Nasterea la Arcadia - Iasi (17)
Raspunsuri - Pagina 16
alinuta84 spune:
Hello burtici si mamici!:)...sunt noua pe acest forum(graviduta 34 sapt.)...am tot citit pareri si iar pareri si am decis sa nasc la Arcadia natural daca se poate:)(ma ingrozesc la gandul ca as putea sa fiu taiata:D)...asadar mi-am facut timp si sapt.trecuta am fost la centrul de informatii...si m-o lamurit tipa de acolo cu tot ce voiam sa stiu in legatura cu nasterea(cica daca tati vrea sa asiste la nastere costa 1000 RON)...deci nu mai vrem...cred ca vor oarecum sa te conditioneze..stiu ei ca nasterea naturala nu e floare la ureche mai ales pentru tatici...in fine...pe 8 sept.am programare la dr.Cacicovschi, chiar daca medicul care m-a supravegheat pe parcursul sarcinii e Nemescu, am renuntat pt ca stiu ca nu asista la nasteri naturale, adik nu stiu sigur dar nu pare medicul care sa vrea asta:D...am emotii..voi face eco, control pe masa si lama pt streptococ de grup B, etc.astept sa-mi vad bebelina si sa-mi zica ca e bine:(...la ultimul eco mi-a zis ca exista riscul sa dezvolt complicatii in continuare cum ar fi intensificarea edemelor picioarelor si tensiunea crescuta...ultima data mi-a gasit-o 14 cu 7 si a zis ca pana nu urca la 16 nu se ingrijoreaza si nu-mi da tratament...atat...va doresc tuturor sarcini usoare, nasteri usoare si bebei sanatosi
LenaC spune:
Stefana, nu ne-am vazut... k eu la 4:10 am plecat ca m-a sunat o prietena sa ne intalnim (e din Vaslui si mi-a adus hainute cumparate de la Daninaline direct din magazin... sunt mai ieftine).
E aproape Pacurariul de Copou, poate totusi ne vedem mai multe intr-o zi
Dada, mersic de pontul cu sucul de morcov... il notez .
Ionela, abia astept sa vad filmuletele.
Ce am facut eu azi... pregatiti-va ca urmeaza un cearsaf :
M-am dus sa imi iau rezultatul la analize... nu era nimeni si a trebuit sa astept vreo 15 min... in sfarsit ma cheama... deja imi era frica, ma gandeam oare ce o fi. Incepe tanti: la tine colesterolul e cam mare (e 290, fata de data trecuta cand era 280; deci nu m-am speriat) si magneziu e foarte mic... o sa incep sa iau magneziu (ginecologul mi-a spus de acu cateva saptamani sa iau... eu am crezut ca e optional si am zis ca pana nu vad k nu e ok nu iau; ei de acum o sa iau ).
In gandul meu... pentru asta m-ai speriat tu tanti. In rest am trigliceridele putin mai sus de limita inferioara. Hemoglobina e 13, Calciu total e cam pe la mijloc si ionic la limita inferioara... deci sunt ok
Si acum momentul adevarului. Spune tanti: Mi-a spus domnisoara de la recoltare ca nu ati platit cei 5 lei si ca ati intrebat pentru ce sunt. Cas nu acopera cheltuielile cu recoltarea si de asta toate laboratoarele iau aceasta taxa, unele chiar 10 ron (e primul laborator care mi-a cerut asa ceva; eu am facut de vreo 3 ori in sarcina analizele gratuit si de fiecare data la alt laborator). I-am platit si nu am comentat, dar nu mi s-a parut ok... nu e vorba de bani... doar asa ca fapt divers.
Apoi am mers in parc, m-am plimbat si am citit
Lena - 35+
LenaC spune:
Hai sa va povestesc ceva.
Martea trecuta am mers la farmacie cu listuta, sa iau chestii pentru bagaj nastere (asta in cazul in care ma apuca inainte de termen nasterea).
Am luat de toate ce mi-a trebuit, dar nu am verificat daca mi-a dat tot tanti. Ieri m-am uitat in sacosa si vad ca nu mi-a pus supozitoarele de paracetamol; bonul nu-l mai aveam.
