Scolari de iulie-august 2004 * 78*
Raspunsuri - Pagina 4
Dorsilia spune:
hello
Olivia, ne gandim la voi luni...
Multumesc pt parerile impartasite, cunosc viziunea materialista asupra vietii, m-am lovit de ea inca dinainte e a ma marita, nu aveam voie sa ma vad cu x sau y si de maritat nicidecum, daca n-aveau parintii respectivului familie cu bani, masina, apartamente, afaceri, case etc. Sunt destul de lovita de aceasta viziune asa ca mi-e putin ...sunt putin obosita de ea. Nu zic ca pt a creste copii si a-i scoli, pt a le oferi un minim start in viata nu ai nevoie de bani, pt ca ai, ai nevoie de bani si pt traiul de zi cu zi si pt marea si mult asteptata de toti- vacanta mare....si pt restul sarbatorilor din an, si pt evenimente neasteptate (gen, nunti, aniversari etc la care te trezesti invitat ) si pt cheltuieli neasteptate mai putin fericite, cand se strica ceva prin casa, cand te lasa masina si cere o noua directie, sau multe altele mai incomode. Le stiu pe toate, sa nu credeti ca traiesc in balonul roz al lui Dorothy. Cand ziceam ca m-as mai gandi la a mai naste un copil ma gandeam, ipotetic, ca noi oamenii avem o viziune egoista asupra vietii, adica sa acumulam si sa dam numai unuia totul, sa pompam totul in unul, ca in jumatate nu se poate, vb banateanului ("as vrea doar un copil, ca as vrea jumatate de fapt dar e imposibil"), sau sa tinem pt noi renunand la a avea copii, sa evitam sa ne gandim ca desi lumea e cum e, nasoala, poate noile generatii vor avea puterea ce noi nu o avem, aceea de a evolua spiritual si nu numai incat sa faca lumea un loc mai prietenos pt ei si urmasii lor. Oamenii au devenit tot mai mici spiritual, mai depresivi, tot mai incrustati, mai rai, mai reci si mai egocentrici :(
Asa ca, da, pana la 40 de ani mai am ceva timp sa cuget daca merita sau nu sa mai fac un pas in directia despre care discutam. Voi face o propectiune financiara amanuntita, voi cerceta si parerile celorlalti implicati si abia apoi voi executa ceva, sau nu. Nu sunt genul care face ceva doar de dragul de a face, ca apoi sa ma uit in lungul drumului cine ma ajuta s-o scot la liman. Nu am obiceiul sa ma bazez decat pe resursele proprii si pe Dumnezeu.
o duminica linistita sa avem cu totii
vrabiuta spune:
Buna ziua mamici de scolari!
Si noi ne pregatim de scoala, din pacate am renuntat la Waldorf pentru ca a plecat invatatorul pe care il alesesem pentru Lia si urmeaza sa mergem la o scoala traditionala cu o invatatoare buna. Am mari retineri referitoare la metodele traditionale de predare si evaluare (ce frumos ar fi sa stam si noi in Suedia), dar trebuie sa ne adaptam si o sa incerc sa mai reduc eu acasa din diferentele majore...
Zilele astea am cautat hainute, codul de culoare al scolii este alb si bleumarin, putem cumpara orice modele. Am batut magazinele in lung si-n lat si nu am gasit nimic care sa fie si practic si frumos, iar de calitate... nici nu mai vorbim. Pe site-ul Marks & Spencer in schimb am vazut o multime de hainute de scoala foarte frumoase, tratate anti-pete, materiale usor de calcat, DAR desigur ca in magazinele din Bucuresti nici vorba sa aduca produsele din UK. Am inceput sa ma interesez de intermediari pentru o comanda si sper sa primesc un raspuns zilele astea. Daca stiti pe cineva serios care intermediaza cumparare si transport din UK in Romania v-as multumi din suflet pentru orice informatie.
Mai are cineva copilas stangaci? I-ati cumparat stilou special?
Spor la pregatiri de scoala!
szivarvany spune:
Matei de Andrea
cu foarte putina intarziere, dar din suflet
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
cristalina spune:
Neata!
Olivia, tinem pumnii sa fie bine!
Sa folositi sanatosi biroul si ghiozdanul!
Vrabiuta, si eu am avut o maaare dezamagire cand am cautat hainute de scoala. La noi trebuie bluza alba si fustita negru sau bleumarin. Urate hainute am gasit!
Lio...eu l-as face daca as putea...p'onoarea mea! Fetele m-au batut la cap un an, isi mai aduceau aminte si bagau "mami, nu ne faci si noua un fratior!?". Pana au prins ideea a durat ceva...Acum explica doct "lu' mami si lu' tati le-a dat Doamne Doamne numai 2 fete!"
Ma rog, poate ca sunt subiectiva...pentru ca nu pot sa mai fac unul imi da mana sa spun asta. Ce pot spune sigur e ca tare mi-as fi dorit.
