Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(74)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocsanica80

seara buna, am si eu o intrebare: da cineva flour la bebelusi?

Roxana mami de Maria-Sofia


Fluor ?

Eu i-am dat Cameliei vreo 3 ani pastilute de zymaflor..trebuia dat cica pana la 18 ani.
insa in timp am aflat alte pareri,alte studii despre asta si am renuntat. nu ne-a ajutat cu absolut nimic,Cami a avut toti dintii stricati la 4 ani,indiferent cata grija am avut de ei,nu papa dulciuri si sucuri.

uite un articol pe care chiar il citeam sapt trecuta despre fluor si exces.

''Fluorul este cancerigen:

Conform Institutului National in problemele Cancerului din SUA, fluorul in exces este cancerigen. Studii recente arata ca acesta provoaca cancer osos si ingerarea lui creste riscul imbolnavirii de toate tipurile de cancer cu 5%

Ingerarea fluorului determina cresterea numarul fracturilor

Consumul de apa excesiv fluorurata dubleaza numarul fracturilor la sold, atat pentru barbati cat si pentru femeile in varsta. De asemenea, si un nivel foarte scazut de fluor in apa 0.1ppm, duce la cresterea fracturilor la sold.

Fluorul in exces provoaca infertilitate.

S-a descoperit ca infertilitatea la femei creste cu cresterea procentului de fluor din apa.

Cercetatorii Asociatiei Americane pentru Hrana si Medicamente au semnalat o stransa legatura intre scaderea fertilitatii la femeile cu varsta cuprinsa intre 10 si 49 de ani, si cresterea nivelului de fluor. De asemenea au semnalat si faptul ca acest lucru este valabil pentru toate speciile de animale.

Fluorul creste riscul aparitiei Fluorozei:

Petele opace de pe dinti si cele maronii aparute din cauza fluorului, se numeste Fluoroza. Aceasta boala afecteaza 1 din 5 copii americani dar este foarte rar intalnita in California. California este statul in care mai putin de 16% din locuitori consuma apa fluorurata artificial.

Fluorul nu reduce numarul cariilor dentare.

Aparent, acestea sunt determinate genetic, dar de fapt, ele tin de nivelul educational si economic al parintilor

Nu s-a gasit nici o legatura intre nivelul de fluor din apa si cariile dentare

Fluorul este foarte toxic

Academia Internationala de Medicina si Toxicologie a clasificat fluorul ca fiind un medicament neaprobat in ceea ce priveste folosirea lui in profilaxia dentara datorita toxicitatii sale mari.

Bomboanele, tabletele sau vitaminele care contin fluor in orice forma - nu au fost aprobate niciodata de catre Ministerul alimentatiei (FDA) din SUA. (este o lege data inca din 1938). Asta inseamna ca FDA nu are nici o dovada cum ca ingerarea unei cantitati suplimentare de fluor este sigura pentru sanatate.

Descoperirea alarmanta cum ca prescrierea fluorului nu a fost niciodata aprobata a fost anuntata in 1993 de catre John Kelly. Ca urmare a cercetarilor sale, s-a descoperit faptul ca nici FDA nici Institutul National de Cercetari in Domeniul Dentar din SUA, nici Academia de Stomatologie Pediatrica din America nu au nici un fel de dovezi in legatura cu siguranta administrarii fluorului in ceea ce priveste sanatatea sau, mai mult decat atat, nu exista dovezi cum ca acesta este eficient.

Concluziile unor studii recente asupra efectelor adverse ale administrarii fluorului prin suplimentarea cantitatii acestuia in apa potabila, au aratat ca in China sunt afectate peste 1.8 milioane de persoane. Odata ingerat, fluorul se depoziteaza in tesuturile osoase ale corpului (dinti si oase) si in glanda pineala (care controleaza pubertatea). Efectele adverse se observa de obicei numai dupa un timp mai lung. Veti observa efectele ingerarii aceste substante in perioada de formare a dintilor, numai in momentul aparitiei dentitiei permanente (dupa varsta de 6 ani)



Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocsanica80 spune:

simo esti o bomboana, exact asta citeam si eu acum;
am fost afara cu o mamica care are un baietel cu o zi mai mic decat sofi, merg si ei la aceasi descreierata de doctorita la care am fost si noi si asta ne-a spus ea odata de fluor la bebei dar eu am ignorat-o; in seara asta mamica cu care ne intalniram gata sa ma ia la bataie ca sunt inconstienta ca nu ii dau fetei fluor; am ajuns acasa gata sa ma iau si cu sotul la cearta ca l-am intrebat ce parere are si imi spune sa fac cum cred eu, ca fac foarte bine ce fac cu strumf mic si el nu prea stie ce sa imi spuna ;
deci chiar ma enervasem maxim;

Roxana mami de Maria-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Ocsanica eu nu dau fluor Irinei, si din cate imi amintesc eu de la odiseea lui Vlad parerile erau impartite dar majoritatea spuneau ca nu e bine sa dam, bineinteles pe explicatii documentate, pe care din pacate nu mi le mai amintesc



PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Aditza bine ati venit acasa. Din pacate, asta e sistemul medical romanesc si cand e vorba de copil chiar nu te mai gandesti la bani ci faci tot posibilul ca lui sa ii fie bine. Nu vreau sa va sperii dar eu stiu un caz in care fetita unor cunostiinte a murit La aproape 1 an din cauza unei bacterii luate din Budimex. O adevarata tragedie. Iar parintii nu mai reusesc sa faca copii.
Bine ca au aparut totusi clinicile astea private care iti ofera o alternativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Roxana nici eu nu dau fluor. Dar eu nu dau nici calciu, nici fier ... doar Vigantol. Si cand i-am zis doctorului ca plec la mare a zis sa nu ii mai dau nici din-ala cu o saptamana inainte si nici pe perioada cat stam acolo.
Eu stiam ca pastele de dinti pt copii nu contin fluor tocmai ca nu e bun pt ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Sal!
Nici eu nu dau fluor... Nici Ioanei nu i-am dat si pina acum are dintii impecabili.

BEBELUSI, bine ai revenit!

ADITZA, bine ca a trecut! Uita, mami!

PUFOASALAURA, grija mare! Of.

ROXX, nu mai ride cu bac-ul, ca-i de plins! Eu sunt profesoara la un liceu foarte bun din Pitesti . Intr-o clasa e cam asa: 2, 3 copii sunt foarte destepti, cititi, culti, instruiti, olimpici, educati – si de obicei pleaca in State rapid dupa bac. Alti 2,3 invata bine si sunt destepti. Alti 2,3 invata dar nu sunt destepti. Alti 2, 3 sunt destepti dar nu invata. Restul, dezastru! Scriu cu greseli, sunt needucati, n-au principii, n-au moralitate, jale! Numai la furat, la copiat, copy/paste de pe net, fara idei, fara gindire, fara idealuri reale. Zero.
Acum profii: pentru ca salariile sunt tot jale, pentru ca s-a urmarit o decadere a dascalilor, pentru ca principiul: ”nu-ti convine, nu intra in invatamint” e unul aparent sanatos si s-a aplicat destul de des, s-a cam cernut treaba si-au ramas bolovanii… Ce om capabil, istet, instruit, inteligent alege sa devina profesor? Daca, sa zicem, salariul nu l-ar afecta asa rau (na, o face de drag, banii sunt pe planul doi), sigur il va afecta lipsa de respect creata mai nou. Si nu dezvolt, ca stiti si voi cum sta treaba. Asa ca ne-am dus naibii. Este si va fi jale. Eu cred ca asta se doreste, sa fie profesori prosti care sa scoata generatii intregi de prosti. Si altii destepti sa poata conduce masele astea de prosti. Altfel nu inteleg cum toti sunt multumiti cu ce patim, ba si comenteaza ca muncim putin (vai de capul lor, ca habar n-au cit am eu de facut in afara celor 5 ore pe zi la clasa). Lasa asa: sa vedem cine ne/le mai invata copiii. Niste agarici care nu gasesc de lucru nicaieri si intra in invatamint… si se fac profi. Si dicteaza din carti ca din cap nu-s in stare si normal ca-i lasa pe elevi in apele lor, sa copieze si altele ca sa nu comenteze nimic… Si vine bac-ul si toti copiaza. Si vine acum Funeriu si pune camere si se intimideaza si bilbiie toti si iete, dom`ne, se prostira brusc si picara bac-ul!
Citeam de curind, stire soc: ziua invatatoare, noaptea prostituata. Ce soc? Ce credea lumea? Ca daca salariul e mai mic decit al unei femei de serviciu, vor mai veni sa preda oameni de calitate? Pai de ce? Vor veni (si deja sunt veniti) numai jepati. Sa predea copiilor nostri, viitorul tarii. Misto e ca istia care au pornit toata circoteca au copiii asigurati pe la scoli inalte peste hotare… he, he!
Stiu, acum vine intrebarea: da` tu de ce esti profa? Si raspunsul: de fraiera! Ca mama e profa, c-am avut ambitii si idealuri. Dar cred ca ma destept si eu intr-o zi…

