Pufi fericiti de ian-feb 2010 (41)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui micki_mica

Bea am salivat iar la tortul ala...ii si simteam dulceata si aroma. Bravo mami! Esti tare! Si Ivanel, si palat, si treaba si fresh!

Mami lu' Kiti

NOUTATI - www.lucrumanual.tk/botosei/183-botosei-little-star.html" target="_blank">botosei "Little Star" roz si www.lucrumanual.tk/bratari-crosetate/194-bratara-primavara.html" target="_blank"> bratara "Primavara"

Magazinul meu

hm...........sa rad sau sa plang???????????

nu e mai mereu asa...........

de ex azi is varza............

m-as ingropa sub pamant si nu as mai iesi o vreme........

azi e zi nashpa............noapte nashpa...

bine ca e mai ok ivan nu mai face febra...dar azi noapte din ora in ora s-a trezit plangand...............de ce???????????????
nus tiu

asa ca azi ma abtin de la a zice orice si nimic...........

burta mare.............eu grea....miscat aiurea.sot cu capu.............copil super agitat si neastamparat...................

ce sa mai
di vissssssssssssss

_

Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010)
si 28+ cu Adam Stefan

Doamne ajuta sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

tomaca nici al meu nu e mai breaz.......
nu-i trebuie nimeni numai eu si ui asa il car pe burta ca nu am ce sa ii fac...........

_

Ivan Matei (14.01.2010)
si 28+ cu Adam Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

tomaca, si pe mine ma exaspereaza bobitza. Numai mami in sus si mami in jos, mami toata ziua, zici ca are o placa pusa. Vrea numai cu mami, numai la mami, cu mami sa manance, cu mami doarme, cu mami se joaca, everywhere cu mami!
E dragalasa, sunt flatata dar cateodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Eu nu cred ca un copil de aproape 2 ani nu are neuroni suficienti ca sa faca lucruri (de cele mai multe ori "rele" in ochii partintzilor) intentzionat... cunoashterea, descoperirea si invatzarea inseamna deja conshtientizare. Dar gestionarea asha-ziselor "crize nervoase/isterii" ale copiilor de catre parintzi cred ca este o misiune dificila si pe mine uneori ma depasheshte. Sunt de acord: nu pedepse, nu tzipete, doar vorbe bune ... cu toate astea sunt situatzii cand deshi incerc pe toate caile nimic nu functzioneaza (nu calmeaza copilul) si atunci pasez altcuiva sa rezolve intr-un fel sau altfel "criza". La noi (mai ales in disputele pe jucarii/lucruri/atentzie dar nu numai) nu functzioneaza distragerea atentziei, nici alinarea, nici impacarea...
Si teoria ca sa nu interzici copilului de 1-2 ani prea multe eu nu prea o agreez... da, il las pe copil sa umble (pe unde consider eu ca e sigur), sa scotoceasca (ce am verificat in prealabil sa nu fie periculos), sa strice (jucarii, lucruri nu foarte folositoare sau nu prea valoroase) ... dar nu oriunde (la straini de exemplu) si nu orice (sa rupa flori, sa dea drumul la robinet de nshpe ori pe zi etc). Societatea inseamna reguli de urmat care, parerea mea, se invatza (nu se impun - aici sunt de acord) de mic. Am expus strict o parere personala pe care incerc sa o mentzin in viatza de zi cu zi cu copiii mei. Cu sigurantza teoria e una si practica de cele mai multe ori alta...

Pai pot eu sa-i zic Alenei cu frumosul, cu uratul, cu amenintzatul, cu distrasul & co de nshpe ori pe zi sa nu dea drumul la robinetul din curte cu apa si ea oricum nu asculta. Ba chiar se preface ca se spala si apoi se shterge cu prosopul, dar asta numai cand te apropii de ea, in rest balaceala cat incape. Am acoperit robinetul cu un prosop si a descoperit binentzeles schema; pana nu-l scoatem din functziune nu renuntza. Si aici fiind apa cu portzia, plus udeala continua pe care o pofteshte fie-mea, chiar este o chestiune destul de grava (in circumstantzele date).

