cu mine...de jucat in mare parte cu mine...

Daca imi mai amintesc ce s-a mai discutat in ultimul timp revin

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 26+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Flo,imi pare tare rau...nu stiu ce sa zic.Ca si Miere as fi curioasa ce mananca intr-o zi intreaga..Eu sper ca asta sa fie felul ei,sa manance putin,dar sa asimileze tot-tot si sa nu aiba vreo boala.:(

Selene,imi pare rau.Ce pot sa-ti zic este ca acomodarea depinde de la copil la copil..unii se acomodeaza dupa prima zi,altii dupa prima saptamana si altii dupa o luna.Cert e ca mie mi s-a spus de catre directoarele gradinitelor ca multi parinti isi retrag copii tocmai pt ca nu se acomodeaza..de fapt,nu sunt lasati sa se acomodeze,pt ca ii vad cum fac in primele zile si apoi renunta la idee.
Este prematur sa te gandesti ca nu se va adapta.Este greu la inceput,dar daca si tu esti stresata,ii transmiti si ei starea ta.Eu am incercat sa fiu ff calma,sa iau totul natural,desi am jelit tot drumul spre casa..Dar acolo am fost vesela..Si in fiecare dimineata ii spuneam ca mergem la gradi,la copii,la jucarii noi..Nu a mers mult,dar a fost ok..Pot sa-ti zic ca si dupa o sapt erau copii care plangeau..
Curaj,o sa fie bine.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Repet, si eu ii spun, ii descriu in culori frumoase tot ce se intampla la gradinita, dar ea incepe sa matzaie de cum aude cuvantul "gradinita" si nu mai este atenta la ce ii spun eu ori, daca este, orice propozitie ii spun - de exemplu, "o sa te joci cu copiii, o sa desenezi ceva frumos, imi arati cand vin dupa tine, o sa te joci in casuta", toate le contrazice - NU! si continua cu "ma, da' io nu vreau la gradinita".

Iar plansul ala disperat, eu l-am mai auzit, asa era si fratele meu, sunt "marcata" si imaginea de azi a Dariei, cu manutza intinsa dupa mine, mi-a "inviat" amintirile, asa era si el, se tinea cu pumnisorii stransi de mine, de hainele mele, cu fortza, brutal, ii desfaceam manutzele... Pe vremea aceea, parintii trebuiau sa ajunga la serviciu in jur de 7 - 7:30, si eu eram insarcinata cu ducerea lui la gradinita...

Nu stiu cum a perceput chestiile astea, cert este ca acum este un tanar f. inchis... Are prieteni, nu pot sa zic ca nu, are iubita, dar nimeni, nici macar mama, ce sa mai zic de mine, nu stie cum este el, pe interior...

De renuntat, nu renunt, dar ma intristez...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Bee imi pare tare rau ca nu stii de ce nu mananca fetita. As vrea sa stiu ce sa sfat sa iti dau.

Ledi sanatate multa!

Selene tu te plangeai si inainte ca fetita face tot felul e nazbatii. Banui ca acum cu schimbarea s-au accentuat, poate o sa treaca. Eu nu pot vorbi din experienta cu gradinita ca inca nu l-am dus.
Dar crize face si el mai dese in ultima vreme, o fi varsta. Ce sa fac, ne adaptam si noi la situatii.

Anna sper sa treaca zilele astea mai repede si sa te odihnesti si tu.
Si la mine au fost mai pline ultimele zile, n-am mai reusit sa plec la 6 ore. Nu se vede o perioada prea usoara nici de acum inainte. Trebuie sa fac planul si sa predau din activitati in perioada urmatoare. Ma streseaza ideea asta de predat mai tare decat daca as face eu toata treaba . Dar de saptamana viitoare trebuie sa incep.

Carmen al meu a mancat de mic asa ca nu stiu ce sa zic. Acum imi face zile fripte cu mancarea si nu prea gasesc solutii.

Mergi la inceput

Si la Dari in grupa mai sunt copii care plang... Si dimineata, dar si cand vin de la masa, iese ea, cu lacrimile siroaie, si inca o fetita, parca mai mica, si ea, plansa toata, plus inca un baietel... Si li se alatura copii de la alte grupe... Un plans ce se face pe coridor...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Paula, nu mai facea asa nazbatii in ultima vreme. Si, pana acum, la mine nu tzipa si nici nu ma lovea cu palma daca nu faceam cum vroia ea... Acu' face si asta, si e clar de ce...

Nu din postura de mama vaicareata scriu acum, ci din postura de mama ingrijorata.

bee, am cam monopolizat discutia. De atunci, de cand ai deschis subiectul la "Parinti", tot asa e Alexia?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Selene, da-i un pic de timp si da-ti si tie. Stiu exact ce simti, cum ti se rupe sufletul. Eu n-am mai simtit durere asa intensa ca atunci cand am lasat-o urland la gradi (decat cand mi-a murit tatal). In primele zile asa imi spunea si ea ca nu vrea la gradi. Si da, cel putin in prima saptamana nu puteam sa ma inteleg cu ea dupa ce o luam acasa, era miorlaita, nu-i convenea nimic, striga, ma-mpingea. Ieri, dupa trei saptamani in care n-a mai pans deloc, a inceput sa-i tremure barbita candam plecat si iar mi s-a strans sufletul. Nu cred ca o sa ramana traumatizata, o sa invete sa interactioneze cu copiii si cred ca o sa prinda gustul. Poate n-ar trebui sa discutati foarte mult acasa despre gradi.
Carla biata nici nu intelege ce i se spune, ieri mi-a zis "copiii volbesc alta limba", dar vad ca s-a adaptat situatiei. Copiii au resurse nebanuite, trebuie sa le dam credit.

Bee, imi pare extrem de rau ca nu mananca Ale, sper sa-i dati de capat cumva. Carla mananca si ea foarte rau, desi in ultimele zile parca si-a mai revenit un pic. Nu vrea sa manance nimic singura, trebuie sa-i bag in gura. Mancare n-ar manca deloc daca nu i-as da, ar trai din lapte si piersici. Insa nu pierde in greutate, asa ca doctorul nu e ingrijorat.

Rox, cum e scolarul tau, ca Ioana vad ca e incantata?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Ledi, multa sanatate amandurora!

Mergi la inceput