Nasterea la Arcadia - Iasi (17)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mada multumesc mult! Eu prefer deocamdata sa iau fier. Captafer contine prea multe chestii pt gustul meu. Te pui cu zuza?! Pai eu am lipsa de fier cu de alte alea care ajuta la asimilarea fierului... cam asa finctioneaza logica mea. In fine... ideea e ca daca e sub limita fierul trebuie sa iau indiferent de oroarea mea de suplimente
Lena, dimensiunea sanului nu are legatura cu alaptatul deloc. Se ocupa bebe de povestea asta... trebuie sa ai incredere in copilul tau! Sanul e elastic, atunci cand suge bebe ajunge fix unde trebuie
Despre sfarcuri obbilicate: pai e simplu: sfarcul ombilicat e orientat spre interiorul sanului, arata ca un buric( normal nu de gravida) Daca ai sfarcuri plate ( adica nu ies in afara deloc dar nici nu sunt inspre interior) prinzi intre degete putin zona inchisa la culoare si strangi usor. Dac ies spre afara sunt ok, daca merg spre interior poti sa te gandesti ca sunt ombilicate.
Sanul cu sfarc ombilicat nu pune probleme in alaptare pentru ca prin presarea sfarcului nu curge lapte. ca sa poate suge bebe are nevoie sa prinda cat mai mult din san astfel ca presiunea limbutei si buzei de jos sa se exercite suprea aureolei in partea inferioara. Si la mana daca storci laptic nu ai treaba cu sfarcul
Cori, ba cred ca vazuse intrebarea dar nu avusesem timp atunci sa raspundi si , mai tarziu... scuze, nu am omis cu intentie intrebarea ta

{b] Lapte matern[/b] in ochisori e ok

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Da, Clau si eu as sta 2 ani daca nu ar fi problema financiara... ca este limita de 1200 daca iei pe 2 ani, in plus aia 500 de ron tot sunt un plus pentru noi. Eu ma gandeam poate vine bunica... dar vorba Iuliei, erau alte metode acum 30 de ani
Legat de aparatori, eu stiam ca pentru pat pliant nu e necesar...

Clau, mai ai atat de putin pana o sa tii minunea in brate Fii puternica mamico si cat mai multa odihna !!!

Lena - 35+

Lena eu stiu ca cei 500 ii primesti suplimentar daca te intorci la birou la 6 sau 7 luni si ti-i da pana face bebe doi ani. uite cum scrie:stimulent de inser#355;ie, 500 lei/lun#259; pān#259; la 2 ani, pentru persoanele care au optat pentru indemniza#355;ie pān#259; la 1 an, #351;i ī#351;i reiau activitatea mai devreme de aceast#259; dat#259; (pentru copiii nascu#355;i dup#259; 1 ianuarie 2011)
Documenteaza-te bine, cu banii cine nu are probleme.
Cei drept la un an e obligat sa te primeasca, la 2 nu mai ai postul asigurat 100%
Toate cele bune

Claudia 38+

Da, ai dreptate, dar nu tb sa te intorci la 7-8 luni. Poti sa te intorci chiar cu o zi inainte de a implini bebelusul un an. Dar din cate am citit si vazut preferabil ar fi cu 2 sapt inainte de a face un an.
In plus, eu lucrez in domeniul IT... ma gandesc... daca stau 2 ani sunt deja cam expirata... o sa intru greu in ritm
Oricum, inca nu am luat o decizie

Lena - 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

ionela ce ma sfatui sa fac totusi in privinta tzocaitului?

Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!

Mergi la inceput

Mada, poate stau si eu pana la 16:00, sa vad ce spune bebelina mea .
Cum te recunosc ?

Ionela multumesc mult

Si eu iau fier, mai exact Tardyferon Fol.
Stiti ca atunci cand luati fier nu trebuie sa consumati lactate, decat dupa 2h? Ca sa se asimileze fierul mai bine sa papati fructe, legume care contin vitamina C

Lena - 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

in privinta ochiului, astazi i-am pus prima oara laptic de-al meu in ochi. vedem ce se intampla. problema este insa mai serioasa la noi pentru ca secretiile sunt f abundente si galben-verzui. analiza la secretiile din ochi a iesit negativa insa atunci cand i s-a recoltat (lunea trecuta) avea f putin. pediatra de la Arcadia ne-a recomandat, pt ca analiza este negativa, sa continuam doar sa curatam cu ser fiziologic. sincer nu m-a multumit raspunsul, asa ca am sunat la cabient la Siminiceanu unde a raspuns o doamna FOARTE amabila si sfatoasa - probabil asistenta - care ne-a sfatuit tot asa sa ii pun laptic de la san in ochi si sa ii repet maine dimineata analiza pt ca acea culoare galben-verzuie nu e normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Cred ca fiica-mea e in plin puseu, vrea toata ziua in brate si la tatza

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Lore, pozitionarea la san e foarte importanta. Cu toate astea bebe are nevoie si doar sa tocaie din cand in cand. Deci: daca dupa joaca papa bine nu te ingrijora. Daca nu prinde sanul serios trebuie sa incerci sa o ajuti. Daca ai nevoie de ajutor sa ceri cu incredere.

