Licurici de ianuarie-februarie 2009 (152)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor, Alexia a lui Bee a mancat azi de exemplu - dimineata nimic, la pranz 2 lingurite de smantana mai tarziu putin un biscuite si gata.

Fetelor si eu sunt exact ca Selene, sau aproape. Azi l-am luat de la gradi si mi-a spus hotarat NU IMI PACE LA GRADI, SI ZIUA FACEM NANI, repeta fraza asta incontinuu, orice ai vb cu el, concluzia e ca nu ii convine ca doarme acolo, pentru ca el acasa doarme la 14.00 si la gradi la 12.00, logic ca nu ii e somn la ora aia, ce sa fac sa il trezesc dimineata mai devreme?????maine sincer va spun ca nu stiu cum il voi duce. Dacaplange de dimineata, ce sa fac, il iau pe sus????si il duc asa plangand????????

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Nu stiu ce sa zic cu somnul, Bebelusi, ca pe langa ora de somn e si chestia sa se obisnuiasca sa doarma la gramada. Probabil se va mai adapta, vezi poate in weekend reusesti sa-l culci mai devreme si tu. Carla doarme extrem de bine acasa, singura in patutul ei, cate 3 ore. la gradi in schimb nu adoarme decat daca o freaca pe spate una din educatoare, altfel nu. Insa e perioada de inceput cu multe chestii noi la care micutii trebuie sa se adapteze si cred ca dureaza un pic. Chestia cu "nu imi place la gradi" nu trebuie sa te ingrijoreze ca eu cred ca e absolut normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Azi cum s-a trezit a inceput sa strige din camera lui "mai fac nani nu mergem la gradi". L-am luat cu voiosie, l-am pus pe olita, am dat drumul la Thomas si am inceput sa il imbrac, nu a vrut hainele care ii aminteau de gradi, mai greu a fost cu incaltatul. Am reusit sa ajungem cu bine la gradi desi ma gandeam ca se va tavali pe jos. A plans cand ne-am despartit dar m-a sunat educatoarea sa stau linistita ca e cuminte acum

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui iuliacris

Selene, da-i un pic de timp si da-ti si tie. Stiu exact ce simti, cum ti se rupe sufletul. Eu n-am mai simtit durere asa intensa ca atunci cand am lasat-o urland la gradi (decat cand mi-a murit tatal). In primele zile asa imi spunea si ea ca nu vrea la gradi. Si da, cel putin in prima saptamana nu puteam sa ma inteleg cu ea dupa ce o luam acasa, era miorlaita, nu-i convenea nimic, striga, ma-mpingea. Ieri, dupa trei saptamani in care n-a mai pans deloc, a inceput sa-i tremure barbita candam plecat si iar mi s-a strans sufletul. Nu cred ca o sa ramana traumatizata, o sa invete sa interactioneze cu copiii si cred ca o sa prinda gustul. Poate n-ar trebui sa discutati foarte mult acasa despre gradi.
Carla biata nici nu intelege ce i se spune, ieri mi-a zis "copiii volbesc alta limba", dar vad ca s-a adaptat situatiei. Copiii au resurse nebanuite, trebuie sa le dam credit.

Poze...

...si iar poze

Iulia & Carla

Iulia, nu pot sa nu fiu ingrijorata, pentru ca observ niste modificari care imi dau de gandit. Cum spuneam, somnul asta fragmentat o zapaceste. A dormit fragmentat si la amiaza, iar azi-noapte, era de-a dreptul somnambula. Mai exact:

Mi-a spus ca vrea sa se culce mai devreme, asa ca la 22:20 deja dormea. Cu mine, clar, ca nu mai poate fi vorba de patutul ei. Ei, intre 22:20 si 00:54, s-a trezit de 3 ori. Stiu exact orele pentru ca m-am uitat pe ceas. Se trezeste si plange, prima data nici n-am inteles ce a spus, a doua oara a zis sa ii acopar urechile, ca iar suna o alarma (desi eu nu am auzit nicio alarma). Iar la 00:54, s-a dat jos din pat si a inceput sa umble prin camera. S-a dus la usa, usa camerei, la noi, este proptita cu un cerb de cauciuc, dintr-ala de se poate calari. L-a tras, am zis ca merge dincolo, sa-si ia olita, nu e prima data cand se trezeste si cere pipi si isi aduce sau ii aduc olita. Ei, acum doar a tras cerbul ala si a ramas acolo, bleaga.

- Daria, vrei pipi?
- Nu.

Vine inapoi in pat, se da iar jos, isi da jos chilotasii si... se suie calare pe cerbul ala, sa faca pipi pe el! Atunci m-am ridicat si eu din pat, ca am vazut ca ceva nu e in regula, si am intrebat-o ce face. A tras un hohot de plans, cred ca doar atunci s-a trezit cum trebuie si si-a dat si ea seama unde era.

A facut pipi la olita si s-a culcat la loc, dar pana dimineata, s-a foit de nush cate ori, de io mai ca n-am dormit, si s-a mai si trezit...

Azi am plecat cu ea urland de acasa, apoi acolo, plaaans de numa'...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata dragelor
Bee - fa-i Alexiei analize. este calea sigura si singura pentru a vedea daca este ceva wrong din punct de vedere fiziologic sau e ceva mental. la 2 lingurite de smantana si un biscuit si eu as face cu nervii, desi-s relaxarea intruchipata. dupa ce ai rezultatele analizelor as sugera sa vorbiti si cu un psiholog. sa nu fie vorba de un blocaj mental, de o anorexie nervoasa, provocata de stiu eu ce problema minora, pe care voi nu ati realizat-o, dar de care ea nu poate trece. sper sa vii cu vesti bune. va pup.
Selene, zic ca toata lumea - nu te lasa impresionata de lucrurile care te-au marcat pe tine in trecut. nu e musai ca fratele tau sa fie asa din cauza gradinitei si nici Daria nu trebuie sa fie marcata de asa ceva. curaj, lucrurile se vor imbunatati! tin pumnii pentru asta!
ce zici tu de somn fragmentat e iar normal - are alte activitati in timpul zilei, care o preocupa, care se refuleaza in subconstient in somn. e mai obosita, sunt atatea informatii noi, atatea lucruri de asimilat.... trece si asta
Patricia... si la Vlad e la fel. a observat el ca e cam obligatoriu la gradi si na, incearca sa evite problema.
cred cu tarie ca lucrurile acestea se intampla pana cand copiii isi fac prieteni noi sau se ataseaza de lucrurile de la gradi, de anumite activitati, de educatoare, etc. si asta se poate intampla de abia peste 2-3 saptamani, cand incep activitatile si mai trece perioada aceasta de adaptare, care e dificila pentru toti, si copii si personal adult.
Iulia, e ok scolarul, merci de intrebare. se adapteaza si el, noi reguli, colegi, responsabilitati.... sper sa mearga treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Bee, sper sa gasiti cauza, ca sa puteti scapa de inapetenta asta sacaitoare!
Adica nici laptic nu bea? nici dimineata, nici seara? dar alte lichide? Sa ne spui si noua ce analize faceti..
Selene, e stiut faptul ca un copil, cu cat e mai mare, cu atat se adapteaza mai greu la gradi..sau cu cat e mai dezvoltat, mai vorbaret, mai constient. Asa zic eu.
Alex, desi a fost si anul trecut din ianuarie pana in iulie, prima saptamana tot a plans putin..mai mult ca ii vedea pe ceilalti si ca nu putea sa-i impece . La el zic eu ca frustrarea s-a manifestat mai mult dupa program, cand, in prima saptamana a fost fooooarte nervos acasa, nimic nu-i convenea...In schimb, vineri, cand a fost mucios si n-am vrut sa-l duc, a plans ca vrea "a pupii", "a moamna", "a bibita" (ciorbita de la pranz)..

Mergi la inceput

Patricia, acasa poate doarme pana mai tarziu dimineata, poate cu timpul, avand in vedere ca il trezesti mai devreme, o sa i se faca somn si lui mai devreme..Du-i ceva drag de acasa, cu care sa doarma acolo mereu.

Da cineva broncho-vaxom la licurici? ma bate gandul sa incep de anul asta, ca nu mai vreau atatea antibiotice ca iarna trecuta...am auzit numai de bine de el... Drul ne zisese anul trcut ca anul asta ii vom da, dar acum e plecat pana in noiembrie si parca n-as astepta pana atunci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Micola eu i-am dat 10 zile lui Stefan broncho-vaxom apoi continui 20 zile cu Septilin sirop cate 5 ml/ dimineata si seara. Asta timp de 3 luni.
Roxana pediatra mi-a recomandat metoda clasica de ingrasare( sau mentinere a greutatii) prepararea laptelui cu mucilagiu de orez in care adaug si branzica facuta in casa. Asta o fac cam de o luna.. de alaltaieri insa am inceput sa-i dau la masa de la ora 17.00 iaurt, acum i-am pregatit mar cu branzica pe care o sa incerc sa i le dau pe la 11.00, si la pranz (15.00-15.30) o sa-i dau legume cu iaurt.
Si eu sunt rabdatoare dar deja ma lasa puterile.
Slava Domnului ca pe Stefan l-am adus pe calea cea buna, cu ajutorul broscutei Oaky , daca ma credeti deja cand se apropie ora de masa spune " mama papa Oaky"..
Bee si eu cred ca e mai sigur sa faci analizele si apoi sa vedeti ce si cum. Sincer te inteleg, si iti doresc multa putere si nervi de otel sa treci peste. E greu sa vezi ca, copilul refuza mancarea.
Selene Stefan cand aude cuvantul gradi incepe sa planga, dar mai nou vrea la "scoala" asa ca-i povestesc ca va merge la scoala. Sunt sigura ca incet si cu rabdare vei gasi solutia la aceasta problema, asa cum ai razbit in toate.
Patricia Irinuca cum e? mai are scaune moi?

Mergi la inceput

Carmen, pai e posibil sa se cam sature de la mucilagiu, ssi de asta sa nu mai poata sa pape altceva..
eu de ceva timp nu-i mai pun nimic in lapte (inainte i-l faceam cu foarte putin gris) si mananca mai bine de atunci..
ms de raspuns cu Bronco-vaxom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Carmen, azi de dimineata ma gandeam la chestia asta.. stii ce as incerca eu? mancare bucatele mici, in genul auto-diversificarii, lasate pe masa. morcov fiert, bucatele de copanel de pui la cuptor ( ca e mai suculent, nu fad ca pieptul), branza mozarella, banana, dovlecel etc. ia vezi, o tenteaza? sau mancare de la voi, eu adaugam sarea la sfarsit si pastream o portie-doua pentru piticei. pune verdeturi - busuioc, patrunjel, frunze de telina, marar - poate ii deschid apetitul. eva manca de exemplu dovlecel si cartof si marar, cu smantana sau iaurt. daca nu puneam marar nu manca

Mergi la inceput