Nasterea la Arcadia - Iasi (17)
Raspunsuri - Pagina 12
copiloi spune:
Claudia, si eu am avut feeling-uri ciudate spre sfarsitul sarcinii plus ganduri negre, dar a fost ok pana la urma .
Legat de lapte praf....sfatul meu e sa-ti propui sa alaptezi exclusiv, ceea ce inseamna sa nu cumper nicio cutie de lapte praf, caci apoi tentatia va fi mare...
Daca va fi nevoie de lp, il vei lua dupa aceea....
Daca ar fi insa sa recomand un lp, eu am folosit Lactana de la Töpfer. E bio, produs in Germania si-l gasesti la noi in farmaciile Dona. Fata mea l-a tolerat ff bine, cel de la Nestle nu i-a priit deloc.
In plus, eu am nicio incredere in produsele aste facute de mari firme, dar numai pentru Europa de Est, fie ele si produse pt copii, care cica is super verificate. Lactana e nemtesc 100% si daca scrie bio pe el, eu chiar cred ca-i bio, caci am incredere deplina in nemti
iulia_iulia spune:
buna dimineata ! ce mult s-a sporovait in wekend ,eu am fost plecata la tara si apoi in vizita la nasii nostrii care au o casa pe la barnova langa padure ,am lenevit pe sezlong ,am papat numai bunatati,cemai am fost o rasfatata ...mai am putin si-mi zboara mie acest rasfat
eu o sa optez tot pt 2 ani de concediu pt cresterea copilului.aia 5 mil mi se par putini ,nici nu poti plati o bona calumea (ca una calificata cere mai mult de atat)si nici de cresa particulara nu ajung (eu am auzit ca ar costa ceva in jur de 8-10 mil lei vechi)iar sa las bebe la o cresa de stat nu ma incanta deloc! o bunica e departe ,cealalta care e in iasi s-a mutat la tara si nu-si vede capul de treaba ,plus ca parca nici nu as avea incredere ,alte metode erau acum 30 de ani ,nu dati cu pietre ! da stiu is cam posesiva ....
CLAUMARCOCI ai mai stabilit data cezarienei? si pe mine ma dor degetele dar mai ales incheietura mainii stangi ,ma termina ;mie daca mi se umfla picioarele ,ma asez in pat si-mi pun o patura facuta sul sub picioare in asa fel incat sa fie mai sus decat restul corpului.ganduri negre inca nu am dar visez tot felul de lucruri legate de nastere ,sambata noaptea de ex., am visat ca mi s-a rupt apa si m-am trezit brusc si toata speriata ca ma gandeam ca e prea devreme si am dus mana intre picioare ... era uscat
MADA f fain monologul cu bebe la botez ,chiar ce o fi in mintea lor,saracutii ?
36+ANDREI
oiyoy spune:
neatza
incerc sa va scriu repede cateva randuri.daca vrei sa ai in casa lapte praf 'just in case' (desi cum a zis si Ionela uneori e mai bine sa nu se intample asta) atunci nu trebuie cumparat cutia de lp care ti se pare mai ochioasa, mai ieftina sau mai scumpa ca-i mai buna.trebuie continuat cu ceea ce-i da in maternitate si doar daca nu-i prieste schimbat dar la indicatia medicului. nu e prea bun sa-i dai de capul tau pt ca poate face bebe o alergie de nu-i adevarat.mai apoi o data desfacuta cutia lp trebuie folosit intr-un anumit interval altfel se inactiveazza si face mai mult rau.scrie pe cutii
Ca de la arcadia ni s-a zis sa-i dam timp de 6 luni cate 10 zile pe luna cate 5ml.eu lun a asta am terminat sticluta si nu cred ca am sa-i mai iau alta.
noi am trecut la scutecele nr 3
oare ce face clauditza?dada ce mai faci?
http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claumarcoci Buna dimineata, mamici si burtici Va doresc o saptamana frumoasa Lena eu am optat pentru 2 ani, decat cu o bona, mai bine cu mine, eu cred ca in aceasta perioada se dezvolta si acum trebuie sa fii cat mai aproape de el. Vreo ideea sau leac babesc pentru picioare umflate si maini ??? ca eu nu mai poot, degetele de la maini ma dor groaznic Fetele care ati nascut, in ultima sapt inainte de nastere ati avut vreodata ganduri negre?? Eu sunt o persoana foarte optimista, dar de cateva zile numai tampenii imi trec prin cap a... si inca ceva...legat de laptele praf... se zice ca e bine sa ai de control in casa o cutie de LP....ce fel de lapte praf ar fi mai bun???Sunt 2-3 marci dar nu stiu de care sa iau, cel care e si in maternitate sau.... astept vreo idee Claudia 38+ |
Clau, durerea de maini e comuna oin sarcina , asa cum o povestesti tu. Se numeste sindromul "tunelului carpian"Trece dupa nastere. Mainile in sus, si masaj pana atunci
Ce se zice despre LP ca trebuie sa fie in casa e..... ca si cum ai avea un tort de ciocolata in frigi in plina cura de slabire. Acum da, esti tare daca nu bagi nasucul in ciocolata si te tii de ragim, dar sunt momente grele cand poti ceda. Asa si cu LP. Bebe mic plange din multe cauze, mama e foarte sensibila dupa nastere si abia se acomodeaza cu bebe. LP e o ispita. Daca nu il ai in casa te descurci perfect cu ce ai pana iti intri in ritm ( adica Lapta Matern). Parerea mea e ca NU E NECESAR Laptele Praf. Ba mai mult, presupunand ca e necesar ( adica esti ghinionista si te incadrezi in procentul de 1% care nu au laptte, dar eu nu cred asta nici batuta) exista si farmacii non-stop
Lasa gandurile negre... lasa teama... deschide-ti sufletul si incarca-te pozitiv, acusica incepe cea mai frumoasa parte din viata ta... pune un zambet pe fata ta si pastreaza-l acolo pana la mare intalnire( ca dupa va ramane singur lipit de buze zambetul)
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 32+ cu
ionelamaria spune:
Lore, pozitionarea la san e foarte importanta. Cu toate astea bebe are nevoie si doar sa tocaie din cand in cand. Deci: daca dupa joaca papa bine nu te ingrijora. Daca nu prinde sanul serios trebuie sa incerci sa o ajuti. Daca ai nevoie de ajutor sa ceri cu incredere.
loredanar spune:
clau si eu am avut mainile si picioarel umflate si dureroase in ultimele 3 saptamani de sarcina. a doua zi dupa nastere au disparut edemele ca prin magie - nu imi venea sa cred ca e posibil...
la Arcadia li se da bebelusilor lapte praf NAN. fetitei noastre i-au dat NAN 1 hipoalergenic din cauza ca avea de la nastere o mica sensibilitate la nasuc. i-am cumparat si noi la fel. apropo, sa nu cumperi mai mult de o cutie, si aia doar daca e absolut necesar.. mare pacoste laptele praf ZAU..
ganduri negre nu tin minte sa fi avut... depinde ce intelegi prin ganduri negre. :)) eram nerabdatoare sa nasc si mi se pareau zilele ca anii dar nu insuportabil. :D
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
claumarcoci spune:
Multumesc de raspunsuri
Gata nu mai iau LP, eu sper , adica imi doresc, nici nu concep sa nu alaptez exclusiv, dar sper sa nu fie genetic, pe mine mama nu m-a alaptat nici o zi, motivul nu a avut cu ce.
Astazi am facut patutul lui bebe, mi-a inseninat ziua si mi-am dat seama ca am luat o gramada de lucruri doar dragute,scumpe si cam nefolositoare, sa vezi ce "show" am diseara cu tati.
Am luat aparatori de patut, cu ursuleti, ce numai Lalic sa vrea hello kity, patul e pliant si inca nu am gasit cum sa le prind si inca o chestie care nu stiu cum se foloseste(2 bureti cu scai in loc de clasicele prosopele rulate:http://www.caruciorbebe.ro/detalii.php?id=277)
Iulia am stabilit data , 12 septembrie ora 13, adica peste o saptamana
Claudia 38+
madline82 spune:
Neata si de la noi, am intrat sa facem apelul de dimineata, desi cam tarziu
Oana, ma bucur ca i-a mai trecut MAriei iritatia, cred ca pana maine va fi si mai bine! Ma uitam la Maria si sa stii ca am uitat ca Estela mea a fost asa mica..Doamne si nu au trecut decat cateva ssaptamani!
Lena, e bine acele exudate sa le faci pana in sapt 37, ca sa ai timp 10 zile de taratament in cazul in care iese pozitiva analiza.(adica e prezent vreun stafilococ ceva).DAca iti iese pozitiva si nu ai facut tratament si nasti, e clar ca il dai la copil sau sunt mari sanse sa il dai, plus ca si cei de la Arcadia nu cred ca se lasa ei pe tanjeala si nu te programeaza din timp pt analize, insa ,interesul trebuie sa fie mai mare la tine!
Noi tot pt concediu de 2 ani am optat, 1 an mi se pare prea putin..deja ne apropiem de 4 luni si sincer nu stiu cand a zburat timpul
Claudia, asa cum au zis fetele e mai bine sa nu ai acea minunata cutie de LP, indiferent ce o fi, noi am avut o cutie de Aptamil si nu am deschis-o deloc pana la 3 luni si o sapt,cand tentatia a fost mare, pt ca beblina mea era mofturoasa, si stiind ca am cutia in casa am desfacut-o si i-am dat..parca mi-a luat cineva mintile, nici prin cap sa imi dea sa ma storc..oricum, am decis sa nu o mai folosesc deloc,, voiam sa fac cico de casa din ea, dar am gustat-o si e orbila...Dar daca totusi crezi ca e neaparat nevoie si eu as opta pt ce lapte praf primeste bebe in maternitate, asta in ideea ca va fi f scurat trecerea de la hranirea cu lp din biberon la alaptat exclusiv!
Lore, ce m-a distrat relatarea ta despre "parturi", ne bucuram acuam din orice mic succes care il au comorile noastre!
Iulia, pt edeme, asa cum a zis Ionela, masaj, si stat la orizontala eventual.Si eu eram ca o panita, imi ziceam ca arat ca Shrek asa aveam nsite picioare si maini umflate..ca de capcaun..mi-au trecut la 3 zile dupa nastere.Uneori ma dureau asa tare incheieturile si pielea, simteam ca pocneste de pe mine, atunci un masaj facea minuni..!!
Oiyoy felicitari pt trecerea la pempers nr 3, si noi am trecut de 2 sapt la nr 3, pt ca mi se parea ca ii lasa urme prea mari la picioruse nr 2.
Ionela, tu cum te mai simti cu sarcina, te-au mai intrebat fetele, vad ca tu nu te plangi niciodata de nimic, esti o super mama!Sau asa e la bebe nr 2?
Va pup pe toate si va doresc o zi linistita!!!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
loredanar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Lore, pozitionarea la san e foarte importanta. Cu toate astea bebe are nevoie si doar sa tocaie din cand in cand. Deci: daca dupa joaca papa bine nu te ingrijora. Daca nu prinde sanul serios trebuie sa incerci sa o ajuti. Daca ai nevoie de ajutor sa ceri cu incredere. |
pai cam tocaie pe toata durata mesei asta e problema. si pana acum mai tocaia vreme de cateva molfaituri, dar acum tocaie aproape la fiecare inghititura. am asezat-o in diferite pozitii, am incercat sa ii trag eu usurel buzita inferioara mai peste mamelon... nimic .. tocaie in continuare. m-am uitat cum prinde mamelonul - limba este sub el. capul umerii si soldurile sunt aliniate... nu stiu unde e greseala. ea papa si asa ca scaunele sunt la fel de consistente si pare a fi satula cand lasa sanul.
si apropo de ce spuneai si unei colege de odisee ... ca scosul aerului e important - nici eu nu reusesc sa ii scot aerul de cand ii dau doar san ! am incercat diverse pozitii ... nimic. mai scoate ea singura din cand in cand, dar eu nu reusesc... cat de grav este?
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
ionelamaria spune:
Mada, la bebe 2 nu prea apuci sa te plangi. Dar daca tii neaparat: azi sunt zob de durere de cap. Nici nu vad bine... Trece... cum a trecut si in alte randuri
Sarcina e ok. Ca si tura trecuta la analize am iesit sub limita inferioara la fier ( cu putin). Asa a fost si la Mihnea, ultimul trimestru asociat cu o usoara anemie. Am inceput sa iau Fier deci si ma iau toti nervii la fiecare pastila... stiu ca nu e un caat de tara... dar eu nu stiu sa iau pastile si gata...
Clau, citeam acum povestile fondatoarelor LLL( La Leche League) si povestesc toate cat era de descurajata alaptarea pe vremea lor in canada/america. Ele au acum 80-90 de ani). Ce vreau sa spun e ca mamele noastre nu au primit deloc suport pentru alaptare. Ce e grev e ca la noi nici nu s-a schimbat prea mult situatia.