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Larisel, cu multe din ce ai scris sunt de accord. Cu cateva nu.
Este adevarat, copiii fac aceste lucruri intentionat pentru ca simt ca fac ceva important, simt ca pot sa faca un lucru si daca interdictia este mare, si impulsul de a face acel lucru este la fel ca asta le confera lor o recunoastere. El care statea numai in fund si nu putea pune mana pe nimic, acum e super puternic si poate chiar el sa controleze obiecte.

cunoashterea, descoperirea si invatzarea inseamna deja conshtientizare - Nu la varsta asta - cunoasterea este strict legata de limbaj. Nu are limbaj, nu putem vorbi de cunoastere. Si verbul a cunoaste nu se foloseste in pedagogie caci nu exprima actiuni concrete. Este mai mult o repetare a descoperirilor realizate in faza asta incipienta. Un copil nu este un adlut in miniatura. El are nevoie de multe interactiuni cu un obiect pentru a ajunge sa-l stapaneasca si sa-l controleze. De unde probabil si zicala "cu repetitia si mama invataturii".

Normal ca nu-l lasi sa mearga oriunde si sa distruga (desi nu distruge ca e rau din natura - am mai auzit si astea , ci din impulsul de a descoperii) sau sa rupa flori, sau sa invadeze straini. Nici eu nu-l las pe Tudor. Cu florile de ex, am rezolvat-o destul de repede, nu le rupe.

Mie imi vine sa rad cand povestesti de Alena si furtun. nevoia de a-si satisface impulsul este mai puternica decat autocontrolul, care la aceasta varsta nu prea este. Sunt unii mai energici, mai puternici, mai voluntari si asta trebuie sa ne bucure pentru ca au fond bun pentru viata. Iar solutia este cum ai zis tu, scosul din functiune, cand deja curiozitatea o face sa stea intro mare balaceala si risca sa se imbolnaveasca.
regulile sociale se invata de mici sigur, dar nu de la 1 an si ceva. Ce prind ei e mai mult asa, un fel de dresaj. Si cei care stau cuminti doar auzind tonul ridicat al parintelui si treburand de frica, asta arata ca functioneaza dresajul. Nu este cazul cu niciun pufulete de pe aici.

Stii ca de fapt copii mici nu se joaca impreuna ci de fapt monologheaza fiecare cu ce-i trce prin capusorul lui? Pare ca sunt impreuna, dar fiecare isi tine linia lui. De aceea si se cearta. Dialogul si comunicarea reale apar mult mai tarziu, dupa ani buni de exersare. Cum zicea saraca bunica, greu se mai creste carnea de om, maica. Edit ca sa zic: intestinele i s-au maturizat in 6 luni cand am inceput sa-i trecem pe mancare. "Grierasul" are nevoie de 18 ani (bine la barbati mai mult) ca sa ajunga la maturitate, el cu procesele lui

Eu in anii cand am studiat ca sa fiu pedagog, am zis ca trebuie vocatie pentru asa ceva, iar cei care lucreaza (dar cu adevarat) cu copii de pana la 3 ani, merita statuie.

Ce sa zic, tie cu 2 odata, iti trebuie mai mult de o statuie.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

hm...........sa rad sau sa plang???????????

nu e mai mereu asa...........

de ex azi is varza............

m-as ingropa sub pamant si nu as mai iesi o vreme........

azi e zi nashpa............noapte nashpa...

bine ca e mai ok ivan nu mai face febra...dar azi noapte din ora in ora s-a trezit plangand...............de ce???????????????
nus tiu

asa ca azi ma abtin de la a zice orice si nimic...........

burta mare.............eu grea....miscat aiurea.sot cu capu.............copil super agitat si neastamparat...................

ce sa mai
di vissssssssssssss

_

Ivan Matei (14.01.2010)
si 28+ cu Adam Stefan

[/quote]

Of mai Bea! Dar aia cu pamantul nu o mai zice.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Bea, lorex - si eu care credeam ca poate s-a obisnuit de mic cu faptul ca plec dimineata si vin seara si va fi mai usor. Dar se pare ca nu e asa. Of!

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Si noi tot cu treziri in tipete noaptea. Azi-noapte l-am luat in brate si ar fi stat asa cu capul pe mine dar tot maraia si isi muta capul de pe un umar pe celalalt. Si cum il mangaiam eu asa, l-am intrebat la un moment dat.. ce te doare mami?... la care el ridica capul dupa umarul meu, se uita la mine si isi duce degetelul la gurita. M-a lasat cu gura cascata. I-am dat panadol si s-a linistit pana la urma dar la 7 a fost fresh. Bai frate si are un tignal cand se trezeste scoala tot blocul in picioare. Si cand ma gandesc ca poate sa o tina asa cu durerile astea zile intregi... ca atat cat pot sa ma uit in gura lui n-as zice ca sunt chiar pe tzeava caninii... cred ca o sa mai dureze pana ies.

