Clasa I 2011-2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 15
LoraG76 spune:
Mada, e la o scoala catolica fetita ta?
Edit: am vazut si pozele, e tare frumusica si toti sunt tare draguti in uniforme! Mult succes!
A mea azi a zis ca a primit lapte La Dorna pe care l-a baut tot si un pachet de biscuiti care nu i-au placut. A mancat, in schimb, sandwich-ul si marul de acasa, iar cornul cica il pastreaza pentru maine. Au ca tema pentru maine de facut un desen - clasa mea.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
szivarvany spune:
eu am de asteptat sa aflu noutatile pana dupa 18,30 sunt atat de curioasa.
am vazut toate fotografiile am dat cate un subtil like sa stiti ca v-am vazut
din ce mi a palcut f mult ieri la sedinta: doamna va muta copiii din 2 in 2 saptamani asa ca toti vor sta in diferite sectiuni ale clasei, sa nu fie suparari
imi place ca ed.fizica se face cu profesor
clasele I sunt la parter, pe acelasi culoar cu sala profesorala, toiletele si cantina
mai avem de asteptat caietele speciale, in rest avem de toate
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
eveline spune:
Da, si la noi copilasii, prin rotatie vor sta si in fata clasei si in spate...si la mijloc, evident.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
anda141 spune:
Multumim pentru aprecieri! Si eu am vazut toate pozele, toti copilasi sunt superbi ! Si imi plac foarte mult cand ii vad imbracati in uniforme , sunt scumpi foc.
Eu stau cu sufletul la gura sa vad copilul dupa amiaza, si de asemenea, astept si sedinta de la 17.
Ei nu fac nici o lectie saptamana asta .
Roxana_G spune:
Manuela, foarte bine a zis fata, e mare lucru ca e ambitioasa si o motiveaza concursurile. A mea e tare selectiva.
M-ati lamurit si cu preotul, chiar eram curioasa.
Soleil, multa sanatate fetei, cred o tuse nu e chiar de tinut acasa. Am vorbit astazi cu o prietena si imi spunea ca aseara la sedinta li s-a spus ca este foarte important capitolul prezenta, ca saptamanal se fac raportari privind absentele si ca e bine sa fie cat mai putine.
Si daca tot trec de la una la alta, aceeasi prietena imi spunea ca Religia e obligatorie. Cred ca a inteles gresit, nu?
Mada, e frumoasa foc scolarita! Mult succes in noul an.
LoraG76 spune:
Sigur nu e obligatorie religia, dar asa spun unii invatatori/directori, ca sa scape de griji - asta pt. ca ei sunt obligati sa asigure un loc in care sa stea copilul cat tine ora. Ori asa li se cere de la inspectorat sa spuna.
Mi se pare f. buna ideea asta cu rotitul in banci. La noi inca nu se stie cum va fi, probabil vom afla maine la sedinta.
roxanaz spune:
si noi stim ca este obligatorie - asa ni s-a spus. daca nu este copilul ortodox se aduca "note" (calificative) de la locul unde face ceva religie (scoala de duminica la noi de exemplu).
kris spune:
Si noi am trecut cu dreptul prima zi de scoala!
Cand ne-am gasit invatatoarea ne-am lipit de dansa si am asteptat sa ne strige sa intram la clasa. D.na invat. este foarte dulce, blanda si placuta! Bianca e topita dupa ea. A fost atat de indrazneata, i-a oferit florile s-au imbratisat si a stat langa dansa in careu.
La clasa i-a tinut 1 ora, dupa care am stat 15 min cu copii si a urmat sedinta. La sedinta ne-a dat o lista cu rechizite, de bun simt, ne-a spus cateva reguli ale clasei, scolii si am stabilit mai multe detalii, in mod special despre corespondenta dintre noi si dumneaei.
Suntem in clasa si chiar in banca cu Ruxi, fetita Monicai Elisabet, cu care ne-am cunoscut in ajunul scolii! Sunt deosebite amandoua!
Va dorim mult succes !
Va voi atasa linkul cu poze :
https://picasaweb.google.com/106848964397170418465/PrimaZiDeScoalaSeptember122011?authuser=0&feat=directlink
http://picasaweb.google.com/miidestele/ br / " target="_blank">albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00
Mada spune:
multumesc frumos de aprecieri, v-am zis si a vostri, toti sunt atat de frumosi.
da, este la scoala romano-catolica, noi suntem ortodoxi, este scoala de stat, nu privata.
am tinut neaparat sa o inscriu acolo, de cand eram insarcinata cu ea.
la noi religia, face parte din materia obligatorie.
Inceputul si sfarsitul anului scolar se fac si se vor face la Catedrala Sf Iosif.
cam atat noutati inca nu am, dupa amiaza va spun.
Ilinca si Rares
LoraG76 spune:
Deci religia in scoala nu e obligatorie, stiu 100% sigur asta, chiar daca vi se spune altceva. Religia face parte din orar, da, dar profesorii spun ca e obligatorie ca sa isi ia de pe cap o raspundere imensa: aceea de a asigura in locul religiei un optional pentru copilul respectiv. Imaginati-va daca ar fi 2 copii doar care sa nu frecventeze orele ce ar insemna pentru scoala respectiva - obligatia de a asigura elevilor celor 2 un profesor, o sala de curs etc.etc. Bataie de cap de care directorii si inspectoratele fug cat ii tin picioarele. Ori sunt obligati sa asigure copilului un spatiu in care sa stea in ora respectiva, sa fie supravegheat de cineva etc.etc.
Legea nr. 1/2011 a educatiei nationale prevede:
ART. 18
(1) Planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ religia ca disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Elevilor apartinand cultelor recunoscute de stat, indiferent de numarul lor, li se asigura dreptul constitutional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii.
(2) La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz, situatia scolara se incheie fara disciplina Religie. In mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina.
(3) Disciplina Religie poate fi predata numai de personalul didactic calificat conform prevederilor prezentei legi si abilitat in baza protocoalelor incheiate intre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cultele religioase recunoscute oficial de stat"