Scolari de iulie-august 2004 * 78*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Corina am inteles...depinde prin ce occident a umblat ministrul invatamantului(acum vreo doi ani decanul a propus sa le dam teme studentilor poate asa ii facem sa mai puna si ei mana pe cursuri si sa mai invete cate ceva...dar s-a supus la vot si a cazut propunerea).....pana acum imi place scoala de la voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ladies, ma car spre casa. si pentru ca iar am un week end plin va urez de acu o zi de luni buna, distractiva, cu copii fericiti si mame mai putin emotionate
pup!!
week end placut!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Chiar asa, am uitat tin pumnii pt luni, sunt aici sa cetesc impresii si sa vars o lacrima de emotie alaturi de voi pupici scolarilor, de abia astept sa-i vad in poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

La multi ani Marina!!!!!
Corina,abia a 8-a???..cand vorbeai de sex,ma gandeam la o varsta in jur de 16 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Ioana...cu permisiunea ca nu deranjez...detaliez putin.Situatia de la noi,ca nu vorbesc in numele Germaniei.So,ciclul primar de patru ani,dupa care copiii sunt impartiti in trei forme de invatamant in functie de rezultatele din cei primi patru ani.Cel mai bun nivel e Gymnaziu,urmeaza Real si ultimul e Hauptschule.In satele din jurul meu sunt cam trei scoli clasele 1-4 in fiecare sat.Ai optiunea de a-ti da copilul la care vrei.Noi am ales scoala asta pentru ca in statistici era pe primul loc in zona noastra,in sensul ca marea majoritate ajungeau in clasa a cincea la primele doua nivele de invatamant...Gymnaziu si Real.Asta inseamna ca nivelul scolii primare e f bun...dovada e ca Ricardo scrie in clasa 2-3 pagini la fiecare obiect...plus acasa are teme de 5-6 pagini per total.Acu nu e o regula ca in toate scolile e la fel.Stiu copii de la alte scoli care nu stiu ce e aia tema.Dar nici nu citesc o carte pe saptamana ca Ricardo!Si germana nu e usoara deloc.Asa ca revolta mea initiala ca are multe lectii,ca le cere prea mult sa atenuat cand am vazut cu cata usurinta scrie o compunere si rapiditatea in calcule .Asta dupa mine e exercitiu...cu cat lucrezi mai mult cu atat mai bine.Iar daca copilul prinde drag de carte si invata usor....e si mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Ca sa reintru in atmosfera,urez din suflet sa aveti o zi superba luni,cu siguranta va fi de neuitat,un an scolar usor pentru copiii vostri,multa multa rabdare voua ca sa-i puteti ajuta cand e nevoie,e un mare pas in viata si pentru voi si pentru ei,dar cu dragoste si intelegere pasul nu e greu deloc.
si aveti aici multe multe flori si pupicuri de la Dana din Germania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello

am intrat si eu sa va urez doar de sanatate tuturor, un an scolar super fructuos si sa le fie boboceilor nostri super usoara adaptarea cu programul si tot ce implica noua viata de scolar

ps/ Robi, ieri am fost la dr si era o mamica cu fetita ei cu TGO crescut dublu, dr i-a explicat ca intotdeauna transaminazele cresc temporar dupa administrare de antibiotice si paracetamol sau nurofen. I-a prescris Liv 52 sirop o luna, desi spunea ca deja dupa o saptamana transaminazele vor reveni la normal.
Monica, zic si eu ce sa mai zis, creed ca e ok sa-i faci Ioanei un set de analize. Sa nu aiba si ea mononucleoza de ex. La analize se vede daca e parazit, virus sau bacterie la mijloc. Rezultatele le primesti in cateva ore si macar iti iei o piatra de pe inima si cred ca se poate aborda un tratament mai corect decat antibioticul dat asa orb. Unasyn a luat si Danu cand avea 2 ani si infectia cu virusul herpes simplex si nu l-a tolerat bine, drept pt care au urmat injectii. dimpotriva, cred ca daca nu lua Unasyn era mai bine, dar avand o infectie virala treaba s-a complicat. I-am stricat stomacelul, apetitul, si a fost nevoie si de Liv 52 ca sa revenim la normal cu toate.

numai bine si un weekend linistit sa avem cu totii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

Buna dimineata

Dana - Ce baieti mari si frumosi ai! Sa fie sanatosi si norocosi! Mie sistemul german mi se pare foarte corect. In Romania toti copiii merg la licee teoretice, in loc sa fie evaluati si o parte indrumati catre o meserie care li se potriveste... Dar selectia ar insemna multa implicare din partea scolii, monitorizarea continua a performantei scolare si indrumare psihopedagogica, asa ca nu isi bate nimeni capul. Stiti vorba aia... merge si asa. Multumim pentru urarile pentru scolari si mamicile lor!

Ioana - noi avem o tabla din trei parti, cea din mijloc fixa, cele doua laterale mobile. Cand este deschisa tabla este alba, se scrie cu marker, cand se inchide este tabla clasica pentru scris cu creta.

Mamici, cati copilasi sunt in clasele voastre? Am pus intrebarea si la subiectul cu clasa I, dar am primit putine raspunsuri. Recomandarea ministerului este de 25 de copii inscrisi intr-o clasa, cu posibilitatea extinderii la 30.

Succes scolarilor in prima lor zi! Si mamicilor curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza
Vrabiuta la mandra in clasa sunt 33 dar exista si clase cu 35 si 37.....actualul ministru a dat ordin de comasare a claselor sa fie cat mai multi cupii si mai putine cadre didactice.....fostul ministru a zis sa fie maxim 25 de cupii..
...btw de stangaci i-am luat un stilou super mandrei de la herlitz!
hai sa avem un week-end super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Ema, ce flacai frumosi ai! Multumim frumos pentru urari!

Ioana, 37 de copilasi!? Mamaaa! Ii mananca urechile invatatoarei!

Raportam ...din ciclul "viata tihnita din satul romanesc"...

Am fost la scoala, am citit listele...in scoala sunt trei clase a I-a, Mariuca e in clasa I-a A.
Sunt 25 de bobocei in clasa ei si cate 24 in celelalte doua clase. Lista de rechizite e simpla. Sunt cel putin 4 copii din vecini la ea in clasa, cea mai buna prietena a ei este in clasa cu ea...Nu are deloc de ce sa se sperie.

Am tras cu ochiul pe geam, clasa e proaspat varuita si pe bancute sunt asezate frumos cate un abecedar si cate o matematica de clasa a i-a

In alta ordine de idei, ganglionul Oanei s-a injumatatit dupa 4 doze de antibiotic, o fi de bine, o fi de rau...El e tot marit, dar se simte cat o bobita de mazare si se apropie de dimensiunea normala...

Lia, dar vad ca ati tras cu antibiotic nu gluma...
Analize am sa-i fac dupa ce vorbesc cu doctorul luni.
In afara de analiza urinei, hemoleucograma, VSH, TGO si TGP (daca le-am nimerit corect) ce ar trebui sa-i mai cer!? (nu am uitat ca ati mai scris si am sa notez luni dupa amiaza tot...ma gandeam ca poate mai trebie si altele de care chiar nu am auzit eu...)

Un weekend placut sa avem si uram tuturor boboceilor (si nu numai) un inceput frumos al vietii de scolar !

Mergi la inceput