Nasterea la Arcadia - Iasi (17)
Raspunsuri - Pagina 18
iulia_iulia spune:
CLAUMARCOCI a inceput numaratoarea inversa pt tine .am cumparat si eu buretei cu scai antirostogolire ,le-am si spalat husele .desptre cursul de ingrijire a nou-nascutului ...eu l-am facut ,dar prima parte nu mi s-a parut interesanta pt ca citisem cate ceva (mi-am cumparat cartea "mama si copilul" scrisa de sotii CAPRARU ),a 2-a parte a cursului mi s-a parut interesanta ,cea cu masurile de prim ajutor,in caz de febra ,in caz ca varsa copilul ,in caz de intepaturi de insecte sau alergii, cam astea .nu te invata cum sa-i faci baita ,iti arata cum sa-l tii pe bebe daca vrei sa-l speli la popou in chiveta ,eu una nu stiu daca o sa fiu in stare ,in primul rand ca mi-e frica de moooor sa tin bebe in pozitia aceea ,in afara de asta nu stiu daca o sa pot asa practic vorbind pt ca am degetele scurte.si noi suntem singuri ,numai eu cu tati si in curand bebe ,dar i-am zis lui tati sa-si ia tot concediul dupa ce nasc eu ,vreo luna de zile ,sper sa -mi ajunga sa-mi mai revin si eu nitel si sa ma invat cu bebeul.m-a programat si pe mine la cezariana pe 19 sept dar am fost azi dimineata la eco si mi-a zis ,ca de obicei ,ca s-ar putea sa nu ajung pana acolo ,singura mea scapare de operatie ar fi sa se declanseze nasterea mai devreme si sa stau cat mai mult timp acasa cat o sa suport durerile si apoi sa ma duc la spital ,cand o fi prea tarziu pt cezariana ....stau aproape de spital.si as vrea si eu sa fac screeningul metabolic dar sa vad daca ne mai da tati bani ,ca deja am ajuns la limita bugetului ,daca va fi sa fac cezariana si am luat si chit pt celule stem...
LENA C am si eu hainute de la danina line ,sunt de f buna calitate si ieftine acolo la fabrica ,am vazut produse de ale lor la CAREFOURE la magazinul MINIBLU dar dunt de 3 ori mai scumpe ,au si si magazin on-line ,e puin mai scump ca la fabrica dar mai ieftin ca la MINIBLU si la comenzi mai mari de 200 ron ofera transport gratuit daca nu ma insel.am facut si eu de cateva ori analize la SINEVO ,cred ca e cel mai scump laborator din iasi
ALINUTA84 bine ai vebit si succes cu nasterea naturala .stiu atat despre nemescu cat si despre cacicovschi ca sunt medici buni ,o prietena de-a mea a nascut natural cu nemescu 2 copii ,bine la cuza-voda ,dar am auzit ca la arcadia cam intarzie la programari sau nu mai vine de loc,daca vrei neaparat sa nasti la arcadia eu zic sa mergi pe mana d-nei dr. cacicovschi
astia de la arcadia inebunesc pe zi ce trece ,cum bine a mai zis cineva inaintea mea si-au facut reclama ,acum trebuie sa treaca la incasat bani,urat
Stefana spune:
Buna!
Iulia, daca merge sotul tau la medicul de familie sa-i dea atestat de absolvire a cursului de puericultura, beneficiaza de 15 zile de concediu platit pentru nastere si apoi, daca mai are, isi mai poate lua concediu de odihna peste aceste 3 saptamani si sa stea mult mai mult cu voi
Mie Synevo nu mi s-a parut foarte scump, am gasit si altele mai scumpe. Dar Synevo e cel mai bun din Iasi, din cate am auzit. Foarte multe din astea de cartier lucreaza ca vai de ele, cu reactivi ieftini si putini, ca sa faca economie. Decat o analiza ieftina si irelevanta, mai bine deloc (pe mine m-a pus pe drumuri si m-a speriat o analiza din asta facuta aiurea).
DadaIna spune:
gravidacori sucul il fac normal.Nu exista o reteta speciala.Iau 3 morcovi mari, ii curat, spal bine si ii bag la storcatorul de fructe.Din 3 morcovi maricei iese un pahat mare plin.
Bine ai venit Alinutza!
Astia de la Arcadia au innebunit [alcool.Prea mukte schimbari asa dintr-o data...
LenaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claumarcoci Eu am mers din start la synlab, as fi vrut synevo dar cand am sunat in feb sa fac programare la analizele gratuite ma programasera in IUNIE, asa am ramas la synlab, eu nu am dat asa muult pe primele analize, vreo 300 cu tot cu taxi pana in nicolina. Eu am refacut hemoleucograma odata la 2 sapt, deja eram cunoscuta acolo stiau adresa de mail Claudia 38+ |
Da, stiu, la Synlab e aproape de doua ori mai ieftin... am comparat cateva analize. Dar eu nu stiam . Am aflat ulterior.
Tie ti-a recomandat Scurtu sa faci homoleocograma la 2 saptamani?
Ei stiu ca la Synlab trebuie sa te programezi in ultima saptamana a lunii... tu cum faci o data la doua saptamani programare?
Iulia, ai dreptate, sunt foarte calitative hainutele (am primit si de la o prietena de-a mea si ea e foarte multumita de ele). Vazusem si eu site-ul, dar am profitat de prietena mea care mi-a cumparat direct de la fabrica.
Am luat asa:
- 2 perechi de pantalonasi
- un body cu maneca lunga
- o salopeta catifea
- o paturica
Pe site erau 79 ron, din fabrica a fost 50 ron :D. Probabil daca iei mai multe se merita chiar sa mergi la Vaslui.
Intr-adevar in miniblu e mult mai scump.
Lena - 35+
iulia_iulia spune:
STEFANA tati are atestat de la ARCADIA
LENA ,noi nu ne ducem specialla VASLUI pt hainute dar avem drum pe acolo cand mergem la braila la parintii sotului meu ,ma rog ultima data a mers sotul singur ,sa vezi cum ii dictam prin telefon ce sa cumpere ,cred ca daca cerea ajutor la vanzatoarea de acolo termina mai repede dar el stie ca eu is pretentioasa si a preferat sa faca
cumparaturi cu telefonul la ureche
LISA27 pe unde esti ,nu mai stiu nimik de tine ,ai nascut?ori nu mai vrei sa nasti la ARCADIA?
FETELOR care ati nascut deja voi ati luat GALAFOR? v-a fost de folos?
LenaC spune:
Foarte fain Iulia .
Noi nu avem masina si e mai complicat .
Noi avem atestatul de la Cuza. Am fost la un curs. si ne-a dat diploma si atestat. Ma bucur mult, ca doua saptamani in plus conteaza enorm .
Lalic, ce mai faci mamico? Poate pui niste poze cu bebelina .
BTW, eu am inceput sa beau ceai de frunze de zmeur de vreo saptamana . Ia sa vedeti voi ce travaliu scurt si usor o sa am
Lena - 35+
iulia_iulia spune:
LENA ,ceai de frunze de zmeur ? chiar asa se cheama ? de unde ? de la plafar? ajuta sa nastem mai usor sau mai repede?
LenaC spune:
Da, Iulia, a fost o discutie mai inainte... nu mai stiu ce capitol (Cred ca pe alt forum ).
Spunea o graviduta ca asa i-a recomandat o moasa. Ideea e sa nu incepi prea devreme parca de saptamana 34. Te ajuta sa nasti mai usor si mai repede , teoretic.
Eu am luat de la Catena... dar probabil gasesti si la plafar. Asta e ceaiul http://shop.daciaplant.ro/products/view/217-ceai-de-zmeur-frunze.
"De asemenea, ceaiul din frunze de zmeur este folosit in timpul travaliului, deoarece se pare ca substantele pe care le contine sunt un bun tonifiant pentru muschii pelvici si pentru uter." de aici http://reclama/nutritie/plantele-medicinale-si-sanatatea-feminine-partea-i.html
Aici este un forum dedicat http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109349&nm=CEAIUL-DE-FRUNZE-DE-ZMEUR
Acum am vazut pe acest forum ca fetele au baut cam 1 litru pe zi. Eu beau doar o cana.
Am mai gasit undeva ca nu ar trebui luat decat cu acordul medicului. Eu nu am intrebat . Il beau de o saptamana si nu am observat schimbari negative. O sa il intreb joi cand ma duc la doctor. Daca spune k e ok o sa beau mai mult.
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!
LenaC spune:
Oiyoy, si eu am incercat sa accesez linkul de FB si nu am reusit. Chiar daca profilul tau este privat, poti sa dai un link public la album. Cand intri pe album ai jos un link.
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!
LenaC spune:
Am vazut in albumele de poze de pe gmail ca este un album cu 1 septembrie. E fetita lui Lalic?
Albumul Micuta Maria e cu fetita Oanei, nu?
Lena - 35+
!!! AMR un pic !!!