Nasterea la Arcadia - Iasi (17)
Raspunsuri - Pagina 15
Stefana spune:
Revin, ca am citit ceva la care trebuie musai sa raspund.
Loredana, fetita ta e posibil sa aiba canalele lacrmale infundate. Se intampla foarte des si asa se manifesta. Si Tudor le-a avut. La un ochisor s-a desfundat singur, la unul inca nu. Si eu am incercat cu laptic in ochi, dar nu a functionat, in plus nu cred ca e foarte indicat, pt ca, daca nu storci sanul direct in ochi, nu mai e steril. Sters doar cu ser fiziologic de cate ori este nevoie si atat.
Daca n-a iesit nimic la analize, nu e nevoie de tratament, ci doar masaj. Trebuie sa-ti arate oftalmologul cum se face.
Noi mai asteptam 2-3 luni si, daca nu cedeaza, mergem sa-l desfunde medicul. Oricum, nu mai e asa grav acum, ca nu face secretii decat putine si rar.
Stefana spune:
Fetele, am o cutie de Galfer (http://www.thorntonandross.co.uk/healthcare/galfer.html), doar ca sunt blistere cu 28 de capsule, sigilate, nu ca cele din poze. Am primit-o de la cineva din maternitate, dar scrie pe cutie ca se ia doar in sarcina si in prima luna dupa nastere. Este fier cu acid folic. E valabila pana la sfarsitul anului. Sunt produse in UK.
Daca o doreste cineva, o ofer cu placere!
ionelamaria spune:
Lore, poate clipurile de aici iti sunt de ajutor ca sa vezi cum e cu rinderea corecta a sanului si cand bebe suge corect.
http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=videos-romanian
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 32+ cu
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Stefana Fetele, am o cutie de Galfer (http://www.thorntonandross.co.uk/healthcare/galfer.html), doar ca sunt blistere cu 28 de capsule, sigilate, nu ca cele din poze. Am primit-o de la cineva din maternitate, dar scrie pe cutie ca se ia doar in sarcina si in prima luna dupa nastere. Este fier cu acid folic. E valabila pana la sfarsitul anului. Sunt produse in UK. Daca o doreste cineva, o ofer cu placere! Stef si bebe iubit (24.03.2011) It's nice to be important, but it's more important to be nice. |
Eu nu cred ca strica daca sunt luate si pe alaptat, pt ca excesul de acid folic se elimina oricum!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
Stefana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui madline82
Eu nu cred ca strica daca sunt luate si pe alaptat, pt ca excesul de acid folic se elimina oricum! Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011 |
Poate, dar scrie pe cutie ca nu sunt recomandate barbatilor, femeilor negravide si copiilor. Plus ca eu am hemoglobina 14, asa ca n-am nevoie. De asta ma gandeam ca e pacat de ele, poate folosesc cuiva.
Ce frumos ca va vedeti in parc! Noi n-am mai fost de ceva vreme din diverse motive. Acum il astept sa se trezeasca si-l scot putin prin cartier, poate pana la Carrefour, la cumparaturi si cam atat. Am gasit aici, in Pacurari, o bisericuta care are o gradina tare draguta si acolo mergem cel mai des la aer.
loredanar spune:
citat din mesajul lui Stefana Revin, ca am citit ceva la care trebuie musai sa raspund. Loredana, fetita ta e posibil sa aiba canalele lacrmale infundate. Se intampla foarte des si asa se manifesta. Si Tudor le-a avut. La un ochisor s-a desfundat singur, la unul inca nu. Si eu am incercat cu laptic in ochi, dar nu a functionat, in plus nu cred ca e foarte indicat, pt ca, daca nu storci sanul direct in ochi, nu mai e steril. Sters doar cu ser fiziologic de cate ori este nevoie si atat. Daca n-a iesit nimic la analize, nu e nevoie de tratament, ci doar masaj. Trebuie sa-ti arate oftalmologul cum se face. Noi mai asteptam 2-3 luni si, daca nu cedeaza, mergem sa-l desfunde medicul. Oricum, nu mai e asa grav acum, ca nu face secretii decat putine si rar. Stef si bebe iubit (24.03.2011) It's nice to be important, but it's more important to be nice. |
stefana multumesc. si noua ni s-a spus ca e posibil sa fie infundat canalul lacrimar si sa ii facem masaj. singura mea ingrijorare e ca secretiile sunt f abundente si galben-verzui...
si in privinta tocaitului - ma gandesc ca poate ca intr-adevar nu ar trebui sa caut perfectiune in tot ce face fetita mea. daca e fericita si satula cu tot tocaitul inseamna ca lucrurile nu sunt asa grave cu toata nerespectarea regulilor suptului.
ionela multumesc pt link ! f util
mada ii facem toaleta ochisorilor dupa instructiunile doctoritei.. am cumparat serveetele IRIDIUM ca sa fim siguri ca sunt sterile si potrivite pt ochisori, ne spalam temeinic pe maini, ii schimb pleduricile din pat de catva ori pe zi, etc etc. iar frecventa toaletarii la fel e dupa indicatiile doctoritei... de 4-5 ori pe zi.
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
loredanar spune:
a baut vreuna dintre voi vreun ceai care sa ajute prin alaptare in perioadele cu colici? am auzit ceva despre ceaiul de chimen si fenicul?!...
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
madline82 spune:
citat din mesajul lui loredanar a baut vreuna dintre voi vreun ceai care sa ajute prin alaptare in perioadele cu colici? am auzit ceva despre ceaiul de chimen si fenicul?!... Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!! |
Lore eu am baut multe ceaiuri cand au debutat coliceii la Estela, dar nu au ajutat-o pe ea cu nimic, doar pe mine, nu mai eram balonata.
Eu zic atunci sa nu te sperii, cu ochisorii, poate se regleaza de la sine, mai ales ca mai mutl de atat nu ai ce face, adica ai facut tot ce se putea!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
DadaIna spune:
Pupicei si bun venit noilor gavidute!Noi am fost intr-o mini-vacantaAm avut ce citi.Suntem bine. Si la noi cred ca se intampla aceeasi poveste ca si la voi Mada.Adica vrea numai in brate si papa mult acum
Eu beau ceai de lactatie de la Humana.E foarte bun si foarte gustos.Eu beau cate un pahar in fiecare seara.Are in el asa: extract de hibiscus, extract de fenicul si roibos, extract de verbina si zmeura, ulei de fenicul, extract de schinduf si ciumarea, vitamina C.In masura in care exprim laptele cu pompa, la masa de dimineata scot lejer 300 ml lapte, adica 2 bidonase mici pline cu varf si apoi din 3 in 3 ore cate 140 ml.Gazuta mea papa acum la 4 ore.
Daca vreti laptic dulce si mult beti cate un pahar mare de suc de morcov in fiecare zi.Face minuni.Efectele se vad cam a doua, a treia zi de la primul pahar baut