Clasa I 2011-2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Buna mamici de bobocei,

Am trecut si noi cu bine de prima zi.

Festivitatea de deschidere cam lunga ... a inceput cu imnul national, f frumos, Crina mi-a intonat in masina la intoarcere numai Desteapta-te romane ! ; cel mai mult a tinut predica preotului, care pe langa Tatal nostru a mai si cantat ceva, de ma intreaba Crina "da' pe cine boteaza acuma mami ?". E un obicei acesta acum ?? la toate deschiderile vine si un preot ?

Dupa ce au terminat toti "alocutiunile", Crina si un baietel au fost instruiti de doamna sa sune clopotelul de deschidere al noului an, a fost f mandra de asa misiune, au alergat in jurul careului sunand din clopotel .
Apoi au trecut pe sub podul de flori, au fost intampinati cu bomboane de cioco de catre elevii de clasa IV, iar in clasa au gasit pe bancute manualele, o floare, o ciocolatica si un balon. Sala a devenit neincapatoare ... parinti, baloane, buchete de flori ... stiti cum e .

Si prima tema am avut-o impreuna, parinti si copii: doamna ne-a pregatit cate o frunza decupata din hartie, in culorile toamnei, pe care fiecare parinte impreuna cu scolarelul a trebuit sa scriem dorintele si asteptarile noastre de la urmatorii 4 ani ; fiecare scolar si-a lipit apoi frunza intr-un copacel, desenat pe un panou mare, care va ramane copacul clasei.
Aaa, si au primit si cate un ecuson, cu Donald, sunt clasa I D ... buna idee, sa se recunoasca pana se invata unul cu altul si doamna pe ei.
In seara asta avem sedinta cu parintii.

Revin cu pozele noastre (intarziere din motive tehnice ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eveline, multumim de impresiile de la sedinta. Cred ca e buna ideea cu mapa pentru abilitati practice, si pe mine m-ar ingrozi sa duc mereu cate ceva. Mai uita copilul sa zica, mai uit eu sa iau. Interesanta comunicarea cu parintii o data pe saptamana. Intr un fel cred ca e util, dar pe de alta parte nu stiu cum as putea sa ma invoiesc mereu de la serviciu sa ajung la sedinta. Oricum, astept cu interes impresiile de la sedinte, e interesant de urmarit cum merge acomodarea, pas cu pas.

Kitty, elegant scolarul! La fel si Silviu al lui mami Paxela! Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Soleil, e frumusica foc scolarita, mult succes sa aveti! Si multa sanatate, sa ii treaca repede raceala.

Manuela, felicitari domnisoarei, cred ca s-a distrat cu clopotelul. Nu ne zici ce ati scris pe frunza?

Eram curioasa ce le a zis preotul la deschidere. Am remarcat ca era un preot si in pozele de la Soleil.

Mergi la inceput

Am admirat cu nesat fiecare poza cu scolarei, sunt superbi cu totii , chiar ca este o generatie de exceptie, asa mandri si increzatori si zambareti si eleganti !!! Sa dea DD sa fie in toate zilele de scoala asa de fericiti !

La multi aniii pentru Deea ! frumoasa coincidenta, vesela scolarita ! la ce scoala este ea ? eu am invatat la scoala nr. 29 in Braila.