Bea hai mami, capul sus. Sunt zile si zile... bine ca nu mai face febra Ivan. Poate nu doarme noaptea din cauza maselelor. Macar de ar iesi pana vine Adam si sa se mai linisteasca pana atunci.

Sorina bafta cu bona. Imi imaginez ca e foarte greu sa gasiti o persoana potrivita. Poate o fi bine cu tanti recomandata de prietena.

Larisel sa profitati din plin de zilele astea la tzara, mai ales ca ai ajutoare cu forte proaspete acolo.

Ana mi s-a cam umplut gura de apa cand am citit reteta. O incerc curand. Suna tare bine

Micki succes cu gradi. Sa fie cat mai usoara acomodarea.

Lorex drum bun si distractie frumoasa azi. Cu mersul la medic nu ma bag la sfaturi ca sunt cam in aceeasi situatie.

Dece nu stiu daca neaparat trebuia sa mai copilarim dar cateodata (vorba Ruxitei) simtim nevoia sa ne cuplam la o sursa de energie si ca sa nu bagam deshtele in priza mai facem si noi o cate o escapada.... si ne intoarcem fresh la copii. E benefic si pt relatia de cuplu si de multe ori realizam ca nu trebuie sa ajungem in Bora-Bora ca sa ne relaxam, lucrurile astea marunte ne incarca bateriile. E suficient sa ne retragem o ora, doua singuri... fie ca ne plimbam noaptea de nebuni cu masina prin oras ... sau ca plecam amandoi de la servici sa mancam pe o terasa la pranz ... sau sa bem o cafea si sa fumam o tigara in liniste (desi eu nu sunt fumatoare)...

Tomaca La multi ani fericiti de casnicie.

Si inca o faza... tot aseara am vrut sa-i mai dau din piureul cu carnitza care a ramas de la pranz si in timpul asta am pus ibricul pe foc sa-i fac Marei niste paste cu branza (ibricul care il folosesc si cand ii fierb lui apa pt lapte). S-a uitat in castron la piure si a inceput sa dea din cap si sa-mi arate cu degetul "aia aia" spre ibricul dupa foc. N-a vrut sub nici o forma sa manance pana nu i-am facut cereale cu lapte...

Cam atat despre noi. Iaca s-a facut si placinta...

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Buna seara fetelor!

Am citit acum ca am ratat o intalnire cu Lorex, poate prinde gustul mersului pe stadion si ne vedem la urmatorul meci. Bobitza este minunata!

Bea imi pare rau de zi nu tocmai draguta, sper sa ai numai zile insorite de caum incolo. Imi inchipui ca ti-e greu si cu Ivan si cu Adam in burtica, poate ca ar fi momentul sa le spui celor din jur sa te mai ajute si pe tine.

Nyny sa va fie de bine iesirea la cumparaturi si vizita in regie, ai asa maredreptate la faza cu Bora-bora. multi!

Of, trage Mara de mine, nu ma mai lasa....revin.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Tomaca multi ani fericiti impreuna!

In curand sarbatorim si noi tot vreo 100 de ani de convietuire.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

nyny...poate m-am exprimat gresit..nici nu mai stiu ce-am scrisdimi...ideea ar fi ca imi plac la nebunie escapadele voastre...fie ca sunt chestii banale gen masa restaurant fie ca sunt mai..traznite...e f bine si benefic pt cuplu...

escapada mea in delta...s-a dovedit a fi nu prea reusita..desi nu ma plang...tre sa ma gandesc la chestii banale...ar merge la fix uneori...

tomaca..un paharel si peste 100 ..

mire ne e dor de voi

bea...of, of..mami...e grele...lasa cand va veni adam...ivan edja va sti mult mai multe...

ana...in conditiile in care eu azi am mancat numai orez fiert...si maine sik acelasi meniu ( m-am dat in barci cu o bucata de covrig de la jiji spre seara)

eu....munca de nici nu stiu cand s-a fc 5...acasa..continuat de fiert magiunul....pus in borcane...la 6 iesit k jiji...venit pe la 8 juma..obo...insa tre sa ma obisnuiesc cu ritmul asta pt ca se pare...ca n-am de ales...

hai, romania!!!!!

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput