Fiv la Sibiu(32)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adya spune:

maria81, maine am programarea la dr.
E greu de ajuns la clinica?
Voua cum vi s-a parut dr. I?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariss spune:

aristica , atitudinea ta , este perfect justificata!!!. Nici eu nu ma incadrez in conditiile impuse pentru aplicarea la acest program de "sustinere", de aceea vom sustine toate procedurile din propriul buzunar.Ai mentionat in cele scrise de tine, ca tratamentul se poate procura din Ungaria la preturi mai mici. Din ce-am cauta eu pe net, nu am vazut o diferenta prea mare. Sunt interesata de achizitia a 2 fiole de GONAL -F 900UI,si la noi pretul este impus de 1425ron.Am auzit ca la Sensiblu se aplica o reducere daca am card.Ai cumva informatii ca pot procura din Ungaria la un pret mai bun acest medicament?
Bafta multa tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday30 spune:

Parca prin acest program clinicile nu aveau voie sa accepte coplata de la pacient...altfel erau eliminate din program. In banii primiti de la stat intra toata procedura, incluzand anestezia...voi trebuie sa platiti din buzunarul vostru strict analizele si medicamentatia!!!!
Dar, cum se intampla in Romania, s-a gasit si aici o portita pentru profitori...e total nedreapta aceasta practica!
Cel mai probabil veti fi "obligate" sa semnati o hartie cu ca n-ati platit nimic pentru procedura...sa se acopere ei!!! O bila neagra pt. Polisano!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Postez aici comunicatul de presa de pe site-ul ministerului santatii: http://www.ms.ro/?pag=62&id=9050
Undeva pe la mijloc zice exact ce se acopera de catre stat. Evident ca toate clinicile(nu numai Polisano, apropo stiu o clinica care ia bani si pentru ICSI si a postat chiar pe site-ul clinici asta) au speculat ce scria in lege si au incercat sa scoata bani din tot ce se poate. Nu e coplata, dar au gasit o modalitate sa stoarca cat mai multi bani de la clienti asfel incat sa nu incalce legea. Coplata se cheama atunci cand cer bani pentru procedurile care trebuiesc finaintate de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday30 spune:

Este de bun simt ca prelevarea ovocitelor se face cu anestezie Hai ca m-am enervat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

adya de ajuns nu mi s-a parut greu pt ca sotul meu stie bine sibiul a lucrat o perioada acolo, eu singura nu m-as descurca

dr. I mi-a lasat o impresie f buna, f comunicativ si ne-a raspuns la absolut toate intrebarile pe limba nostra (ne mai si traducea anumiti termeni din cand in cand).
mergi cu toata increderea, cel putin asta este parerea deocamdata sper sa nu mi-o schimb vreo data

Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

sunnyday si eu m-am enervat cand am auzit

adya bafta multa maine iti tin pumnii, sa fie intr-un ceas bun

Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

eu am ramas muta cand am auzit, nu mai zic de nervi. Dar am analizat bine situatia si mi-am dat seama ca nu ai cum sa te revolti. Daca pe facturile care le vom primi va aparea vreo procedura din astea care sunt enumerate de ms atunci voi face scandal. Insa nu cred ca sunt atat de prosti incat sa ajunga sa incalce legea si cu acte doveditoare. Cel mai probabil vor umfla preturile la celelalte ca sa isi scoata banii.

Sunny, intr-adevar nu e drept sa iti faca punctia fara anestezie, dar atata timp cat in lege nu scrie negru pe alb ce intra acoperit de stat din aceasta procedura nu ai cum sa te impotrivesti.

Si nu numai clinicile sunt de vina ca speculeaza si interpreteaza legea cum vor ele, ci si ministerul sanatatii care a facut legea atat de interpretabila.

Mie mi-a zis la tel 3000 ron maxim ma mai costa la clinica, m-am pregatit sufleteste (financiar inca nu :)) ...tb sa ma imprumut), dar sper sa nu fie cazul de o suma mai mare ca mi-ar parea rau sa ajung sa ma cert cu ei, mai ales ca mi-a placut tare mult de dr Ispasoiu.

Acum o intrebare la subiect: cine a mai facut inhivbarea cu diphereline 3.75 in z21, stie cumva daca exista vreun simptom advers precum intepaturi in burta f dese? De azi (sunt in a 7 zi de la administrarea diphereline-ului) au inceput niste intepaturi dese in burtica , pe langa buric le simt ca si cum mi-ar infinge cineva un ac in burta din interior. Ma cam iau prin surpindere si chiar nu stiu de la ce ar putea fi. A mai patit cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adya spune:

maria81, multumesc de incurajari
noi nu cunoastem deloc sibiul, dar ne-om descurca.
fetelor, vad eu maine cum e cu anestezia asta, ca deja si pe mine ma enerveaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

marris din pacate diferenta la banuti nu este la medicamentele specificate de tine. Diferenta mare este la Menopur - Merional (in Hu.), si o alta diferenta, dar mai mica, este la Diphereline - Suprefact (in Hu.)
Cazurile in care doctorii prefera sa efectueze stimurare cu Gonal si Puregon, nu se pot incadra la ceea ce spuneam eu. Am facut si eu Gonal la primul fiv, stiu ca-i scump, dar pe asta nu ai cum sa-l inlocuiesti.
Eu am cumparat merionalul din Ungaria (pe 30 doze am platit circa 930 lei, in tara, pe 30 doze de menopur as fi platit cel mai putin 2.400 lei) si am mai castigat 230 lei din cumpararea suprefactului. Din banutii care mi-au ramas am facut histeroscopia, voi cumpara puregonul si isi mai face sotul niste analize. Restul s-au dus in vitamine, ac-uri, antibiotice si creme pentru candida.....numai bunataturi

daca tot veni vorba despre asociatia care a facut posibila implinirea multur visuri ale cuplurilor infertile de a avea sansa la un copil propriu, am sa va spun ca incepand de vineri, 9 septembrie (intre orele 12:30 - 22:30), sambata (10;30-22:30) si duminica (11:30-22:30), puteti veni in parcul IOR, la intrare, langa statuia lui Al. I. Cuza. Daca sunt persoane care doresc sa ajute, imi puteti da pm sa va indrum spre "locul de inscriere", sa nu fac atata publicitate aici. Veti primi tricouri, veti imparti teste minut (de sarcina si de ovulatie), si cercul fertilitatii.

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput