Sezatoarea canadiana (215)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Chiar s-a suparat Nelia? Eu am presupus, pur si simplu, ca are mai putin timp liber. Si ca pe cel pe care-l are il foloseste in grupul FB. Nu-s membra, asa ca nu stiu, dar asa am presupus.

Se vede cu ochiul liber ca sezatoarea nu mai "sade" ca alta data. Mie mi-e la fel de drag sa vin sa scriu si sa citesc, dar nu prea am ce spune:job-casa-copii. Dezbateri nu mai facem, ca stim demult cine ce "intolerante" are, si nici nu e fun, la intrebari, pai ne-am cam lamurit in atitia ani de emigrate ce sintem, fetele noi vin si pleaca (mai da cite una cu o fumigena, da' noi supravietuim oricum - sorry, nu m-am putut abtine :)) asa ca mai ramine de scris... ce? Plus ca sintem mult mai prudente in ce scriem, ne-am prins ca nu-i gluma cu info lansate asa, in neant :)

Eu mai zic o data: vinerea asta, 16 septembrie, Boccacino Cote Vertu. Ora 18.00

Veniti sau nu veniti?

Adaugati numele si dati copy paste la lista cele care veniti.

Simonna,

O saptamina faina!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Bine v-am regasit

Eu nu mai scriu din lipsa mare de timp, dar Mihaela cu ideile de lunch pentru copii m-a convins (uitasem si username-ul )

Noi avem un program plin: Alex a inceput scoala de azi program normal, cu service de garde dupa scoala, si in curand si curs de innot sambata. Aylin este acum la CPE-ul unde l-am avut pe Alex (langa jobul meu) si a inceput si cursul de balet jazz, iar eu tot inainte cu serviciul si mi-am luat sesiunea asta si 2 cursuri la McGill (sa vad daca o scot la capat). Incercam sa finalizam in week-end si un proiect de lanscaping in curte inainte de inceperea iernii.

Legat de idei de mancare/collations/snacks pt scoala, eu le impart pe categorii: legume, fructe, lactate, porcarele si mancare gatita.

Idei de legume (la noi trebuie sa fie crude, ca fierte nu ne plac... si fara prea multe vitamine): castraveti, ardei fasiute(rosii, galbeni, portocalii), brocoli, conopida, rosii cherry

Idei de fructe: banana, mar feliute, para feliute, boabe de struguri, capsuni, mandarina/portocala feliute, pepene galben cubulete

Lactate: branza ficello, iaurt de baut, lapte la cutiuta cu pai

Porcarele: galete de orez (noi preferam cele cu cedar), diverse cereale, sticksuri, batoane de cereale, checuri, muffins, banana bread (bear pats parca le zice), saratele pestisori, etc.

Mancare: sandwichuri (orice prefera copilul), spaghette cu carne, legume si sos de rosii (nu mult sos, mai multe legume ), orez/cus-cus/cartofi natur/cartofi prajiti in casa/cartofi la cuptor/piure + carne la gratar (pulpa de pui dezosata, taiata cubulete, vita la gratar, peste la gratar), chiftelute (mai rar), snitele, pui Shanghai cu susan, pepite sau langhete de pui (am o cutie in congelator pentru urgente, se fac repede la cuptor), tocanite (fara sos mult), pate chinois, salate (reteta asta este vedeta la noi, doar ca o fac dimineata ca de la vinegrete se inmoaie legumele daca o fac seara: rosii, ardei, castraveti, branza feta, masline si piept de pui toate taiate cubulete, cu ulei de masline si otet balsamic)

Mihaela, eu am gasit o solutie simpla la problema furculitei murdare: o furculita mica, si rugat copilul sa o lase in cutia in care a fost mancarea. Sigur ca o sa mai uite, dar inca nu am avut dega-uri mari, pe care nu le-am putut sterge cu laveta cu apa calda si detergent de vase.

Bafta tuturor copilasilor la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Nelia citeste, eu numai aici am dat raportul de cum ma simt si mi-a scris imediat mesaj.Imi pare rau, chiar daca suntem mult mai prudente la scris, imi placea sa citesc orice inainte.

carmencita tu ai FB, ca eu nu te am la prieteni?

Eu am reusit sa obtin rv la neurochirurg pe 29.Am zile mai bune si apoi altele mai rele.Cel mai greu mi-e la drum lung de condus si seara la intoarcere in trafic.
Asa ca nu pot spune sigur daca vin vineri. Sunt in Dorval in principiu la client, daca la sf zilei sunt inca functionala poate ajung la resto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Si eu va citesc...insa nu stiu ce sa va spun ca eu pachet nu le pun, caci daca raman raman la traiteur, care e pas mal aici la noi.

Noutati despre noi...suite a de prevision bugataires vom ateriza in 2014 vara. Am decalat cu un an, asa cel mic chiar nu ava avea nevoie nici de cresha nici de prematernel, iar noi vom avea un buget mai sigur pt. o casa asa cum ne-am dori.

Dana, tot zic zilnic ca te sun, o fac promit. Am insa si eu acum o perioada aglomerata la agentie si un client care e presat...mi-e dor sa stam de vorba.

tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Intilnire vinerea asta, 16 septembrie, Boccacino Cote Vertu. Ora 18.00
Participante: Simonna, Oana si ? Completati va rog

Apropo de boite a lunch, pentru mine este un adevarat cosmar, pentru ca la numarul extrem de redus de alimente acceptate de Antonia, epuizam "repertoriul" in citeva zile Macar de 2 ani nu mai vine cu mincarea acasa, poate o arunca sau o da la altii, dar "obiectul" este gol. Ani de zile venea cu mincarea aproape neatinsa, spre disperarea intregii familii. Doar cind merge in vizita maninca cu pofta si tot noi parintii avem aerul "debil", ca ne plingem mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Carmencita, nici eu nu te am la prieteni FB.
Problema cu FB e ca sunt mai multe grupuri , nu neaparat la sezatoare. Unele persoane sunt intr-un grup, altele in mai multe... Se cearta intr-un grup , apoi continua in alt grup si tu care nu faci parte din ambele nu mai intelegi nimic. Plus ca lumea nu se autocenzureaza in grupuri... Asta e parerea mea.
Eu personal am cam iesit de pe Fb pt ca sunt prea aglomerata acum ca sa mai am timp de asta. Mi-am dat seama la un moment dat ca imi lua si o ora pe seara ca sa raspund la mesajele din grup. Pe forum pot intra si in pauza de masa, pe FB nu..... asa ca mi-as dori sa fie mai activ forumul.
Dar sa fim sinceri, forumurile pierd teren acum, comparativ cu site-uri gen FB....

Monicutza chiar vroiam sa iti scriu. Dar pana la urma m-am lamurit singura.
Am vrut sa incep si eu cursurile alea de engleza toamna asta. Am lasat-o pe ianuarie pentru ca pt toamna nu mai erau locuri in zilele cand vroiam eu. Asa ca revin cu intrebari mai prin noiembrie cand o sa fie cazul sa aleg cu ce profesor sa fac. Eu trebuie sa incep cu CEE 221 si 222.
E frumos ce zici tu despre mancare dar Marc, nu mananca nici un fel de mancare amestecata gen tocanita, nici cartofi..... Cum faci tu couscous, ca pe al meu nu-l mananca. Azi sotul i-a facut snitele si le-a mancat bine. Oricum s-a ameliorat mancarea lui, ca daca incepea anul trecut scoala ar fi fost tragedie.

Simmona eu nu pot acum. Imi pare rau.

dana sper sa fie bine la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Cred/sper sa ajung si eu la intilnire vineri!

Cristina, tu il inscrii pe Victor si la alte scoli la examen cu Portes Ouvertes?

o saptamina buna!

Ana

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

nu amanati pe vinerea viitoare resto-ul...? as putea veni si eu !

sau poate va indurati sa facem si noi o iesire ca lumea intr-o sambata, dupa ce termina toata lumea cu activitatile de peste zi ...si lasati barbatii acasa cu copii.sincer, io prefer ...decat fugareala de vineri seara dupa o sapt de job ...

citit in diagonala : dar de ce nu luati copiilor traiteur ?..idei pro / contra? am inteles ca mai toate scolile au si s-au imbunatatit menurile..nici nu vreau sa ma gandesc la boite a lunch...doar la ceva colatioane. ( ma "termina" psihic ...psihoza asta cu collation-ul in tara asta... )

ce grupuri sunt pe fb? ...intre cine? tot intre fetele de-aici?..dar care e scopul ...ca nu inteleg. in fine, sunt depasita demult de evenimente, dar ma bucur sa va citesc cand apuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

nu amanati pe vinerea viitoare resto-ul...? as putea veni si eu !

Si eu tot vinerea viitoare pot... daca nu se poate schimba data, ramane pe altadata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ktrinel, exista. Costa la mine 4.9 pe zi. Problema e ca la mine incepe abia pe 26!!!! Deci pana atunci ne chinuim. Plus ca sunt sanse sa nu ii placa lui Marc .
Ca sa va distrati, in timp ce scriam aici , vine la mine Marc plangand: tati m-a facut " culmea" , plangea in hohote.... Nu stiam ce l-a apucat. Nu stiu ce crede el ca e expresia " esti culmea" dar e mare tragedie cand o spunem.....

Mergi la inceput