Am zis: ce pierd daca ma duc sa o intreb.
Ma duc azi, i-am spus la o farmacista ca am cumparat si probabil doamna a uitat sa imi dea... doamna care mi-a vandut atunci a auzit si a zis ca da, este pus separat. Si mi-au dat paracetamolul... am ramas placut surprinsa.
Deci, se poate si la noi .
Lena - 35+
gravidacori spune:
dada, mi se pare super ideea cu sucul de morcovi ,as vrea si eu sa imi fac sa beu un pahar pe zi ,dar zi-mi te rog daca este vreo reteta anume (am mai vazut pe net ) sau cum il faci tu.
madline82 spune:
Seara buna fetelor..uff ca tarziu mai este!
Dada, bine ai venit din mini-vacanta..deci si Antonia ta e la puseu..macar suntem colege de suferinta!
Lena, ce prostie cu dif de 5 lei..tii, nu am ami auzit asa ceva, chair vineri am fost sa imi recoltez sange pt anemie, ca eram convinsa ca am lipsa de fier, s-a dovedit a nu fi asa, si nu mi-a cerut niemni nici o dif pt recoltare..ciudat tare.Apropos de colesterol e normal sa il ai asa marit, ca nu se mai metabolizeaza grasimile ca inainte, pe sarcian e un pic diferti, eu am avut 450 colesterol si nu mancam deloc gras sau carne..deci stai linistita ca dupa nastere isi revine la normal!
O sa incerc si eu niste suc de morcov, mai ales ca e sanatos, numai ca stiu ca daca il consumi a la longue ti se coloreaza pielea, ca si cand ai fi mers un pic la solar
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
Mneatza
Va las opostare interesanta de pe un blog mereu bine documentat referitoare la consumul de lapte de vaca: aceasta
Recunosc faptul ca eu personal sunt o consumatoare de produse lacatate in general, dar e foarte logic ce scrie acolo
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 32+ cu
ionelamaria spune:
alinuta84, bun venit!
Ce spui tu acolo de 1000 lei sa asiste tata? Buei, astia deja ma enerveaza rau. Abia astept pe 8 sa merg sa-i intreb de sanatate!!! Ce Dumnezeu!
copiloi spune:
Astia cred ca cer 1000 ron pt onorariul celui de-al treilea doctor ....cum e in Germania, unde, pe langa cei 2 doctori care o asista pe mama (ginecolog, neonatolog), mai exista un doctor care il asista pe tata
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui copiloi Astia cred ca cer 1000 ron pt onorariul celui de-al treilea doctor ....cum e in Germania, unde, pe langa cei 2 doctori care o asista pe mama (ginecolog, neonatolog), mai exista un doctor care il asista pe tata |
M-ai binedispus Multumesc!
LenaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madline82 Lena, ce prostie cu dif de 5 lei..tii, nu am ami auzit asa ceva, chair vineri am fost sa imi recoltez sange pt anemie, ca eram convinsa ca am lipsa de fier, s-a dovedit a nu fi asa, si nu mi-a cerut niemni nici o dif pt recoltare..ciudat tare.Apropos de colesterol e normal sa il ai asa marit, ca nu se mai metabolizeaza grasimile ca inainte, pe sarcian e un pic diferti, eu am avut 450 colesterol si nu mancam deloc gras sau carne..deci stai linistita ca dupa nastere isi revine la normal! O sa incerc si eu niste suc de morcov, mai ales ca e sanatos, numai ca stiu ca daca il consumi a la longue ti se coloreaza pielea, ca si cand ai fi mers un pic la solar Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011 |
Da, Mada [/b]si eu am ramas uimita (anyway mi-a scris pe chitanta: ev rezultat analize). Nu m-am mai certat cu ea ca nu avea sens... eu am fost pe la vreo 3 laboratoare diferite pt analize gratuite si nici unul nu a cerut nimic.
Pap si eu suc de morcov sa ma mai bronzez
Lena - 35+