pai cam tocaie pe toata durata mesei asta e problema. si pana acum mai tocaia vreme de cateva molfaituri, dar acum tocaie aproape la fiecare inghititura. am asezat-o in diferite pozitii, am incercat sa ii trag eu usurel buzita inferioara mai peste mamelon... nimic .. tocaie in continuare. m-am uitat cum prinde mamelonul - limba este sub el. capul umerii si soldurile sunt aliniate... nu stiu unde e greseala. ea papa si asa ca scaunele sunt la fel de consistente si pare a fi satula cand lasa sanul.
si apropo de ce spuneai si unei colege de odisee ... ca scosul aerului e important - nici eu nu reusesc sa ii scot aerul de cand ii dau doar san ! am incercat diverse pozitii ... nimic. mai scoate ea singura din cand in cand, dar eu nu reusesc... cat de grav este?

Neata, fetele! Va citesc si tare as vrea sa va mai scriu una-alta, dar zau ca nu apuc. Peste o luna ne mutam la casa naoua si avem atatea de facut si planificat si umblat. Cand nu umblu, stau cu bebe, care a crescut si ma solicita din ce in ce mai mult sa-l distrez. Acum cica dormea, dar vad ca deja misca si trebuie sa ma duc acusi la el, ca incepe sa planga altfel. As avea atatea sa va spun si sa va raspund...
Loredana, pt tine am intrat acum, sa-t spun ca si bebele meu tocaia asa cat era mic si, culmea, mai si satea f putin la san. 3-5 minute. Si cu toate astea, a luat foarte bine in greutate. Ma si durea, mi-a facut si rani pe mameloane, dar altfel nu prindea sanul. Am dat cu Garmastan la greu si stateam cu sanii "in vant" si era mai bine. Pe masura ce a crescut, a invatat sa prinda bine de tot sanul si n-am mai avut probleme.

Voiam sa va spun ca am inceput de astazi sa-i dau cate putin suculet de morcov (cateva lingurite) si o sa o lalai cu suculet si eventual supita pana la 6 luni, in ideea in care la nici 7 luni ale lui o sa merg la serviciu si sa poata papa ceva cat sta acasa cu buni.
Eu am optat pt 1 an, dar o sa merg mai repede si din motive financiare, dar si pt faptul ca as fi avut mult de pierdut la serviciu daca stateam 2 ani. Asta doar in conditiile in care o sa stea cu buni. Cu o bona nu l-as fi lasat atat de mic.
Deja imi vine sa plang cand ma gandesc, dar decizia e luata si trebuie sa traim cu ea.

Maraie. Sper sa revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

in privinta ochiului, astazi i-am pus prima oara laptic de-al meu in ochi. vedem ce se intampla. problema este insa mai serioasa la noi pentru ca secretiile sunt f abundente si galben-verzui. analiza la secretiile din ochi a iesit negativa insa atunci cand i s-a recoltat (lunea trecuta) avea f putin. pediatra de la Arcadia ne-a recomandat, pt ca analiza este negativa, sa continuam doar sa curatam cu ser fiziologic. sincer nu m-a multumit raspunsul, asa ca am sunat la cabient la Siminiceanu unde a raspuns o doamna FOARTE amabila si sfatoasa - probabil asistenta - care ne-a sfatuit tot asa sa ii pun laptic de la san in ochi si sa ii repet maine dimineata analiza pt ca acea culoare galben-verzuie nu e normala.

Lore poate de la curatarea excesiva ai stimulat secretiile la ochisori.Daca a iesit analiza neg poate e vreun factor extern nu intern,orice tine legat de modul cum fac toaleta,cat de des,etc.

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Da, Clau si eu as sta 2 ani daca nu ar fi problema financiara... ca este limita de 1200 daca iei pe 2 ani, in plus aia 500 de ron tot sunt un plus pentru noi. Eu ma gandeam poate vine bunica... dar vorba Iuliei, erau alte metode acum 30 de ani
Legat de aparatori, eu stiam ca pentru pat pliant nu e necesar...

Clau, mai ai atat de putin pana o sa tii minunea in brate Fii puternica mamico si cat mai multa odihna !!!

Oiyoy felicitari pentru trecerea la pampers nr 3, sunteti deja mari

Multumesc pentru toate raspunsurile legate de concediu... deci eu sunt singura care vreau un an? Oricum nu trebuie sa aleg acum, o sa vad in 2 luni in functie de bebe

Lena - 35+

Lena, bunica se poate educa. Ii dai din timp sa citeasca niste carti mai noi despre cresterea copilului si o pui sa promita solemn ca nu va iesi din cuvantul tau.

Mergi la inceput

Buna idee, Stefana...
Daca e mamica mea... e usor, mai greu la soacra vedem noi .

Mada, eu o sa fiu intr-un tricou albastru, pantaloni trei sferturi si rucsac negru... si o burta maaaaaaaaaare, prin zona leilor probabil, sau teiul lui Eminescu. Poate stau pana la 4 si ne vedem

Lena - 35+

Mergi la inceput