Foarte eleganta Giulik, zambareata si stapana pe ea !
Iustina - o scolarita model, plina de energie, dar se ghicesc putine emotii in zambetul ei ! foarte frumoasa clasa !
Bia cu codite sa fii mereu la fel de infloritoare si senina !
Patrick - super scolarul, la el se vede parca cel mai bine ca si-a luat rolul in serios, foarte frumoase uniformele, m-a impresionat poza cu toata clasa si cu doamna, prima poza din viata de scolar ... la noi a fost o asa aglomeratie incat nu ar fi reusit nimeni sa-i adune pe toti piticii intr-o poza din prima zi; si interesat modul de asezare al bancutelor, nu pare o sala cu formatul clasic.
Albert - cel cu papion, elegant si foarte mandru de ghiozdanul lui, are un zambet cuceritor. Mult succes !
Ruxandra - foarte haioasa si simpatica ! ii sta bine cu albastru ! sa-i creasca dintisorul mai repede !
Deian - zambaret si stapan pe el, nu pare a avea emotii, mai multe emotii a avut mami , ca noi toate de altfel. Mult succes sa va mutati mai repede in clasa noua !
Bianca - o delicata si o simpatica si va fi sigur o studioasa ! Mami, sa nu-ti faci griji ca o vei impinge de la spate sa deschida cartile . Este prima scolarita pe care o vad din prima zi rasfoind abecedarul ... pai Crina s-a infipt prima data in ciocolata , apoi a mirosit indelung floarea, pe urma si-a facut de lucru cu balonul, de abia ajunse acasa "am citit" amandoua din manualul de cunoasterea mediului (ghicitorile ).
niculina - Felicitari pentru modul cum ti-ai primit scolareii, eforturile si dragostea de meserie sunt evidente. Multe realizari in noul an scolar ! ... ecusoane cu numele copiilor, super idee !
David (ioanaiub) - ce cavaler cu papion, foarte frumos ! emotii, emotii ...
Kitty - sa-ti traiasca feciorul, f elegant, pare pregatit si stapan pe el !
Silviu - wwooo, simpatic foc, sepcute verzi, bancute verzi; foarte dotata clasa, este scoala de stat paxela ? cu atata aparatura cata au acolo, parca au intrat la facultate . Sa aveti rezultate pe masura !
Soleil - (nu am retinut cum o cheama pe printesa ta ) - haioasa foc "la proba" cu uniforma si in papucei ... mai bine ca ati renuntat la uniforma in prima zi, si s-a simtit probabil mai comod; si uniforma noastra a iesit un pic cam mare, am mai ajustat-o mutand nasturii ; suntem cu acelasi ghiozdan , nu incape binenteles in pupitrul bancutei, dar ii voi propune doamnei varianta cu "agatat in cui" pe exteriorul bancutei; eu am gasit niste sticle de apa de 300 ml, cu dop antiscurgere, care incap perfect in buzunarele laterale, ca sa putem inchide complet fermoarul. Multa sanatate scolaritei !

Un an plin de evenimente frumoase tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

da manuelacrina e scoala de stat , sepcutele sunt ideea si creatia doamnei invatatoare, au fost singura clasa din scoala care au avut
multumim de aprecieri
aaa inca ceva caietele recomandate de doamna sunt cele de la pigna a zis ca sunt bune ca foi si deja liniate

Mergi la inceput

Roxana - ce am scris pe frunza ?!

... cand am fost prima data cu Crina la scoala sa-i ia masurile croitoreasa pentru uniforma, am intrat "prin fata" (pe la intrarea oficiala, a profesorilor) si acolo a vazut doua vitrine pline cu trofee, cupe aurite, medalii aurite, diplome si alte premii castigate de elevii scolii la diverse concursuri ... m-a pus sa-i citesc fiecare trofeu la ce concurs/olimpiada a fost castigat ... asta a fost acum 2 saptamani, dar se pare ca a "marcat-o", caci ieri mi-a dictat sa scriu pe frunza ca ea "de abia asteapta sa participe la concursuri si olimpiade si sa castige multe medalii si trofee !"

Ce a zis preotul - la noi a zis Tatal nostru (impreuna cu toata adunarea) si a binecuvantat scoala, elevii si pe noii invatacei (si dupa parerea mea era suficient daca se rezuma la atat), dar a urmat o "cantare" din care eu nu am retinut nimic , copiii se plictiseau, iar la sfarsit ne-a stropit pe toti cu cadelnita cu aghiazma (parca asa se numeste ). Cam asta a fost la noi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Am vazut si eu toate pozele, nu mai stiu acum care al cui e dar pot sa zic ca sunt absolut toti superbi.
Mie mi-au dat lacrimile vazand atatea poze cu scolarei.
O sa pun si eu cu mandra mea cand o binevoi ta-su sa le descarce.

Rox si Nadia la fel!
Ieri cica a umblat brambura tot cartierul cautand scoala (cu bona desigur) si mormaie intr-una ca "lasa, o meig si eu la gadinita".

manuelacrina si noi am avut frunza, dar a scris ce asteapta de clasa 1.

Azi cica au colorat, au jucat un joc, au facut turul scolii, au cunoscut profa de sport.

Noi am primit si manualul de religie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Bunaaaa mamici de scolarei si scolarite,

Eu sunt inca tare emotionata, am plans azi dimineata bine de tot, de am facut si copila sa planga , ma tot uit de ieri la pozele voastre si ii vad atat de frumosi si delicati si stirbi si imi dau seama cat sunt de mici, dar si mari mai ales pe langa fratii si surorile mai mici.
Noi azi am inceput, ieri s-a tinut Liturghia de inceput de an si binecuvantarea, si-au cunoscut invatatoare si colegii.
Azi am fost la scoala dimineata la 8 a durat 20 de min totul, au intrat in clase sub florile colegilor mai mari si noi dupa ei.
Apoi in clasa s-au asezat care cum a nimerit, Ilinca in ultima banca unde nici manuale nu erau, era ff emotionata, am mutat-o cand mi-am dat seama.
Apoi am facut poze, am dat florile si doamna ne-a spus cateva cuvinte si ca ne vedem la 11,50, zbang... pt mine ca nu ii pusesem mancare la ea, avea un Barni si apa.
M-am stresat si cu asta un pic.