In weekend am luat ghiozdan si rechizite...nu ne place ghiozdanul (desi eu l-am ales ), dar copilul e incantat...asa ca...:)
O saptamana minunata sa avem!
corianai spune:
Neata,
Lia eu te incurajez, pune-te pe treaba repede pana nu iti trece cheful! Si pe mine m-a bantuit multa vreme gandul sa mai fac un copil. Sigur ca e o mica diferenta, aici la noi e normal sa ai 3 copii sau mai multi si nu ii "simti" la fel ca in ro dpdv financiar. Am tot amanat ca sa am mai intai job permanent, acum il am dar din pacate am trecut pragul de 40 si am inceput sa am dubii ca ar mai fi o idee buna. Poate imi vine la loc inspiratia pe la 45 Mara ii tot da cu adoptatul, de parca ar fi asa simplu... ca roman astepti ani de zile iar ca suedez care deja are 2 copii personali esti ultimul pe lista. Plus ca nu cred ca ma tin nervii sa cresc un copil care nu e al meu la fel cum le-am crescut pe ele, din pacate
Eu astept prima intalnire a parintilor, miercuri. Vreau sa o inscriu pe Eva la flaut, se face la scoala dupa ce termina, cu un profesor care vine de la casa de cultura. Ar fi tare comod sa aiba o activitate acolo, nu seara sau in we cum le avem pe celelalte.
Cu discutiile despre uniforme ma inebuniti, ce mi-ar placea si mie sa aiba Eva uniforma!!!
Va doresc o saptamana frumoasa
roberta04 spune:
LA MULTI ANI DANA (EMA)!
Cred ca Matei trage cu ochiul pe aici, iar m-a anuntat ca vrea un fratior / surioara :) I-am spus ca nu se mai poate... De ce, esti batrana, nu??
Olivia , sa ne dai vesti...
Va doresc o saptamana usoara! Eu deja am dureri de stomac.,.. incepe scoaaaaalllaaa!!!!
szivarvany spune:
Kim, asteptam vesti foarte bune de la voi
O zi de luni usoara tuturor
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
bunny spune:
Neata si de la noi si bine v-am regasit
Noi am inceput scoala azi dimineata, suntem deja veterani sa zic asa, anul 3 ..deja elanul din primii ani s-a dus aseara mi-a tras un 'booo' dar de dimineata vedeam eu ca numai are rabdare sa ajunga.
Aici nu se cumpara nimic ptr scoala ( rechizite) toate vin de la scoala ,mai putin rucsacul si uniforma care e urita , dar foarte ieftina si proasta ( pantaloni ) ca restul sunt cumparate la preturi astonomice ca au emblema scolii .
Va uram sa aveti un incept de scoala lin si plin de zimbete , sa va bucurarti alaturi de ei de acest nou inceput ! O sa fie diferit - dar nu capat de tara, sunt convinsa ca peste 10 ani o sa va intrebati oare de ce m-am stresat atit la prima zi de scoala cind problemele adevarate de abia de acum incep !
Si nu in ultimul rind LA MULTI ANI ! la toti piticii de 7 ani pe care i-am ratat din vara si pina acum si la mamici!
leeloo2004 spune:
La multi Ema - sa fii sanatoasa si iubita!!!
Marcela - vezi ca ti-am trimis un PM!!
Kim - tin pumnii!! Si ghiozdanul lui Stefan are intaritura pe spate si pe fund... ieri am fost si i-am luat si penar in ton, tot cu Fulger...acum sa vedem, eu am inima foarte strinsa cu scoala...
In weekend am fost sa cautam mobila pentru camera copiilor (momentan doresc sa-i mut pe amindoi in aceeasi camera...) - asa saracie mare in domeniul asta nu am mai vazut de multa vreme...nu mai zic ca in weekendul asta a fost si BIFE - erau acolo mai multi expozanti decit clienti...si toti expozantii au incaput intr-un pavilion din ala mic...
In fine, pina la urma am gasit ceva care mi-a placut si probabil o sa cumparam de acolo - 2 paturi, plus un birou si scaun. Biroul mi-a palcut in mod special - pupitrul se ridica, este reglabil pe inaltime, scaunul la fel, iar masa are si o folie protectoare de plastic, ca sa nu se strice suprafata de lemn. Toata mobila este din lemn de pin 100%, deci e si rezistenta. In plus au discount daca cumparam pina pe 15 septembrie, deci probabil o sa luam de la ei.
Copiilor le-a placut, ramine acum sa-i si convingem sa se mute in camera lor...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
roxanaz spune:
salutare
m-a sunat Olivia, e totul ok cu Luca, se relaxau la o ikea acum
Mani, sa aveti un an scolar bun de tot! Tizo, si voi la fel.
pup!