Si pentru ca tot v-am capiat cu of-ul meu si cu teorii neinteresante (SCUZE! Dar ma infuriai rau. Intii risei tare la bancurile lui Roxx, apoi o dadui in jelanie, v-am mai zis io ca-s maniaco-depresiva), si pentru ca tot sunt in domeniu, fac si-o mini-lectie de romana, la cererea lui PPSIC, de ce scriu cu” Î ”din ”I”, adica pîine si nu pâine (va rog sariti peste, eu scriu pentru ca eram datoare cu un raspuns).
”Δ provine din ”a” in doar 31% din cuvintele care-l contin . In rest,” î” provine din ”e”, din ”i”, din ”o”, din ”u”.
Iata:
- monumentum (din latina) s-a transformat de-a lungul anilor si sub diversele influente in morment. Apoi, din morment in mormînt. Deci î vine aici din e. Atunci de ce scriem mormânt?
- ridere in rîdere. Deci din i in î. Atunci de ce scriem râdere?
- monastire in mînastire. Deci din o in î.
- aduncum in adinc. Deci din u in î.
Apoi:
- Iata doua sunete identice, scrise aberant cu litere diferite: a târî. Apoi, se schimba: eu târâi. Deci î de la final devine â doar ca e in interiorul cuvintului si nu la finalul sau… Aiurea si nefondat dpdv fonetic…
Apoi:
- ”I” e mereu mai apropiat de ”î” in vorbire si nicidecum de ””a”: sila – sîla, tine- tîne. Sau tînar – tineri… si tot asa.
Nu stiu daca am fost prea explicita, sunt detalii de lingvistica si eu le-am scris cam repezit (nerepezit inseamna pagini), ideea fff pe scurt e ca ”î” nu provine doar din ”a”, ci si din ”e”, ”i”, ”o”, ”u” si deci e gresita scrierea asta noua.

SCUZE, promit ca revin la kk, pipi, pampers, dinti, nani!
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

'SEARA!

ce mai fac gagicile?
Eu sunt cu sofatul..il duc pe tati colo-coace
Soniuc e bine..am mai fost o tura si azi la ortopedie,ca tot eram la M-CIUC..Au schimbat bandajul,era prea largut..asta cum n-are stare o secunda,imi faceam griji sa nu i se sudeze rau.

Vad ca Simo a revenit pe baricade..te pup si ma bucur din suflet!..

De_ea ;sper sa rezolv maine cu coletul

noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Tunde...fi bucuroasa femeie,ca esti langa el mai mult timp,comunicati mai mult..va apropiati mai mult.e bine sa depinda si el de tine cateodata,adica sa simta asta,ca oricum depinde.
profita de zilele astea .
si inca ceva...e bine si asa,macar stii unde merge



Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

da..sunt bucuroasa..numai ma sacaie cu condusul..comenteaza non-stop..normal ca nu sunt sofer cu experienta ,ca el..Eu am 20.000 km in spate El cam 2.000.000.

Aditza;ma bucur ca sunteti acasa

Pupici lui Patricia si Vlad de Bebelusi!
pup si Ilincuta de Pufoasalaura



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zumzu spune:

Shines sa stapaniti casuta sanatosi si sa traiti fericiti in ea 1000 de ani. Am si o curiozitate pt fetele care se muta/intetioneaza sa se mute la casa:ati luat in considerare si varianta cumparat pamant si constuit casa? inteb asa ca idee, ca ma gandesc ca voi ati studiat problema mai mult. Toate cunostintele noastre au facut asa (luat pamant). Avantaje si dezavantaje...


Aditza ma bucur sa aud ca sunteti bine acum. bine ca ati plecat de acolo. si eu am tot auzit povesti de groaza cu spitalele astea..

Mergi la inceput