Fiv la Sibiu(32)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

aristica ai dreptate nu e gratis, doar mai economisesti ceva
ceea ce mi se pare anormal este faptul ca trebuie sa platim anestezia, eu stiu ca anestezia intra in pretul procedurii FIV, sincer nu am auzit sa se plateasca separat anestezia

pe mine primul fiv m-a costat 130 milioane + 20 mil analizele facute inainte(inclusiv cele de trombofilie) deci in total 150 mil
as vrea sa incerc si aici sincer mi-au inspirat incredere si ma avantajeaza din cateva puncte de vedere

...............in rest tine de Doamne Doamne
dar nu a venit degeaba toamna

Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

aristica, ok, se pare ca am citti gresit, si ai inteles ce intra in cei 7000 ron min.
Dar tot nu intelegi ca o reducere tot este, nu e mare, e vorba numai de 1500 de euro, pe care clinica ii primeste in 2 transe.

La procedura finantata de noi in toatlitate tot aceleasi analize le face, tot aceleasi tratamente luam, insa in acest caz statul acopera cateva proceduri care se desfasoara in laborator, si care sunt bine venite dupa parerea mea.

Nu te obliga nimeni sa apelezi la program, si nu inteleg de ce esti impotriva lui.

Sunt constienta ca n-o sa piarda clinicile, ele si-au facut bine calculul. Daca aduni cat da statul si cat platim noi la clinica se ajunge la suma normala pentru un FIV, dar pentru noi e important ca o parte din aceasta suma nu vine din buzunarul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adya spune:

aristica, ai dreptate, e enorm de mult....
Si eu ma intreb unde e subventia...
ma bucur ca ai deschis subiectul asta, il voi deschide si eu la intalnirea cu dr. si sunt tare curioasa de raspunsuri.
Ma intreb daca preturile astea se vehiculeaza doar la Sibiu sau si in alte clinici inscrise in program?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

nu cred ca aristica e importiva programului ci impotriva modului in care clinicile implementeaza programul despre care parca se spunea la televizor ca inseamna gratuitate+faptul ca n-ar trebui sa platim nimic in plus nu?

e adevarat e o reducere. si mai adevarat este ca vad ca cei de la sibiu chiar implementeaza treaba. citind pe topicurile de pe forumul asta nu am vazut cazuri de fete care au apelat la program prin intermediul clinicilor din bucuresti. nici nu am fost foarte atenta la asta dar cam asa am senzatia.

Mergi la inceput

maria81, unde ai facut primul Fiv? daca nu te superi...
printe, aristica nu e impotriva programului, ea a facut niste calcule...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

printe eu am ajutat cat am putut asociatia SOS Infertilitatea. Am avut intalniri, am participat la grupul de suport, am lucrat diferite design-uri pentru anumite ocazii. Deci eu nu sunt impotriva programului, eu sunt impotriva modalitatii de cheltuire a banilor.
Intr-adevar, eu nu beneficiez de acest program, caci nu ma incadrez (cu toate astea nu m-a oprit nimic sa contribui la sustinere lui "fizica, prin munca personala", pentru ca voi, celelalte cupluri sa beneficiati de ajutor). dar daca nu beneficiez de eprogram, asta nu inseamna ca trebuie sa tac.

Mariuca, alegerea ta e buna daca ai acel feeling, mai ales ca-i toamna

adya eu chiar te rog sa pui intrebarile astea cand te duci la clinica. Imi poti spune si mie raspunsul, te rog?! Ca sa-l dau si eu mai departe, fetelor ce se ocupa de metiatizarea acestui subprogram, deoarece mi se pare mult prea piperat pretul.

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

aristica e toamna noastra si intr-adevar asa simt ca trebuie sa fac

adya chiar te rog sa intrebi si de anestezie de ce se plateste separat? oare nu ar trebui sa faca parte din pretul procedurii FIV?

primul fiv l-am facut la Medlife, m-a costat f mult stimularea pt ca raspund mai greu la tratament (in jur de 50 mil - puregon si menopur).

Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit

Mergi la inceput

Aristica, bine-inteles ca voi intreba si o sa va spun si voua ce am discutat. Din pacate stiu ce se intampla in cadrul unui FIV si ce anume am platit.
Mi se pare OK sa platesc analizele premergatoare FIV, precum si tratamentul, dar monitorizarea, anestezia, punctia, ET mi s-ar parea normal sa intre in cadrul programului.
Dar nu zic mai multe pana nu vorbesc cu dr.

Mergi la inceput

adya cand ai programare la dr?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

aristica, nici mie nu-mi convine ca acest program nu e gratuit in adevaratul sens al cuvantului. Dar ce putem face? Ne gatam si noi de orice reducere putem.
Chiar am facut si eu un calcul ca sa se vada ca o mica reducere tot este, chiar daca aceasta nu este prea consistenta:

ICSI cu embriotransfer in ziua 4 - 5 (cultura de blastocist)- 10.735 lei (cea mai scumpa procedura de la Polisano Sibiu)
Banuiesc ca in aceasta suma intra tot ce platesti la clinica. Mai adaugam :
- 10 mil min analizele obligatorii in caz ca acestea nu s-au facut inainte
- Medicamentele gen: acid folic, aspenter, femibion + heparina pentru cine trebuie sa faca (~500 ron sa zicem)
- Drumuri, cazare si mancare (depinde de fiecare unde se cazeaza, cat de departe sta etc)
- Tratamentul hormonal care ajunge in 3000-5000 ron depinde de fiecare cm raspunde
Toate acestea le platim indifferent ca facem FIV prin program sau nu, Corect?

Insa, statul acopera din procedura doar(scrie in lege asta, puteti verifica pe sitemul nisterului sanatatii): prelevarea ovocitelor prin punc#355;ie folicular#259;; recoltarea spermei #351;i procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor ; transferul embrionar

In suma de 10.735 banuiesc ca intra absolut tot: punctie, preucrarea spermei, inseminarea ovoitelor, ET, anestezie, monitorizari eco, analizele pe per stimularii si altele.
Asa ca ce am adaugat mai sus ca si cheltuieli sunt de platit oricum pe langa acesti 10.735 ron. Dar apeland la program, din astia 10.735 ron platim doar 3000 ron (nu e drept dar ce putem face?) , restul venind de la stat ~6000 ron(care ce-I drept ii primeste clinica in 2 transe si a doua transa o primeste numai in cazul nasterii copilului). Dupa parerea mea clinica nu pierde f mult, nici nu castiga in plus fata de normal, insa castiga experienta si multi clienti.
Subliniez: Nu tin partea clinicilor si nici a statului,ba din contra mi-ar fi placut sa fie subventioant tot, sa nu platim nimic, dar decat nimic, e bun si atat.

Imi pare rau ca nu te incadrezi in program si chiar iti admir implicarea ta in activitati de genu. Felicitari!

Mergi la inceput