Nasterea la Arcadia - Iasi (17)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Eu am facut exudatele la 37s si 3 zile, abia azi au venit rezultatele, absent, aveam emotii.
Ma gandeam daca nu-l mai lasa pe tati la baita sa mergem la cursul de ingrijire a sugarului si masuri de prim ajutor, ce parere aveti?? oare merita,l-a facut cineva?
Mentionez ca noi suntem chiar numai noi doi, poate ne ajuta nanuta un pic si ma gandeam sa incercam..
La nastere lui bebe ati facut acel screening de 32 de boli? Inclin sa-l fac...macar asta ca de celule m-am lecuit

Claudia 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Claudia, am vazut ca multora mamici primipare le vine lapticul din a doua-a treia zi,deci sa nu te sperii daca nu vine imediat!!Citeste din urma la exp fetelor si la sfaturile primite ca sa stii ce sa faci din timp!
Felicitari pt 12 sept..mai e asa de putin, profita si rasfata-te,ai nev de baterii incarcate la maxim pt a fi mamica!

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Da, Clau si eu as sta 2 ani daca nu ar fi problema financiara... ca este limita de 1200 daca iei pe 2 ani, in plus aia 500 de ron tot sunt un plus pentru noi. Eu ma gandeam poate vine bunica... dar vorba Iuliei, erau alte metode acum 30 de ani
Legat de aparatori, eu stiam ca pentru pat pliant nu e necesar...

Clau, mai ai atat de putin pana o sa tii minunea in brate Fii puternica mamico si cat mai multa odihna !!!

Oiyoy felicitari pentru trecerea la pampers nr 3, sunteti deja mari

Multumesc pentru toate raspunsurile legate de concediu... deci eu sunt singura care vreau un an? Oricum nu trebuie sa aleg acum, o sa vad in 2 luni in functie de bebe

Lena - 35+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Mada, la bebe 2 nu prea apuci sa te plangi. Dar daca tii neaparat: azi sunt zob de durere de cap. Nici nu vad bine... Trece... cum a trecut si in alte randuri
Sarcina e ok. Ca si tura trecuta la analize am iesit sub limita inferioara la fier ( cu putin). Asa a fost si la Mihnea, ultimul trimestru asociat cu o usoara anemie. Am inceput sa iau Fier deci si ma iau toti nervii la fiecare pastila... stiu ca nu e un caat de tara... dar eu nu stiu sa iau pastile si gata...
Clau, citeam acum povestile fondatoarelor LLL( La Leche League) si povestesc toate cat era de descurajata alaptarea pe vremea lor in canada/america. Ele au acum 80-90 de ani). Ce vreau sa spun e ca mamele noastre nu au primit deloc suport pentru alaptare. Ce e grev e ca la noi nici nu s-a schimbat prea mult situatia.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 32+ cu

Ionela
e tare rau ca te doare capul..nu prea ai ce face..off,si eu am avut vreo 3 dureri de cap toata sarcina si cu toate emotiile si temerile de rigoare am apelat sa un saridon ca imi venea sa ma urc pe pereti..Legat de lipsa de fier, eu luam pe sarcina captafer, nu contine fier, dar ajuta la metabolizarea lui in organism, eu fier nu puteam sa iau ca ma constipam ceva de groaza.Poti l;ua picaturi daca nu tolerezi pastilele, eu iau acum ferrum hausmann, e f bun,are gust de capucinno!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madline82

Claudia, am vazut ca multora mamici primipare le vine lapticul din a doua-a treia zi,deci sa nu te sperii daca nu vine imediat!!Citeste din urma la exp fetelor si la sfaturile primite ca sa stii ce sa faci din timp!
Felicitari pt 12 sept..mai e asa de putin, profita si rasfata-te,ai nev de baterii incarcate la maxim pt a fi mamica!