De ieri de la biseica ne-a spus d-na ca azi sa aiba penarul echipat, toate cele 6 caiete(3 mate si 3 tip 1), cu eticheta si coperti, plastelina si o foarfeca pt ca azi va fii o zi de gradinita pe ei.
Maine avem abecedar, mate si engleza.
Aveau manualele pe banci mate, abecedar si instoria religiei romano-catolice

va pup si va las cu pozele 3 ore mi-a luat sa le fac upload
pupici si un an plin de bucurii si vioiosie.

http://community.webshots.com/album/580870539bZUaYN

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Va multumim mult pentru aprecieri . Daa, am remarcat si eu ca a ramas cu papucii de casa dupa ce i-am facut pozele , oricum, nu cred ca ar fi avut rabdare sa-si puna si ceva incaltari ca abia a stat sa-i fac cateva poze, ea avea treaba sa se admire si sa se fataie in oglinda .
In prima zi de scoala nu i-am dat uniforma pentru ca nu s-au facut uniformele inca la ei. Noua ne-a fost transmisa de la o fetita din generatia trecuta a doamnei invatatoare. Si pentru ca uniforma a fost purtata doar de cateva ori - doamna lor nu le-a cerut uniforma decat la evenimente speciale, in rest veneau imbracati cum vor - e aproape noua asa ca am primit-o cu drag.
Uniforma mai are - pe langa sacou si sarafan cum am primit noi - o vesta tot rosie si o fustita plisata bleumarin, asa am vazut pe alti copii prin curte. Prietena noastra mai mare nu le-a avut, poate eu o sa i le fac pe alea, mai ne gandim. Ca daca tot n-o poarta decat ocazional, parca n-as mai da banii pe ele...

La noi preotul a avut rol de "primadona" - adica a fost cel care a cantat imnul. Apoi a spus Tatal nostru, le-a urat succes copiilor si a plecat.
Ne-a vorbit directoarea apoi, mi s-a parut tare sufletista si cu drag de meserie.

Tiana e ceva mai binisor acum, zice ca a tusit doar de cateva ori la scoala si ca doamna asistenta care a venit sa-i cerceteze i-a spus doar sa-si mai taie unghiile. Continuam tratamentul, dar nu cred ca maine se pune problema sa lipseasca de la scoala.

A venit din nou incantata, au desenat, au colorat ceva foi, le-a citit doamna o poveste, au cantat, au jucat un joculet - pe care il continua si maine - care se cheama "Eu sunt" prin care se cunosc unii pe altii. A zis ca-s prea multi si ca n-a reusit sa retina cum ii cheama pe toti copiii .
Mi-a povestit ca le-a dat niste foi pe care trebuiau sa coloreze nu stiu cum - toate florile sau stelele mici, ceva de genul asta. Si ca un baietel a gresit si a inceput sa planga. Doamna lor l-a intrebat de ce plange, iar copilul a spus ca o sa-l certe mama lui ca a gresit si ca o sa ia nota mica. Iar doamna lor i-a zis baietelului ca in seara asta la sedinta o s-o certe ea pe mama lui ca i-a zis asa ceva. Doamne, ce lume nebuna, bietul copil...

A, si maine nu stie cu ce carti sa mearga in ghiozdan ca nu le-a zis. Om vedea daca zice ceva la sedinta, daca nu, le punem pe aceleasi. Si a zis ca azi n-are teme pentru acasa .

Mi se pare foarte draguta ideea cu "copacul clasei" - mi-ar fi placut si la clasa Tianei asa ceva.

Btw - pe colega ei de banca de acum (e posibil sa le mai schimbe asezarea in clasa) o cheama Diana. Si am intrebat-o pe fiica-mea daca nu se incurca doamna intre ele. A zis ca nu, ca doamna stie ea ca ea e Tiana, nu Diana. Si "mami, dar a stiut din prima, nu ca altii la care trebuie sa le spun de 10 ori!!". Deci doamna a mai marcat un punct in ochii copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Eu n-am avut timp inca sa pun poze cu scolarita mea, dar i-am vazut pe ai vostri, printre picaturi. Sunt f frumosi toti si f mandri ca sunt scolari. :)
Fetitei mele ii place f mult la scoala. Vrea si la AS ca sa stea mai mult la scoala.
Am luat si noi caiete auxiliare.
Monica_elizabet mi-a placut f mult fustita pe care o poarta fetita ta. De unde ai cumparat-o ca ne trebuie si noua uniforma?

Mergi la inceput