Sezatoarea canadiana (215)
Raspunsuri - Pagina 6
columbiana spune:
Ktrinel, nu-i nici un mister cu grupuri pe FB, lumea de pe DC s-a grupat pe acolo asa cum era si pe aici: care cu copii de nspe ani, mame de scolari, mame care alapteaza, care nu, etc; care activa pe DC pe la mai multe topice s-a trezit pe la mai multe grupuri acolo.
Rox, vinerea viitoare, 23 septembrie, poti veni?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
cge spune:
Ana, da, la porti deschise am vrea sa il inscriem pe Victor la Internationala si la Beaubois.
Daca am ajunge sa il inscriem inainte, ar fi mai descurcat.
Si eu sunt tot ca Mihaela, prefer forumul.
Acasa nu apuc sa ma apropii de calculator.
Ktrinel, la noi in Laval, traiter-ul nu se justifica: ai mei nu mananca ce au in meniu.
Si sincer la 2 copii/an, ajunge destul de mult.
Haideti sa mai scriem, mie imi e tare draga Sezatoarea.
O zi buna,
mamaana spune:
neata (din an in paste si eu)
of, tare greu e cu timpul asta, parca nu-mi mai ajunge de nimic. job, casa, copii mici cu probleme mici, copil mare cu probleme sa nu zic mari, dar altfel. ce-mi place ca-l gasesc facandu-si lectiile cand ajung acasa...
astea mici nu au avut loc in school bus de dimineata, le-au luat niste fete mai mari in brate - au micsorat MULT numarul de busuri, din ce anul trecut mergeau cate 4-5 copii intr-unul mare, anul asta nu mai au loc. dau si astia dintr-o extrema in alta
dana multa sanatate!
pitilache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Rox, vinerea viitoare, 23 septembrie, poti veni? |
23 sept ar fi super! dar nu vreau sa lipseasca cineva pentru ca se schimba data.
Mie sincer imi lipseste atmosfera Sezatorii dinainte, cu relatarile din viata cotidiana sau despre vacante inedite, retete favorite, schimburi de informatii despre scoli si copii, si cate si mai cate, chiar si cu fumigenele, impunsaturile si intrebarile insistente ale celor ce aveau nevoie de informatii si care mai apoi dispareau in ceata canadiana... avea farmecul ei... Voi nu o vreti inapoi?
Ica 1975 spune:
ba da
eu scriu f rar, in ultima perioada timpul meu pentru forum a fost spre zero, plus de multe ori n-am ce zice insa va citesc cu placere si mai dau si eu cu batu'n balta cand mai am de zis cate ceva.
Simonna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pitilache
23 sept ar fi super! dar nu vreau sa lipseasca cineva pentru ca se schimba data. Mie sincer imi lipseste atmosfera Sezatorii dinainte, cu relatarile din viata cotidiana sau despre vacante inedite, retete favorite, schimburi de informatii despre scoli si copii, si cate si mai cate, chiar si cu fumigenele, impunsaturile si intrebarile insistente ale celor ce aveau nevoie de informatii si care mai apoi dispareau in ceata canadiana... avea farmecul ei... Voi nu o vreti inapoi? Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare. (Mark Twain) |
Ba da, vrem. Ale era si farmecul :)
Eu sint ok cu 23 sept.
Apropos de farmec, relatari si intrebari:
Doamnele cu copii mai mici si mai putini vorbitori de romana (ca n-am avut pb. asta cu Radu): am fost la un chef recent si ne-a certat rau un domn ca de ce nu vb. numai romaneste cu Catrineta... Si pe noi si pe altii, pe toti ne-a certat... Voi cum raspundeti la atacuri din astea?
Zic atacuri pt. ca le consider atacuri la adresa noastra, e treaba mea ce limba vb. cu copilul, dar nu pot sa-i spun "atacatorului", nu-s la mine acasa, nu e prietenul meu... Asa ca ajung sa dau eu, "atacata" din colt in colt si sa ma scuz oarecum, ca sa nu-mi aprind paie in cap. Cum reactionezi cel mai bine in situatii din astea?
Pupici, Simonna
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge Ana, da, la porti deschise am vrea sa il inscriem pe Victor la Internationala si la Beaubois. Daca am ajunge sa il inscriem inainte, ar fi mai descurcat. Si eu sunt tot ca Mihaela, prefer forumul. Acasa nu apuc sa ma apropii de calculator. Ktrinel, la noi in Laval, traiter-ul nu se justifica: ai mei nu mananca ce au in meniu. Si sincer la 2 copii/an, ajunge destul de mult. Haideti sa mai scriem, mie imi e tare draga Sezatoarea. O zi buna, Cristina, mama lui Victor si a Ancai |
Aaaa, vezi ca la Inter (zic si eu ca fiu-meu, cica asa se zice "Inter" :) ii pune in banca la examen in ordinea inscrierii. Asa ca daca esti cu careva din mamele de prieteni nu va inscrieti una dupa alta, prietenii in banca din spate sint un factor perturbator intr-un examen...
delphin spune:
Copii mei nu vb romaneste, eu nu vb romaneste cu ei. Cel mare vb romaneste fiindca a fost interesat sa o invete, nu pt. ca i-am impus-o.
atacatorilor, pur si simplu le spun pas. c'est comme ça chez moi, c'est ma vision et c'est ma méthode d’éducation. Simple!
Am explicat fetelor cu care m-am intalnit la Montrea-Laval, ca-mi sunteti dragi, dar apoi nu explic nimanui ce si cum. si aici mi se spune de ce nu vb limba noastra cu ei. O vorbesc cand vor ei. Ma intreaba in ro, raspund in ro si continui cu ro daca e nevoie, daca si el cere explicatii in ro, restul eu vb in fr cu ei. A fost bine si pt. mine.
Apropos de vacante,Seb-ul meu cel mare pleaca pt. Craciun singurel in Ro, la sora mea si la verisorii lui. E super incantat si stie ca se va descurca in ro. Singura lui teama a fost ca pe avion nu e sigur ca il vor intelege ce vb.
Din cotidian, David a cazut cu tot cu o banca. Banca i-a venit in gura, rezultat buza sparta si doi dinti din fata impinsi spre in spate. Trebuie sa gasesc un dentist care sa ma primeasca repede, adica maina. sa vedem ce zice.
oanagabriela spune:
Si pentru mine este Ok pe 23 septembrie. Sper sa ne vedem, ca si eu am lipsit la ultimile intilniri
Simonna, eu nu as ezita cind cineva mi-ar face o observatie legata de cum imi educ/cresc copilul: este o problema/alegere personala si nu trebuie sa explic nimanui nimic.
monicutza_bb spune:
Simo eu as explica politicos ca am motive personale pentru care vb in alta limba decat Ro. Daca este nevoie spun o white lie (gen la gradi vb tot Ro si nu vreau sa inceapa scoala la accueuil)
Cu siguranta nu m-as simti jenata si nu m-as lasa admonestata.
Eu port discutii ample cu Alex in engleza si ma bucur ca am decis sa fac asta. Acum si Aylin converseaza cu noi natural fara nici o incurajare