Multumesc
Am citit , m-am documentat si stiu ca trebuie sa ma inarmez cu rabdare, muuult calm si fara stres ca sa vina lapticul repede
Asta cu bateriile ..... cam greu nu pot sa dorm ziua, stau si eu asa linistita, citesc cu bebe povesti , carti de specialitate si noroc cu voi , mai conversez.

Claudia 38+

Mergi la inceput

Ionela ,
M-am uitat ieri la niste filmultete despre "mufarea" bebelui la san. Am vazut ca sfarcul trebuie sa ajunga in confort zone (adica mai adanc, nu in zona unde e tare)... daca la mine sanii sunt mici, si sfarcurile nu sunt foarte mari... nu o sa am probleme cu alaptatul?

Si inca o intrebare... cum imi dau seama daca am sfarcuri ombilicate?

PS: Tare e greu sa calci hainute mici de bebe ... am calcat 10 bucati cam intr-o ora si ma doare spatele de numa numa

Lena - 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

buna fetelor si multumesc celor care mi-au rapuns,cred ca cel putin luna asta nu o sa ii mai dau calciu.
LOREDANAR,apropo de prb cu okisorul bebelului,kiar aseara o mamica cu bebe de 3 sapt. mi-a zis ca avusese si fata ei de la curent,aceasta prb si i-a zis mama ei sa-i picure in okisor cateva picaturi de lapte din san si i-a trecut in 2 zile...eu nu stiu ce sa zic...poti incerca,plus ca si a mea a facut ceva de genul dar ff putin, am sters-o cu un tampon demakiant cu ser fiziologic din exterior spre interior de vreo 2 ori pe zi si a trecut repede.am sters-o la ambii oki desi numai la unul avea prb,cu tampon pt fiecare oki.

FETELOR,mandruta mea se uita la tv...am mai lasat-o asa cateodata dar mi-e teama pt okisorii ei..voi ce ziceti?
Aseara ne-a prins ora 9 in copou,era cam rece..mi-e dor deja de varaaaaaaa
IONELA,te intrebasem cateva pagini in urma cum te mai simti ,ce face bebe...dar cred ca nu ai vazut..mai zi-ne despre tine

Mergi la inceput

Eu ma duc azi in Copou in parc sa citesc.
Mai merge cineva in Copou, poate ne vedem... Eu in jur de 13:30 o sa ajung in parc

Lena - 35+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Da, Clau si eu as sta 2 ani daca nu ar fi problema financiara... ca este limita de 1200 daca iei pe 2 ani, in plus aia 500 de ron tot sunt un plus pentru noi. Eu ma gandeam poate vine bunica... dar vorba Iuliei, erau alte metode acum 30 de ani
Legat de aparatori, eu stiam ca pentru pat pliant nu e necesar...

Clau, mai ai atat de putin pana o sa tii minunea in brate Fii puternica mamico si cat mai multa odihna !!!

Lena - 35+

Lena eu stiu ca cei 500 ii primesti suplimentar daca te intorci la birou la 6 sau 7 luni si ti-i da pana face bebe doi ani. uite cum scrie:stimulent de inser#355;ie, 500 lei/lun#259; pān#259; la 2 ani, pentru persoanele care au optat pentru indemniza#355;ie pān#259; la 1 an, #351;i ī#351;i reiau activitatea mai devreme de aceast#259; dat#259; (pentru copiii nascu#355;i dup#259; 1 ianuarie 2011)
Documenteaza-te bine, cu banii cine nu are probleme.
Cei drept la un an e obligat sa te primeasca, la 2 nu mai ai postul asigurat 100%
Toate cele bune

Claudia 38+

Mergi la inceput

Lore si eu am auzit de la o buan prietena din Germania,cea care mi-a dat si informatiile despre puseuri ca ei moasa de acolo i-a zis tot asa sa picure lapte matern in ochisori si ar trece porblema la ochisori.Poti incerca nu are ce sa ii faca rau.

Corina si noi am fost ieri in Copou, in parcul expozitiei, am stat de la 15 30 pana la 21,30.

Lena, noi de regula ieism in jur de ora 16 in Copou!

Mergi la inceput